The Dark Knight Rises

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#51 Re: The Dark Knight Rises

Post by dale cooper »

Ovakva transformacija nije Hardyu ništa novo. Oni koji su gledali Bronsona znače o čemu pričam.
bull21

#52 Re: The Dark Knight Rises

Post by bull21 »

Pa sa Bronsonom je i krenuo sa ovim bildanjem :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#53 Re: The Dark Knight Rises

Post by Chmoljo »

Image

:D

:lol:
darius_maximus

#54 Re: The Dark Knight Rises

Post by darius_maximus »

Pa dobro, takav Bane i mora da bude, da te prosto bude strah pogledati ga... :D
Blizu je Hardy originalu... :D

Image

A kad smo kod njegove uloge i Bronsona, umro sam kad sam ovo procitao... :D

"One of the reasons why Christopher Nolan cast Tom Hardy as Bane was because of his performance in the film RocknRolla. Hardy stated that he thought he was cast because of his role in Bronson. He arrived on set only to learn that Nolan has never even seen Bronson."
dale cooper

#55 Re: The Dark Knight Rises

Post by dale cooper »

bull21 wrote:Pa sa Bronsonom je i krenuo sa ovim bildanjem :-)
Bronson je bio prije 4 godine.
darius_maximus

#56 Re: The Dark Knight Rises

Post by darius_maximus »

dale cooper wrote:Ovakva transformacija nije Hardyu ništa novo. Oni koji su gledali Bronsona znače o čemu pričam.
Ali nema transformacije k'o ove... :D :-)

Image
dale cooper

#57 Re: The Dark Knight Rises

Post by dale cooper »

darius_maximus wrote:
dale cooper wrote:Ovakva transformacija nije Hardyu ništa novo. Oni koji su gledali Bronsona znače o čemu pričam.
Ali nema transformacije k'o ove... :D :-)

Image
Da, Bale ide u još veće krajnosti. :D
darius_maximus

#58 Re: The Dark Knight Rises

Post by darius_maximus »

Mislim da je nakon Fightera izjavio da mu je to zadnji put da se toliko ekstremno transformise fizicki, kao misli da nije zdravo, k'o da je toplu vodu izmislio... :lol: :lol:
dale cooper

#59 Re: The Dark Knight Rises

Post by dale cooper »

darius_maximus wrote:Mislim da je nakon Fightera izjavio da mu je to zadnji put da se toliko ekstremno transformise fizicki, kao misli da nije zdravo, k'o da je toplu vodu izmislio... :lol: :lol:
Da mi je malo tog njegovog trenera da me transformiše nakon ovih novogodišnjih praznika.
Dobro, neću da budem baš ko machinist, ali malo da me isteše. :D
bull21

#60 Re: The Dark Knight Rises

Post by bull21 »

dale cooper wrote:
Znam. Ali se tada za potrebe uloge nabildao i od tada raste i raste. :)
LSD

#61 Re: The Dark Knight Rises

Post by LSD »

Postade i ovaj Bale vrlo dobar glumac u zadnjih 10-tak godina... ko bi rek'o :mrgreen: ja sam konto da ce ostati kalup-glumac za poremecene bolesnike poput Americkog psiha ili Mehanicara, ali napravi covjek dobru karijeru vec dosad....postade elita :thumbup:
dale cooper

#62 Re: The Dark Knight Rises

Post by dale cooper »

bull21 wrote:
dale cooper wrote:
Znam. Ali se tada za potrebe uloge nabildao i od tada raste i raste. :)
Pa nije mi baš djelovao toliki u Inceptionu, a po slikama niti u ovom zadnjem filmu iz 2011
Tinker Tailor Soldier Spy. Mislim ima ga, mišići su još tu, ali ni izbliza kao u Bronsonu, niti
kao što će biti u Batmanu. Mislim da je i sam rekao da je morao na intenzivne pripreme za
Batmana. Valja nabiti onoliku masu. :shock: :mrgreen:
darius_maximus

#63 Re: The Dark Knight Rises

Post by darius_maximus »

dale cooper wrote:Pa nije mi baš djelovao toliki u Inceptionu, a po slikama niti u ovom zadnjem filmu iz 2011
Tinker Tailor Soldier Spy. Mislim ima ga, mišići su još tu, ali ni izbliza kao u Bronsonu, niti
kao što će biti u Batmanu. Mislim da je i sam rekao da je morao na intenzivne pripreme za
Batmana. Valja nabiti onoliku masu. :shock: :mrgreen:
Iskoristio je ovo bildanje da uporedo odradi i "Warrior", kazu da je nabio oko 14 kila misica, sad na nekih 177 cm ima oko 93 kilograma... Jos sa onim kaputom, to ce izgledati ogromno... :D
darius_maximus

#64 Re: The Dark Knight Rises

Post by darius_maximus »

LSD wrote:Postade i ovaj Bale vrlo dobar glumac u zadnjih 10-tak godina... ko bi rek'o :mrgreen: ja sam konto da ce ostati kalup-glumac za poremecene bolesnike poput Americkog psiha ili Mehanicara, ali napravi covjek dobru karijeru vec dosad....postade elita :thumbup:
Bale je odlican glumac, jos od malih nogu bira sve beton filmove koji ga uvijek stavljaju u zizu javnosti, sto bi rekli. Savrsen glumac za Batmana i ne znam ko bi sada mogao popuniti njegove stope u ovoj obradi koju su zakazali za 2015. godinu...
Riddle

#65 Re: The Dark Knight Rises

Post by Riddle »

Mr. Brightside wrote:Image
bice to dobar film :oops: :lol:
Ova slika mozda i objasnjava naziv filma. :mrgreen:
shin

#66 Re: The Dark Knight Rises

Post by shin »

Mene kod uloge Waynea Bale nervira jer forsira onaj svoj šuškavitis dok priča previše.
Riddle

#67 Re: The Dark Knight Rises

Post by Riddle »

Prolog. Oni kojima je ovo spoiler i ne zele da gledaju, neka se klone. Oni koji su zainteresovani, a propustili su prolog neki dan, imate malo vremena, jer ce brzo biti ukinuto. Kvalitet nije nesto, ali ipak se jasno moze vidjeti scena.

darius_maximus

#68 Re: The Dark Knight Rises

Post by darius_maximus »

Prologue prva liga, gledao sam vec kada je tek izasao na torrentima...
Malo Nolan koristi ono sto je naucio u Inceptionu, snimanje u okruzenjima sa poremecenom gravitacijom, plus Bane koji zvuci k'o smrt... :D
Ali kad mu rece "It would be painful... For you." :lol: :lol:
Riddle

#69 Re: The Dark Knight Rises

Post by Riddle »

Najjezivije je kad svom covjeku kaze: "They expect one of us in the wreckage, brother." A onaj to sa smijeskom prihvati. :lol: Tesko ga je skontati kad prica, jer ima onu masku. Kad sam prvi put gledao prolog, nije bilo titlova i hvatao sam svaku petu rijec. Doduse i snimak je bio los. Kakav mu je ovo naglasak? Njemacki?
darius_maximus

#70 Re: The Dark Knight Rises

Post by darius_maximus »

Riddle wrote:Najjezivije je kad svom covjeku kaze: "They expect one of us in the wreckage, brother." A onaj to sa smijeskom prihvati. :lol: Tesko ga je skontati kad prica, jer ima onu masku. Kad sam prvi put gledao prolog, nije bilo titlova i hvatao sam svaku petu rijec. Doduse i snimak je bio los. Kakav mu je ovo naglasak? Njemacki?
I ja sam se ziv slomio da cujem sta se desava, ali i do snimka je to... Iako se dosta raje kao zali na Banea i kako ga je tesko razumjeti zbog one maske, ali mi cemo imati titlove, pa nas bas boli briga, iako ce navodno Nolan malo procistiti njegov glas u postprodukciji...
Ne znam koji naglasak ima u filmu, trebao bi imati spanski/meksicki naglasak posto je Bane s Kariba... :D
sumirprimus

#71 Re: The Dark Knight Rises

Post by sumirprimus »

darius_maximus wrote:
LSD wrote:Postade i ovaj Bale vrlo dobar glumac u zadnjih 10-tak godina... ko bi rek'o :mrgreen: ja sam konto da ce ostati kalup-glumac za poremecene bolesnike poput Americkog psiha ili Mehanicara, ali napravi covjek dobru karijeru vec dosad....postade elita :thumbup:
Bale je odlican glumac, jos od malih nogu bira sve beton filmove koji ga uvijek stavljaju u zizu javnosti, sto bi rekli. Savrsen glumac za Batmana i ne znam ko bi sada mogao popuniti njegove stope u ovoj obradi koju su zakazali za 2015. godinu...
jos od empire of the sun.. :thumbup:
a ko betmen,tacka ba,nema dalje...
zecko_kupuz

#72 Re: The Dark Knight Rises

Post by zecko_kupuz »

Ja bih ovu trilogiju mogao posmatrati kao zakletvu :D - Batman mi je uvijek bio najdraži superjunak, Balea intenzivno gotivim već skoro deceniju (od filma Reign of fire, koji eto ispade jedan od najgorih filmova što je snimio), Nolan je temeljit režiser koji zna šta radi... ali, tu mi jednostavno nešto ne sjeda do kraja, koliko god se je potrudio. :-) Željno sam iščekivao svaki film, ali poslije uvijek ostanem nekako :-? .

Iritira me Zimmerova tam tam tara-rara muzika (pogotovo u TDK-u), imao je on vala puuuno boljih ostvarenja od ovih (Thin red line, Last samurai, Black hawk down, Hannibal, Inception, pa i M:I2). Bespotrebno zadaje ubrzan tempo i kada za tim nema potrebe. Nerviraju me i blesavi epizodni likovi s otrcanim, iako kratkim dijalozima. Jednostavno se ne slažu s talentima poput Balea, Ledgera, Cainea i sličnih.
Svidjeli su mi se i teaser i trailer za ovaj film, ali u prologu (hvala kolegi iznad što ga je postavio) mi se CIA-in agent sa svojim kreveljenjem uvalio u želudac k'o ćevap pred spavanje. :roll: Radije bih kroz cijeli film odslušao Baneov šištavi glas nego gledao ovako debilne sporedne likove.

Očekujem napet i cjelovit film, bez obzira na sve, znam da će svejedno biti puno kvalitetniji i siroviji od ostalih stripom inspirisanih holivudskih šminkeraja. 8-)
Riddle

#73 Re: The Dark Knight Rises

Post by Riddle »

Meni je muzika u Batmanu odlicna. Nemam apsolutno nista da prigovorim. Jak tempo je prisutan bas u odgovarajucim situacijama. Kad su naprimjer u pitanju Rachel, Harvey ili Gordon, tu je znatno mirnija muzika. Watchful Guardian i Aggressive Expansion su mi omiljene kompozicije.

Malo off... Juce naletih na jedan zanimljiv video. Zadnja scena u Usual Suspects sa Aggressive Expansion soundtrackom.

Gotovo se savrseno uklapa. :thumbup:
zecko_kupuz

#74 Re: The Dark Knight Rises

Post by zecko_kupuz »

Ma dobro, ispao sam malo dramatičan, ipak sam ja slab na soundtrack-e. :D Inception soundtrack mi je recimo jako dobar iako Zimmer tu prati sličan koncept, ali Batmanova muzika mi zvuči previše monotono. Ustvari, ovo se odnosi na muziku koja prati dinamičnije scene. Uglavnom, da ne davim vizavi muzike... ;-)

Najviše se pitam kako li će Nolan napraviti mračniji film od TDK, može li inteligentan i brutalno jak zlikovac biti strašniji od nepredvidivog luđaka? Cilj svakog negativca ovdje je očigledno haos - stvaranje haosa iz najbolje namjere :-) , stvaranje haosa čisto radi zabave... šta će biti povod za to u ovom filmu?
Pitam se obzirom da nisam čitao stripove. Nolan reče da će film imati cjelovit kraj, bez repova, a usput se pojavljuje nekoliko novih likova, neki stari se vraćaju na scenu...biće zanimljivo sigurno.

Sreća pa ove godine sve brže prolaze, :lol: ljeto će stići dok mahneš kukovima. :dance:
Riddle

#75 Re: The Dark Knight Rises

Post by Riddle »

Sve je objasnjeno. :thumbup:
Post Reply