Filmovi (i knjige) Avde Huseinovića

Post Reply
zagonetka
Posts: 46
Joined: 26/11/2008 00:03

#1 "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by zagonetka » 19/04/2009 01:40

U sarajevskom Domu Mladih – Skenderija, 23.aprila sa početkom u 16 sati, održaće se promocija prve knjige „Dželati naroda mog“ autora Avde Huseinovića. Huseinović je prije godinu dana, na istom mjestu, promovisao svoj dokumentarno-igrani film „Vanzemaljci iznad Sarajeva“ koji je pobrao niz pozitivnih komentara. Kako sam uspio vidjeti iz pozivnice, ovo je prva publikacija u kojoj su na jednom mjestu istražene priče o najvećim ratnim zločincima i zločinima nad nesrpskim stanovništvom. Jedva čekam da dođem do knjige, pa ću onda podobnije ostaviti komentar


zagonetka
Posts: 46
Joined: 26/11/2008 00:03

#2 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by zagonetka » 25/04/2009 01:18

Bio sam na promociji i kupio sam knjigu.
Mene je oduševila priča Esme Palić, supruge Avde Palića komandanta iz Žepe, ta žena je heroina a rekla je da je zanijemila kad je čitala u ovoj knjizi priču o Foči.
Knjiga je jako uznemirujuća, treba malo i pripreme za njeno čitanje. Ja sam stigao do priče o Višegradu i zgrožen sam onim šta se tamo dešavalo.Zar je moguće da ljudski rod to može učiniti?

User avatar
Nosferatu
Posts: 2158
Joined: 04/08/2006 03:34
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#3 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by Nosferatu » 25/04/2009 03:20

Ako neko zna kako kupiti knjigu van BiH ili preko neke nase knjizare koja ispurucuje tu robu vani, neka javi ovdje...

A, i meni je drago, da je izasla ta knjiga. Ako je kao film, imace kultni status medju onima koji znaju sta je rat, i zele da upoznaju sta je bilo tamo gdje i nije bilo previse kamera ni ocevidaca.

User avatar
Bosanac_21
Posts: 1313
Joined: 07/05/2005 04:56
Location: Bosanski Novi

#4 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by Bosanac_21 » 25/04/2009 03:31

Image

Poštovani prijatelji!


Ljubazno Vas pozivamo da prisustvujete promociji knjige „DŽELATI NARODA MOG“ autora Avde HUSEINOVIĆA, koja će se održati 23. aprila 2009. godine sa početkom u 16 sati u Domu Mladih Skenderija.

Knjiga „DŽELATI NARODA MOG“ je unikatna publikacija o najvećim ratnim zločincima tokom agresije na BiH u periodu 1992- 1995.g. Ona je jednostavno rečeno “istraga o zločincima i zločinima koji su u međunarodnoj javnosti okarakterisani kao najmasovniji na evropskom tlu nakon nacističkih.“
Danas ljudi, uglavnom, cijelu priču oko ratnih zločina vezuju za nekoliko imena koja se stalno ponavljaju u našoj javnosti . Autor je u ovoj publikaciji značajan prostor i pažnju posvetio i zločincima koji su itekako okrvarili ruke, a danas se uopšte ne spominju.

Mnoge od njih još nije zagrlila ruka pravde, tako da je ova publikacija ujedno i napomena tužiteljstvima na mnogobrojna imena koja se najslobodnije kreću Srbijom, Republikom Srpskom, Crnom Gorom, zapadnom Evropom, Amerikom…Sedamanest je godina prošlo nakon počinjenog genocida, zločina protiv čovječnosti i međunarodnog humanitarnog prava, masovnih silovanja djevojčica i žena, porobljavanja, protjerivanja i drugih ratnih zločina, a procesuiran je tek neznatan broj počinilaca, organizatora i naredbodavaca tih zločina.

Važnost ove svojevrsne autorske hrabrosti je tim veća, ako već sada znamo da zapravo najveći broj zločinaca neće dostići ruka pravde.
Pored najpoznatijih ratnih zločinaca Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Slobodana Miloševića, Biljane Plavšić, Momčilo Krajišnik, generala Momčila Perišića, generala Zdravka Tolimira, Stojana Župljanina, generala Stanislava Galića, generala Dragomira Miloševića, generala Radislava Krstića, generala Vinka Pandurevića, generala Momira Talića, Miće Stanišića, Radoslava Brđanina, Željka Ražnatovića Arkana…, u knjizi su pojedinačno istražene priče o osumnjičenim, optuženim ili osuđenim za ratne zločine u BiH, među kojima su Milan i Sredoje Lukić, Veselin Vlahović Batko, Goran Jelisić poznatiji kao „Srpski Adolf“, Rajko Kušić, Duško Kornjača, Simo Drljača, Mišo Pelemiš, Vojkan Đurković, Dragan Nikolić Jenki, Nikola Jorgić, vojvoda Vasilije Vidović Vaske, Dragan Obrenović, te paravojne jedinice Beli orlovi, Žute ose, Škorpioni…
Zločini i zločinci u Srebrenici, Prijedoru, Foči, Bratuncu, Nevesinju, Ključu i Vogošći su u knjizi kolektivno obrađeni. U knjizi „DŽELATI NARODA MOG“ nema jezika mržnje, u njoj dominira jezik činjenica, jezik istine. Ona je OPOMENA budućim generacijama da ovo što se dogodilo, nikad se nikome više ne ponovi.
Zločin je zaboraviti zločin.

Očekujemo Vaš dolazak

Izdavač knjige „DŽELATI NAROD MOG“
Udruženje za zaštitu istorijskih vrijednosti „HABER“
Izvor: plbih.org


Jos je nema, a za vani bi se trebala naci na stranicama: http://www.interliber.com i http://www.knjiga.ba

zagonetka
Posts: 46
Joined: 26/11/2008 00:03

#5 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by zagonetka » 26/04/2009 00:02

čITAM KNJIGU I DOŽIVLJAVAM STRAŠAN UNUTARNJI STRES. POSEBNO ME RANILA PRIČA OD DJEVOJČICI SAMIRI IZ FOČE KOJA JE IMALA 12. GODINA I KOJU JE SILOVALO 70 SRPSKIH VOJNIKA, A ONDA JE NEDŽO SAMAMARDŽIJA PRODAO NEKOM CRNOGORCU ZA 200 NJEMAČKIH MARAKA, DA JOJ SE OD TADA NE ZNA TRAG. POTRESNO PREVIŠE. JA OVAKVU KNJIGU SA OVOLIKO PODATAKA NISAM JOŠ ČITAO KAD JE U PITANJU ZLOČIN U BIH, SVA JE POTKRIJEPLJENA SLIKAMA ZLOČINACA, SAMO DA IM VIDITE FACA. ŽALOSNO JE DA SU NEKI OD NJIH BILI I BOŠNJACI KAO ŠTO JE ZIJO ŽIGIĆ KOJI JE STRIJELJAO SREBRENIČANE U JULU 1995.
JA SAM KNJIGU KUPIO NA SAJMU KNJIGE U SKENDERIJI PRVI DAN,MADA SAM VIDIO DA SE PRODAVALA I NA PROMOCIJI I KOŠTA 20 MARAKA I SVA JE U KOLORU, BIO SAM NA PROMOCIJI KOJA JE BILA ODLIČNA JER NA PROMOCIJAMA RIJETKO KAD U SARAJEVU BUDE VIŠE OD 30-40 LJUDI, OVDJE JE BILO PO MOJOJ PROCJENI OKO 400-500 LJUDI.NA KRAJU SU PRIKAZALI NEKE ŠOKANTNE SLIKE, TRUDNICE KOJA JE UBIJENA U OSMOM MJESECU TRUDNOĆE I JOŠ NEKIH STRAŠNIH SLIKA KOJE IMAJU U KNJIZI.JEDINO ŠTO MI JE SMETALO JE TO ŠTO SU NEKI PROMOTORI MALO VIŠE DAVILI PRIČOM ,AL ETO TAKO JE , NEKA NAM VAKIH KNJIGA, JA ĆU JE OSTAVIT SVOJOJ DJECI I KUPITI JOŠ DA POŠALJEM NEKIM ROĐACIMA U NJEMAČKU

bosna123
Posts: 1421
Joined: 24/09/2008 10:40

#6 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by bosna123 » 26/04/2009 07:29

Treba imena svih zlocinaca iznijeti na svjetlo dana. Gledam jucer onu dzenazu u Vlasenici, prestrasno... Jos kazu samo jedan procesuiran za zlocine tamo, neki Nikolic. Mi koji nismo iz Istocne Bosne ili Krajine npr. pojma nemamo ko je sve u tome sudjelovao, pa je dobro sto se ovakve knjige pisu, nek' ostane...

podrinjskivuk
Posts: 93
Joined: 26/04/2009 10:14

#7 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by podrinjskivuk » 26/04/2009 10:22

Knjiga je odlična kupio sam je na Ferhadiji i košta 20 KM-jeftina je za ono što ima u njoj, spominju se imena 50 članova moje porodice koje su zlikovci Lukići ubili u Višegradu, ja tog Lukića znam još iz škole, bio je miš koji se bojao sjenke, a pogledajte šta nam napravi.
Molim svoje Višegrađane da krenu putem ovog momka Huseinovića, pišite da se ne zaboravi, ako to zaboravimo, izumrijeće naše korijenje ,,porijeklo, bićemo izbrisani .Sarajevo je lijepo ali mi smo sa DRINE.
Vidio sam na TV Kantonalna Sarajevo da večeras u 19 i 30 ima snimak sa promocije knjige

podrinjskivuk
Posts: 93
Joined: 26/04/2009 10:14

#8 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by podrinjskivuk » 26/04/2009 12:46

Interesuje me je li ovaj RAJKO KUŠIĆ, što je klao muslimane motorkom u Rogatici i što se opisuje u knjizi, to onaj Kušić što je bio đudista u "BOSNI" i bio šampion Jugoslavije 1983. godine.

degenek
Posts: 100
Joined: 26/04/2009 12:54

#9 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by degenek » 26/04/2009 19:57

Gledao sam Huseinovićev film Vanzemaljci iznad Sarajeva, lažljivo je reći bar desetak puta. Ima nešto u njegovom pristupu što do sada niko od naših autora nije koristio. To bogatstvo riječi, jačina detalja koja da značaj nekom događaju onako kako ga zaslužuje. Tokom rata sam bio u Drugoj viteškoj i znam neke događaje koji su mi u ovom filmu tek sada dobili na težini. Pogibija Safeta Zajke jeste bila šokantna ali je u ovom filmu tek dobila pravi prostor, kad autor kaže "dabogda 17.juni 1993. godine izgorio u svim kalendarima svijeta (i sad se naježim na to dok pišem). Recimo, mog druga Smaju Šikala su totalno svi bacili negdje u sjenu a u ovom filmu je autor se pozabavio nekim detaljima od kojih se zaledi dah a koje možda niko ne bi koristio, prava je umjetnost kad autor kaže da je Smajo majci rekao na dan prije smrti "ne znaš ti da ću ti ja poginuti i da nije primio zlatni ljiljan jer mu je taj dan bila dženaza".Kad sam vidio AVdino gostovanje na TV SA otišao sam u Ferhadiju i kupio knjigu, pročitao sam je za jednu noć. Pogledajte naslove Katil od Kalinovika, Dama krvave duše, Krvavi pas Balkana, Zločinac ubijen na mjestu zločina, Ljudi koji su ubijali Sarajevo... Oni sami sve govore.Čestitam, treba nam ovakvih djela jer će bez njih umrijeti naša istorija -

User avatar
Mahalac
Posts: 2754
Joined: 19/11/2002 00:00
Location: Anarhija all over...

#10 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by Mahalac » 26/04/2009 23:27

Knjige ovog tipa treba da ministarstvo obrazovanja kupi i podjeli djeci u osnovnim skolama. Cinjenica je da mi trebamo biti najglasniji i najveci pobornici kompromisa i dijaloga ali u isto vrijeme biti svjesni svega sta nam se desilo i imati konkretne mehanizme da nam se to vise nikada ne ponovi.

User avatar
Bassinak
Posts: 95
Joined: 10/04/2009 00:43

#11 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by Bassinak » 27/04/2009 08:08

Mahalac wrote:Knjige ovog tipa treba da ministarstvo obrazovanja kupi i podjeli djeci u osnovnim skolama. Cinjenica je da mi trebamo biti najglasniji i najveci pobornici kompromisa i dijaloga ali u isto vrijeme biti svjesni svega sta nam se desilo i imati konkretne mehanizme da nam se to vise nikada ne ponovi.
ako se pod rjecju "mi" podrazumijeva politicko vodstvo Bosnjackog naroda koje je jedino sposobno da na najvisoj razini vodi dijalog sa celnicima drugih naroda onda ovo drugo "mi" tj.obican narod treba sabotirati takav dialog u najvecoj mjeri koliko je to moguce.
Evo zasto- ljudi na vrhu politickih stranaka koje "vode" Bosanski/Bosnjacki narod su direktni nasljednici i sljedbenici politike ljudi koji su u ratu prodali Bosnu cetnicima. na tzv. srpskoj strani su takodje ljudi koji otvoreno zagovaraju politiku Karadzica, Mladica, Milosevica i ostalih zlocinaca.
na korice ove knjige treba staviti Aliju Izetbegovica odmah uz karadzica zato sto kada se radi o glavama na hiljade Bosnjaka oni su imali svoj Export-import sistem i obadvojica su dobili ono sto su htjeli- Alija islamsku republiku sarajevo a David dabic RS: nazalost,tako je.

ulpinian
Posts: 482
Joined: 21/09/2007 23:45

#12 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by ulpinian » 27/04/2009 08:37

Bassinak wrote:
Mahalac wrote:Knjige ovog tipa treba da ministarstvo obrazovanja kupi i podjeli djeci u osnovnim skolama. Cinjenica je da mi trebamo biti najglasniji i najveci pobornici kompromisa i dijaloga ali u isto vrijeme biti svjesni svega sta nam se desilo i imati konkretne mehanizme da nam se to vise nikada ne ponovi.
ako se pod rjecju "mi" podrazumijeva politicko vodstvo Bosnjackog naroda koje je jedino sposobno da na najvisoj razini vodi dijalog sa celnicima drugih naroda onda ovo drugo "mi" tj.obican narod treba sabotirati takav dialog u najvecoj mjeri koliko je to moguce.
Evo zasto- ljudi na vrhu politickih stranaka koje "vode" Bosanski/Bosnjacki narod su direktni nasljednici i sljedbenici politike ljudi koji su u ratu prodali Bosnu cetnicima. na tzv. srpskoj strani su takodje ljudi koji otvoreno zagovaraju politiku Karadzica, Mladica, Milosevica i ostalih zlocinaca.
na korice ove knjige treba staviti Aliju Izetbegovica odmah uz karadzica zato sto kada se radi o glavama na hiljade Bosnjaka oni su imali svoj Export-import sistem i obadvojica su dobili ono sto su htjeli- Alija islamsku republiku sarajevo a David dabic RS: nazalost,tako je.
idi liječi se...

User avatar
Bassinak
Posts: 95
Joined: 10/04/2009 00:43

#13 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by Bassinak » 27/04/2009 09:32

De ti meni lijepo reci gdje ti zivis?!?

F.G.R.
Posts: 422
Joined: 23/02/2009 15:54

#14 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by F.G.R. » 27/04/2009 09:38

Bassinak wrote:
Mahalac wrote:Knjige ovog tipa treba da ministarstvo obrazovanja kupi i podjeli djeci u osnovnim skolama. Cinjenica je da mi trebamo biti najglasniji i najveci pobornici kompromisa i dijaloga ali u isto vrijeme biti svjesni svega sta nam se desilo i imati konkretne mehanizme da nam se to vise nikada ne ponovi.
ako se pod rjecju "mi" podrazumijeva politicko vodstvo Bosnjackog naroda koje je jedino sposobno da na najvisoj razini vodi dijalog sa celnicima drugih naroda onda ovo drugo "mi" tj.obican narod treba sabotirati takav dialog u najvecoj mjeri koliko je to moguce.
Evo zasto- ljudi na vrhu politickih stranaka koje "vode" Bosanski/Bosnjacki narod su direktni nasljednici i sljedbenici politike ljudi koji su u ratu prodali Bosnu cetnicima. na tzv. srpskoj strani su takodje ljudi koji otvoreno zagovaraju politiku Karadzica, Mladica, Milosevica i ostalih zlocinaca.
na korice ove knjige treba staviti Aliju Izetbegovica odmah uz karadzica zato sto kada se radi o glavama na hiljade Bosnjaka oni su imali svoj Export-import sistem i obadvojica su dobili ono sto su htjeli- Alija islamsku republiku sarajevo a David dabic RS: nazalost,tako je.
Najbolje je ignorisati ovakve idiotarije..

reuf69
Posts: 29
Joined: 19/05/2008 19:33

#15 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by reuf69 » 27/04/2009 23:00

U Sarajevu rekordna posjeta na promociji knjige “DŽELATI NARODA MOG” Avde Huseinovića
BOŠNJACI VIŠE NEMAJU PRAVO DA BUDU ŽRTVE

Mnogi česti posjetioci promocija knjiga, ne pamte da je u poslijeratnom periodu neka promocija okupila više svijeta u Sarajevu, kao što se to desilo prilikom prošlosedmične promocije knjige “DŽELATI NARODA MOG” autora Avde Huseinovića u Domu mladih Skenderija.
Uz nadahnute govore promotora knjige Safeta Keše, ministra obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, Avde Hebiba, bivšeg ministra MUP-a BiH, Esme Palić, supruge otetog komandanta Žepe pukovnika Avde Palića, Eseta Muračevića, publiciste i bivšeg logoraša, Emira Zlatara, direktora TV Sarajevo i generalnog sekretara Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca, Seada Zubanovića, sarajevskog pjesnika i Osmana Smajlovića, pomoćnika ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo, promocija je potrajala puna dva i po sahata.

Knjiga “DŽELATI NARODA MOG” je inače do sada jedinstvena publikacija o najvećim ratnim zločincima i zločinima nad Bošnjacima tokom agresije i genocida u periodu 1992-1995.godina.

Veliki je podvig našeg prijatelja, branitelja šeher Sarajeva, stražara nad istinom, našeg Avde Huseinovića. Bilo je vrijeme da počnemo pisati knjige jer ako to ne budemo mi radili, pisaće nam ih “dželati naroda mog”- rekao je ministar Kešo.
-Vrijednost ove knjige je u tome što je Avdo Huseinović u njoj spomenuo na hiljade imena koja se inače rijetko ili nikako spominju. Ja sam naprosto zanijemila kad sam čitala priču o Foči i silovanju naših sestara u ovom gradu. Pročitala sam skoro svu domaću i stranu literaturu koja je objavljena na temu zločina i rata u BiH, ali ovakvo detaljnu nisam - rekla je u svom izlaganju Esma Palić.
Sarajevski pjesnik Sead Zubanović je u svom nadahnutom pjesničkom govoru rekao:

”Bošnjaci nemaju pravo više da budu žrtve. Srbija kroz historiju izvozi mržnju, a ta bolest je neizlječiva. Sadržaj ove knjige jeste gorak, ali poznato je da najgorči lijekovi najbolje liječe. Djela Avde Huseinovića, prvo film Vanzemaljci iznad Sarajeva, a sada i ova knjiga, spašavaju živote naše nerođene djece.”
Čovjek koji je i sam preživio strahote vogoščanskih logora Eset Muračević, inače jedan od recenzenata knjige, poručio je “da hrabrost pojedinih autora među koje spada i Avdo Huseinović svojim predanim radom na skupljanju dokumentacije o zločinima i zločincima prosto ne da mira zločincima, te ih kao kamenčić u cipeli neprestano iritira i topi njihovo "herojstvo". Ruši im miran san, a u srca useljava strah od saznanja da će, kad tad, ipak morati stati pred sud pravde i za nedjela koja počiniše položiti račune.”
Sam autor Avdo Huseinović je pričao kako ga je najviše interesovala geneza zločinca, te da nikad neće shvatiti, zbog čega su Bošnjake ubijali ljudi kojima su sestre udate za Bošnjake, koji su oženjeni Bošnjakinjama, kojima su najbolji drugovi iz djetinjstva bili Bošnjaci, te da ne može nikada shvatiti ovodunjalučku pravdu u kojoj jedan zločinac poput Dragana Nikolića Jenkija iz Vlasenice, u Haagu dobije 20 godina zatvora za 500 ubijenih u logoru Sušica, što iznosi 14 dana po ubijenom Bošnjaku. Huseinović je prisutnima prezentovao i neke od fotografija iz knjige, među kojima su šokantne slike Zekire Begić iz Suhe kod Bratunca, koja je ubijena u osmom mjesecu trudnoće, cijelu salu natjerale na jecaje i plač, kao i fotografije mučenja otetih Bošnjaka iz Sjeverina koje je prije nego što ih je pobio, u hotelu Vilina vlas u Višegradu slikao prilikom mučenja, monstrum Milan Lukić.
Također, jedna od najemotivnijih tačaka promocije bio je muzički nastup, popularnog sarajevskog kantatutora Eldina Huseinbegovića koji je otpjevao pjesmu, čiji stihovi glase:

“Svi tvoji šehidi, šalju ti amanet,
nemoj nama Bosno predavati rahmet,
ako si još uvijek kao što si bila,
ako se zauvijek nisi probudila”.

Na kraju se prisutnima obratio Amor Mašović, predsjednik Instituta za traženje nestalih BiH koji se zahvalio Avdi na ovom kako je nazvao “remek djelu” i dodao:

“Ova knjiga je opomena našoj djeci, ali i djeci zločinaca da znaju šta su im očevi radili. Vrijednost Avdinog djela je u tome što se on ne plaši da zločince nazove pravim imenima.”

Kada je voditelj programa Zvonko Marić odjavio oficijalni dio programa, Avdo Huseinović je puni sahat vremena potpisivao knjigu. Među prisutnima primjetili smo i generela Vahida Karavelića, bivšeg komandanta Prvog korpusa Armije BiH, poznate estradne zvijezde Hanku Paldum, Bojana Bijelića (koji je iz Beograda došao na promociju) Mirsu Čomagu, Tarika Stambolića. Mirćeta Gljivu, Davora Badrova, Elvisa Komara, bivšu gradonačelnicu Sarajeva Semihu Borovac, publiciste i novinare Vehida Gunića, Šefku Hodžića, Bajru Pervu, Uzeira Bukvića, Džemala Dragolja, Himzu Skorupana, Džemala Softića, nekadašnjeg fudbalera Željezničara Hadisa Zubanovića, ratne komandante Muddrisa Halilovića, Ibru Derviševića, Juku Lošića, generale Salku Begića i Džemala Najetovića, novinarku Arijanu Saračević, književnika Benjamina Isovića, zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Ferida Otajagića, direktora KSC Skenderija Suada Džindu, momke iz hora “Hazreti Hamze”, direktoricu Javne ustanove "Djeca Sarajeva" Arziju Mahmutović … Kompozitor i direktor Festivala Bihać Dilvad Felić je za ovu priliku prevalio 320 kilometara i zajedno sa poznatim pjevačem Bubijem na promociju došao iz Bihaća:

-Kako da mi Sarajevo sada bude daleko, kad mi nije bilo tokom rata, kada sam mislio da ću s puškom pješke iz Bihaća, kao borac Petog korpusa doći do Sarajeva” - rekao je Felić.

-Za knjigom “Dželati naroda mog” je prava pomama već dva dana nakon njenog puštanja u prodaju. Zovu ljudi sa svih meridijana i raspituje se kako doći do nje. Obećavamo da ćemo se potruditi da je distribuiramo na sva mjesta na svijetu gdje žive naši ljudi, željni istine o sebi. Također, knjiga je promovirana i u sklopu ovogodišnjeg Sajma knjige u Sarajevu. Mislim da će se do kraja godine pojaviti i na engleskom jeziku – rekao nam je Edo Hadrović, predsjednik Udruženja za zaštitu historijskih vrijednosti “HABER” iz Sarajeva, koje je izdavač ove publikacije.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

reuf69
Posts: 29
Joined: 19/05/2008 19:33

#16 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by reuf69 » 27/04/2009 23:46

Video sa promocije knjige " DŽELATI NARODA MOG"

podrinjskivuk
Posts: 93
Joined: 26/04/2009 10:14

#17 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by podrinjskivuk » 28/04/2009 14:27

Ne mogu da vjerujem da ljudi poput Pelemiša, Zijada Žigića, Maljića, Franca Kosa i drugih slobodno žive u Bijeljini, a dobijali su pet maraka po jednom ubijenom Srebreničanu

ravnogorac
Posts: 4
Joined: 28/04/2009 14:29

#18 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by ravnogorac » 28/04/2009 17:22

Зашто се у овој бљувотини од књиге неспомињу муслимански злочинци и геноцид над Србима током атака џихадлија на српске вековне домове.
Ко дозволи овом Турчину да пљује по српским витезовима који су животе дали за своју отаџбину. Ко му дозволи да пљује по нашим Немањићима. Знали он на кога је ударио жалосна му мајка, знали да нас милион има који ћемо живот дати за Младића. Дозволили смо му ми Срби да долази у Бијељину, Зворник, Приједор, Вишеград, Фочу…. да нам вршља и шњуха.
Муслимани су га убацили као контраобавештајца Да вршља по Републици Српској . Браћо СРБИ супроставимо се лажима које се шире и у којима су само Срби злочинци. Где су овим причама Орић, Изетбеговић, Силајџић, Дудаковић, и хиљаде других који су убијали Србе.
Зато недозволимо потурицама да пљују по српским величинама, спречимо их кад их видите да вршљају по Републици Српској. Проклет био Србин који се несупростави Хусеиновићима, Машовићима и осталим. Спречимо их силом

User avatar
Nosferatu
Posts: 2158
Joined: 04/08/2006 03:34
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#19 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by Nosferatu » 28/04/2009 17:46

Obrati se ti Davidu Dabicu u Hagu sad kad ima fiksnu adresu, koji sugestira Tihovanje Srpstva, da nebi opet isli na Krf preko Albanije i Grcke.

ravnogorac
Posts: 4
Joined: 28/04/2009 14:29

#20 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by ravnogorac » 28/04/2009 20:34

СМРТ АВДИ ХУСЕИНОВИЋУ И ОСТАЛОЈ ТУРСКОЈ БАГРИ КОЈА РУШИ МИТОВЕ О СРПСКИМ ВИТЕЗОВИМА.


НОВО!

ЂЕНЕРАЛ ДРАЖА - ВОЈВОДА ЂУЈИЋ ратна преписка

Књига садрђи око 1000 депеша које су ђенерал Дража и војвода Ђујић разменили од краја 1942. године до пролећа 1945. године. Депеше прате неопходне напомене, а дат је и опширан увод о догађајима у западним крајевима пре успостављања везе између Врховне команде и Динарске четничке дивизије. Тврд повез, луксузна опрема, илустровано 328 страна, већег формата Б5.

Цена 1200 динара. Република Српска 25 км. За поруџбине преко овог огласа издавач одобрава попуст од 20%. Поштарина и порез урачунати,. Плаћање поштару приликом преузимања књиге - 960 динара. За РС 20 км плус поштарина 8 км. Поруџбине преко телефона 034 333 056, 064 - 1 880 990, на адресу "Нови погледи", Николе Пашића 31/25 34000 Крагујевац или е-поштом погледиСрбије.”

Драгољуб Дража Михаиловић (1893-1946) Први герилац поробљене Европе, легендарни командант ЈВУО. Заробљен од комуниста и осуђен на смрт на стаљинистичком процесу. Мучки убијен у ноћи између 16. и 17. јула 1946. године. У ноћи између 16. и 17. јула 1917. године убијен је руски Цар мученик Николај Романов од Јуровског и комунистичке банде.Потпуковник Павле Ђуришић. У априлском рату са 46. пуком стигао до Скадра. У тринаестојулском устанку са својим јединицама ослободио Беране. Водио прву делегацију Црногораца на Равну Гору, ујесен 1941. Командант Лимско-санџачких четничких одреда. Командант Црне Горе послије погибије потпуковника Лашића. Убијен од усташа у Јасеновцу, са још око 200 војних и политичких првака из Црне Горе.

Радован Дубак барјактар војводе Павла Ђуришића

Генерал Блажо Ђукановић, учесник 1. и 2. Балканског рата и Првог свјетског рата, пуковник Бајо Станишић командант пука у Комском одреду у априлском рату и мајор Ђорђије Лашић

С лијева на десно стоје: капетан Милорад Поповић, командант Невесињског корпуса, мајор Петар Баћовић, командант источне Босне и Херцеговине, мајор Алекса Драшковић, командант Дринског корпуса, поручник Добрица Ђукић, командант Рогатичке бригаде Романијског корпуса, непознат, Иван Нино Свилокос, командант Дубровачке бригаде Требињског корпуса (емигрирао живио у Детроиту, САД), непознат и последњи Милорад Видачић, командант Требињског корпуса. Сиједе


User avatar
Bassinak
Posts: 95
Joined: 10/04/2009 00:43

#22 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by Bassinak » 29/04/2009 09:40

Mars "bre" ravnogorac u tri p.... materine.
nabijam ja te tvoje Nemanjice na znas ti vec sta. Da vam nije bilo Bizantije i Turaka ne bi prismrdili dalje od dva sela koja su prvobitno naseljena slavenima a koje je car Bizantije nazvao "servima" da oznaci svoje sluge. Obrazuj se decko, zar ne znas da je Bosnjacka zemlja od Kosova do Jadrana i od Save do Kotora, a Srbijica beogradski pasaluk, imate oko 70% tursko-arapskih gena, Turci SPC poklonili sve vjernike preko Drine, poklopi se, nema vas.
Koji cetnici, jesul to one bradonje po sumama? i vi spominjete neki jihad, barem 10% Bosnjaka je ateista, medju njima i ja, dok je kod Srba ateizam nemoguc. Srpstvo=pravoslavlje , shvati to, vjerska skupina a ne narod. Bosnjaci ovdje disu otkako su nam preci Besi i Goti sa Ilirima i Slavenima stvorili drzavu pocetkom srednjeg vijeka a vi ste nastali kao nacija u 19. stoljecu prevarama, lazima, parama i to ce vas unistiti. Kosovo otislo, Vojvodina ide, sandzak je spreman a rs ce se u krvi urusit. brojite zadnje dane a uraditi nista ne mozete, za vas je Bosna zakon a biti ce i batina ako ustreba.

bosna123
Posts: 1421
Joined: 24/09/2008 10:40

#23 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by bosna123 » 29/04/2009 10:10

@ ravnogorac
Pavle Đurišić kao komandant Limsko-sandžačkih četničkih odreda,13. februara 1943. godine, Vrhovnoj četničkoj komandi i Draži Mihailoviću šalje izvještaj u kojemu između ostalog stoji: „Za vrijeme operacije se pristupilo potpunom uništavanju muslimanskog življa bez obzira na pol i godine starosti“ u Pljevaljskom, Čajničkom i Fočanskom srezu. Potom, osvrčući se na žrtve kaže da su kod Muslimana ukupne žrtve „oko 1.200 boraca i do 8.000 ostalih žrtava; žena, staraca i djece“.

Eto protiv koga se vi najefikasnije borite, kako tad, tako i u posljednjoj agresiji.

500 godina vam trebalo da se oslobodite Turaka, pa sta ste tako hrabri cekali tako dugo, kako je junacka krv mogla trpiti zulum... Znas li ti koliko je 5 vijekova? Sto je najbolje, jos ih se niste oslobodili, barem u svojim glavama.

Ovdje se naravno obracam ravnogorcima & co. Mislim da su mnogi Srbi ipak operirani od ove mitomanije...

User avatar
karanana
Posts: 39811
Joined: 26/02/2004 00:00

#24 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by karanana » 29/04/2009 10:24

ravnogorac wrote:Зашто се у овој бљувотини од књиге неспомињу муслимански злочинци и геноцид над Србима током атака џихадлија на српске вековне домове.
Ко дозволи овом Турчину да пљује по српским витезовима који су животе дали за своју отаџбину. Ко му дозволи да пљује по нашим Немањићима. Знали он на кога је ударио жалосна му мајка, знали да нас милион има који ћемо живот дати за Младића. Дозволили смо му ми Срби да долази у Бијељину, Зворник, Приједор, Вишеград, Фочу…. да нам вршља и шњуха.
Муслимани су га убацили као контраобавештајца Да вршља по Републици Српској . Браћо СРБИ супроставимо се лажима које се шире и у којима су само Срби злочинци. Где су овим причама Орић, Изетбеговић, Силајџић, Дудаковић, и хиљаде других који су убијали Србе.
Зато недозволимо потурицама да пљују по српским величинама, спречимо их кад их видите да вршљају по Републици Српској. Проклет био Србин који се несупростави Хусеиновићима, Машовићима и осталим. Спречимо их силом
branit ce ga milion srba isto ko sto je milion srba branilo dragana dabica kad su ga uhapsili. branio ga ti i jos 100-200 tvojih sex partnera sa subarama i kokardama. ma izbrisite ovoga da dzaba ne skrecemo sa teme.

User avatar
Mahalac
Posts: 2754
Joined: 19/11/2002 00:00
Location: Anarhija all over...

#25 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by Mahalac » 29/04/2009 13:41

Greska, ne treba ga brisati :roll:
On je realnost, a s realnoscu se treba znati nositi i biti spreman:bih:

Post Reply