°° Filmovi koji su vas rasplakali °°
Moderator: _BataZiv_0809
-
bonsai
Za ljubitelje filmova prenatrpanim emocijama preporucujem BOLLYWOOD sa filmovima kao sto su Devdas ,Kabhi Khushi Kabhie Gham ,Veer Zara itd.Mnoge ce sigurno rasplakati.U zadnje vrijeme su Hindi filmovi preplavili Evropu.
jedna od glumica Bollywooda i ex mis svijeta.
jedna od glumica Bollywooda i ex mis svijeta.-
rikardoreis
i ja nocas zamal zaplakao....slucajno upalio BHT kad vidim -
KRVAVA NEDELJA, film o masakru protestanata u Sj.Irskoj, 1972.godine, cini mi se.
sokiralo me i pomraceje istine koje je krunisano kraljicinim odlikovanjem komandanata britanske vojske.
sve to na kraju filma je zacinjeno pjesmom U2-Sunday, Bloody, Sunday, nikad mi nije bolje legla nego tad...
KRVAVA NEDELJA, film o masakru protestanata u Sj.Irskoj, 1972.godine, cini mi se.
sokiralo me i pomraceje istine koje je krunisano kraljicinim odlikovanjem komandanata britanske vojske.
sve to na kraju filma je zacinjeno pjesmom U2-Sunday, Bloody, Sunday, nikad mi nije bolje legla nego tad...
- Phia
La Vita e Bella..nevjerovatan film u svakom smislu..
Dancer in the dark..odlično!
Shindler's List..ma ko ga nije gledao i oplakao?
Pride & Prejudice..muzika je velikim dijelom kriva za to!..zadnja scena..kiša suza
Last Samurai..takođe muzika..ali i priča..jako emotivna..
i masa Boliwoodskih filmova
broj?oko 15-tak
što neko reče dušu dalo za plakanja
ko zna njemački svako malo puštaju na rtl2..
Dancer in the dark..odlično!
Shindler's List..ma ko ga nije gledao i oplakao?
Pride & Prejudice..muzika je velikim dijelom kriva za to!..zadnja scena..kiša suza
Last Samurai..takođe muzika..ali i priča..jako emotivna..
i masa Boliwoodskih filmova
- Simply_Red
Armageddon i Click
Inace Click je iz novije produkcije a glumi neko koga nisam mogao zamisliti u takvoj sceni nikad. Adam Sandler. A scenu kad bjezi iz bolnice po kisi je uradio perfektno. Film inace nije cijeli takav, nekakva je kao soft komedija. Obavezno pogledati.
A ovo morate pogledati, i sigurno ce vam se uciniti poznato (nekima):
http://youtube.com/watch?v=i4nsI02gnUk
Inace Dane Cook je po meni najbolji komicar na svijetu jer ima tu vrstu humora s kojom se covjek bas poistovjeti, mada ta scena bas i nije smijesna ali pogledajte ostale, ja sam umirao
Inace Click je iz novije produkcije a glumi neko koga nisam mogao zamisliti u takvoj sceni nikad. Adam Sandler. A scenu kad bjezi iz bolnice po kisi je uradio perfektno. Film inace nije cijeli takav, nekakva je kao soft komedija. Obavezno pogledati.
A ovo morate pogledati, i sigurno ce vam se uciniti poznato (nekima):
http://youtube.com/watch?v=i4nsI02gnUk
Inace Dane Cook je po meni najbolji komicar na svijetu jer ima tu vrstu humora s kojom se covjek bas poistovjeti, mada ta scena bas i nije smijesna ali pogledajte ostale, ja sam umirao
- danas
talijan wrote:sto ?danas wrote:aj, jarane... pa djes' prohujalo sa vihorom...![]()
![]()
hmmmm...
shvatajuci da cu ovim navuci gnijev forumske javnosti
a najbolja mi je scena kad oni crnci robovi njoj kazu -- idemo da se borimo protiv damn jenkija...
-
talijan
sve to stoji ali nije tema je li film dobar ili nije nego da li te rasplace...danas wrote:talijan wrote:sto ?danas wrote:aj, jarane... pa djes' prohujalo sa vihorom...![]()
![]()
hmmmm...
shvatajuci da cu ovim navuci gnijev forumske javnostiipak moram reci -- taj film je zesca qarina... juznjacka propaganda o idilicnom zivotu prije rata, ispricana kroz zivot jedne razmazene glupace, iskombinovana sa jeftinom ljubavnom pricom beze vec dubine ili poruke... glorificirani trecerazredni ljubavni roman....
a najbolja mi je scena kad oni crnci robovi njoj kazu -- idemo da se borimo protiv damn jenkija...![]()
![]()
kad se npr. plakalo uz bidai iliti rastanak uglavnom se znalo da je film bezveze pa su svejedno bila puna kina...vole ljudi suzu pustit
recimo ni strasan film ni zesca karina prije glorificirani trecerazredni ljubavni roman koji mene licno dobro rasplace...
-
smuglyanka
thomas vinterberg, "festen"
ni traga nekom sentimentalitetu, film je kao i ostali dogma-filmovi operisan od jeftinih (i skupih) holivudskih trikova, ali ubija.
onda josh "let iznad kukavichjeg gnijezda"
i naravno: stellaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

a onda i ja redovno oplachem na one stare partizanske, pravo mi se zajeca kad se samo sjetim kakve smo magichne metke imali davnih 1940ih...jedan rafal lomi tri shvapske divizije

ni traga nekom sentimentalitetu, film je kao i ostali dogma-filmovi operisan od jeftinih (i skupih) holivudskih trikova, ali ubija.
onda josh "let iznad kukavichjeg gnijezda"
i naravno: stellaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
a onda i ja redovno oplachem na one stare partizanske, pravo mi se zajeca kad se samo sjetim kakve smo magichne metke imali davnih 1940ih...jedan rafal lomi tri shvapske divizije
-
Majstorinho
Pa ima jedna tuzna scena,kad pogine Simbin stari,Musafa...furlan wrote:The Lion king( al bez zajebancije)
A ja sam pustio suzu kad sam gledao kraj filma "Terminator 2",kad Arnold polako upada u ono istopljeno zeljezo,a ona muzika ide,pa John Konnor place...Uh...I na kraju ostane samo ruka s podignutim palcem