Zdogovorito. Koji ti je ovo pakaš na avatar slici?:pppBloo wrote:Nemate nista protiv gospodine, da kada se docepam kuce, pocMemo sa so called depression trilogy?johnnykola wrote:
Naravno, otpočmi.
Tito Film Festival i Filmske Diskusije
Moderator: _BataZiv_0809
- johnnykola
#201 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
- Bloo
- Globalna šefica
#202 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
Amahl Farouk aka Shadow King iz Legionajohnnykola wrote:
Zdogovorito. Koji ti je ovo pakaš na avatar slici?:ppp
Malo poštovanja mladiću, ipak sam besmrtnik.
- johnnykola
- Bloo
- Globalna šefica
#204 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
Jel tebi strci Melancholia u trilogiji ili ti se cini da fali jos jedan film izmedu njega i Antikrista?johnnykola wrote:
- johnnykola
#205 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
Sve mi je to strano jer dok sam bio mladac do jedno tridesete sam znao biti u depri, kasnije čemu, zašto? Imaš 20.000 dana +- 5.000 na ovom planetiću (c)Bloo wrote:Jel tebi strci Melancholia u trilogiji ili ti se cini da fali jos jedan film izmedu njega i Antikrista?johnnykola wrote:
(

Tambura li danas na INmusicu?
)
i sad se nešto u depru bacati. No, depra je teška i zajebana stvar, tome nas uče i ovi filmići. Težina brate, ali ima osnova, sve mijenja se, dugo nisam mogao Melanholiju, ali uz Antikrista i Nimfomanku možda mi je i ponajbolja. Ona nemogućnost izbjegavanja kraja i promatranja istog u vidu nebeskog tijela koji se približava Zemlji. Da, to je depra, nema izlaza - niđe te midžete.
- Bloo
- Globalna šefica
#206 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
It's not what I meant.johnnykola wrote:Sve mi je to strano jer dok sam bio mladac do jedno tridesete sam znao biti u depri, kasnije čemu, zašto? Imaš 20.000 dana +- 5.000 na ovom planetićuBloo wrote:Jel tebi strci Melancholia u trilogiji ili ti se cini da fali jos jedan film izmedu njega i Antikrista?johnnykola wrote:
Tambura li danas na INmusicu?
)
i sad se nešto u depru bacati. No, depra je teška i zajebana stvar, tome nas uče i ovi filmići. Težina brate, ali ima osnova, sve mijenja se, dugo nisam mogao Melanholiju, ali uz Antikrista i Nimfomanku možda mi je i ponajbolja. Ona nemogućnost izbjegavanja kraja i promatranja istog u vidu nebeskog tijela koji se približava Zemlji. Da, to je depra, nema izlaza - niđe te midžete.
Ja posmatram kroz njegov fokus - žena. Imamo Melanholiju sa elementima njemačkog romantizma, Antikrista manje ušminkan film sa temom krivnje i svega ostalog i ludilo žene i Nimfomaniaka sa skroz drugim fokusom, mada bi se mogla povući slaba paralela između Antikrista i Nimfomaniaka i ženske seksualnosti. Nekako mi se čini da fali jedan dio.
Mislim da tambura
- johnnykola
#207 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
A ja posmatram kroz temu depresije jer tako nazva tu trilogiju Lars. Može se, da, to sve promatrati i kroz temu dijabolizma. Gejsnbrogova ima opravdanje u Antikristu, gubitak nejačadi. No, čemu tolika kuknjava i plač u Dunstove ne kontam. Gejsbrogova je, da, u potpunosti odlepila kano tenisica u Nimfomanki i tu više opravdanja nema. Baš loš film. po meni. Oba dela.
- Bloo
- Globalna šefica
#208 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
Zašto loš?johnnykola wrote:A ja posmatram kroz temu depresije jer tako nazva tu trilogiju Lars. Može se, da, to sve promatrati i kroz temu dijabolizma. Gejsnbrogova ima opravdanje u Antikristu, gubitak nejačadi. No, čemu tolika kuknjava i plač u Dunstove ne kontam. Gejsbrogova je, da, u potpunosti odlepila kano tenisica u Nimfomanki i tu više opravdanja nema. Baš loš film. po meni. Oba dela.
Do glumice je ili do teme ili kako je temi pristupljeno?
*osvrnem se na prekinuti potencijalnu liniju poveznicu između sva 3 filma i po meni nedostajući dio/film*
- johnnykola
#209 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
Dobro pitanje. Više tema, a i kako je film urađen, naročito drugi dio. Koji dio po tebi fali, šta nije obradio?
- hadzinicasa
#210 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
ja bih samo da izrazim svoje duboko razocarenje ovom temom, od Koje sam puno za licni sicar ocekivala (pa u skladu s tim i nivo razocaravanja)
fala.
fala.
- ExNihilo
#211 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
At this point, mene zanima je li Tito mrtav.
- hadzinicasa
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#213 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
Valjda, je li živ.
Nekako mi ružno zvuči to mrtav.
Možda se čovjek zatrpao filmovima ili mu je puko film i batalo iste, spuco na neku usamljenu plažu.
Možda se čovjek zatrpao filmovima ili mu je puko film i batalo iste, spuco na neku usamljenu plažu.
- ExNihilo
#214 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
Tito i ja smo beyond kurtoazije.Tomahawk11 wrote:Valjda, je li živ.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#215 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
Dobro je dok niste jedan drugom alter ego i tako to.
- Bloo
- Globalna šefica
#216 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
Dugujem ti odgovor danas. Morala sam opet pogledati trilogiju da prosirim pretpostavku.johnnykola wrote:Dobro pitanje. Više tema, a i kako je film urađen, naročito drugi dio. Koji dio po tebi fali, šta nije obradio?
- johnnykola
#217 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
Đe ćeš to. Sve se svede na patnju i bolest u Nimfomanke is ad opet geldati. O, Tito dragi!
- Bloo
- Globalna šefica
#218 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
johnnykola wrote:Đe ćeš to. Sve se svede na patnju i bolest u Nimfomanke is ad opet geldati. O, Tito dragi!
Jebogaja lezbejko nijedna...htjedoh da vidim da li ovo što sam iznijela kao hipotezu ok, a prošlo je dosta vremena otkako sam odgledala filmove.
Radije ne bih da lupam k'o Maksim po diviziji, pa da se onda ibretiš previše...ovako ćeš se ibretiti samo malo.
- johnnykola
#219 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
:pppBloo wrote:johnnykola wrote:Đe ćeš to. Sve se svede na patnju i bolest u Nimfomanke is ad opet geldati. O, Tito dragi!![]()
Jebogaja lezbejko nijedna...htjedoh da vidim da li ovo što sam iznijela kao hipotezu ok, a prošlo je dosta vremena otkako sam odgledala filmove.vrijedno pisala teze
![]()
Radije ne bih da lupam k'o Maksim po diviziji, pa da se onda ibretiš previše...ovako ćeš se ibretiti samo malo.
- ExNihilo
#220 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
Sad ozbiljno, zna li ko šta je s čovjekom i ima li iko vanforumski kontakt?
- dale cooper
#221 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
I ja sam sad već ozbiljno zabrinut. Ja i Bloo smo baš nedavno o njemu pričali, niko od nas nema drugog načina kontakta nažalost.
Ne znam jedino da li omarka ima nešto više informacija o njemu, sa obzirom da su oboje u Kanadi pa da slučajno u prepisci
nisu razmjenili brojeve, ili fb ili bilo šta. Bilo bi mi jako jako žao da mu se nešto desilo ili nekome u njegovoj porodici.
Ne znam jedino da li omarka ima nešto više informacija o njemu, sa obzirom da su oboje u Kanadi pa da slučajno u prepisci
nisu razmjenili brojeve, ili fb ili bilo šta. Bilo bi mi jako jako žao da mu se nešto desilo ili nekome u njegovoj porodici.
-
kakavdanakneiskustvu
#222 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
to zato što ne piše vec neko vrijeme na forumu ili zbog neceg drugog?
- dale cooper
#223 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
Da, još od juna...odjednom je prestao pisati. A otvorio je ovu temu koju je dugo najvaljivao sa spiskom filmova kojekakavdanakneiskustvu wrote:to zato što ne piše vec neko vrijeme na forumu ili zbog neceg drugog?
je namjeravao odgledati.
-
kakavdanakneiskustvu
#224 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
da,znam da je dugo najavljivao temu
- johnnykola
#225 Re: Tito Film Festival i Filmske Diskusije
Nadam se da je Titomir dobro.