Filmovi (i knjige) Avde Huseinovića

Post Reply
Koshpa

#226 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by Koshpa »

Max Bunker wrote:Gledao i jedan i drugi film. Ako uporedim kvalitetu ta dva filma, sigurno su "Vanzemaljci iznad Sarajeva" bolji.
Neki ovdje kritikuju Avdu i govore da "Krvavi ples po seheru" ne valja.
E ja kazem da valja. Zasto?
Zato sto ce od zaborava spasiti neke dogadjaje i neke ljude koji su heroji ovoga grada. Avdo, koji nije ni reziser ni scenarista po struci, se sjetio da sa malo novca snimi dva filma o ratu i agresiji a drugi se nisu usudili ni sjetili da naprave petominutni skec o ratu.

:bih: :bih:
Gledo 10 puta i gledat cu svaki put kad god bude, i potpisujem sve sto si reko Avdi kapa do poda :bih:
Koshpa

#227 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by Koshpa »

Ko nije gledao evo upravo na TV SA
arzuhal

#228 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by arzuhal »

Upravo sam opet i gledao sve dok se ne pojavi ministar Emir da, poslije priče o Vinkovoj pogibiji, počne kako je to sve bilo poput antičke tragedije :x Idi, ba, Emire sa Brenom koju progovori...Samo mi pritisak podiže...
Dupli_skalp

#229 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by Dupli_skalp »

pa zar su bili skoro do pekare as? ja svo vrijeme kontao linija bila na lorisu, a glavni stadion neutralna zona. i zar su tako duboko u hrasno ušli?

i neko je pitao gdje je od pekare as na tranzitu linija bila?
Brisbane

#230 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by Brisbane »

POgledaj ovaj dokumentarac
http://www.youtube.com/watch?v=ypF_PiNOXPA
Puno bolje uraden.
karanana

#231 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by karanana »

kamera snima dvojicu momaka pored zutih nebodera koji se vracaju sa linije sa hrasnog brda. i sta ti vidis u tom kadru? "bezaniju"? fino pita kamerman odakle dolaze, oni kazu iz ozrenske i kazu da ide dobro.
da ti momci bjeze nizbrdo kao sto govoris, i da je panika i "bezanija" zavladala tako duboko u naselju hrasno, ne biste li vi onda bili u stanju da sidjete barem do tranzita ako ne i do lijeve obale miljacke?
holowey

#232 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by holowey »

nemoj tako karanana, covjek je u pravu...oni su samo sjedili, mezili i pili, slavili pucajuci u zrak dok su se u gradu zivi isprepadali i bjezali na sve strane... nesretnim slucajem od zalutalih metaka je poginulo 10k dusa...
riko-ga

#233 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by riko-ga »

blekstena wrote:nemogu da vjerujem u kakve sve lazi neki vjeruju,,,ja sam bio ucesnik te bitke na hrasnu brdu al na srpskoj strani,,,,
pogledajte malo bolje kako kamera snima pripadnike vase armije,,,,pri dnu ulice zagorske kako bjeze nizbrdo,,,daleko od nase linije,,,
jel znate vi uopste koliko je tu vasi izginulo taj dan uzalud pokusavajuci da zauzme hrasno brdo,,
kako neko normalan moze da povjeruje u ovu pricu iz filma o vinku samarlicu i osvajanju cetnicki rovova,,
poginuo je pretrcavajuci kod restorana kondor ko najveci levat i nije bilo nikakog osvajanja bunkera kako je to u filmu prikazano,,,nama niko nije mogao prici a da nedobije metak

pustili su onog supka zornica da prica,,a nije vam prico kako je trgovo sa cetnicima i zaradjivo pare na vama ,,hahaha
vidim ovdje onog na forumu iz hrasna spominje neke niske specijalce kornjace na jedanest plavi,,,kakvi specijalci nek pogleda imena nastradali pa ce naci svoje bivse komsije iz hrasna,,par nih krenuli neorganizovano i glupo i izginuli,,izdo ih vlasnik kuce,,,o kakvim on nastradalim cetnicima prica na hrasnu brdu,,ja neznam da je tog dana i jedan pogino i uopste niko nije ni napadao vec smo dobili naredbu da pucamo u prazno da skrenemo paznju da bi se ti nasi nesretnici izvukli iz jedanaest plavi

jedina istina u cjelom filmu je da je onaj slao poruku sa mackom da mu posaljemo koju cigaru i znam da mu je neko od nasih poslao i da je onaj supak uspio izletit na raskrsce moravske i ozrenske neznam ni ja kako al ne spominje da je usao u srpsku kucu i ubio djete od 4-5 godina u krevetu

Posto vidim da si bijo na Hrasnu brdu i da vi niste napadali mozes li mi reci nesto o Maju 92 i vasoj akciji u djelu Ozrenske,Miliklanske i Vrbovske ulice.Ako nisi upoznat sa tim onda nista.
Joey Tribbiani

#234 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by Joey Tribbiani »

jest ba, on govori istinu. Namontiran je onaj razgovor izmedju seselja i onog govneta kad kukaju koliko ih je poginulo... nemojte se ba svadjat sa herojem...on je samo sa svojim kolegama istjerao ljude iz svojih kuca po vracama, hrasnom itd, ubili ponekog i tako. Kakav ba rat, to se neko na bananu oklizno

E jebem vam vise mater!
karanana

#235 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by karanana »

ma ne, ja cu postovati i drugu stranu i misljenja i komentare i kritike ako su one zaista utemeljene i ako imaju neke konkretne stvari da potvrde ili pobiju ono sto je receno u filmu. ali pogledajte onaj gore komentar. mogo ga je pisati zaista neko ko je bio gore s druge strane, ali je isto tako mogao biti napisan od strane nekog djeteta od 14-15 godina ili nekog ko nije ni u bosni bio a ne u ozrenskoj ulici u sarajevu.

ja stvarno, zasto bi se vojvoda seselj toliko brinuo za par ubijenih lokalnih budaletina, ako su napad na 11 plavih samovoljno organizovale te lokalne budale iz hrasnog?
slusam.ba

#236 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by slusam.ba »

blekstena wrote:nemogu da vjerujem u kakve sve lazi neki vjeruju,,,ja sam bio ucesnik te bitke na hrasnu brdu al na srpskoj strani,,,,
pogledajte malo bolje kako kamera snima pripadnike vase armije,,,,pri dnu ulice zagorske kako bjeze nizbrdo,,,daleko od nase linije,,,
jel znate vi uopste koliko je tu vasi izginulo taj dan uzalud pokusavajuci da zauzme hrasno brdo,,
kako neko normalan moze da povjeruje u ovu pricu iz filma o vinku samarlicu i osvajanju cetnicki rovova,,
poginuo je pretrcavajuci kod restorana kondor ko najveci levat i nije bilo nikakog osvajanja bunkera kako je to u filmu prikazano,,,nama niko nije mogao prici a da nedobije metak

pustili su onog supka zornica da prica,,a nije vam prico kako je trgovo sa cetnicima i zaradjivo pare na vama ,,hahaha
vidim ovdje onog na forumu iz hrasna spominje neke niske specijalce kornjace na jedanest plavi,,,kakvi specijalci nek pogleda imena nastradali pa ce naci svoje bivse komsije iz hrasna,,par nih krenuli neorganizovano i glupo i izginuli,,izdo ih vlasnik kuce,,,o kakvim on nastradalim cetnicima prica na hrasnu brdu,,ja neznam da je tog dana i jedan pogino i uopste niko nije ni napadao vec smo dobili naredbu da pucamo u prazno da skrenemo paznju da bi se ti nasi nesretnici izvukli iz jedanaest plavi

jedina istina u cjelom filmu je da je onaj slao poruku sa mackom da mu posaljemo koju cigaru i znam da mu je neko od nasih poslao i da je onaj supak uspio izletit na raskrsce moravske i ozrenske neznam ni ja kako al ne spominje da je usao u srpsku kucu i ubio djete od 4-5 godina u krevetu
ma ja sve je to laz i propaganda..ipak si ti pripadnik nebeskog naroda,nece na vas metak..ma kakav metak vama nuklearna nista nemoze..svi drugi mogu izginuti i bjezati i sta ti ja znam sta vec samo nebeskom narodu niko nista nemoze :-) ..kao sto karanana rece pa sto ne sidjoste kad ste toliko mocni bili..ma ja vi onako zasjeli iz zajebancije pucali u nebo,cuvali polozaje branili vukojebine od podivljalih hordi iz sarajeva koje su vas tako snazno napadali ali vi ste odbranili svetu srpsku zemlju i neduznu nejac..u zivotu sve se mjenja osim srba i kamenja :mrgreen: kaze stara narodna srpska pjesma.. jestel je pjevali dok ste pucali u zrak..srpsko sarajevo,srpsko kosovo polje,srpsko ovo srpsko ono vama treba kolektivna terapija mada sumljam da vam ista moze pomoci :bih:
Joey Tribbiani

#237 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by Joey Tribbiani »

normalno. Da mu nije bitno, ne bi govorio da ce povuc svoje ljude ako im se ne pomogne jer su zaglavili u lorisovoj zgradi. Ima jedan tekst o napadu na 11 plavih i o njihvom specijalcima...pisao je forumas HRASNO 38

Evo kako je iz perspektive moga ratnog pera i mene kao direktnog sudionika izgledao taj napad na 11 Plavih:

Bila je to jedna pohladna, oktobarska noć, 1992. godine. Cijela noć je bila poprilično mirna ali mi smo bili u punoj pripravnosti jer smo imali dojave da se nešto sprema. U 5.45 je počelo. Nalazio sam se na položaju koji je gledao prema pomoćnom željinom stadionu i kafani "11 Plavih". Sve kao na dlanu. Iz neba se iznenada sručilo na stotine granata. Iz šumice iznad pomoćnog stadiona počeli su ispadati četnici sa izgledom kornjaca i sa jedinom željom da zaposjednu kafanu i presjeku komunikaciju Trg - Hrasno brdo. Preskacuci siljatu ogradu pomocnog zeljinog stadiona nisu ni bili svjesni da ce im to biti zadnje mjesto sa kojeg ce moci gledati plavo nebo. Lijepe tandžare. Svaki metak je bio pogodak.
Padali su, posrtali, ginuli ali nisu posustajali. Vjerovatno su bili pijani i drogirani Išli su da zauzmu svoju buduću grobnicu. Granate su padale tako intezivno da nije bilo šanse da se promoli glava ni jedne jedine sekunde iz bunkera. Nemamo previše municije ali je ne smijemo štedjeti. Oni su trenutno 30 - tak metara od zgrade gdje su moji roditelji, komšije. Petnaestak ih je uspjelo ući u kafanu. Mi hoćemo stihijski da krenemo na juriš nošeni nekim mističnim krilima pobjede, slobode, neustrašivosti. Ali iz komande stiže naredjenje, zapaliti kafanu. Uzeli smo tromblone i to one naše proizvodnje. Poslali smo im kišu punjenja. Dobijamo vijest da su krenuli i na Hrasno brdo ali su uspješno odbijeni uz ogromne gubitke. Jedinstveni smo, neće proći. Borimo se kao u agoniji. Spremni smo dati svi živote za pobjedu. Trombloni su ipak odradili svoje. Četnici su ostali u okruženju, stupici, vatrenom kavezu. Kafana se pretvorila u buktinju. Strahoviti krici su dopirali iz nje. To su bili zivotinjski krici ali iz ljudskog grla. Nisu htjeli pristati na vojnicki poraz, bijelu zastavu i casnu predaju jer krvavih ociju, kroz koje tece neka jeftina sljivovica i opsjeda on malo mozga sto im je ostalo, cini da je nemoguce razmisljati kao ljudsko bice. Tek oko tri sata popodne nešto se malo stišalo. Kafana je postala grobnica za 17 - tak četnika i niskih kornjaca kao i šuma iz koje su iznikli. Taj dan na Trg je palo oko 10.000 granata raznih kalibara. Sve ukupno na brdu i kod nas zaplatilo je glavom oko 170 bradatih spodoba. Odbranili smo svoje domove, porodice. Kod nas nije bilo gubitaka tek pokoji ranjen borac. Zaista uspješno, briljantno uradjeno. Dim i smrad baruta su se širili na sve strane. Svi stanovi izrešetani, poneki i zapaljen, ali mi smo živi i to je najvažnije. To je bio najžešći udar paravojnih srpskih formacija na našu zonu odgovornosti. Kako su udarili tako su i prošli. Žestoko su poraženi, zaista žestoko.

***** Upotrebljene su rijeci "cetnik" zato sto su zaista u tom napadu ucestvovali i Aleksicevi cetnici i niski specijalci i vojska RS-a sa lesinarima srca velicine paukovih muda na kraju kolone u vidu Batka i njegovih spodoba.
kurty

#238 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by kurty »

blekstena wrote:
neznam kako mozete da zivite u zabludi,,,da su nasi htjeli sarajevo se moglo zauzet za 24 sata
jesi ti svjestan da niko nigdje nije mogao proci gradom a da ga nevidimo
a kad nekog vidis vjeruj mi nije ga tesko pogodit
Mislio sam da si ozbljan dok ovo nisam procitao... Jel ti znas sta su 24 sata????
Jel ti znas sta znaci zauzeti grad????
haubica_i_to_teshka

#239 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by haubica_i_to_teshka »

blekstena wrote:
karanana wrote:kamera snima dvojicu momaka pored zutih nebodera koji se vracaju sa linije sa hrasnog brda. i sta ti vidis u tom kadru? "bezaniju"? fino pita kamerman odakle dolaze, oni kazu iz ozrenske i kazu da ide dobro.
da ti momci bjeze nizbrdo kao sto govoris, i da je panika i "bezanija" zavladala tako duboko u naselju hrasno, ne biste li vi onda bili u stanju da sidjete barem do tranzita ako ne i do lijeve obale miljacke?

kao prvo mi nikad nismo dobili naredjenje da idemo u napad bilo gdje
tog nesretnog dana 8 vasi su napali na nas na hrasno brdu i ostali su danima da leze mrtvi oko kuca ,,po podrumima i prolazima,,,mada dosta njih je ostalo zivih zahvaljujhuci komsijama jer su ih prepoznali i nisu htjeli da pucaju na njih,,

kamera snima bjezaniju u zagorskoj ulici iznad nekadasnje samoposluge ,,,,cudo pa idu i pretrcavaju nizbrdo daleko od nasi linija
mogu da ti ih nabrojim gdje su ostali da leze ako hoces i kako su izginuli
u vise navrata
nisu oni nama mogli ni prici al je medju nasim doslo do nesuglasica jer neki nisu htjeli da sidju sa vrha brda kod rezervara da budu sa nama ,,, a posto smo mi bili uvuceni u potkovicu do restorana kondor neki nasi su posle prvog odbijenog napada odlucili da se i mi povucemo nekih 50 do 100 metara da izravnamo liniju
onda su vasi izvlaceci neke mrtvekoji su ostali mislili da smo pobjegli i tu napravili jednu veliku gresku pa opet krenuli
i tada ih je najvise izginulo jer bilo je vasih sa razni strana i nisu se poznavali
a posto mi vise nismo imali nikakvih zaklona ni bunkera pomjesali smo se sa vasima
a i malo smo ih zajebali jer smo stavili iste bjele trake na rukave pa nisu znali na koga su udarili
i vikicevi su nosili plave sljemove a isto tako i neki nasi
uglavnom mi smo se svi znali a vasi nisu tako da su nastradali u susretima jer smo bili brzi na okidacu

nastradalo je i par nasih poput nenada kovacevica koji je posao sam ispod linije da izvuce oca nepokretnog invalida koji je ostao u kuci kad su se nasi povukli da izravnaju liniju,,,oca nije zatekao i posao je nazad sa autom i zaustavili su ga ovi vasi,,,i dok im je on objasnjavo iz auta da je posao po oca invalida
ubio ga bivsi konobar iz verone cesko ,, puco mu u ledja

neznam kako mozete da zivite u zabludi,,,da su nasi htjeli sarajevo se moglo zauzet za 24 sata

kako vam ne dosade te price o stotinama mrtvih cetnika i nekakvi specijalaca
ili ruski dobrovoljaca,,,rusa kod nas bilo dvojica i to kratko vrjeme,,i za to kratko vrjeme pobili se izmedju sebe

ili gledam u ovom filmu doktoricu natjero cetnik sa pistoljem da mu zenu porodi,,,to je smjesno
valjda je zena trebala sama da se poradja

ili spominju srbina sa ozrenske kako se ubio jer nije htio da puca na svoje sugradjane
ubio se jer mu je zivot dojadio,,,zadnje rjeci prije nego sto je otisao da se ubije su mu bile,,
jebo ti ovaj zivot kad nemam ni cigare da zapalim

jos zivite u ratnoj propagandi kojoj se mogla vidjeti svakog dana na televiziji ,,,ubili sto cetnika i unistili 100 tekova
kad bi neko sabro sve te mrtve cetnike i unistene tenkove bilo bi da vise nema srba i da su cetnici imali tenkova ko cjeli svjet,,,,sta reci,,,,smjesno
@blekstena, pored tebe josh i Zagor..ma niko vas ne bi zaustavio prije Istanbula (a i tu je upitno) :razz:
shta rece ,24h :? , pa shto ne "oslobodiste" "staro srpsko sarajevo" :? da se ne patim bez hrane, struje,vode... :-)
p.s. eh kako bi sad dobro bilo da si vojvoda i "hadzo" na carshiji .... :skoljka:
koji si ti jad.... :mrgreen:
samo sanjaj, (jest' da boli) ali... nije zabranjeno 8-)
holowey

#240 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by holowey »

blek stena je tako cool, blek stena tako fino pise... blek, jeli mogu da ti budem drug? i ja cu se napusiti kao ti pa cemo zajedno da baljezgamo gluposti :D
luckylaka

#241 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by luckylaka »

kurty wrote:
blekstena wrote:
Mislio sam da si ozbljan dok ovo nisam procitao... Jel ti znas sta su 24 sata????
I ja sam mislio ,,Kurty,,da si ti ozbiljniji momak i da ne nasjedas na cetnicku propagandu a ti....Cedo ti fino veli da je bio u cetnickoj vojsci a ti sa njim raspravljas i jos popustas :?
kurty

#242 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by kurty »

luckylaka wrote:
kurty wrote:
blekstena wrote:
I ja sam mislio ,,Kurty,,da si ti ozbiljniji momak i da ne nasjedas na cetnicku propagandu a ti....Cedo ti fino veli da je bio u cetnickoj vojsci a ti sa njim raspravljas i jos popustas :?

ma nemam ja nasjedati na niciju propagandu... Momak prica svoju verziju price, i nek pise... Ja znam sta je bilo i kako je bilo, i kako cu ako Bog da djeci govoriti... A za blekija sam mislio da je bar ozbiljan u svojim pisanjima dok nisam procitao da se jedan grad moze zauzeti za 24 sata...
Ne brini se laka, znam ja ko je koga napao,ko je vrstio agresiju, i ko je lagao....
karanana

#243 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by karanana »

ja sam takodjer bio misljenja da se na proljece 92. grad mogao zauzeti. da je, tada vec srpska JNA, poslala vise oklopa od 2 tenka i 3-4 transportera sto su poslali 2. maja, mogli su ovladati gradom i zastiti upad svoje pjesadije. medjutim vec krajem 92., mislim da je to bilo nemoguce, barem ne u 24 ili 48 ili 72 sata jer su linije bile koliko toliko ucvrscene. ako se grad mogao zauzeti za 24 sata, kako to da se za poluopkoljeno malo naselje otes tuklo mjesec dana?
kurty

#244 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by kurty »

karanana wrote:ja sam takodjer bio misljenja da se na proljece 92. grad mogao zauzeti. da je, tada vec srpska JNA, poslala vise oklopa od 2 tenka i 3-4 transportera sto su poslali 2. maja, mogli su ovladati gradom i zastiti upad svoje pjesadije. medjutim vec krajem 92., mislim da je to bilo nemoguce, barem ne u 24 ili 48 ili 72 sata jer su linije bile koliko toliko ucvrscene. ako se grad mogao zauzeti za 24 sata, kako to da se za poluopkoljeno malo naselje otes tuklo mjesec dana?

Ne znam oko toga jel se moglo iili nije, al kazem za 24 sata da se Sarajevo zauzme????
Samo treba pokusati shvatiti koliko bi trebalo da se recimo Marin dvor ocisti od nase vojske... Jedno je zauzeti brdo, sumu... Al grad... Samo sam ono i napisao... A vidjeh da me laka nija shvatio najbolje...

Gledao sam film, svidjeo mi se, i treba pokusati sto vise onakvih stvari da se snimi... Par ljudi, HEROJA, sa snimka sam vidjao jako cesto, a nisam znao o su i sta su... sad znam
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#245 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by Priorat »

pogledao, nije perfektan ali treba takvih filmova da se nezaboravlja. kao sto u hrvatskoj svaki dan onaj njihov "kalendar, na danasnji dan" opomene i podsjeti one koji su zaboravili ko je agresor bio!! jedino sto mi zasmeta onaj tzv "ministar" kraj mezarluka .... :x
ekola

#246 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by ekola »

blekstena je napisao/la:

jel ti znas da je u pocetku bilo okrenuto 600 cjevi prema sarajevu

samo mi reci kako te nije stid da pises takve stvari da fakticki priznajes da si preko dana sjedio sa komsijama a navece pripremao liniju i kovao planove zajedno sa otalim istomisljenicima bolesnih umova a ujedno da se zalite da ste bili ugrozeni i da ste se morali od necega braniti.....fakat zalosno....
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#247 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by Priorat »

ekola wrote:blekstena je napisao/la:

samo mi reci kako te nije stid da pises takve stvari da fakticki priznajes da si preko dana sjedio sa komsijama a navece pripremao liniju i kovao planove zajedno sa otalim istomisljenicima bolesnih umova a ujedno da se zalite da ste bili ugrozeni i da ste se morali od necega braniti.....fakat zalosno....
jos ga nije sramota prijaviti se , diskutovati i jos nama govorit kako smo mi u zabludi....
Joey Tribbiani

#248 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by Joey Tribbiani »

meni je najgluplje od svega sto jedan normalan Bosanac diskutuje sa četnikom kada je i budali jasno sta je bilo i kako je. Necu reci da smo svi isti, ko eto, svi smo zlocinci, svačiji narod je ovakav i onakav. Pun mi je klinac takve price. Priznajem i svaku njihovu zrtvu (naravno civila i nek skavo odgovara za to), ali mrtvog četnika ne zalim. Da ih je bilo manje, mogli smo nastaviti zivjeti ovdje svi skupa. I sad je dobrima ljudima, ono sto se kaze, bujrum...ali ovim vjecno ugrozenim, koji su se branili sa brda sa 600 cijevi, nije!

Boli me qrac za misljenje nekog bradonje sa brda koji javno priznaje gdje je bio i sta je radio. Mrš! Samo da ga usput napomenem, da se kad-tad sve vrati u zivotu. Rat nikome ne treba, ali tebi i takvim ko sto si ti, da Bog da u kuci bio.
kurty

#249 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"

Post by kurty »

blekstena wrote:
Priorat wrote:
ekola wrote:blekstena je napisao/la:

jos ga nije sramota prijaviti se , diskutovati i jos nama govorit kako smo mi u zabludi....
sta je tu zalosno,,,sjedio sam sa komsijama dok nisu uzeli oruzije u ruke
dobro se sjecam jos prije pocetka rata kako ste kupovali oruzije i pripremali se
paradirali sa zelenim beretkama po gradu,,,stajali naoruzani oko djamije u hrasnom
sjecam se da sam sjedio na malti u kaficu kad su naoruzani iskakali iz kola hitne pomoci i uskakali u zgrade da pretresaju stranove,,,mozda sam trebo da ostanem da me zatrpate u jarak kao ostale srbe koji su ostali u gradu

mom komsiluku nije dlaka sa glave falila a napali su na nas,,,i pored toga sto su nas napali mnogi nasi su ih postedjeli jer su ih poznavali
o toj pripremi akcije kojoj sam govorio rjec je bila o opkoljenim kasarnama u gradu,,,mozda hoces da kazes da sam ih ja opkolio
gledam na filmu spominjete cavarkapu kao ratnog zlocinca a niko nekaze kako vam je oruzije prodavo
vjerovatno zato sto je zlocinac sada zivi u gradu i niko ga nedira
gledaam isto tako na jutube kako se vrti snimak kako sa hrasna brda cetnici gadjaju zgradu rtv a neznate da je tom maljutkom sa tenka sa rezervara sa hrasna brda ispalio musliman koji je bio u jna
slusate bajke koje vam plasiraju

sad si vec poceo da laprdas previse... hoces to reci da je armija bih prva napala???
Kako te nije stid tolike lazi pisati... Jel neko od zelenih beretki pucao pa masi na mostu suade dilberovic???
Ako si vec bio na mjestima o kojim pises da si bio prisutan, onda je tebi ispran mozak bajkama, jer znas i sam da je sve sto si napisao u zadnjem postu laz
Post Reply