Filmovi koji su vas najvise potresli

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
boogy

#126 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by boogy »

fatamorgana wrote:A jesi li vidio Chekist?
Nisam al pogledat ću baš.
pirmin

#127 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by pirmin »

erni3 wrote:
Pera Trta wrote:A za ovaj nije bilo puta da sam ga gledao kao dijete a da nisam oplakao na kraju kad pogine :sad:

SPOJLER IDIOTE, SPOJLER

bez obzira sto je film star i dobar ne znaci da su ga svi pogledali ili da ga se u potpunosti sjecaju
A koji si ti faktor da nekoga nazivas idiotom zbog jebenog spoilera?
erni3

#128 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by erni3 »

pirmin wrote:
erni3 wrote:
Pera Trta wrote:A za ovaj nije bilo puta da sam ga gledao kao dijete a da nisam oplakao na kraju kad pogine :sad:

SPOJLER IDIOTE, SPOJLER

bez obzira sto je film star i dobar ne znaci da su ga svi pogledali ili da ga se u potpunosti sjecaju
A koji si ti faktor da nekoga nazivas idiotom zbog jebenog spoilera?
Ne samo radi mene nego i zbog mnogo drugih koji eto tek navrate na temu...
Zox

#129 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by Zox »

erni3 wrote:

SPOJLER IDIOTE, SPOJLER

To je isto kao kad bi trazio spojler na kraj titanika. DA, NA KRAJU POTONU, IMA LI NEKI IDIOT KO TO NE ZNA?
Dasi

#130 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by Dasi »

Zox wrote:To je isto kao kad bi trazio spojler na kraj titanika. DA, NA KRAJU POTONU, IMA LI NEKI IDIOT KO TO NE ZNA?
Vjerovao ili ne, ima :-D Djevojka mog druga, razmisljam da je upoznam sa erniem :)
Zox

#131 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by Zox »

Dasi wrote:
Zox wrote:To je isto kao kad bi trazio spojler na kraj titanika. DA, NA KRAJU POTONU, IMA LI NEKI IDIOT KO TO NE ZNA?
Vjerovao ili ne, ima :-D Djevojka mog druga, razmisljam da je upoznam sa erniem :)
:D uhvatio bi lakog sevapa :)
todd_smith

#132 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by todd_smith »

The Wackness

Ali

Seven Pounds

New York, I Love You
uvijek dobar post

#133 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by uvijek dobar post »

Život je lijep - La vita è bella; Roberto Benigni.

Ja ću budan sanjati - What dreams may come; Robin Williams.
Zox

#134 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by Zox »

todd_smith wrote: New York, I Love You
Ja jos uvijek ne mogu da skontam u cemu je poenta ovog filma.
aNTropocentrio

#135 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by aNTropocentrio »

Image
fedor

#136 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by fedor »

Definitivno i Severinin "Home Video"
:D :D :D

Image
simbabimba

#137 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by simbabimba »

aNTropocentrio wrote:Image

Na ovaj kazu da svi gorke suze liju i muski i zenski, pa odustadoh od gledanja! :(
Alisa u zemlji čuda

#138 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by Alisa u zemlji čuda »

Odličan, stvaran i jako potresan film Grad bogova ili Ciudade de Deus.

Toplo preporučujem, mislim da je dobio Oskara za scenarij nekada 2002. ili 2003. godine.
muniza

#139 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by muniza »

Dosta toga se već spomenulo a nisam vidio da je neko spomenuo "Goodbye lenin".
Odličan njemački film, da ne bih pisao evo ukratko sa IMDB-a: "East Germany, the year 1989: A young man protests against the regime. His mother watches the police arresting him and suffers a heart attack and falls into a coma. Some months later, the GDR does not exist anymore and the mother awakes. Since she has to avoid every excitement, the son tries to set up the GDR again for her in their flat. But the world has changed a lot."
Film za ismijati se i plakati istovremeno...

Pored toga "Empire of the sun" u kojem se radi o američkom dječaku koji izgubi roditelje tokom WW2 u Japanu...
Ima jebenih scena a najjača je kad ga pronalaze roditelji a on se ničeg ne sjeća :(
Možda i nije tolilo potresan koliko pogodi mene zbog slične ratne priče...
tranquil

#140 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by tranquil »

muniza wrote:Dosta toga se već spomenulo a nisam vidio da je neko spomenuo "Goodbye lenin".
Odličan njemački film, da ne bih pisao evo ukratko sa IMDB-a: "East Germany, the year 1989: A young man protests against the regime. His mother watches the police arresting him and suffers a heart attack and falls into a coma. Some months later, the GDR does not exist anymore and the mother awakes. Since she has to avoid every excitement, the son tries to set up the GDR again for her in their flat. But the world has changed a lot."
Film za ismijati se i plakati istovremeno...
:thumbup:

Svaka čast, predivan film.

Sjetio sam se i španskog "Nema novosti od Boga" ("Sin noticias de Dios") sa Penelopom Kruz, luda priča gdje se radnja koja se odvija na ovom svijetu dešava na španskom jeziku, Raj je predstavljen kao pariški klub gdje je sve crno bijelo i priča se francuski, a Pakao je korporacija u kojoj se priča engleski, na čijem čelu je "CEO". Pakao i Raj šalju agente na Zemlju da se bore za dušu boksera koji treba uskoro da umre. Film obiluje i crnim humorom zbog kojeg nije "čisto" u kategoriji potresnih filmova, ali me je upravo "Goodbye Lenin" potsjetio atmosferom na njega.
Better Man

#141 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by Better Man »

NIN wrote:
tranquil wrote:"Ples u tami" ("Dancer in the Dark") Larsa von Triera, bez ikakve konkurencije.

Image

Dobar film ali ne bih ga mogao odgledati više niti jednom. Scene? Većina, izdvojio bih muzičku scenu na mostu "sve sam vidjela", dio kada Bill priznaje Selmi krađu, ona ga ranjava a on je moli da ga ubije, i naročito naročito zadnje scene - 107 koraka u kaznionici i "pjesma prije posljednje", sa okvirom od naočala.

Što bi reko moj prijatelj komentarišući taj film: "ja horrore gledam u cugu, a ovo samo morao stalno da pauziram da dođem sebi".

Ako ikada neko pita za pojam katarze u filmskoj umjetnosti, treba ga uputiti na ovaj film.

Osim tog filma, teško da mogu nešto navesti da me je potreslo na takav način. Ponekad me neka scena potrese u djelima koja nisu baš ciljana da potresu ljude - desilo mi se recimo sa crtanim filmom "Nebesa" ("Up"), kada na početku idu kroz život glavnog lika, kako se oženio ali ništa im se ne da, pa mu onda umre žena, ili npr. zadnja epizoda "Battlestar Galactice" - kompletan završetak serije je jedna dirljiva cjelina gdje se redaju scene simboličnih i stvarnih opraštanja, ali onda na kraju dođe scena kada Adama priča kako je postavio temelje kolibe i jebiga... Ipak, ovi slučajevi su samo "ispadi" koji možda više imaju veze s trenutnim emocionalnim stanjem (gledao sam ih u vrijeme koje je bilo teško za mene) - dok za "Ples u tami" garantujem da će potresti bilo koga, u bilo kom trenutku.
Definitivno jedan od najpotresnijih filmova! Par dana nisam mogao sebi doci. Koliko sam zavolio ovaj njegov film govori cinjenica da sam prvo nabavio original kasetu prije 5-6 godina, da bi potom kupio DVD, a sad cekam na blu-ray. Sigurno jedan od mojih top deset filmova!

I njena muzika u filmu je za cenera!
Genijalna film! Gledao sam ga u Meetingu na SFF 2001. godine i na mene je ostavio prejak utisak. Jedan sigurno od najboljih muzickih filmova. Dio koji me je najvise dirnuo je kad (mislim kad su putovali vozom) njih dvoje pjevaju (na soundtracku je tu pjesmu otpjevala sa Tomom Yorkom iz Radiohead). On pjeva sta sve ona treba da vidi u svijetu, a ona odgovara kako je to vec vidjela. Jos jedan mjuzikl spada u sami vrh filmske umjetnosti a to je Kosa. Naupecatljiviji i najpotreseniji momenat je kada Berger odlazi u Vietnam umjesto Cloda, tj. dio kada ide zavrsna pjesma i to posebno kada Berger pjeva cuvenu strofu Manchester England, England... i zavrsni stih te strofe kada ulazi u avion. Lovac na jelene mi je najbolji film, a posebno je potresna scena ruskog ruleta na kraju filma izmedju dva najbolja prijatelja (igraju i genijalci Robert De Niro i Cristopher Walken). Braveheart je jos jedan genijalan film, a scena kada William izgovara, tj. urla rijec Freedom je posebno upecatljiva i potresna. Savrseni svijet (nisam siguran da li sam potrefio pravi naziv filma) sa Kevinom Costnerom i Clint Eastwoodom i posebno na kraju filma ubijaju otmicara koji se sprijateljio s djecakom kojeg je oteo. Last Samurai sa Tom Cruiseom. Najpotresnia scena kada na kraju pogine Katsumoto. The Patriot od Mel Gibsona. Najupecatljiviji dio kada nakon pogiblje sina Benjamin Martin zastavu SAD koju je pronasao u sinovljevoj torbi zakaci na drveni stap i izjase na konju za vojskom koja kad ga ugleda klice njegovo ime. Prca o prvkau sa sandrom Bullock je jos jedan divan i topao film. Zivot je more je odlican film koji donosi istinitu i potresnu pricu. Ben Hur je klasik za sva vremena i kraj filma kad razapinju Isusa i posebo scenakad majka i sestra od Jude Ben Hura budu izlijecene je pravo potresno i emotivno. Ples sa vukovima od Kevina Costnera je takodje genijalan film. Carlito's Way je briljantan film Briana De Palme sa genijalnim Al Pachinom, a scena kada je on na kraju upucan je pravo potresna. Dobar, los, zao od Sergia Leonea je klasik nad klasicima, scena zavrsnog obracuna izmedju njih trojice gdje par minuta cekate ko ce prvi potegnuti revolver je brijantna i napeta do maksimuma. Apocalypto je takodje odlican film, a posebno scene na pocetku filma u lovu kad glavni junak primjeti pripadnike drugog plemena koji su samo trazili prolaz, jer njihovo selo je spaljeno i kad glavni junak sanja tog istog lika iz drugog plemena koji mu govori da bjezi. Red je da spomenem i neki domaci film i to Bitka na Neretvi i to scena kad grupa partizna koja je presla Neretvu koja je trebala da zaustavi cetnike dok ih ostatak vojske ne opkoli izgine i scena kad tifusar Bosko skace u Neretvu.
mina22sa

#142 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by mina22sa »

Image
pirmin

#143 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by pirmin »

pirmin wrote:
pirmin wrote:Lista je dugacka...
...poslije "Sestog cula"sam si rekao ...aa, majcin sine, neces vise gledati nista slicno.Dva mjeseca poslije gledanja trzao sam se na svaku sijenku. :run: :D
..."Mi djeca sa Kolodvora Zoo" koji je po meni jaci od "Rekvijema" ... propast narkomana onakva kakva jeste, bez nekih specijalnih efekata.
Nastavice se...
...Barfuss
http://www.youtube.com/watch?v=h8DWiiZ_dqs&NR=1

...kao i Crash
http://www.youtube.com/watch?v=dEQ_ftkpb18

...
The Return

http://www.youtube.com/watch?v=MRXLsMk_7Kk

...jedno od najgenijalnijih dijela kinematografije.
minjonja

#144 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by minjonja »

Image
General Maximus

#145 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by General Maximus »

Better Man wrote:
NIN wrote:
tranquil wrote:"Ples u tami" ("Dancer in the Dark") Larsa von Triera, bez ikakve konkurencije.

Image

Dobar film ali ne bih ga mogao odgledati više niti jednom. Scene? Većina, izdvojio bih muzičku scenu na mostu "sve sam vidjela", dio kada Bill priznaje Selmi krađu, ona ga ranjava a on je moli da ga ubije, i naročito naročito zadnje scene - 107 koraka u kaznionici i "pjesma prije posljednje", sa okvirom od naočala.

Što bi reko moj prijatelj komentarišući taj film: "ja horrore gledam u cugu, a ovo samo morao stalno da pauziram da dođem sebi".

Ako ikada neko pita za pojam katarze u filmskoj umjetnosti, treba ga uputiti na ovaj film.

Osim tog filma, teško da mogu nešto navesti da me je potreslo na takav način. Ponekad me neka scena potrese u djelima koja nisu baš ciljana da potresu ljude - desilo mi se recimo sa crtanim filmom "Nebesa" ("Up"), kada na početku idu kroz život glavnog lika, kako se oženio ali ništa im se ne da, pa mu onda umre žena, ili npr. zadnja epizoda "Battlestar Galactice" - kompletan završetak serije je jedna dirljiva cjelina gdje se redaju scene simboličnih i stvarnih opraštanja, ali onda na kraju dođe scena kada Adama priča kako je postavio temelje kolibe i jebiga... Ipak, ovi slučajevi su samo "ispadi" koji možda više imaju veze s trenutnim emocionalnim stanjem (gledao sam ih u vrijeme koje je bilo teško za mene) - dok za "Ples u tami" garantujem da će potresti bilo koga, u bilo kom trenutku.
Definitivno jedan od najpotresnijih filmova! Par dana nisam mogao sebi doci. Koliko sam zavolio ovaj njegov film govori cinjenica da sam prvo nabavio original kasetu prije 5-6 godina, da bi potom kupio DVD, a sad cekam na blu-ray. Sigurno jedan od mojih top deset filmova!

I njena muzika u filmu je za cenera!
Genijalna film! Gledao sam ga u Meetingu na SFF 2001. godine i na mene je ostavio prejak utisak. Jedan sigurno od najboljih muzickih filmova. Dio koji me je najvise dirnuo je kad (mislim kad su putovali vozom) njih dvoje pjevaju (na soundtracku je tu pjesmu otpjevala sa Tomom Yorkom iz Radiohead). On pjeva sta sve ona treba da vidi u svijetu, a ona odgovara kako je to vec vidjela. Jos jedan mjuzikl spada u sami vrh filmske umjetnosti a to je Kosa. Naupecatljiviji i najpotreseniji momenat je kada Berger odlazi u Vietnam umjesto Cloda, tj. dio kada ide zavrsna pjesma i to posebno kada Berger pjeva cuvenu strofu Manchester England, England... i zavrsni stih te strofe kada ulazi u avion. Lovac na jelene mi je najbolji film, a posebno je potresna scena ruskog ruleta na kraju filma izmedju dva najbolja prijatelja (igraju i genijalci Robert De Niro i Cristopher Walken). Braveheart je jos jedan genijalan film, a scena kada William izgovara, tj. urla rijec Freedom je posebno upecatljiva i potresna. Savrseni svijet (nisam siguran da li sam potrefio pravi naziv filma) sa Kevinom Costnerom i Clint Eastwoodom i posebno na kraju filma ubijaju otmicara koji se sprijateljio s djecakom kojeg je oteo. Last Samurai sa Tom Cruiseom. Najpotresnia scena kada na kraju pogine Katsumoto. The Patriot od Mel Gibsona. Najupecatljiviji dio kada nakon pogiblje sina Benjamin Martin zastavu SAD koju je pronasao u sinovljevoj torbi zakaci na drveni stap i izjase na konju za vojskom koja kad ga ugleda klice njegovo ime. Prca o prvkau sa sandrom Bullock je jos jedan divan i topao film. Zivot je more je odlican film koji donosi istinitu i potresnu pricu. Ben Hur je klasik za sva vremena i kraj filma kad razapinju Isusa i posebo scenakad majka i sestra od Jude Ben Hura budu izlijecene je pravo potresno i emotivno. Ples sa vukovima od Kevina Costnera je takodje genijalan film. Carlito's Way je briljantan film Briana De Palme sa genijalnim Al Pachinom, a scena kada je on na kraju upucan je pravo potresna. Dobar, los, zao od Sergia Leonea je klasik nad klasicima, scena zavrsnog obracuna izmedju njih trojice gdje par minuta cekate ko ce prvi potegnuti revolver je brijantna i napeta do maksimuma. Apocalypto je takodje odlican film, a posebno scene na pocetku filma u lovu kad glavni junak primjeti pripadnike drugog plemena koji su samo trazili prolaz, jer njihovo selo je spaljeno i kad glavni junak sanja tog istog lika iz drugog plemena koji mu govori da bjezi. Red je da spomenem i neki domaci film i to Bitka na Neretvi i to scena kad grupa partizna koja je presla Neretvu koja je trebala da zaustavi cetnike dok ih ostatak vojske ne opkoli izgine i scena kad tifusar Bosko skace u Neretvu.
:thumbup:
faruche

#146 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by faruche »

Osim gore pomenuth mislim da niko nije pomenuo Terminal sa Tomom Hanksom i onaj vijetnamski ratni kad on trči prema helikopteru a za njim čitava vojska i ubiju ga. Na vrh mi jezika kako se zove. Mislim da je glumac Willem Dafoe.
biglebovski

#147 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by biglebovski »

Up in the Air - meni najbolji film u zadnje vrijeme, podiže me u pozitivnom smislu, da se podsjetim sta je vazno u zivotu
http://www.imdb.com/title/tt1193138/
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#148 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by Pera Trta »

faruche wrote:Osim gore pomenuth mislim da niko nije pomenuo Terminal sa Tomom Hanksom i onaj vijetnamski ratni kad on trči prema helikopteru a za njim čitava vojska i ubiju ga. Na vrh mi jezika kako se zove. Mislim da je glumac Willem Dafoe.
Platoon.
elizabeth a

#149 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by elizabeth a »

Od ovih što sam dosad pregledala:
Zelena milja
Forrest Gump
A Beautiful Mind
The Notebook
The Sixth Sense(jednom ga pregledala i ne pada mi više na pamet) :-?
Savršeni krug
Dom za vješanje
Kozara( mama paja :cry: )
Uh, sigurno ih ima još mnogo ali dok se sjetim... :roll:

Eh da, i ako može jedan dokumentarni koji sam nedavno pregledala - What the bleep do we know :skoljka:
minjonja

#150 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli

Post by minjonja »

gran torino

stvarno odlican film

http://www.imdb.com/title/tt1205489/

necu nista komentarisati, trebo bi ga svako sam pogledati i skontati neke stvari.
Post Reply