Twin Peaks
Moderator: _BataZiv_0809
- dale cooper
#251 Re: Twin Peaks
Missing Pieces kao i Fire Walk With Me su strašno bitni za dešavanja u ovoj novoj sezoni.
-
kakavdanakneiskustvu
#252 Re: Twin Peaks
Je li bila sinoc 5. epizoda?
- dale cooper
#253 Re: Twin Peaks
Ne znam je li bila kod nas na HBO-u, ali jeste bila u Americi. Imaš je na torrentima.kakavdanakneiskustvu wrote:Je li bila sinoc 5. epizoda?
-
kakavdanakneiskustvu
#254 Re: Twin Peaks
dale cooper wrote:Ne znam je li bila kod nas na HBO-u, ali jeste bila u Americi. Imaš je na torrentima.kakavdanakneiskustvu wrote:Je li bila sinoc 5. epizoda?
Ok,hvala
-
dezurni_ucenik
#255 Re: Twin Peaks
Bilo sinoc na HBO. Dosadna epizoda.
-
shin
#256 Re: Twin Peaks
Treba ovo sačekati komplet sezonu pa odraditi u cugu.
- dale cooper
#257 Re: Twin Peaks
Kad bi to bilo tako lako.shin wrote:Treba ovo sačekati komplet sezonu pa odraditi u cugu.

Ovo je bio tako smiješan momenat.
Dougie/good Cooper scene su takođe bile smiješne/dirljive. Zadnja scena epizode me je rastužila. Dougie Coop izgleda
tako izgubljeno u ovom momentu.
sjeti svega.
budističku filozofiju što naravno ima smisla sa obzirom da Lynch praktikuje tu religiju. Dio budističke filzofije je odučavanje
od svega i doživljavanje svijeta na nov i svjež način kao da gledamo kroz oči djeteta. Što Dougie u ovom momentu i jeste.
Ima gomila stvari i momenata o kojima bih volio raspravljati, ali teško je a da nekome ne spojlaš i kvariš užitak.
-
shin
#258 Re: Twin Peaks
Sad je pitanje kako će Cooper djelovati ko FBI agent ako ikad dođe sebi, jer očigledno od toga nema ništa. Druga stvar, provjerom na IMDB-u stari likovi imaju po epizodu ili dvije u trećoj sezoni, tako da se sve svodi na nešta potpuno novo, što meni naravno ne smeta, ali biće majstor ako ovo sa Cooperom upakuje na nešto smisleno.
-
dezurni_ucenik
#259 Re: Twin Peaks
Ako ce on Dogija u narednih 14 epizoda prikazivati kao dijete jer je to odraz budistickih shvatanja onda ce ovo serija biti veliko sranje.
Net Worth: $60 Million. Lako je njemu svijet gledat kroz oci djeteta a u 60 miliona u dzepu. De ba.
Net Worth: $60 Million. Lako je njemu svijet gledat kroz oci djeteta a u 60 miliona u dzepu. De ba.
- dale cooper
#260 Re: Twin Peaks
Ova treća sezona je barem u jednom dijelu Cooperova odiseja povratka u Twin Peaks. Meni se za sada sviđa ovo što gledam.
Ima i dovoljno misterije, a i dovoljno otkačenog humora koji je prepoznatljivo Lynchovski, da uopšte ne brinem o sporosti
niti konačnom odredištu puta kojim nas vodi. Što se tiče Budizma, a valjda je normalno da se umjetnikova lična uvjerenja
dijelom odražavaju i u njegovom radu. Ne radi to na način da nekome drugome to nameće, niti smeta u uživanju u njegovim
serijama/filmovima. Ako kome pak smeta, ne mora gledati. Ima mnogo drugih dobrih i različitih serija za različite ukuse.
Kao što sam i prije par stranica spomenuo, Lynch je još uvijek tvrdoglavo Lynch.
Još jedna stvar koju sam primjetio u zadnjoj epizodi...muzika se polako vraća.
Primjetio sam i neke nove
Angelove varijacije na temu, ali takođe i dobrih par dijelova što je Johnny Jewel iz Chromaticsa komponovao.
Da i ne govorim o sjajnoj seriji bendova iz Bang Bang kluba. Chromatics, Au Revoir Simone (stari Lynchovi
poznanici i favoriti) pa Trouble u ovoj petoj epizodi.
Ima i dovoljno misterije, a i dovoljno otkačenog humora koji je prepoznatljivo Lynchovski, da uopšte ne brinem o sporosti
niti konačnom odredištu puta kojim nas vodi. Što se tiče Budizma, a valjda je normalno da se umjetnikova lična uvjerenja
dijelom odražavaju i u njegovom radu. Ne radi to na način da nekome drugome to nameće, niti smeta u uživanju u njegovim
serijama/filmovima. Ako kome pak smeta, ne mora gledati. Ima mnogo drugih dobrih i različitih serija za različite ukuse.
Kao što sam i prije par stranica spomenuo, Lynch je još uvijek tvrdoglavo Lynch.
Još jedna stvar koju sam primjetio u zadnjoj epizodi...muzika se polako vraća.
Angelove varijacije na temu, ali takođe i dobrih par dijelova što je Johnny Jewel iz Chromaticsa komponovao.
Da i ne govorim o sjajnoj seriji bendova iz Bang Bang kluba. Chromatics, Au Revoir Simone (stari Lynchovi
poznanici i favoriti) pa Trouble u ovoj petoj epizodi.
- Fajcion
#261 Re: Twin Peaks
Ma meni serija rastura
Jeste da bih volio onaj nastavak Twin Peaksa međutim ovo je vrh, nešto totalno drugačije.
- zomri
#262 Re: Twin Peaks
Takođe mi se sviđa ovo što gledam. Ko gleda radi neke fabule bojim se da će ostati razočaran.
Dougie je kralj <3
Chrysta Bell <3 <3 <3
ps. ovaj band Trouble je band Lynchevog sina.
Dougie je kralj <3
Chrysta Bell <3 <3 <3
ps. ovaj band Trouble je band Lynchevog sina.
-
kakavdanakneiskustvu
- dale cooper
#264 Re: Twin Peaks
Pročitao sam ovo jutros.kakavdanakneiskustvu wrote:http://bosonoga.com/2017/06/07/gorbacov ... ru-palmer/
ko je ubio Loru Palmer”
-
racionalista
#265 Re: Twin Peaks
Moja neka procjena je da svi putevi vode u Twin Peaks 
Cooper ima izgleda "momente" u glavi kad se susretne sa navikama, stvarima i običajima koje je volio prije odiseje u neku drugu dimenziju. Mislim da će povratak u Twin Peaks dovesti do toga da će se vratiti u normalu i konačno riješiti zagonetku. Ovo pod uslovom da dođe do nekog happy enda.
Mada ja se nadam više nekom grotesknom i sarkastičnom završetku
Cooper ima izgleda "momente" u glavi kad se susretne sa navikama, stvarima i običajima koje je volio prije odiseje u neku drugu dimenziju. Mislim da će povratak u Twin Peaks dovesti do toga da će se vratiti u normalu i konačno riješiti zagonetku. Ovo pod uslovom da dođe do nekog happy enda.
Mada ja se nadam više nekom grotesknom i sarkastičnom završetku
- shmizlica
#266 Re: Twin Peaks
coffeeee 
i obavezno zapamtite.....spoiler alert..... The cow jumped over the moon
- dale cooper
#267 Re: Twin Peaks
Vidi se ko prati i pamti detalje.shmizlica wrote:coffeeee
Samo svi ćemo se složiti da Kyle odrađuje fenomenalan posao.
- zomri
#269 Re: Twin Peaks
Waiting for next episode like...

- shmizlica
#270 Re: Twin Peaks
najtužnija scena 
- irac300
#271 Re: Twin Peaks
Meni je jedina tuga što ovo nema veze sa Twin Peaksom. Razumijem vas koji volite Lyncha i njegov stil, uopšte ne ulazim u to. Ali ja kao fan originalne serije, malo je reći da sam razočaran. Sinoć sam jedva izdržao da odgledam ovu petu epizodu. I sreća da se emituje sedmično, a ne da su ispalili sve epizode, jer ja mogu izdržati (jedva) jedan sat sedmično ove papazjanije.
#dalecooperoprosti
#dalecooperoprosti
- shmizlica
#272 Re: Twin Peaks
fora je da se opustiš i čekaš šta je slijedeće 
- dale cooper
#273 Re: Twin Peaks
#uredujecareirac300 wrote:Meni je jedina tuga što ovo nema veze sa Twin Peaksom. Razumijem vas koji volite Lyncha i njegov stil, uopšte ne ulazim u to. Ali ja kao fan originalne serije, malo je reći da sam razočaran. Sinoć sam jedva izdržao da odgledam ovu petu epizodu. I sreća da se emituje sedmično, a ne da su ispalili sve epizode, jer ja mogu izdržati (jedva) jedan sat sedmično ove papazjanije.
#dalecooperoprosti
-
gold'n'brown
#274 Re: Twin Peaks
Moram da spomenem muziku u seriji. Vrh.
- seln
#275 Re: Twin Peaks
Meni je vala razvucena ko zvaka i gledam je samo iz respekta, u sjecanju na stare epizode. Cooperov izlazak iz Red room su razvukli na tri epizode, a komotno je mogao stati u jednu.Likovi po pola minute samo gledaju pravo, replike su na rubu majmunisanja
-Mislim da smo nesto zaboravili.
-Mislis da smo nesto zaboravili?
-Da, mislim da smo nesto zaboravili.
-Ja ne mislim da smo nesto zaboravili. Zapravo, mislim da smo nesto zaboravili.
I slobodno pricajte o "dubljem smislu", "tipicno Lynchov apsurd"... za mene je to glupost.
Svi likovi iz stare serije su samo dekoracija i imaju epizodne uloge.
Jedini highlight do sada: gola Madeline Zima.

-Mislim da smo nesto zaboravili.
-Mislis da smo nesto zaboravili?
-Da, mislim da smo nesto zaboravili.
-Ja ne mislim da smo nesto zaboravili. Zapravo, mislim da smo nesto zaboravili.
I slobodno pricajte o "dubljem smislu", "tipicno Lynchov apsurd"... za mene je to glupost.
Svi likovi iz stare serije su samo dekoracija i imaju epizodne uloge.
Jedini highlight do sada: gola Madeline Zima.