Pravim Film o Ciganima HELP

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
No.1

#1 Pravim Film o Ciganima HELP

Post by No.1 »

Vec neko vrijeme Tu na zapadu (Njemacka) Pravim male Intervjue ako se tako moze nazvati sa Ljudima Beskucnicima.
A sad bi napravio nesto o Bosanskim ciganima eh ovako --
Trebaju mi informacije gdje ima njihovih sela po Bosni Znam za Vardu Kakanj ?
I treba mi pomoc ovako ovih sa malo jacom Mastom da mi da par -cudnih - smijesnih - glupih - pitanja koja i sama traze glup odgovor ili ti smijesan znaci treba da izazove smijeh.

molim pomoc
mrak

Post by mrak »

Ima jedan broj benettovog colorsa u kojem postavljaju pitanja raznim ljudima, beskucnicima, naucnicima, foto-modelima, obicnim ljudima. Jako dobar broj!
No.1

Post by No.1 »

mrak wrote:Ima jedan broj benettovog colorsa u kojem postavljaju pitanja raznim ljudima, beskucnicima, naucnicima, foto-modelima, obicnim ljudima. Jako dobar broj!
daj mi link ili nesto kako do tih pitanja mogu doci
Prenj

Post by Prenj »

A da taj narod o kojem zelis da snimas film pocnes narod imenovati kako treba, za pocetak?
Lace

Post by Lace »

i da mozda ne napravis film koji ce ih smijati...i natjerati da daju glupe odgovore na glupa pitanja...ima njih i skolovanih i koji nisu beskucnici ...na lokacijama oko sarajeva postoji par vecih zajednica (buca potok, Gorica, aneks/hrasno...) pa izaberi...al ih pokusaj predstaviti kako treba :-? a ne praviti od njih "vatrene ulice" :-?
No.1

Post by No.1 »

Prenj
zelim da napravim HUMOR a ne ismijavanje i ja imam Masu stvari i o Bosancima i Srbima i Hrvatima Germanima i dr Sto ste zarazeni tim nekim S,ranjima o Ismijavanju tema je jasna ako ti se ne svidza a ti Se Setaj Po Selu
Prenj

Post by Prenj »

No.1 wrote:Prenj
zelim da napravim HUMOR a ne ismijavanje i ja imam Masu stvari i o Bosancima i Srbima i Hrvatima Germanima i dr Sto ste zarazeni tim nekim S,ranjima o Ismijavanju tema je jasna ako ti se ne svidza a ti Se Setaj Po Selu
Humor ili ismijavanje svejedno, treba da ljude zoves kako treba.
No.1

Post by No.1 »

Prenj wrote:
DA TE SKINEM VISE
Ucijelom svijetu pored imena ROM ih zovu i cigani i sami se na to uopste ne ljute i sami se zovu Zarazeni Bolesni ili kako vec idi na tvoje politicke teme i tamo pricaj o mrznji i tim stvarima i jos jednom Skini mi se ISHABAN SI
Macuser

Post by Macuser »

Pa zar nas Kusta nije dovoljno reklamirao po svijetu kao gypsies? Mislim, u cijeloj Evropi misle da su Bosanci gypsies.
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

No.1 wrote:
Prenj wrote:
DA TE SKINEM VISE
Ucijelom svijetu pored imena ROM ih zovu i cigani i sami se na to uopste ne ljute i sami se zovu Zarazeni Bolesni ili kako vec idi na tvoje politicke teme i tamo pricaj o mrznji i tim stvarima i jos jednom Skini mi se ISHABAN SI
:roll:
Sve o No.1

Član od: 14 jan 2006
tako mlad a tako ljut. :D
CIGANI se medjusobno zovu ciganima, ali je uvreda kad ih ti ili ja tako nazovemo....
Ako mislis bilo sta postici sa tim filmicem, ako mislis dobiti donaciju neku, prvo nauci govoriti politicki korektno pa tek onda kreni.
Lijep pozdrav i sretno
PS Ako ih u Vardi nazoves ciganima, plivaces potocicem do Bosne.
No.1

Post by No.1 »

Macuser wrote:Pa zar nas Kusta nije dovoljno reklamirao po svijetu kao gypsies? Mislim, u cijeloj Evropi misle da su Bosanci gypsies.
PA VI STE BOOOLESNI
No.1

Post by No.1 »

papak_eliminator wrote:
No.1 wrote:
Prenj wrote: Humor ili ismijavanje svejedno, treba da ljude zoves kako treba.
DA TE SKINEM VISE
:roll:
Sve o No.1

Član od: 14 jan 2006
tako mlad a tako ljut. :D
CIGANI se medjusobno zovu ciganima, ali je uvreda kad ih ti ili ja tako nazovemo....
Ako mislis bilo sta postici sa tim filmicem, ako mislis dobiti donaciju neku, prvo nauci govoriti politicki korektno pa tek onda kreni.
Lijep pozdrav i sretno
PS Ako ih u Vardi nazoves ciganima, plivaces potocicem do Bosne.
Ma kakva donacija imam pola sata materijala o Smijesnim Njemcima Hrvatima Bosancima i htjeo bi to zaokruzit sa Ciganima ROMIMA eto al ovi bolesnici navalili ko mutavi na neko vrijedzanje ili sta ti ja znam A To radim cisto za svoju kolekciju
Macuser

Post by Macuser »

No.1 wrote:
Macuser wrote:Pa zar nas Kusta nije dovoljno reklamirao po svijetu kao gypsies? Mislim, u cijeloj Evropi misle da su Bosanci gypsies.
PA VI STE BOOOLESNI
Ama, proputovao sam Evropu, pa sam vidio svojim ocima.
Stitch__

Post by Stitch__ »

:D imas ih u butmiru, blizu hipodroma, puno....nekoliko naselja i....stalno se mlate medjusobno :roll:
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

No.1 wrote:
PA VI STE BOOOLESNI
Nije ovjde niko bolestan, jedino je Kosturica bolestan sto je napravio taj film! a ti kako si kreno ne izgledas nam najbolje!
Usput njihovih sela imas blizu Banovica; Veseli brijeg :) , Kod Zavidovica odma na ulazu kad se ide od Tuzle samo ne znam kako se zove, u Zivinicama Sarenjak, Lukavcu Svatovac, onda u Mostaru....
rajvosa

#16 Re: Pravim Film o Ciganima HELP

Post by rajvosa »

No.1 wrote:Vec neko vrijeme Tu na zapadu (Njemacka) Pravim male Intervjue ako se tako moze nazvati sa Ljudima Beskucnicima.
A sad bi napravio nesto o Bosanskim ciganima eh ovako --
Trebaju mi informacije gdje ima njihovih sela po Bosni Znam za Vardu Kakanj ?
I treba mi pomoc ovako ovih sa malo jacom Mastom da mi da par -cudnih - smijesnih - glupih - pitanja koja i sama traze glup odgovor ili ti smijesan znaci treba da izazove smijeh.

molim pomoc

Nisu cigani nego romi,
Treba da ti razbiju nos a ne da ti nasmiju guzati auditorium
Post Reply