Filmovi koji nikada niste gledali
Moderator: _BataZiv_0809
- hopi
#1 Filmovi koji nikada niste gledali
Znači tema je zamišljena kao diskusija o filmovima koji nikada niste gledali, a da je riječ o koliko toliko poznatom filmu/filmovima. Naravno možete navesti i stare, i nove, domaće i strane filmove, crtane itd.
Također, može biti riječ o filmovima koje niste gledali a namjeravate a i i onim koje niste gledali a ne namjeravate.
Možete i navesti razlog zašto vas odbija film a i ne morate, zašto mislite da vam se neće svidjeti i sl.
Pa da ja krenem s par (bez ikakvog posebnog redoslijeda)
Star Wars - aposlutno pogledao niti jedan, niti onih 6 prvobitnih niti ove nove nastavke. Niti namjereavam, mada nemam ništa protiv SF filmova.
Marvel/DC - vjerujem da ih ima popriličan broj koji je izašao zadnjih 10-15 godina, od toga pogledao jedan dio Avengers (prvi ja mislim) i Wonder woman 1984. Oba u kino išao. Ostalo niti jedan a niiti me privlači. Supermana također nisam. Pogledao Batmana (onog sa C. Bale) i taj je vrlo dobar bio, mada ne toliko da bi, kako sam upravo pogledao, bio treći na IMDB listi. Ni blizu, no dobro.
Ustvari lažem, jesam prvi drugi dio spidermana sa tobi megvajer.
Westerni - apsolutno me ne privlače, nisam pogledao niti one kultne (za šaku dolara, Good Bad ugly), a mislim da i neću u skorije vrijeme.
Lord of the Rings - Hobbit. niti čitao, niti gledao
Ratne - tu sam slab, od vojnika rajana, papilon recimo ovo što mi prvo pada na pamet.
Stare filmove poput Citizen Kane, Casablanca, Singing in the Rain, Gone with the wind - nemam namjeru
Također, može biti riječ o filmovima koje niste gledali a namjeravate a i i onim koje niste gledali a ne namjeravate.
Možete i navesti razlog zašto vas odbija film a i ne morate, zašto mislite da vam se neće svidjeti i sl.
Star Wars - aposlutno pogledao niti jedan, niti onih 6 prvobitnih niti ove nove nastavke. Niti namjereavam, mada nemam ništa protiv SF filmova.
Marvel/DC - vjerujem da ih ima popriličan broj koji je izašao zadnjih 10-15 godina, od toga pogledao jedan dio Avengers (prvi ja mislim) i Wonder woman 1984. Oba u kino išao. Ostalo niti jedan a niiti me privlači. Supermana također nisam. Pogledao Batmana (onog sa C. Bale) i taj je vrlo dobar bio, mada ne toliko da bi, kako sam upravo pogledao, bio treći na IMDB listi. Ni blizu, no dobro.
Westerni - apsolutno me ne privlače, nisam pogledao niti one kultne (za šaku dolara, Good Bad ugly), a mislim da i neću u skorije vrijeme.
Ratne - tu sam slab, od vojnika rajana, papilon recimo ovo što mi prvo pada na pamet.
Stare filmove poput Citizen Kane, Casablanca, Singing in the Rain, Gone with the wind - nemam namjeru
-
kakavdanakneiskustvu
#2 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
Titanic, Amadeus,Clockwork Orange
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
Pa jesi li ti ista gledao???hopi wrote: ↑08/07/2026 15:20 Znači tema je zamišljena kao diskusija o filmovima koji nikada niste gledali, a da je riječ o koliko toliko poznatom filmu/filmovima. Naravno možete navesti i stare, i nove, domaće i strane filmove, crtane itd.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
Hari Poter 
-
dječak sa šibicama
#5 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
Superjunake, zadnjeg Supermena gledao prije rata u novogodisnjem programu. Nekad naletim okrecuci ekrane, pogledam pet minuta nekog spajdermena ili kapetana ameriku i okrenem dalje.
Hari Poter, nikada, nijedan.
Dugo sam se grozio filmova Vudi Alena ali onda pogledao jedan, i pogledao sve ostale. Nekad se covjek prevari, pogrijesi zbog predrasuda.
Hari Poter, nikada, nijedan.
Dugo sam se grozio filmova Vudi Alena ali onda pogledao jedan, i pogledao sve ostale. Nekad se covjek prevari, pogrijesi zbog predrasuda.
- Ateista
#6 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
Nikad nisam gledao ni jednog kuma, i ne namjeravam jer me ne privlaci ta tematika, a znan da su legendarni filmovi.
Cesto ljudi pominju maratonce, ni to nisam gledao.
Nisam gledao ni jedan novi batman, kao dijete sam gledao nesto od onih starih gdje je Jockera glumio Jack Nickolson.
Marvel i DC, nisam siguran jesam li ista njihovo gledao.
Cesto ljudi pominju maratonce, ni to nisam gledao.
Nisam gledao ni jedan novi batman, kao dijete sam gledao nesto od onih starih gdje je Jockera glumio Jack Nickolson.
Marvel i DC, nisam siguran jesam li ista njihovo gledao.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
Cekaj je li ovdje pricamo o filmovima koje nikad nismo gledali a ti filmovi imaju status sjajnih filmova?
Broji li se kad neki nisi nikad gledao u komadu ili je to za temu filmovi od kojih smo odustali?
Broji li se kad neki nisi nikad gledao u komadu ili je to za temu filmovi od kojih smo odustali?
-
kakavdanakneiskustvu
#8 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
i Hari poter, ni jedan
-
kakavdanakneiskustvu
#9 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
Requiem for a Dream, Before Sunrise, The Handmaiden
-
Dobrinjac-u-Pragu
#10 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
zbog prevelikog hajpa nikad nisam pogledao ratove zvijezda... ne znam po cemu su tako posebni filmovi (mislim da prvih 6 filmova)... znam da cak i najveci fanovi ovog frensajza ne vole ove kasnije filmove...
avatare, najprecjenjeniji filmove ikada. nisam pogledao...
pulp fiction... isto tako nisam pogledao i ne razumjem hajp
svu domacu kinematografiju, mislim na ex-yu (i dobru i losu), ne planiram da gledam...
avatare, najprecjenjeniji filmove ikada. nisam pogledao...
pulp fiction... isto tako nisam pogledao i ne razumjem hajp
svu domacu kinematografiju, mislim na ex-yu (i dobru i losu), ne planiram da gledam...
Last edited by Dobrinjac-u-Pragu on 08/07/2026 17:44, edited 1 time in total.
- mayab
#11 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
Nikad nisam pogledao ni minut Igre prijestolja, a ni ne namjeravam....ali sam zaista zabrinut kad pročitam prethodne postove i to da neki ljudi nisu i ne žele pogledati kultne filmove , koji bi po svemu trebali biti dio kulturnog dostignuća ljudske civilizacije
-
Seawolf
#12 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
Nisam gledao film Svadba, a niti neću.
Ostalo sam sve pogledao.
Ostalo sam sve pogledao.
-
Dobrinjac-u-Pragu
#13 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
pa za mene mogu reci da volim kultne filmove... recimo kuma, kuma 2 i kuma 3 mogu pogledati kad god pozelim i nikad mi nije dosadno... apokalipsa sad, povratak u buducnost, terminator kec do trice, serpiko, lice sa oziljkom, itd... sve to volim...
- SvjetlosnaGodina
- Vozim: GTX3076
#14 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
Uh dobra tema
Niti jedan kum, apsolutno me ne zanima kriminal, pokusao jednom I dio i prespavao, a svi govore da su odlicni.
Marvelovo smece skoro nijedan.
Scream gluposti
Odna one nekakve krugove, te glupave horore
Srbijanske krimi filmove i kao crne komedije
U medjuvremenu cu se sjetit ostalog sto je bilo popularno a nije me zainteresovalo
Niti jedan kum, apsolutno me ne zanima kriminal, pokusao jednom I dio i prespavao, a svi govore da su odlicni.
Marvelovo smece skoro nijedan.
Scream gluposti
Odna one nekakve krugove, te glupave horore
Srbijanske krimi filmove i kao crne komedije
U medjuvremenu cu se sjetit ostalog sto je bilo popularno a nije me zainteresovalo
- kabal1337
#15 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
onaj gdje dobijam milion KM na lutriji
-
tap3ah75
#16 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
Barry Lyndon
i
The Raid
Dobra kombinacija negledanih filmova
i
The Raid
Dobra kombinacija negledanih filmova
- geralt
#17 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
Filmovi o superjunacima koji su izasli u zadnjih nekoliko godina. Negdje do otprilike 2020. sam osjecao potrebu da gledam sve blockbustere koji izlaze, vise tu potrebu ne osjecam.
Vecina filmova Woody Allena. Ono sto sam gledao me nije pretjerano dojmilo kad sam bio mladji, danas sam svjestan suptilne pedofilske tematike koja prozima vecinu onoga sto je snimio.
Filmovi Wes Andersona nakon Grand Budapest Hotela, postao je parodija samog sebe.
Filmovi Terrence Malicka, rezisera koji mrzi svoju publiku.
Filmovi Davida Lyncha, jer se ne drogiram.
Vecina filmova Woody Allena. Ono sto sam gledao me nije pretjerano dojmilo kad sam bio mladji, danas sam svjestan suptilne pedofilske tematike koja prozima vecinu onoga sto je snimio.
Filmovi Wes Andersona nakon Grand Budapest Hotela, postao je parodija samog sebe.
-
Tabakmalac
#18 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
Dugo za nabrojati ali par franšiza za spomenuti:
Star Trek
Star Wars
Harry Potter
Lord of the Rings
Avatar (ne znam ima li išta poslije prvog filma doduše, toliko sam zainteresovan
)
Marvel-ovo ništa ne gledam nakon Spider-Man 3 (2007.)
DC-ovo poslije The Dark Knight Rises (2012.)
Ako šta još naumpadne.
Star Trek
Star Wars
Harry Potter
Lord of the Rings
Avatar (ne znam ima li išta poslije prvog filma doduše, toliko sam zainteresovan
Marvel-ovo ništa ne gledam nakon Spider-Man 3 (2007.)
DC-ovo poslije The Dark Knight Rises (2012.)
Ako šta još naumpadne.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#19 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
Tvister iz devedesetih

- hopi
#20 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
Pa hajmo reći o filmovima koje nismo gledali, ali eto ne moraju biti sjajni, ali dobri, popularni koliko toliko da je većina ljudi čula za film._BataZiv_0809 wrote: ↑08/07/2026 16:27 Cekaj je li ovdje pricamo o filmovima koje nikad nismo gledali a ti filmovi imaju status sjajnih filmova?
- hopi
-
Seawolf
#22 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
Kad pročitam čime se hvalite, postanu mi jasnije rupe u obrazovanju koje postoje kod nekih (mnogih?) od forumaša.
-
Tabakmalac
#23 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
Bitno je da si ti Nikola Tesla opet, a nisi daleko dogurao druže, ali hajde, bitno je egocentrično sisati vlastiti organ u predjelu prepona.
Imaj hrabrosti pa podijeli šta, ako nisi naravno pi*ka.
Imaj hrabrosti pa podijeli šta, ako nisi naravno pi*ka.
Last edited by Tabakmalac on 08/07/2026 18:48, edited 3 times in total.
- dale cooper
#24 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
Well now that's just silly.geralt wrote: ↑08/07/2026 17:50 Filmovi o superjunacima koji su izasli u zadnjih nekoliko godina. Negdje do otprilike 2020. sam osjecao potrebu da gledam sve blockbustere koji izlaze, vise tu potrebu ne osjecam.
- dale cooper
#25 Re: Filmovi koji nikada niste gledali
Gledao sam dobar dio svih ovih klasika i drugih filmova koji su do sada spomenuti. Meni je slaba tačka nešto recentnija kinematografija, možda
zadnjih 15-tak godina, kada sam počeo više gledati serije.
zadnjih 15-tak godina, kada sam počeo više gledati serije.