The Dark Knight Rises

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Madrid

#101 Re: The Dark Knight Rises

Post by Madrid »

Haj sto se ne citaju stripovi, ali sto se ne igraju Arkham Asylum i Arkham City :D

Dark Knight mi je najbolji film ikada i vjerujem da Nolan nece pogrjesiti sa trecim djelom, tako da ce mi ova trilogija biti rame uz rame sa Gospodarem prstenova :-D

PS: Mogao bi ovaj film lahko uletiti u top 3 po zaradi :D
Riddle

#102 Re: The Dark Knight Rises

Post by Riddle »

Bez obzira kakav film bude (a mislim da ce biti jako dobar), on cak samo na reputaciju svojih prethodnika moze zaraditi brdo love. Mislim da je milijarda sigurna. Isto vazi i za Hobbita. Ti filmovi ce da pociste sve pred sobom ove godine.
Madrid

#103 Re: The Dark Knight Rises

Post by Madrid »

Riddle wrote:Bez obzira kakav film bude (a mislim da ce biti jako dobar), on cak samo na reputaciju svojih prethodnika moze zaraditi brdo love. Mislim da je milijarda sigurna. Isto vazi i za Hobbita. Ti filmovi ce da pociste sve pred sobom ove godine.
Kad vidim da onaj zadnji dio pirata uze preko milijardu samo na ime, uzet ce i ova 2 sigurno :-D
Bobbah

#104 Re: The Dark Knight Rises

Post by Bobbah »

Nakon što sam pročitao vaše postove tek sad jedva čekam da izađe film!! :D

Ja sam Batman-a od malih nogu volio, i stvarno me je ova adaptacija oduševila. Od comic book hero filmova danas, mislim da je Nolanov Batman daleko najbolji. Uspio je čovjek smanjit granicu između naučne fantastike i realnosti. Meni se lično to dopada, da se izvedba prilagodi realnom životu (koliko toliko jbg, ne smije izgubit dodir sa prvobitnom idejom)

A sam kvalitet je vrh. Neko reče da glumci koji glume "bad guy-a" uvijek bace sjenu na glumca koji glumi Batmana, i da je to Heath učinio opet. Po meni, Batman i jeste takav heroj, heroj u pozadini, iz sjene, čiji potezi su često gledani kao kriminal, odnosno neshvaceni. Batman ne treba da bude u centru pažnje, nego on treba da bude ono što treba Gotham-u. Sam Bruce dolazi do ove spoznaje u toku DK-a, i baš mi se svidjelo to, jer time daje film određenu dozu realnosti, tj približava superheroj pravom životu.

O Heath-u je sve rečeno. U jednom trenutku zaboraviš da je to Heath, i kad skontaš da je to ustvari on, tek tad se vidi koja je to glumčina. Film sam gledao sigurno 5-6 puta, i svaki put me oduševi i Heath a i sam film. Svaki put analiziram Heathove poteze, njegove tikove kao što je neko spomenuo već, te male detalje koji toliko puno znači. Nicholsonov Joker mi se ne sviđa toliko jer je previše komičan, dječiji nekako. Dok je Ledgerov Joker manijak, sila koja se ne može kontrolisat, nego se može samo pustit as lanca da divlja i napravi haos.

Mislim da je Nolan uspio napraviti "sci-fi" film kojeg mogu gledati i strastveni "ne-ljubitelji" sci-fi filmova, i to nije mala stvar.

Nisam odavno "jedva čekao" film kao što jedva čekam DKR :D

Ajmo raja kad saznat nešto novo, postajte! :D
dezurni_ucenik

#105 Re: The Dark Knight Rises

Post by dezurni_ucenik »

Rece Nolan da se obrati paznja na kraj The Dark Knight.Jer je tu valjda negdje objasnjen finis ovog zadnjeg dijela sto treba da izadje.
Riddle

#106 Re: The Dark Knight Rises

Post by Riddle »

Znaci zrtvuje sve za dobrobit drugih.
Mr. Brightside

#107 Re: The Dark Knight Rises

Post by Mr. Brightside »

Image

:lol:
MADMalice

#108 Re: The Dark Knight Rises

Post by MADMalice »

Ne mogu docekati ovaj film. Fan Christiana Balea...pa shvatite! :D

Na imdb i jos nekim siteovima vec dugo se vodi rasprava oko toga sta zapravo The dark Knight RISES znaci.
Neki misle da ce Nolan unistiti svog junaka (netipican i prihvatljiv kraj) Neki pak smatraju da "rise" ne moze znaciti smrt i propast ni u kojem smislu, pa repriziraju rijeci Waynevog oca: "And why do we fall, Bruce? So we can learn to pick ourselves up." Tako potkrepljuju cinjenicu da za Batmana svaki pad znaci samo razlog da se ponovo podigne (tipican ali s obzirom da Nolan rezira nista manje spektakularan kraj)
Istini za volju, Hollywoodom kola prica da je Nolan tek usmenim putem upoznao glumce s krajem te da on kao takav u nekoj posebnoj pisanoj formi uopste i ne postojim. Ja iskreno mislim da je ipak rijec o snimljena dva kraja od kojih ce Nolan (s obzirom da film jos u fazi editovanja) odabrati onaj koji mu se bude cinio najboljim i ovaj drugi ostaviti za neko DVD izdanje. To ce odluciti naravno nakon sto opipa bilo publike tako sto ce povremno izbaciti jos koji trailer i zagolicati mastu fanova i pustiti da sami kreiraju krajeve koji bi ime se najvise dopali po raznim filmskim siteovima. Na taj nacin ono sto cemo vidjeti u julu bi trebalo zadovoljiti ukuse mnogih.

Sto se tice samih likova, Bane je novitet koji me raduje jer je Nolan odabrao odlicnog glumca (ma pravi je Bane :D)
i odlicnog negativca za upotrijebiti (nije odabrao vecinu likova iz stripa). Tu je Selina (Catwoman) koja je po meni ni negativka ni pozitivka (iako je vecina trpa u grupu negativaca) i za koju smatram da ce mijenjati strane kako vjetar puse (u traileru je prikazana kao osoba koja najavljuje oluju batmanu) Na pocetku ce mozda biti na strani Banea naprosto jer joj on moze dati neka obecanja vezana za njezinu borbu protiv bogatih ali ja je na koncu definitivno vidim kao nekoga tko pomaze Batmanu. Kopka me jedino scena iz trailera gdje ona navodno nosi bisernu ogrlicu Burceove pokojne majke. Mozda je to neki dio iz perioda kada je bila protiv Brucea ili tako nesto?!
Anne mi nije najbolji izbor za Catwoman iz razloga sto je prezgodna ali preruzna hah. Nema facu zavodnice...ono prelijepo lice, savrseno s okicama poput macke. No kostim koji joj pripremaju je vjerojatno zadnje cudo nauke pa ce na velikom platnu biti najbolja macka do sada. :D Zelim u to vjerovati.

Miranda Tate je nesto sto mi je jos uvijek potpuna enigma. Mnogi kazu da ce izmedju nje i Brucea postojati neka ljubavna prica i da je ona zapravo Talia Al Ghul zeljna osvete svoga oca. Ovo djeluje kao najvjerojatnije.

Ono sto me najvise kopka je sam storyline. Posto je na koncu TDK batman bjezao od policije jer je preuzeo odgovornost za smrt Hrvey Denta i nedace koje je ovaj zajedno sa Jockerom izazvao. Ako se Wayne pojavljuje u traielru u zatvoru da li to znaci da je tada uhicen i da li je njegov identitet otkriven (malo vjerojatno) ili se taj cijeli zatvor desio nekada kasnije (citala sam postove ispred i nitko u svojim nagadjanima ne navodi zatvor)
Osoba u traileru koja se pojavljuje sa stapom jeste Bruce jer se nakon okrsaja sa Baneom nije dobro proveo. Nisam citala serijal ali sam od fanova cula da mu je ovaj navodno slomio kicmu. Tu i najveci Batmanov pad i vjerojatno mu je trebalo zbog toga 8 godina da ponovno stane na noge.
Tada nekada se vjerojatno desio i njegov boravak u zatvoru gdje je mozda uz neciju pomoc uspio prezivjeti i ojacati.
Opet mi tu ne stima Batmanov skriveni identitet koji nikako ne bi smio doci u pitanje. Ostalo su manje vise finese.
bull21

#109 Re: The Dark Knight Rises

Post by bull21 »

Vidi se da ne znaš Nolanov način rada. Taj čovjek ne snima hiljadu završetaka niti se bakče takvim stvarima. On radi po jednostavnom sistemu. Napiše scenarij i snimi film i takav film, editovan i napravljen po njegovoj mjeri pušta u kinima. Kod njega nema specijalnih edicija i direktorovih "cutova" i slično. Kod njega ti je jedna jedina i to njegova verzija koja se uvijek pušta u kinima i koja je na dvdovima.
A ta priča da je sam kraj rekao glumcima umjesto dao zapisano je tačna. Slično je i za dvicu uradio ako se dobro sjećam.
MADMalice

#110 Re: The Dark Knight Rises

Post by MADMalice »

bull21 wrote:Vidi se da ne znaš Nolanov način rada. Taj čovjek ne snima hiljadu završetaka niti se bakče takvim stvarima. On radi po jednostavnom sistemu. Napiše scenarij i snimi film i takav film, editovan i napravljen po njegovoj mjeri pušta u kinima. Kod njega nema specijalnih edicija i direktorovih "cutova" i slično. Kod njega ti je jedna jedina i to njegova verzija koja se uvijek pušta u kinima i koja je na dvdovima.
A ta priča da je sam kraj rekao glumcima umjesto dao zapisano je tačna. Slično je i za dvicu uradio ako se dobro sjećam.

"I never considered myself a lucky person. I'm the most extraordinary pessimist. I truly am."

Zapravo Nolan je mol idol! :D Da nisam ovo sto jesam bila bih Christopher Nolan! :lol:
Riddle

#111 Re: The Dark Knight Rises

Post by Riddle »

Oh...
dale cooper

#112 Re: The Dark Knight Rises

Post by dale cooper »

Uh, kao da već nisam bio dovoljno uzbuđen zbog filma... Odličan trailer! :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#113 Re: The Dark Knight Rises

Post by Velkoski »

Hocel' taj juli vise :oops:
Riddle

#114 Re: The Dark Knight Rises

Post by Riddle »

Malo sam razocaran sto sam saznao da je Catwoman ipak na Batmanovoj strani. Bilo bi zanimljivije biti u mraku po tom pitanju. Ali nisam mogao da odolim traileru. :D

"Not everything. Not yet." :thumbup:
MADMalice

#115 Re: The Dark Knight Rises

Post by MADMalice »

Meni se nesto ne svidja ovaj zadnji trailer. Don't know why! :(
shin

#116 Re: The Dark Knight Rises

Post by shin »

Riddle wrote:

Oh...

Užas kako su sjebali glas Baneu, bolje se čuje nego šuškavi batman :-)

Pogledati još jednom onaj imax teaser i poslušati Baneov glas, koliko je bilo bolje prije žalbi.
Riddle

#117 Re: The Dark Knight Rises

Post by Riddle »

Ne mozes nikad sve ljude zadovoljiti. Do pocetka prikazivanja filma ce mu glas jos jednom promijeniti i na kraju niko nece biti zadovoljan. :lol:
jasko_ba

#118 Re: The Dark Knight Rises

Post by jasko_ba »

ne upratih, ko se zalio, zbog cega
kome to glas moze smetati :-)
harač

#119 Re: The Dark Knight Rises

Post by harač »

Pogledao sam sve trailere i onako... yawn :zzzz: Nema sad tu onog iščekivanja kao pred TDK. Može biti da mi je "Prometej" ubio entuzijazam za sve ostalo :lol:
shin

#120 Re: The Dark Knight Rises

Post by shin »

jasko_ba wrote:ne upratih, ko se zalio, zbog cega
kome to glas moze smetati :-)

http://spinoff.comicbookresources.com/2 ... ght-rises/

Potrazi imax trailer pa poslusaj, i onda ovo smeche od zadnjeg trailera.

edit:

evo kako je zvucao ranije
zecko_kupuz

#121 Re: The Dark Knight Rises

Post by zecko_kupuz »

Znači, dvije stvari (vezane za Baneta :D ) su definitivno jasne - Bane neće biti veći nego što jeste, sudeći prema svim prikazanim scenama i imaće još čičastiji glas. :lol: Ali dobro, nije problem čak ni u samom glasu koliko u ovako očitom audio-editovanju. :-)
Mr. Brightside

#122 Re: The Dark Knight Rises

Post by Mr. Brightside »

šta je s nama koji nismo čitali stripove :roll:
valjda će biti malo Baneove biografije u filmu :-)
dale cooper

#123 Re: The Dark Knight Rises

Post by dale cooper »

Mislim da je Nolan spomenuo da se radi o sirovom materijalu kada je ovaj teaser bio
pušten u kina. Znači materijal koji nije prošao post produkciju. Tako da svo ovo kukanje o
Baneovom glasu i nema nekog smisla. U konačnoj verziji će Bane zvučati baš onako kako
to Nolan želi.
shin

#124 Re: The Dark Knight Rises

Post by shin »

dale cooper wrote:Mislim da je Nolan spomenuo da se radi o sirovom materijalu kada je ovaj teaser bio
pušten u kina. Znači materijal koji nije prošao post produkciju. Tako da svo ovo kukanje o
Baneovom glasu i nema nekog smisla. U konačnoj verziji će Bane zvučati baš onako kako
to Nolan želi.

Jelde? :D
'Dark Knight Rises': Warner Bros 'scared to death' about Bane voice

Christopher Nolan has reportedly been asked to edit the sound mix of Tom Hardy's voice in the upcoming Dark Knight Rises.

In the highly-anticipated Batman picture, Hardy's character Bane wears a mask, which some have complained makes his heavily-accented speech too muffled.

Following screenings of the film's six-minute prologue and the release of the full-length trailer, several fans and critics have commented on the sound quality of Bane's voice, and have remarked that it is difficult to understand his dialogue clearly.

Sources close to production have said that Warner Bros is aware of the sound issue, with one insider saying that the studio is "scared to death" about "the Bane problem".

Nolan has responded to requests to change the sound mix by saying that he will only tweak it slightly rather than completely change it, according to The Hollywood Reporter.

http://www.digitalspy.co.uk/movies/news ... voice.html

Nema, svaka se marka gleda, da svaki dio publike od 7 do 77 bude zadovoljan. Nolan ''malo'' promjenio filtere i sada Bane prica ko bez maske :lol:

Imam osjecaj da ce Prometej pomesti ovaj film, valjda sam se previse nadao.
dale cooper

#125 Re: The Dark Knight Rises

Post by dale cooper »

shin wrote:
dale cooper wrote:Mislim da je Nolan spomenuo da se radi o sirovom materijalu kada je ovaj teaser bio
to Nolan želi.

Jelde? :D
'Dark Knight Rises': Warner Bros 'scared to death' about Bane voice

Christopher Nolan has reportedly been asked to edit the sound mix of Tom Hardy's voice in the upcoming Dark Knight Rises.

In the highly-anticipated Batman picture, Hardy's character Bane wears a mask, which some have complained makes his heavily-accented speech too muffled.

Following screenings of the film's six-minute prologue and the release of the full-length trailer, several fans and critics have commented on the sound quality of Bane's voice, and have remarked that it is difficult to understand his dialogue clearly.

Sources close to production have said that Warner Bros is aware of the sound issue, with one insider saying that the studio is "scared to death" about "the Bane problem".

Nolan has responded to requests to change the sound mix by saying that he will only tweak it slightly rather than completely change it, according to The Hollywood Reporter.

http://www.digitalspy.co.uk/movies/news ... voice.html

Nema, svaka se marka gleda, da svaki dio publike od 7 do 77 bude zadovoljan. Nolan ''malo'' promjenio filtere i sada Bane prica ko bez maske :lol:

Imam osjecaj da ce Prometej pomesti ovaj film, valjda sam se previse nadao.
Pa malo bi bilo previše očekivati od publike da nateže uši da čuje šta se govori na ekranu,
jer objektivno Banev glas onakav kakav je bio u teaseru gotovo da je zahtjevao titlove
(osim ako to i nije bio plan :D ) Ako ne razumiješ šta govori glavni negativac onda ćeš
neminovno propustiti dio radnje, a ko bi to zaista htjeo? Onda bi se kritičari digli i govorili
kako je Nolan radi kriptičnosti Baneovog lika upropastio dio filma jer se ne razumije dialog.
Ne kontam zaista šta je big deal što je Nolan kako kažeš malo promijenio filtere i poboljšao
razgovjetnost Banea. Lik mi se ne čini ništa manje opasan ili psihotičan nego prije.
Ovo je klasičan primjer traženja dlake u jajetu i to još na osnovu 2 trailera i jednog
teasera (i to jako dobra), a da niko još nije ni pogledao film.
Post Reply