Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
wow...Kieszlowski-ovo me pravo iznenadilo- imam i ja sva tri i to na VHS- to se tako cesto ne vidi
Spomenula si kratki film o ljubavi- hm...ovda mi se svidilo par detalja sa kamerom
Ja imam jednog favorita- mozda malo ne tipican ljubavni film, ali za mene best
ja glasam takodje za Toma Tykvera....ali ne za Heaven....ni za Run Lola Run........glasam za najbolji Tykverov film........Princeza i Ratnik.....Franka Potente.....je super.....idemo dalje...bolje lista:....
1. Princeza I Ratnik (Tom Tykver)
2.Fantasticna Braca Baker .....glume...Michelle Pfeifer i Jeff Bridges
3.Hotel Milion Dolara........nezaobilazna Milla Jovovich......(najljepse zensko stvorenje.....koje hodi...dunjalookom )
kad je Hari sretao Sali....nisu to bili Al Pacino i Michelle Pfeifer......to je Frankie I Johnny.....a kad su se gore pomenuti sretali.......to sretanje su glumili Meg Ryan i Billy Cristal.......ja to cisto....FAKTOGRAFIJE radi ......volim tacnost....
sorge_sa wrote:kad je Hari sretao Sali....nisu to bili Al Pacino i Michelle Pfeifer......to je Frankie I Johnny.....a kad su se gore pomenuti sretali.......to sretanje su glumili Meg Ryan i Billy Cristal.......ja to cisto....FAKTOGRAFIJE radi ......volim tacnost....
Hvala sorge, omaklo mi se! Mislio sam na "Frankie & Johnny" iako je i "When Harry met Sally" takodje odlicna romansa!
Croutching Tiger, Hidden Dragon.
Njih dvoje su zaljubljeni decenijama a nisu se nijednom dotakli.
I na kraju kad on umire, ona mu govori da meditira da bi uspio da preseli na drugi svijet, a on joj kaze da bi radije bio kao nemirni duh ali pored nje, nego vjecno u raju.
-Mu Bai, izdrži.
-Daj mi malo nade.
-Shu Lien...
-Čuvaj svoju snagu.
-Moj život istječe.
-Ostao mi je samo jedan dah.
-Iskoristi ga za meditaciju.
-Oslobodi se iz ovog svijeta...
onako kako su te učili.
-Pusti svoju dušu u vječnost...
sa svojim zadnjim dahom.
-Ne trati ga ...
na mene.
-Uvijek sam tratio cijeli svoj život.
-Želim ti reći sa svojim zadnjim dahom...
-Da sam te uvijek volio.
-Radije ću biti duh, tjeran uz tebe...
kao prokleta duša...
nego otići na nebo bez tebe.
-Zbog tvoje ljubavi...
-Nikad neću biti usamljena duša.