Filmovi (i knjige) Avde Huseinovića
- Koshpa
- karanana
#302 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
ma laze film i balindzos avdo. sve su to turci maskirani u srpska imena. i pokoji izdajnik-brankovic.Koshpa wrote:http://www.youtube.com/watch?v=HEKgAvdC ... re=related
Od 07:20 min pa do kraja sve se samo kaze
sada bez sarkazma: na zalost, operacije kos-a kasnije i jesu od a.r. bih napravile vise muslimansku vojsku, tako da se od sredine 93. moze i razumjeti zasto neprijateljska propaganda, a bogami i strani mediji, u skladu sa tim promjenama u a.r. bih zove nasu vojsku muslimanskom.
-
riko-ga
#303 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Vidi @blekstena ja ti postavim konkretno pitanje ti vrdas ja ti kazem prezimena ti nista vec pricas o nekom naoruzanju koje ja ocima nisam vidio.Mozda si ti u pravu mozda je bilo nekoga naoruzanja ali ako pokusavas mene ubjediti dasmo92 godine bili bolje naoruzani od vas e onda smo zavrsili sa raspravom.To je isto kao da govoris da je mlijeko crno i da ti ja povjerujem.
A gdje ti rece ta vasa granata da je vase pobila.Da se nevracam nazad cinimi se rece da je pred nekom vasom komandom.
Dalje radi se o prvome napadu sa tenkom.Vasi gubici su bili oko 25 mrtvi od toga 4 ostala na nasoj strani jedan od nji je Kosta zivio u onom naselju Tresnjavica drugi je bio iz Miliklanske za ostale cu ti saznati tacno pa ti javim.
Kako to ako je to bila neka blic akcija kako kazes kao je odnda po pogodjen tenk dosao drugi tenk i izvuko ga.Kako to da je tu akciju podrzala vasa artiljerija i PAM-avi i PAT-ovi iz Breza.iz sume iza stadiona u Lukavici(stari stadion Slavije) i sa iz naselja Lukavica.Meni to izgleda kao organizovana akcija ali eto mozda se vi malo zezali...................
A gdje ti rece ta vasa granata da je vase pobila.Da se nevracam nazad cinimi se rece da je pred nekom vasom komandom.
Dalje radi se o prvome napadu sa tenkom.Vasi gubici su bili oko 25 mrtvi od toga 4 ostala na nasoj strani jedan od nji je Kosta zivio u onom naselju Tresnjavica drugi je bio iz Miliklanske za ostale cu ti saznati tacno pa ti javim.
Kako to ako je to bila neka blic akcija kako kazes kao je odnda po pogodjen tenk dosao drugi tenk i izvuko ga.Kako to da je tu akciju podrzala vasa artiljerija i PAM-avi i PAT-ovi iz Breza.iz sume iza stadiona u Lukavici(stari stadion Slavije) i sa iz naselja Lukavica.Meni to izgleda kao organizovana akcija ali eto mozda se vi malo zezali...................
-
riko-ga
#304 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
OK.Vidim da nepoznajes ovo ratiste 200 metara od tebe.Nepada mi napamet da te sad ubjedjujem u nesto sto ti neznas.Ali nemoj ni ti mene ubjedjivati u ono sto sam svoim ocima vidjeo.
Za tvoju infurmaciju u Triglavskoj zivi Srbin i nefali mu ni dlaka sa glave.Isto tako ima covjek kod vodovoda vratio se i njemu niista nefali.Tako ta tvoja prica pada u vodu kako mi ovdje sve pobismo sto nosi Srpsko ime.
Ustvari sva ova moja rasprava je krenula kada si izjavio da vi nikad niste napadali i to me iritiralo.Sad kada znas da je napada bilo neznam dali se isplati sa tobom dalje raspravljati.
Ziv ti i zdrav bio.
Za tvoju infurmaciju u Triglavskoj zivi Srbin i nefali mu ni dlaka sa glave.Isto tako ima covjek kod vodovoda vratio se i njemu niista nefali.Tako ta tvoja prica pada u vodu kako mi ovdje sve pobismo sto nosi Srpsko ime.
Ustvari sva ova moja rasprava je krenula kada si izjavio da vi nikad niste napadali i to me iritiralo.Sad kada znas da je napada bilo neznam dali se isplati sa tobom dalje raspravljati.
Ziv ti i zdrav bio.
- Dupli_skalp
#305 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
to za naoružane ljude oko džamija '91. godine lupaš kao maksim po diviziji. sjećam se da je bilo raje koja je šetala sa beretkama po gradu, ali tek negdje pred sami rat. ali niko od tih nije šetao s oružjem. prvo oružje koje sam vidio, vidio sam kod vaših, tj. sds-ovih ekstremista i terorista kad su sve glavne raskrsnice zakrčili barikadama. sjećaš ih se dobro, oni čarapari, sve tv stanice su prenosile. tek kao odgovor na to, pojavile su se kontrabarikade.blekstena wrote:@eyesburn
ti vasi goloruki ljudi sjecam se kako su stajali naoruzani i uniformisani sa crvenim beretkama na glavi oko djamija 91g
a ko je zelio ovaj rat,,,94 sam ulazio u skolu milicije na vracama u arhivu i pronalazio stampane letke iz 70 i nekih godina koji pozivaju na rat,,, ne od srba,,,kome je trebo tih godina rat
nisam mogo ni da sanjam sta se desavalo u proslom ratu a pronasao sam u krim sluzbi desetine hiljada kartona pobijenih srba i zenski i muski posle onog rata,,,paketi sa kartoncicima do plafona naslagani
zao mi je samo sto ih nisam uzeo da se zna istina jer mnoge su se stvari krile od javnosti
sarajevom se redovno nesetam ne iz razloga sto nesmijem vec sto nezelim vise da imam nista sa tim gradom
nije to vise onaj isti grad,,,istina je da ide masa srba u grad ali neide da se seta vec po potrebi kad trebaju nesto da kupe bas kao sto i vasi dolaze kod nas
gledaj, ja nisam nacionalista, niti sam ikad bio, niti ću ikad biti. u mojoj familiji su zastupljene sve tri konfesije. javio sam se samo iz razloga što sam vidio da pričaš neke gluposti i neistine. isto kao risto đogo i ono bacanje srpske nejači lavovima u pionirskoj dolini.
i pitam se jesi li zaista iz sarajeva, jer nisam vidio da neki prijeratni sarajlija tolike gramatiče i pravopisne greške pravi.
@riko-ga
potpisujem sve što si napisao.
- Dupli_skalp
#306 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
prvi put to čujem i to samo od tebe. i fakat odakle si ti? niko u sarajevu ne kaže u hrasnu, nego u hrasnom. ne kaže se ni na hrasnu brdu, nego na hrasnom brdu. i ne piše se djamija, nego džamija. dakle DŽ, a ne Đ.blekstena wrote:reci mi kad su poceli uvece strazarit oni naoruzani uniformisani sa crvenim beretkama pred djamijom u hrasnu
mozda grjesim al rat nije bio na vidiku
ne bih ja rekao da si ti rođeni, prijeratni sarajlija.
- emilliano
- emilliano
#308 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
blekstena ovo je samo jedan mali dio za tebe
imas li neki odgovor na ovo?
http://www.youtube.com/watch?v=OwsvMcI5 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=pnZovn2z ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=WqemDolo ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=udBUmavw ... re=related
imas li neki odgovor na ovo?
http://www.youtube.com/watch?v=OwsvMcI5 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=pnZovn2z ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=WqemDolo ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=udBUmavw ... re=related
- Joey Tribbiani
#309 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
ne sekiraj se. Po uzoru na svog idola, psihologa, doktora alternativne medicine RK, izmislit ce nesto.
- haubica_i_to_teshka
#310 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Pa gdje si ti, vec sam se bio zabrinuo za tvoje zdravljeblekstena wrote:nadji mi nekog na ovom klipu da je pravio neke zlocineemilliano wrote:blekstena
koji si ti sa ovog clipa??
http://www.youtube.com/watch?v=vphPJZp3 ... re=related
svima je poznato da vojvoda aleksic nije pravio nikakve zlocine,, nadji mi nekog da potvrdi drugacije
cak u ovom snimku ima jedan moj drug kojem svaki dan pred vrata dolaze vasi iz sarajeva,,,vjerovatno jer je radio svakakve zlocine,,,a vojvoda aleksic zivi u hercegovini i nekrije se ni od koga,,,dostupan je svima
karadjic nije puno ni pogrjesio,,,ako cemo istini u oci odveli su vas u rat i bosnu u pakao
a odbraniti se vojno sigurno nebi mogli da nije bilo strani sila ,,,vasa odbrana je bila medijska i tu ste uspjeli
da su njega slusali nebi ni bilo rata vec bi i sada zivili u jugi za kojom i danas svi zalite
price o velikoj srbiji su za malu djecu,,,mozda ste ocekivali da se odreknemo svoga naroda,,
koga ste se vi imali odreci,,mozda turske
to naredjenje mladica,,,pa zar ocekujes da vi napadnete na pofalice i pobijete srbe a da vas ne tuku granate
taj ruski pisac je bio i kod mene,,,sta tu ima cudno,,,bila su 2-3 rusa kod nas kratko vrjeme al su se popucali izmedju sebe pa je pala mrtva glava ,,bio je i jedan japanac,,,a koliko je mudjahedina bilo kod vas i sta su radili
,,, YouTube mudzahedin 2deo,,,,,pogledaj
pakao dobrinje,,,pa bio je pakao svugdje ,,,bio je rat ako nisi znao i ginulo se na sve strane
jeste vas vise stradalo al stradali su i drugi narodi
Jel' te to sekiraju ovi forumashi (sram ih bilo)
Ja bio malo dete i "majka bilja" svashta nam bila obecala, mojoj staroj diplomatsku karijeru u nekoj ambasadi (pa slagala
Shta je tebi bilo obecano, koji kafic,ciji stan ti je vojvoda "rezervisao', ako si bio malo "veci" koja pozicija ?
p.s. nemoj mi rec da nije bilo tako
- Chisum
#311 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Ovaj Rambo u opancima jos shkraba ovuda?
Sto ti je ljakse...
jel' se malo sjebe vrijeme - shaki, vjetar, blato do koljena - eto ga kraj "toplog ognjista" da gusla i laze o toboznjim avanturama i dogodovstinama. To im je u krvi.
Seljacic kao i vecina ih. Zinuli im guzovi pocetkom devedesetih. Dovukljacilo se to po predgradjima, smrdilo tu dvije-tri decenije - i cekalo priliku... mislili da se tako lako silazi u grad.
Obec'o im papak s Durmitora. A ovaj majmun ozbiljno shvatio, pa i danas gusla o famoznih 24 sata...
(sjeca li se neko kada pred kraj rata dovedose onog urbanistu iz Beograda da im napravi novo Sarajevo, posto je s originalom vec uveliko popusio foru
)
Nego, jebiga, dobise pedalu iz Sarajeva...
... za sva vremena, naravno (mada, vecina ih tu nikada nije ni pripadala, ali sta ces... djeca oficircina, portira s Kalovitih Brda itd... pa se dovukljacilo)... e, sada valja progutati govno pa reci - Ja sam iz Sarajeva, ali sam trenutno u Rudom, a ostati zdrave pameti...
Ne cudi sto malo-malo upadnu na forum zeljni da nam nesto kazu
, posto u grad ne dolaze, a i kada dodju kriju se k'o mishevi.
Elem, nastranu ovaj forum i price nas koji smo bili na razlicitim stranama u ratu i pucali jedni na druge, naisao sam jednom-dvaput na momke koji su bili na dijelovima sarajevskog ratista na kojima sam i sam bio, samo sa druge strane, naravno, a koji su, a sad ne ulazim u njihova politicka opredjeljenja niti me boli kurac gdje su na kraju zavrsili, ipak imali dodira sa stvarnocsu kada bi govorili o proslome ratu. Mrzimo se, to je tako, ali, mogla se, barem dok ne pocnu da bole stare rane i da se pominju imena poginulih drugova, razmijeniti koja cestita rijec bez lazi, bez drkanja na one kojih bi se cestit covjek samo stidjeti.... Ovaj papak definitivno ne spada u tu grupu.
Nakon par postova koje je uz veliku muku srocio, malo je reci da zvuci smijesno. Rambo!
Sto ti je ljakse...
Kakav crni Sarajlija, haveru....eyesburn wrote:prvi put to čujem i to samo od tebe. i fakat odakle si ti? niko u sarajevu ne kaže u hrasnu, nego u hrasnom. ne kaže se ni na hrasnu brdu, nego na hrasnom brdu. i ne piše se djamija, nego džamija. dakle DŽ, a ne Đ.blekstena wrote:reci mi kad su poceli uvece strazarit oni naoruzani uniformisani sa crvenim beretkama pred djamijom u hrasnu
ne bih ja rekao da si ti rođeni, prijeratni sarajlija.
Seljacic kao i vecina ih. Zinuli im guzovi pocetkom devedesetih. Dovukljacilo se to po predgradjima, smrdilo tu dvije-tri decenije - i cekalo priliku... mislili da se tako lako silazi u grad.
(sjeca li se neko kada pred kraj rata dovedose onog urbanistu iz Beograda da im napravi novo Sarajevo, posto je s originalom vec uveliko popusio foru
Nego, jebiga, dobise pedalu iz Sarajeva...
Elem, nastranu ovaj forum i price nas koji smo bili na razlicitim stranama u ratu i pucali jedni na druge, naisao sam jednom-dvaput na momke koji su bili na dijelovima sarajevskog ratista na kojima sam i sam bio, samo sa druge strane, naravno, a koji su, a sad ne ulazim u njihova politicka opredjeljenja niti me boli kurac gdje su na kraju zavrsili, ipak imali dodira sa stvarnocsu kada bi govorili o proslome ratu. Mrzimo se, to je tako, ali, mogla se, barem dok ne pocnu da bole stare rane i da se pominju imena poginulih drugova, razmijeniti koja cestita rijec bez lazi, bez drkanja na one kojih bi se cestit covjek samo stidjeti.... Ovaj papak definitivno ne spada u tu grupu.
Nakon par postova koje je uz veliku muku srocio, malo je reci da zvuci smijesno. Rambo!
Last edited by Chisum on 15/04/2010 09:02, edited 2 times in total.
- karanana
#312 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
ja sam zivio u naselju hrasnom i prolazio sam svaki dan pored te dzamije i nikad za nikad, kao ni pored bilo koje druge dzamije, nisam vidio uniformisane naoruzane ljude. mozda su bili skriveni kad sam ja prolazio, ne znam, ali onda postoji li ijedna slika ili video tih naoruzanih formacija i pojedinaca koji 91. godine stoje ispred dzamija? nema sanse, jer tada je policija/milicija jos koliko/toliko funkcionisala. na kraju krajeva, sta bi naoruzani ljudi radili u dzamiji? jesu li se tu okupljali i sastajali i kovali planove kako da srede srbe ili su cuvali dzamiju od napada srba ili nesto trece?
btw. onaj stranac/srpski amerikanac sto prevodi za vojvodu aleksica na onom klipu, navodno je bio ubaceni americki agent. to je prica, mada ne znam jeli istinita.
btw. onaj stranac/srpski amerikanac sto prevodi za vojvodu aleksica na onom klipu, navodno je bio ubaceni americki agent. to je prica, mada ne znam jeli istinita.
- joint union
#313 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
De mi molim te objasni ovo boldirano, nekako mi nije jasno. Kazes vi sve merhametlije (ako ne znas sta ovo znaci, pitaj pa ti prevedem), vi cuvali komsije, ovo, ono, pa kako su se oni to vracali u svoje kuce do 8 juna? Ako su se vracali, znaci da su otisli, sto li? Jos mi reci u aprilu u istoj toj Zagorskoj, jeste li vi bili oni sto su stavili maske one maskirne na glavu, sa zoljama i kalasima, rasporedili se u streljacki i poceli rokati, ili su to bili neki vanzemaljci? I jesu se ljudi vracali (isti ti ljudi koji su maskirani likovi otjerali bukvalno sa kesama u rukama), sve dok niste jednog (Oglecevac DŽ.) uhapsili, brutalno isprebijali (covjek je za 2 mjeseca zatvora na Vracama i u Kuli smrsao 30 kila), a zajedno sa njim i komsiju Nenada koji se eto usudio da ga brani. Pa sto junacino ne isprica kako je ceta JNA krenula iz Ozrenske (100-tinjak vojnika) u istom tom aprilu, dan-dva nakon invazije tih maskiranih, pa kad ih je ispod Kondora kojeg spominjes zaustavila grupa od 6 (sest) ljudi pripucavsi na njih i ranivsi jednog u nogu. Sto ne isprica kako su se vratili (trcecim korakom uzbrdo) i bijes i nemoc iskalili maltretirajuci 2-3 starija covjeka (medju kojima i moj rahmetli dedo) koji su ostali u svojim kucama? I da ne bi tog istog Nenada (pokoj mu dusi), vjerovatno bi ih pobili, a ne samo otjerali (izjava komandira te iste cete). I tog kobnog 8 juna mi sve sto smo imali bilo je srce i zelja da se vratimo u svoje kuce, a vi zemunice, rovove, bunkere iskopane Bog zna kad.blekstena wrote:@eyesbaren
reci mi kad su poceli uvece strazarit oni naoruzani uniformisani sa crvenim beretkama pred djamijom u hrasnu
@riko-ga
svi ste slusali tifine pjesme u ratu i svi ga hvalite ,, brat mu je bio u vasoj vojsci na hrasnu brdu
sta mislis zasto je tifin brat pobjegao iz vaseg rova i presao kod nas pa sa nama strazario
mozda zato sto ste ga pazili i sto mu je bilo ljepo
a taj covjek sto se vratio vratio se i bice tu dok ne proda imovinu kao i ostali
ja kad sam rekao da nismo napadali i nismo ,,,ja sam mislio na hrasno brdo a ti na mojmilo i tu jednu akciju u pocetku rata i prepucavanje oko jedne kuce,,,vasa nasa vasa nasa
i jos jedno,,,kod nas smo se podjelili zahvaljujuci vama sa mojmila,,,,,a evo kako,,
na nasem djelu su bile mjesovite straze i poceli su da upadaju komsije koje su bile u rezervnom sastavu milicije
e jednog od njih je neko greskom pogodio sa mojmila,,,mada taj i danas sigurno misli da smo to bili mi
e tad smo se podjelili i prekinute su mjesovite straze i posle toga sam i ja zaduzio oruzije
i nije se pucalo sve do 8 juna,,,do 8 juna su neki vasi jos uvjek prolazili pored nas da uzimaju stvari iz kucacak je i rus sa vasi barikada dolazio na brdo sa motorom
Mojne ba muda za bubrege!
- haubica_i_to_teshka
#314 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
blekstena wrote:Shta je tebi bilo obecano, koji kafic,ciji stan ti je vojvoda "rezervisao', ako si bio malo "veci" koja pozicija ?
p.s. nemoj mi rec da nije bilo tako
haubica_i_to_teshka
kakve li su tebi bajke prodavali ,,,vidim i neki novi jezik koristis,,malo malo pa slovo H![]()
moracu i prevodioca da nabavim![]()
ocigledno da nisu meni nego tebi prodali ,jer ti si se sigurno borio za "svetu srpsku zemlju'.Samo josh napishi gdje je ta zemlja da naucim neshto od tebe.
drugo, da si se bar nekad druzio sa gradskom rajom , znao bi ta to "H" nije nishta neobicno
a vidim tebi dobro latinica "ide"
Nego, jel' to "onaj" vojvoda shto se vozao u dzipu obiljezenim mrtvackim (ljudskim) glavama ????
A shto se tice Pofalica, kuca jednog doktora (hirurg znash li ko je
Hocesh li da procitash nastavak price ili ti imash "istinitu" verziju ???
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#315 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
blekstena wrote:stvarnoi si smjesan,,,gdje smo to mi popusili na hrasnu brdu,,,ajmo malo detalji,,
neznas al evo ja cu ti reci gdje smo ga popusili da nepricas gluposti
najvise smo ga popusili od jednog srbina koji je bio u vasoj vojsci i koji je da bi se dokazao vasima upao kod nas dok niko nije bio na strazi
sakrio se u kuci navece i cekao jutro i kad je vidio da nema nikog na strazi upao u spavaonicu i na spavanju pobio 5 nasih
ako nista drugi put se raspitaj prije nego izvalis neku glupost
pogledaj kakve gluposti izvaljujes,,,ulazili u srpske stanove i privodjeni jer su davali svjetlosne signale
sta je posle toga sljedilo,,batinanje zatvaranje mucenje maltretiranje pljackanje i otimanje stanova
nemoj to vise niko pricat,,,mislio sam da si malo pametniji
ako nesto neznas nemoj ni da tvrdis
kako se zvao onaj hrvat sto je presao iz HVO na grbavicu negdje sa aneksa ili iz hrasna,,mario ako se nevaram
doveli ga kod nas na liniju i proveo par mjeseci sa nama
prepoznala ga zena srpkinja koju je vjesao da visi sa balkona i spenglali ga nasi u zatvor foca,, osudili 10 godina
al im ubrzo pobjego ,,,zivi blizu tebe,,,nek ti prica kako su pretresali stanove srpske
pitaj djanka envera odakle mu zlato koje je pretvorio u novac kad je izasao iz zatvora
E sad ko je smijesan to je pitanje za druge diskusije jer tvoje ponasenje i tvoje pisanje je upravo onako na kakvo smo navikli da cujemo sve one godine rata o "ronioca" Djoge. Prica vam se uvijek svodi na isto svi su krivi samo mi smo zrtve urote. Pa kad je tako sto smo vas onda vadili iz frizidera i podruma slasticarne Palma jer po tvojoj prici mi smo napali vas a ne vi nas. Ko je tog Aprila trcao od Grbavice prema Hrasnom sa bijelim trakicama oko ruke, mi ili vi???? Kad ste popusili na Hrasnom brdu???? Isti onaj dan kad ste popusili i na 11 plavih misleci da cete lako osvojiti neosvojivu tvrdjavu i zaokruziti teritoriju.
Dakle ja nisam rekao da se nije upadalo u srpske stanove nego sam napisao da srbi nisu ubijani. Oni koji su uhvaceni da daju signale jesu marisani i predavani policiji. Isto tako nisam napisao da nije bilo pljacki ali za razliku od vas koji ste upadali u kuce, pa onda pljackali, pa silovali i na kraju ubijali i palili ovdje se pljackalo i to su radili oni koji su jadovi i koji su otprilike vrlo slicni onim vasim vikendasima a zovemo ih "lesinari rata". Picke ko ratnici ali hrabri za pljackanja. Medjutim vi ste u tome neprevazidjeni na zemaljskoj kugli. Ni na TV-u nisam vidio vecih kukavica i ljudi bez morala kao sto su bili srpski vojnici. I sada nakon toliko vremena ostali ste isti, lazovi, bezmoralni i ubjedjeni da vasim lazima neko vjeruje. Napravili ste od Trga Hirosimu i ti bi sada ko nesto da diskutujes. Dosao bi ti u Sarajevo da imas obraza i ciste ruke jer dolaze u Sarajevo mnogo onih koji su u ratu bili ratnici a ne kriminalci i lesinari i ne fali im dlaka sa glave. Pravi borac ima svoju etiku i moral i cjeni ga svaki borac sa protivnicke strane. I takav ce hrabro reci da jesam se borio za svoje ciljeve ali casno, vojnik na vojnika pa ko popusi popusi.
Ali vi ste svi postali klonovi najvece dvije pizde koje su se pojavile u srpskom narodu, dva zlocinca i dvije kukavice, Radovana Karadzica i Ratka Mladica i onda me ovakve price apsolutno ne cude nego ih i ocekujem i na njih jednostavno mogu samo da povracam.
Neka tebe tamo u toj vukojebini i ne trebas na ovdje, grad sa najvecim parkom na svijetu i jeste za tebe.
- emilliano
#316 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
blekstena
na moja postavljena pitanja nisi skoro nista odgovorio jer uvijek svima isto odgovaras pa si te odgovore i meni proslijedio...
refren iz ove pjesme je za tebe
http://www.youtube.com/watch?v=ToTk5B4_ZAQ
mislim da sa tobom ne vrijedi raspravljati jer si ogranicen!
pozdrav za sve normalne osobe
vozdraaaa
na moja postavljena pitanja nisi skoro nista odgovorio jer uvijek svima isto odgovaras pa si te odgovore i meni proslijedio...
refren iz ove pjesme je za tebe
http://www.youtube.com/watch?v=ToTk5B4_ZAQ
mislim da sa tobom ne vrijedi raspravljati jer si ogranicen!
pozdrav za sve normalne osobe
vozdraaaa
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#317 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Meni je sama primisao od blekstene dovoljna da odem na WC ,ali covjek iznosi svoja vlastita stajalista i vidjenje
pocetka sranja u Seheru ,da li je u pravu ili nije to je drugi par gaća.
pocetka sranja u Seheru ,da li je u pravu ili nije to je drugi par gaća.
- Topla voda
#318 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
kakav je ovo film na tv vogosci????
isti narator ko u ova dva filma do sad,al prica o kupresu,vozuci....??
jel to taj treci film??
jel to taj treci film??
- karanana
#319 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
mislim da je ono bio "otpor bosne cuo se do neba" ili tako nesto.Topla voda wrote:kakav je ovo film na tv vogosci????
jel to taj treci film??
- joint union
#320 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Sad sam siguran da pojma nemas o cemu govoris, i da si djecak koji je slusao price. Ove maskirane sam sam vidio, (moja greska, nije bio april nego maj, valjda mozak hoce da potisne to sto ne moze da shvati!), i nisu bile carape, nego nekakve maskirne maske, slicne onima koje se koriste za varenje. Mozda sam se ja zajeb'o, mozda su te maske dio uobicajene narodne nosnje cuvenih Srba iz Ozrenske. E ti "varioci" (ponovo napominjem svaki sa zoljom i kalasom te pancirom, u civilu ne u uniformama mozda se sad sjetis) pucali su cijeli dan po naselju, ranivsi dva covjeka i tu noc (kad su se valjda veseli varioci malo umorili od pucanja) su se ljudi isparili (izuzimajuci par starijih ljudi medju kojima moj dedo rahmetli i koje sam vec spomenuo a koje je otjerao eto taj tvoj pukovnik sredinom maja). Cuj nije ih niko tjero, sami otisli, svasta. Pa da, citavo naselje je imalo samo jednu zelju citav svoj zivot, da iz kuca presele u kolektivni smjestaj i taman su im dobri Srbi sa Ozrenske to omogucili. Merhametli neka druzina. To ono vi samo sjedili na svom, a mi kolektivno upali u histeriju, zabarkadirali se u gradu, rokali sami po sebi raznoraznim oruzjem (vjerovatno dobijenim od brace mudjahedina kojih je tih dana doslo oko 100 000 u Sarajevo), a sve u cilju stvaranja serijat drzave. A vi kao samo sjedili na brdima i niste nam dali da to ludilo prenesemo na vas. Inace, taj covjek kojeg ste zarobili nije mrtav, hvala Bogu ziv je, pomjesali ste ga sa nekim drugim "pobjesnjelim mudjosom", sto i nije neka greska, jer smo mi svi isti i konstantno stoljecima samo kontamo kako da genocidisemo sve Srbe iz Ozrenske. I nije pusten (e ovo mi je bas bilo smijesno, mada tom covjeku garant nije), nego razmijenjen za nekoliko vasih vojnika, cemu sam licno prisustvovao. Covjek i dan danas zivi u svojoj kuci u kojoj su ga uhapsili, ako imas nedoumica, dodji slobodno pa ga pitaj, vjerujem da ce ti sa veseljem odgovoriti. Adresu ti necu davati, valjda se sjecas gdje je to. Nenad je bio jedini koji je naglas govorio sta se desava, nije poginuo u ratu nego je umro nekad netom poslije rata, pokoj mu dusi, i iz postovanja prema ovom covjeku to je sve sto cu o njemu reci.blekstena wrote:
e vidis kakve su ti bajke pricali
a sada cu ti ja reci tracno kako je bilo
kao prvo na hrasnu brdu nije bilo nikakvi maskirani sa carapama na glavama
maskirne uniforme zaduzili negdje zadnje godine rata
pitas kako su se to vracali do osmog juna,,,pa pitaj svoje,,,a ko ih je otjero,,,,sami su se pokupili
kazes sto ne isprica kako je ceta jna iz ozrenske krenula sa stotinjak vojnika
nije bilo stotinjak vojnika vec desetak,,,,pukovnik i njegova pratnja koji su krenuli da izvide gdje su vase straze
istina je i da je ranjen jedan iz njegove pratnje i vec sam to u jednom prijasnjem postu napisao
istina je da je tada bilo vojske na rezervaru jer je bila planirana akcija za oslobadjanje viktor bubnja koja nikad nije sprovedena
spominjes neka imena a sad cu ti ja reci vezano za njih
taj vas sto je dobio batine bio je neka funkcija u sda i on je kovo planove za napade na srbe,,,
pokupili ga neki sokocani iz pratnje jednog pukovnika i odveli ga na ispitivanje ,,,
on jeste popio batine al i sam kazes da je kasnije pusten sto je i istina
mozda bi mu bilo bolje da ga nisu ni pustili jer su ga neki nasi posle vaseg napada 8 juna nasli kako sjedi mrtav na stolici u podrumu,,,vasi ga tu ostavili
a kako je otislo ostalo stanovnistvo
taj komsija nenad koji ih je kazes branio,,,jeste ih branio kad je ovaj neki pukovnik trazio da donesu svo oruzije sto imaju,,,,govorio je kako nemaju komsije oruzije mada su na zajednicke straze odnekud ga iznosili,,mada nije ih on jedini branio
stanovnistvo niko nije dohvatio prstom osim istina je ovog sto vam je bio organizator u sda i sto su ga prebili
i tada su vasi svi do jednoga su sami otisli,,,,ostao nije nijedan od muslimanskog stanovnistva kako ti navodis
posle toga neki vasi jesu dalazili i obilazili kuce i to bas iz tog djela ,,skoro sve do 8 juna,,,i niko ih nije maltretiro
a sad da ti kazem sta je bilo sa komsijom nenadom sto je branio svoje komsije muslimane
da je njega neko zatvarao je cista laz
bio je kod svoje kuce sve do 8 juna
a sta se sa njm dogodilo
mucki ga ubio s ledja bivsi konobar iz verone CESKO
a kako ga je ubio
za vrjeme vaseg napada izasao na rezervar ,,,ostao mu u kuci stari otac invalid
posao po njega da ga izvuce al ga nije zatekao ,,sjeo u auto i krenuo nazad
usput ga vasi zaustavili ,,,on se jadnik pravdo njima kako je posao po oca i dok se pravdo vasima sa jedne tarase
skocio CESKO uz povike sta hoces ti majku ti cetnicku i streso mu rafal u ledja dok je sjedio u autu
------------------------------------------------------------
ovo ti dopisujem posto vidim da mozda i nismo mislili na istog nenada
ti si mozda mislio na nenada mojevica a ja na nenada kovacevica koji je sa svojim bratom jovom branio komsije na ulici na tom istom mjestu
mada i taj nenad kojeg ti spominjes nije ti ispricao pravu istinu,,,zatvaran sigurno nije bio a pogotovo komandir neke cete
i ako oces vec da znas citava ta zbrka je bila i sisao je taj pukovnik sa pratnjom jer je neko vidio jova kovacevica kako stoji sa vasima i mislio da su ga vasi zarobili pa dojavio ostalim,,,zato je i sisao taj pukovnik i trazio da se preda naoruzanje,,,i jovo i nenad i nenad drugi branili su ih i nisu dali da se pretresaju,,,nakon toga su se svi spakovali i otisli,,,od svih njih jedinoje istina da su pokupili tog sto je bio na funkciji u sda koji je i bio malo u zatvoru al su ga pustili,,,al da ga nisu pustili mozda bi i danas bio ziv,,
poginuo je u napadu na iste te komsije koji su ih branili
Otkud sad sokocani, ti rece niko nije dolazio sa strane, da nisu te variocke maske dio sokolackog folklora?
O5 ti muda za bubrege...
-
drug bevc
#321 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
ludilo
99% forumasa su bili klinci za vrijeme rata i sada kao velike patriote i borcine(iz eu) pricaju price od svojih tata koji su tu pricu culi od ljudi koji su opet te ratne price culi od rođaka koji su znali ucesnike tih borbi.
najbolje bi bilo da oni, koji nisu ucesnici tih desavanja bez obzira na stranu, nađu neku drugu temu,pa neka se pljuju koliko hoce a pustite ucesnike neka raspravljaju.
samo se tako moze doci do istine,a ne ovakvim cobanskim raspravama i dokumentarnim filmovima tipa mirko i slavko.
99% forumasa su bili klinci za vrijeme rata i sada kao velike patriote i borcine(iz eu) pricaju price od svojih tata koji su tu pricu culi od ljudi koji su opet te ratne price culi od rođaka koji su znali ucesnike tih borbi.
najbolje bi bilo da oni, koji nisu ucesnici tih desavanja bez obzira na stranu, nađu neku drugu temu,pa neka se pljuju koliko hoce a pustite ucesnike neka raspravljaju.
samo se tako moze doci do istine,a ne ovakvim cobanskim raspravama i dokumentarnim filmovima tipa mirko i slavko.
Last edited by drug bevc on 16/04/2010 14:55, edited 1 time in total.
-
drug bevc
#322 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
i poz svim borcima sa bilo koje strane (naravno casnim i postenim) uz pjesmu
druze tito mi ti se koljemo..............

druze tito mi ti se koljemo..............
- Prozor
#323 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
prodaji tu priču negdje drugo. vi ste klali a mi smo se branili! i dosta više vaših laži. sad ćeš i sve borce sa foruma prozvati djecom a i dokumentarac propagandom jer Bože moj mora da borci svi odreda nemaju ni para za kompjuter niti ga znaju koristiti. dobro su vas podučili risto i ekipa ali dobro smo se i mi naučili namirisati vašu priču izdaleka. a što vam smeta istina to je čudo jedno. gušite se u lažima i volite to.drug bevc wrote:i poz svim borcima sa bilo koje strane (naravno casnim i postenim) uz pjesmu
druze tito mi ti se koljemo..............![]()
![]()
- Magarece_godine
#324 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Ovaj novi film (Daleko je Tuzla) bice puno bolji od prethodna dva. Film obiluje autenticnim, do sada nevidjenim snimcima. Bavi se Srebrenickom tragedijom na jedan drugaciji nacin, sa velikom uvodnom pricom pred genocid. Tu su i herojske pobjede Armije BiH, desetine kilometara linije na Drini sa granicom sa Srbijom ... Srebrenicki granicari, obicni ljudi, heroji ... Imao sam srecu da vidim dio novog filma, i fakat kapa do poda .. Zbog licnih razloga imam sve i jedan dokumentarac o Srebrenici, ali ovo ce biti cini se nesto totalno drugacije ...
(U filmu je snimak amputiranja noge obicnom pilom....ev i sad mi suze na oci ... umiranje bebe od gladi zbog nekih stranih vojnika, UN-ova zelja da 1993 isele Bosnjake iz Podrinja ...)
(U filmu je snimak amputiranja noge obicnom pilom....ev i sad mi suze na oci ... umiranje bebe od gladi zbog nekih stranih vojnika, UN-ova zelja da 1993 isele Bosnjake iz Podrinja ...)
- Prozor
#325 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
ma Avdo je majstor, i ovi što kažu neće valjati ako bude snimao sa Naserom, pa kako će snimati film o Srebrenici bez Nasera? U svakom slučaju jedva čekam!