Filmovi koji su vas najvise potresli

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
intro

#276 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by intro »

Martyrs (2008)

http://www.imdb.com/title/tt1029234/

Scene mučenja...
radostan dan

#277 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by radostan dan »

.
Last edited by radostan dan on 23/10/2011 19:16, edited 1 time in total.
bandini

#278 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by bandini »

zivot je lijep od beninija
ono me uvijek sjebe :(
aux

#279 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by aux »

ubljdljivo film Gladijator i Terminator 2,film Gladijator jer nisam od zalosti mogao u kinu pregledat do kraja pa sam placuci istrcao iz kina,nista bolje nisam zavrsio ni zbog Terminatora 2,sad kad malo bolje razmislim ima tu i vise filmova ali mi se ne nabraja
bandini

#280 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by bandini »

aux wrote:ubljdljivo film Gladijator i Terminator 2,film Gladijator jer nisam od zalosti mogao u kinu pregledat do kraja pa sam placuci istrcao iz kina,nista bolje nisam zavrsio ni zbog Terminatora 2,sad kad malo bolje razmislim ima tu i vise filmova ali mi se ne nabraja

ja se nadam da si strasno duhovit lik i da se zajebavas
mislim za tvoje dobro
kantazasmece

#281 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by kantazasmece »

Mozel mi neko rec ime filma ovako izgleda kraj njegov;
Neki djecak se nasao kod njega nekom prilikom i mislili su da ga je oteo ili ga je bio oteo i onda na jednoj livadi ih uhvati policija i taj lik sjedi sa djecakom ispod drveta i sad je krenuo taj djecak da ide prema policiji i majci i ovaj sto ga je kidnapovao krenuo je da baci novac ali ga je onda neki debil iz policije upucao.. Nadam se da sam objasnio molio bi ime filma :(
HaHaHa2

#282 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by HaHaHa2 »

kantazasmece wrote:Mozel mi neko rec ime filma ovako izgleda kraj njegov;
Neki djecak se nasao kod njega nekom prilikom i mislili su da ga je oteo ili ga je bio oteo i onda na jednoj livadi ih uhvati policija i taj lik sjedi sa djecakom ispod drveta i sad je krenuo taj djecak da ide prema policiji i majci i ovaj sto ga je kidnapovao krenuo je da baci novac ali ga je onda neki debil iz policije upucao.. Nadam se da sam objasnio molio bi ime filma :(
http://www.imdb.com/title/tt0107808/
kantazasmece

#283 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by kantazasmece »

HaHaHa2 wrote:
Hvala ti do neba :thumbup:
minjonja

#284 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by minjonja »

Faruk wrote:http://www.imdb.com/title/tt0117665/

sleeprs

scena sa djecom i zatvorskim cuvarima u podrumu je grozna
sleepers - jedan od mojih najdrazih filmova. odlican je.
aux

#285 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by aux »

bandini wrote:
aux wrote:ubljdljivo film Gladijator i Terminator 2,film Gladijator jer nisam od zalosti mogao u kinu pregledat do kraja pa sam placuci istrcao iz kina,nista bolje nisam zavrsio ni zbog Terminatora 2,sad kad malo bolje razmislim ima tu i vise filmova ali mi se ne nabraja

mislim za tvoje dobro
ja ozbiljan da ozbiljniji ne mogu biti,sta cu kad sam takav ne mogu ti ja brate nikako nepravde a ovi filmovi su me bas potresli
bandini

#286 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by bandini »

aux wrote:
bandini wrote:

mislim za tvoje dobro
ja ozbiljan da ozbiljniji ne mogu biti,sta cu kad sam takav ne mogu ti ja brate nikako nepravde a ovi filmovi su me bas potresli

e jbg onda ne daj se :D
Duhovni Vođa

#287 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by Duhovni Vođa »

:lol: :lol: :lol:

aj sto se ismijah. pa ne mogu da vjerujem! to su ti filmovi radi kojih si istrčao iz kina plačući???

izvini brate ali smiješno do bola, ovo je za skeč u nadrealistima :D
bandini

#288 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by bandini »

Duhovni Vođa wrote:

aj sto se ismijah. pa ne mogu da vjerujem! to su ti filmovi radi kojih si istrčao iz kina plačući???

izvini brate ali smiješno do bola, ovo je za skeč u nadrealistima :D

najlakse se smijat tudjoj muci :D
ultima_palabra

#289 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by ultima_palabra »

Pa dobro, sjebao je i mene Terminator dvica. Ali imao sam deset godina :oops:
Duhovni Vođa

#290 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by Duhovni Vođa »

ali ne mogu da vjerujem, to je neki emotivni poremećaj kod tebe :D
aux

#291 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by aux »

jbg brate takav sam kakav sam,nekad sam sam sebi smijesan sa tim ali jednostavno ne mogu pobjeci od toga,kad sam sam kod kuce pa mi je onda svejedno kad mi suze krenu ali crnjak mi kad izađem sa jaranima ili curom u kino ali eto i oni su se na to navikli hehehhe znam da je to smijesno ali protiv toga ne mogu :roll: evo imam jednu smijesno scenu nadam se da cu vas malo nasmijati,sjecam se kao da je jucer bilo otisao ja sa jaranom,njegovom curom i svojom trebom,kao da je jucer bilo prikazivao se film a walk to remember,romanticni ljubavni film inace mi takve uvijek dođu glave al eto,i tako gledamo mi film kad je mene nesto stislo jer je glavna glumica umrla kad sam ja krisnuo pa se zadao u plac jbg jedva su me nekako utjesili od tada izbjegavam romanticne filmove u kinima
just principe

#292 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by just principe »

HaHaHa2 wrote:

veoma tuzan kraj :(
bandini

#293 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by bandini »

aux wrote:jbg brate takav sam kakav sam,nekad sam sam sebi smijesan sa tim ali jednostavno ne mogu pobjeci od toga,kad sam sam kod kuce pa mi je onda svejedno kad mi suze krenu ali crnjak mi kad izađem sa jaranima ili curom u kino ali eto i oni su se na to navikli hehehhe znam da je to smijesno ali protiv toga ne mogu :roll: evo imam jednu smijesno scenu nadam se da cu vas malo nasmijati,sjecam se kao da je jucer bilo otisao ja sa jaranom,njegovom curom i svojom trebom,kao da je jucer bilo prikazivao se film a walk to remember,romanticni ljubavni film inace mi takve uvijek dođu glave al eto,i tako gledamo mi film kad je mene nesto stislo jer je glavna glumica umrla kad sam ja krisnuo pa se zadao u plac jbg jedva su me nekako utjesili od tada izbjegavam romanticne filmove u kinima
kralj si majke mi
muftija

#294 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by muftija »

radostan dan wrote:Da se više ne raspravljate...

Naučnici dokazali da je Šampion najtužniji film svih vremena
Jutarnji - 29.07.2011 14:57

'Najtužniji film ikada' je filmska titula koja se razlikuje od osobe do osobe i njihova filmskog ukusa. Ali ne i u naučnoj zajednici, koja je 'The Champ' (Šampion), tačnije njegov remake iz 1979. godine snimljen pod rediteljskom palicom Franka Zefirelija, proglasila najtužnijim filmom svih vremena.

Image

'The Champ' možda ne spada u sam vrh filmografije, ali riječ je solidnom filmu koji prati Džona Vojta u pokušaju da se vrati na staze stare boksačke slave. Klimaks cijelog filma je, da ne otkrivamo previše, trenutak u kojem njegov sin, tada jako mladi Rik Šreder , u očaju počne plakati.

Upravo je ta scena intenzivno korištena u naučnim istraživanjima o tuzi.

Prvi puta su je iskoristili Robert Levenson i Džejms Gros sa Kalifornijskog univerziteta 1988. godine, a cilj im je bio pronaći filmsku scenu koja izaziva samo jednu emociju.

Upravo je scena iz 'The Champa' došla na prvo mjesto scena koje izazivaju tugu.

Nakon što su objavili svoje istraživanje 1995. godine ova je scena iskorištena u nekoliko stotina istraživanja, kad god je naučnicima trebalo humano izazivanje tuge.

Meni je u ovom filmu bilo više (od jedne) tužnih scena :sad: :sad: :sad:
baxul

#295 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by baxul »

savršeni krug

brave heart

sleepers
minjonja

#296 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by minjonja »

i am legend :cry:

nisam plakala, ali se sjecam da nisam mogla citavu noc zaspati koliko me je dojmio film. mozda su to bili oni dani, ne sjecam se :D biti sam na svijetu, gadan osjecaj.

a kad forrest gump cita oprostajno pismo svog sina mrtvoj majci, svaki put placem, iako film znam napamet od prve do zadnje scene.
Mr. Brightside

#297 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by Mr. Brightside »

Image
nije da me toliko potresao, al se nisam nadao tom raspletu događaja :roll:
illuminated

#298 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by illuminated »

Image

ima par trenutaka kad te baci...da skoro ispadnes iz sjedista.
scene istjerivanja djavola su potresne...i vjerovatno vrlo teske za glumit...

Hopkins kao i uvijek, majstorski...

i jedan ....of my all time favorites...

Image
Last edited by illuminated on 02/08/2011 00:01, edited 2 times in total.
Industrialyzer

#299 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by Industrialyzer »

aux wrote:jbg brate takav sam kakav sam,nekad sam sam sebi smijesan sa tim ali jednostavno ne mogu pobjeci od toga,kad sam sam kod kuce pa mi je onda svejedno kad mi suze krenu ali crnjak mi kad izađem sa jaranima ili curom u kino ali eto i oni su se na to navikli hehehhe znam da je to smijesno ali protiv toga ne mogu :roll: evo imam jednu smijesno scenu nadam se da cu vas malo nasmijati,sjecam se kao da je jucer bilo otisao ja sa jaranom,njegovom curom i svojom trebom,kao da je jucer bilo prikazivao se film a walk to remember,romanticni ljubavni film inace mi takve uvijek dođu glave al eto,i tako gledamo mi film kad je mene nesto stislo jer je glavna glumica umrla kad sam ja krisnuo pa se zadao u plac jbg jedva su me nekako utjesili od tada izbjegavam romanticne filmove u kinima
Bitno je jaranovu curu ispostovati a svoju mozes zvati kako hoces :lol:

Mene je najvise potresao Srpski film :D
Post Reply