The Dark Knight Rises

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
darius_maximus

#126 Re: The Dark Knight Rises

Post by darius_maximus »

Iskreno, zadnji trailer me je odusevio... :D

Drago mi je sto paznja nije usmjerena na eksplozije, koliko na pricu, iako mislim da Nolan malo zavodi raju ovim jednostavnim povrsnim plotom o Baneu i Batmanu... Mislim da ce tu biti puno vise price nego sto se trenutno vidi...

Neko rece da je Catwoman na strani Batmana. Ja ne bih rekao, mislim da je Catwoman upravo ono sto je rekla, prilagodljiva i uvijek je na strani onoga za koga smatra da bi njoj bio od koristi... :D Ne znam, meni se cini da ce ovo biti dostojan zavrsetak trilogije i cini mi se da Nolan nije olako shvatio treci dio...

Joj, sreca je jedino pa izmedju sada i TDKR-a ima Evropsko u fudbalu, to ce malo skratiti vrijeme cekanja, ali nadam se da ce Juli uskoro... :D :lol:
Riddle

#127 Re: The Dark Knight Rises

Post by Riddle »

Ja vise nemam nikakvih sumnji sto se tice Seline. Mozda je na pocetku bila protiv Batmana, ali se to na kraju promijenilo. Jasno se vidi s kim je, cak je i poljubac tu... Prvobitno je prezirala establisment Gothama i zeljela ih svrgnuti na bilo koji nacin, a Bane se pokazao kao odlican nacin za to. Međutim, on je van svake kontrole i uvidjevsi sta ce se desiti, Selina mijenja misljenje i prelazi na pravu stranu. Mislim da ovaj put mogu reci da sam siguran da ce ovako biti ili nesto priblizno tome.
MADMalice

#128 Re: The Dark Knight Rises

Post by MADMalice »

Gdje ti vidje da Selina/Catwoman ljubi Brucea/Batmana mooooolim te???!!!
darius_maximus

#129 Re: The Dark Knight Rises

Post by darius_maximus »

Riddle wrote:Ja vise nemam nikakvih sumnji sto se tice Seline. Mozda je na pocetku bila protiv Batmana, ali se to na kraju promijenilo. Jasno se vidi s kim je, cak je i poljubac tu... Prvobitno je prezirala establisment Gothama i zeljela ih svrgnuti na bilo koji nacin, a Bane se pokazao kao odlican nacin za to. Međutim, on je van svake kontrole i uvidjevsi sta ce se desiti, Selina mijenja misljenje i prelazi na pravu stranu. Mislim da ovaj put mogu reci da sam siguran da ce ovako biti ili nesto priblizno tome.
Ni ja nisam vidio da se ljube, mozda si mislio na onu scenu u kojoj plesu na onom balu... :D
Ma nije uopste upitno da ce ona biti uz Batmana kada pocne preuzimanje Gothama, takva je ona i u stripovima... Voli zakuhavati ali ima ispravan moralni kompas pa joj zato Batman ponekad progleda kroz prste, pa ce se tako nesto vjerovatno desiti i ovdje... Bit ce uz Banea na pocetku kada bude ganjala svoj interes, ali ce pomoci Batmanu kada vidi da je izabrala pogresnu stranu...

Bit ce u ovom filmu puno vise nego sto je u traileru, jer se svaki trailer vrti samo oko Banea i da li ce slomiti kicmu Batmanu te da li je ovaj u kolicima ili ima stap... Ne otkriva Nolan puno, samo malo potiče maštu, a dok ne izadje film nece se znati bas puno, sem ono sto glumci nekad provale, mozda i namjerno... :D

Nema jos puno do jula, a Avengersi su izazvali Batmana, vrijeme je da on uzvrati kako najbolje zna i umije... :D
Riddle

#130 Re: The Dark Knight Rises

Post by Riddle »

Pardon, ono je Miranda. Nemam pojma kako sam drugu zenu vidio. :oops:

Ali to opet ne mijenja puno sto se tice Seline. Jasno je na cijoj strani zavrsava.
MADMalice

#131 Re: The Dark Knight Rises

Post by MADMalice »

Nolan nikada ne bi utraileru otkrio bitne detalje iz filma, pa tako ni vezu Seline sa Wayneom odnosno, Catwoman sa Batmanom! Mislim da je njena uloga vise pomalo prevrtljiva ali da ce mozda na koncu odabrati pravu stranu. (sjetite se slike iz trailera na kojoj Selina nosi ogrlicu Bruceove majke...a cisto sumnjam da joj ju je on poklonio)

Mene mnogo vise interesira veza Mirande i Brucea. I da li je ona doista Talia AL Ghul?! Procitala sam negdje da je ona u filmu zapravo clanica odbora Wayne Ent. koja je sa Bruceom romanticno povezana, ali s obzirom da se spekulise o maloj Joey King koja ce navodno utjeloviti Taliu Al Ghul kada je bila djevojcica sve sugerira na to da Miranda doista jeste Talia. Marion pak u svakom intervjuu ostro negira takve tvrdnje (sto opet moze da znaci da laze :D)
A i ova slika mi je sumnjiva. Ovo odijelo vuce na ona koja su nosili pristalice Ra's Al Ghula, a i ocito je da je povezana sa nekom akcijom u filmu. Nolan je bas vjesto u traileru izostavio Mirandu u ovakvom izdanju, samo nij uspio sprijeciti da neko napravi ove fotografije. :)

http://img.myconfinedspace.com/wp-conte ... set-01.jpg
Neregistrirani

#132 Re: The Dark Knight Rises

Post by Neregistrirani »

REDATELJ filma "Dark Knight Rises" otkriva da će treći dio trilogije na savršen način zaokružiti priču o bogatašu Bruceu Wayneu koji se maskira u borca protiv kriminala. U razgovoru za časopis Total Film Nolan je rekao da se u filmovima uvijek pokušavao fokusirati na razvoj Batmanovog lika koji je savršeno odglumio Christian Bale.

"Moja priča o legendarnom superjunaku uvijek se temeljila na Bruceu Wayneu. U prošlom filmu gledatelje smo ostavili u nedoumici kad je u pitanju njegova priča, a s trećim filmom pokušali smo je kompletirati. Snimili smo spektakularan kraj o kojem već godinama razmišljamo i sretni smo zbog načina na koji smo cijelu priču doveli do završetka", izjavio ne Nolan.

"The Dark Knight Rises" stiže u kina 20. srpnja i bit će to treći i završni dio trilogije koji režira Christopher Nolan. Po treći, i najvjerojatnije posljednji puta, u ulozi Batmana gledat ćemo Christiana Balea, vratit će se Liam Neeson kao Ra's Al Ghul, Anne Hathaway glumit će Catwoman, a još jednom ćemo vidjeti i Garyja Oldmana i Michaela Cainea.
http://www.index.hr/black/clanak/christ ... 14823.aspx
MADMalice

#133 Re: The Dark Knight Rises

Post by MADMalice »

Dva nova TV spota!
bull21

#134 Re: The Dark Knight Rises

Post by bull21 »

Ovim našim điberima će film kasnit sedam dana. Nataslačim im se najmilijih. Nesposobnjakovići jedni. :x
ExNihilo

#135 Re: The Dark Knight Rises

Post by ExNihilo »

MADMalice

#136 Re: The Dark Knight Rises

Post by MADMalice »

Ellinor wrote:
ne mogu da vidim je li to ovaj neki zadnji spot? nesto gdje Bruce govori Foxu da se povlaci, a ovaj ga ipak vodi da mu pokaze nove gadgete i onda Bruce u iskusenju ponovi: "I'm retired!", a Fox ce: "Right, you're retired!" Ili tako nesto?
ExNihilo

#137 Re: The Dark Knight Rises

Post by ExNihilo »

MADMalice wrote:
Ellinor wrote:
ne mogu da vidim je li to ovaj neki zadnji spot? nesto gdje Bruce govori Foxu da se povlaci, a ovaj ga ipak vodi da mu pokaze nove gadgete i onda Bruce u iskusenju ponovi: "I'm retired!", a Fox ce: "Right, you're retired!" Ili tako nesto?

nije, ovo je bio noviji clip :)

nije zvanični trailer, bio je neki leak. Al eto skinuli su ga
darius_maximus

#138 Re: The Dark Knight Rises

Post by darius_maximus »

Bio je novi klip sa MTV Movie Awardsa, pa su ga skinuli, ali moze se pogledati ovdje... :D

http://www.flickeringmyth.com/2012/06/d ... wards.html
ChataDodajStaHoces

#139 Re: The Dark Knight Rises

Post by ChataDodajStaHoces »

Film traje 2 sata i 45 minuta :dance:
ExNihilo

#140 Re: The Dark Knight Rises

Post by ExNihilo »

darius_maximus wrote:Bio je novi klip sa MTV Movie Awardsa, pa su ga skinuli, ali moze se pogledati ovdje... :D

to je taj što sam bio metno :D
darius_maximus

#141 Re: The Dark Knight Rises

Post by darius_maximus »

Ellinor wrote:
darius_maximus wrote:Bio je novi klip sa MTV Movie Awardsa, pa su ga skinuli, ali moze se pogledati ovdje... :D

to je taj što sam bio metno :D
Znam, zato sam i rekao da su ga bili skinuli, pa dao novi link... :D

Uglavnom, premocno sve izgleda... Neki dan sam u kinu prije filma gledao trailer za Dark Knight, najezi se covjek, majke mi... Prijatelj sto je sa mnom sjedio ( nije gledao prva dva, by the way :) ) kaze: "Izgleda dobar film..." :D
MADMalice

#142 Re: The Dark Knight Rises

Post by MADMalice »

Odlicno! Sve vise i vise mi se dopada!
S pocetnog totalnog pesimizma preslo je u totalno ushicenje. Jedva cekam juli!
harač

#143 Re: The Dark Knight Rises

Post by harač »

Chata87 wrote:Film traje 2 sata i 45 minuta :dance:
čujem da cinemacity mozga kako to da usklasi sa iftarom :lol:

[iskreno, ni ne znam koliko je post kompatibilan sa filmom ove vrste :D :-) ]
MADMalice

#144 Re: The Dark Knight Rises

Post by MADMalice »

Mora biti neka pauza! :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#145 Re: The Dark Knight Rises

Post by Chmoljo »

harač wrote:
Chata87 wrote:Film traje 2 sata i 45 minuta :dance:
čujem da cinemacity mozga kako to da usklasi sa iftarom :lol:

[iskreno, ni ne znam koliko je post kompatibilan sa filmom ove vrste :D :-) ]
napostiće se :D
harač

#146 Re: The Dark Knight Rises

Post by harač »

MADMalice wrote:Mora biti neka pauza! :D
:lol: kad sam gledao "The Return of the King" u engleskoj, bila je pauza nekad u po filma :D treba još uračunati da svaki film u cinemacity kasni barem 15-20 minuta zbog reklama detrdženata i drugih filmova
MADMalice

#147 Re: The Dark Knight Rises

Post by MADMalice »

harač wrote:
MADMalice wrote:Mora biti neka pauza! :D
:lol: kad sam gledao "The Return of the King" u engleskoj, bila je pauza nekad u po filma :D treba još uračunati da svaki film u cinemacity kasni barem 15-20 minuta zbog reklama detrdženata i drugih filmova
Uh kad The Return of the King prezivjeh i ovo cu! :D
MADMalice

#148 Re: The Dark Knight Rises

Post by MADMalice »

Evo...soundtrack sneak peek!

http://screencrave.com/2012-06-14/liste ... oundtrack/

Zvuci obecavajuce...zadnji song je poprilicno tuzan!
am0niman

#149 Re: The Dark Knight Rises

Post by am0niman »

Jedini manjak Anne Hathaway = Catwoman :(, zar nije bilo boljih glumica za tu ulogu.
LSD

#150 Re: The Dark Knight Rises

Post by LSD »

am0niman wrote:Jedini manjak Anne Hathaway = Catwoman :(, zar nije bilo boljih glumica za tu ulogu.
Bilo je....Eva Ras, Dušica Žegarac , ali hajd ti to objasni Nolanu
Post Reply