Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tito_i_Partija

#26 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by Tito_i_Partija »

Bloo wrote:Image
Image
dale cooper

#27 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
dale cooper wrote:Titi se Blade Runner svidio još manje nego meni. :mrgreen:
Baj de vej, poceo sam gledat' i Twin Peaks u medjuvremenu, ogdled'o prve tri epizode. Ja mislio to neki murder-mystery, kad ono komedija 1/1. :D
It's both! :D Ali čekaj da naletiš na creepy dijelove. :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#28 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by Bloo »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
old man...
dale cooper

#29 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by dale cooper »

Bloo wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
old man...
Image
johnnykola

#30 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by johnnykola »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:Titi se Blade Runner svidio još manje nego meni. :mrgreen:
Sreća tvoja pa si u drugom kantonu..inače.
Nije sad remek djelo, ali vala nije ni karina pjur (tm).
Sad ću da mu odgovorim po stavkama :mrgreen: jebogavangelisdagajebo
Hvala na trejdmarku u zagradi. :-D
Bloo
Globalna šefica

#31 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by Bloo »

johnnykola wrote:
:lol:
Credit where the credit is due :kakoste:
johnnykola

#32 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by johnnykola »

Bloo wrote:
johnnykola wrote:
:lol:
Credit where the credit is due :kakoste:
FalaVi! :-D
Tito_i_Partija

#33 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by Tito_i_Partija »

3. The Big Sick (2017)

https://www.imdb.com/title/tt5462602/?ref_=fn_al_tt_1

Image

Kratki sazetak radnje:

Komicar pakistanskog porijekla i americka studentica se zaljubljuju, al' nastaju problemi u obliku tradicije, kulture, i bolesti.

Cjelokupna Reakcija:

Image

Simpatican mali film, i totalno kontam taj cilj filma da se raspravi kultura, tradicija, religija, familija, zrtvovanje, sve je to okej. Medjutim, nacin na koji je to uradjeno nije me puno pogodilo, nisam nesto bio emocionalno investiran u karaktere i njihovu vezu, kako sa njihovim familijama tako i izmedju njih. Nanjiani i Romano su mi dobri bili, Kazan mi je isla na zivce, totalno pogresan izbor za leading lady. Iako je brendiran k'o komedija, ovaj film bas i nije narocito smijesan. Stand-up dijelovi su pogotovo bili ocajni, ne znam da li sam se ijednom nasmij'o.

Film je navodno baziran na istinitoj prici, dok je stvarna zena Nanjianija (Emily Gordon) priznala da njegova majka nikad nije ni pomisljala da se odrekne svog sina, k'o sto je to uradila u filmu. Cak stavise, bila je jako zabrinuta kad je cula da mu je djevojka u bolnici. Ne razumijem cemu onda ovo stereotipicno pokazivanje pakistanske familije kao totalno rigidne i nepromjenjive, totalno zatucane u religiji i tradiciji, ako to nije bilo istina. Zasto? Cemu propagiranje jednih te istih stereotipa kad to ocito nije slucaj u pravom zivotu. Da film bude malo interesantniji? Cista fula po mom misljenju. :roll:

Ocjena:
2.5/5
johnnykola

#34 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by johnnykola »

Šta si ovo opleo po kenjažama. Razočarao si me.
dale cooper

#35 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by dale cooper »

Fakat Tito wtf? :zoka: :roll: :D Jebo te pjesme Havaja. :mrgreen: Ja za ovaj gore film nisam ni čuo. :D :D
Tito_i_Partija

#36 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by Tito_i_Partija »

E jebem ga sad, na posljednjem Sundance Festivalu ovaj film je bio pravi hit i distributori su se borili za njega k'o Bloo za zadnji cevap. Ne sikirajte se, doc' ce i malo tezi filmovi na red. Evo bas veceras sam bas naumio da opalim Cache, po toploj preporuci Đonija. :-D
johnnykola

#37 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by johnnykola »

:-D
Udarne udri odmah da raju zainteresiraš pa kasnije idi te kamilica te beton te kamilica te beton. No, tvoja je tema pa radi šta hoćeš.
Tito_i_Partija

#38 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by Tito_i_Partija »

O kakvim kamilicama pricamo? Sta su udarni filmovi? Svjesno nastojim da izmjesam sto vise.

Prvi film: cyberpunk/sci-fi
Drugi film: superheroji/akcija
Treci film: drama/komedija

Pricate k'o da sam zared'o jedan te isti zanr pa ne popustam, k'o kad Bloo brani Primer. :-D
johnnykola

#39 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by johnnykola »

Sve je to super, ali mimo Istrebljivača nove verzije druga dva su u potpunosti irelevantni filmovi. Očekujemo otkriti, između ostalog (bar ja), neki biser sasma novi, ali sva je prilika da će temu obilježiti nake milenijanske majčine dušice i šipurci. Sve legitimno, ali nigdje tvojeg tača, tvojeg on. :-D
hadzinicasa

#40 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by hadzinicasa »

dale cooper wrote:Fakat Tito wtf? :zoka: :roll: :D Jebo te pjesme Havaja. :mrgreen: Ja za ovaj gore film nisam ni čuo. :D :D
A de sad i ti pretjerujes :oops: fina je limunadica, simpaticna, nista spesl, recimo za ubit‘ neko lazy sunday afternoon...
Nema dublje poruke ni neke slojevitosti likova, a ni pretjerano dobrog humora, zabavica
ExNihilo

#41 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by ExNihilo »

Htjedoh napisati kako ni ja nisam čuo za The Big Suck, ali onda vidjeh da ga imam u watchlisti iz nekog razloga. :D

Hoćemo depresiju ba. Nedavno sam bio na promociji jedne knjige gdje neko iz publike upita autora da pročita kakav optimističan odlomak jer se uglavnom bavi depresivnim temama. Autor na to odgovara: "Nema toga ovdje. Sve je depresija". :lol:

Dakle, tma i tmuša neprebolna jer život nije pjesma Havaja.

Morat ću se post-hoc osvrnuti na Blade Runner kada ga pogledam još jednom. Sad bih samo podcrtao da se ne slažem sa Titinim viđenjem.

Što ti je život. Ja bio skeptik, a Tito vjernik. Ja sad defender, a Tito pljuvender.
johnnykola

#42 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by johnnykola »

Pa pogodi me komedijom da umrem od smijeha, potpuno drukčijim sajfajom, ludnicom od neke akcije. Nemam ništa protiv. Pače! Odoh gledati Revenge film, vratim se kad vidim nešto meni zanimljivo ovdje. Ja izvin'te na smetnji.
kakavdanakneiskustvu

#43 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by kakavdanakneiskustvu »

ExNihilo wrote:Htjedoh napisati kako ni ja nisam čuo za The Big Suck, ali onda vidjeh da ga imam u watchlisti iz nekog razloga. :D

Hoćemo depresiju ba. Nedavno sam bio na promociji jedne knjige gdje neko iz publike upita autora da pročita kakav optimističan odlomak jer se uglavnom bavi depresivnim temama. Autor na to odgovara: "Nema toga ovdje. Sve je depresija". :lol:

Morat ću se post-hoc osvrnuti na Blade Runner kada ga pogledam još jednom. Sad bih samo podcrtao da se ne slažem sa Titinim viđenjem.

Što ti je život. Ja bio skeptik, a Tito vjernik. Ja sad defender, a Tito pljuvender.

big sick
ExNihilo

#44 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by ExNihilo »

kakavdanakneiskustvu wrote:
ExNihilo wrote:Htjedoh napisati kako ni ja nisam čuo za The Big Suck, ali onda vidjeh da ga imam u watchlisti iz nekog razloga. :D

big sick
Pun je intended.
dale cooper

#45 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by dale cooper »

hadzinicasa wrote:
dale cooper wrote:Fakat Tito wtf? :zoka: :roll: :D Jebo te pjesme Havaja. :mrgreen: Ja za ovaj gore film nisam ni čuo. :D :D
A de sad i ti pretjerujes :oops: fina je limunadica, simpaticna, nista spesl, recimo za ubit‘ neko lazy sunday afternoon...
Nema dublje poruke ni neke slojevitosti likova, a ni pretjerano dobrog humora, zabavica
Thanks, but I'll pass. :oops: :D
johnnykola

#46 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by johnnykola »

Veliki pušalgin. Morao sam. :mrgreen:
hadzinicasa

#47 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by hadzinicasa »

dale cooper wrote:
hadzinicasa wrote:
Thanks, but I'll pass. :oops: :D
Party pooper!
Tito_i_Partija

#48 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by Tito_i_Partija »

johnnykola wrote:Sve je to super, ali mimo Istrebljivača nove verzije druga dva su u potpunosti irelevantni filmovi. Očekujemo otkriti, između ostalog (bar ja), neki biser sasma novi, ali sva je prilika da će temu obilježiti nake milenijanske majčine dušice i šipurci. Sve legitimno, ali nigdje tvojeg tača, tvojeg on. :-D
johnnykola wrote:Pa pogodi me komedijom da umrem od smijeha, potpuno drukčijim sajfajom, ludnicom od neke akcije. Nemam ništa protiv. Pače! Odoh gledati Revenge film, vratim se kad vidim nešto meni zanimljivo ovdje. Ja izvin'te na smetnji.
Ja mislim da ni ti sam ne znas sta u stvari hoces. :roll:

Ne znam kakvi su filmovi dok ih ne pogledam, stoga ne mogu da te "pogodim" dok ne pogledam film. A gledam film bazirano na tome ko ga je napravio, kakve su mu ocjene, ko ga sve preporucuje, i na mojoj radoznalosti.

Evo da uzmemo ovaj zadnji film naprimjer. Nazivas ga kenjazom, a niti si ga gled'o, niti si svjestan da ga je napravio Judd Apatow, cije filmove ti strasno gotivis, i koji je ujedno meni bio razlog da ga pogledam. Medjutim meni bio osrednji, tako da ne mogu da vratim vrijeme samo za Djonija da pogledam nesto drugo (sto se njemu svidja), nego mogu samo da kazem sta mi je se svidjelo ili nije svidjelo. A mozda bi Djoni treb'o i sam da pogleda film pa da odluci da li je kenjaza ili nije, a ne da bazira misljenje iskljucivo na mojoj ocjeni, koju, paradoksalno, koristi retroaktivno da bi mi rek'o da trosim vrijeme na kenjaze. :roll:

Ispocetka sam rek'o da ima mjesavina svega i svacega, i dosad sam to ispostov'o. Ne znam stvarno koji vam je klinac.
hadzinicasa

#49 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by hadzinicasa »

Gledaj sta ti se gleda kad mozes, ja sam samo dala svoje utiske o filmovima koje si do sad pobrojao. Sorry ako je bilo neumjesno
Tito_i_Partija

#50 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije

Post by Tito_i_Partija »

hadzinicasa wrote:Gledaj sta ti se gleda kad mozes, ja sam samo dala svoje utiske o filmovima koje si do sad pobrojao. Sorry ako je bilo neumjesno
Ti se vala najmanje trebas izvinjavat', od tebe je sve :thumbup:
Post Reply