Oscar (Academy Awards) 2008/2009
Moderator: _BataZiv_0809
-
sulesavic
#1 Oscar (Academy Awards) 2008/2009
Objavljena su imena nominovanih neki dan, bla-bla, glavni, glavna, sporedni, sporedna, najbolji ovo, najbolji ono...
Dosad odgledao No Country for Old Men i The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford - iznimna nezanimljivost. Charlie Wilson's War - odustao nakon pola sata.
Dosad odgledao No Country for Old Men i The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford - iznimna nezanimljivost. Charlie Wilson's War - odustao nakon pola sata.
-
zemo_online
Da bi neki film bio kandidat i osvojio oskara,najvaznije je lobiranje,a ne kvaliteta filma.
Zbog toga me,manje-vise,dodjela oskara ne zanima,jer ne posmatra film kao umjetnicko djelo.
Zbog toga me,manje-vise,dodjela oskara ne zanima,jer ne posmatra film kao umjetnicko djelo.
- Faust
No Country for Old Man i There Will Be Blood odlični. Ne znam koji mi je bolji. I Hollywood je došao tobe, izgleda.
Atonement je ok film, ali ništa posebno. Uz odličnu megascenu u jednom kadru s vojnicima koji čekaju da se iz Francuske vrate u Britaniju.
Atonement je ok film, ali ništa posebno. Uz odličnu megascenu u jednom kadru s vojnicima koji čekaju da se iz Francuske vrate u Britaniju.
Last edited by Faust on 29/01/2008 15:54, edited 1 time in total.
- taxi_driver
No Country for Old Men
odlican film.nadam se da ce osvojiti oskara,a javier bardem za najbolju sporednu ulogu
odlican film.nadam se da ce osvojiti oskara,a javier bardem za najbolju sporednu ulogu
-
sulesavic
Napomenite da u No Country for Old Men nema fargoovskih rezanja nogu i sliènih... Takoðer, upozorite potencijalne konzumente da u filmu nema muzike... Naglasite da film nema brzine, da se kraj neoèekivano pojavljuje, da Tommy Lee Jones nije puno vremena na ekranu...
Ne znam... Mogao sam ovih dva i ne¹to sata i korisnije iskoristiti...
Ne znam... Mogao sam ovih dva i ne¹to sata i korisnije iskoristiti...
- aNTropocentrio
Coeni stvarno ne znaju napraviti film bez torbe novcasulesavic wrote:Napomenite da u No Country for Old Men nema fargoovskih rezanja nogu i sličnih... Također, upozorite potencijalne konzumente da u filmu nema muzike... Naglasite da film nema brzine, da se kraj neočekivano pojavljuje, da Tommy Lee Jones nije puno vremena na ekranu...
Ne znam... Mogao sam ovih dva i nešto sata i korisnije iskoristiti...
- anais_nin
Cate Blanchette je zaista fantasticnakomi wrote:navijamo za kraljicu Elizabetu
Meni je Sweeney Todd odlican
Across the Universe je takodje zanimljivo uradjen....dobra muzika i pravo simpatican film
- anais_nin
Meni je Atonement bio takvo razocarenje. Knjiga je prelijepa. Uvod filma je bio interesantan i zanimljiv, medjutim od sredine meni licno katastrofa. Bas ta fantasticna scena o kojoj svi pricaju mi je bila totalna neveza. Tehnicki jako teska za snimiti, s te strane postujem. Ali tempo te "megascene" (posebno kad se uzme njena funkcija u cijelokupnom djelu) je za mene bio totalno promasen. Znacenje i simbolika su bili vise nego ocigledni, sve jasno ko dan, ali meni - iako tehnicki zanimljiva, ta scena je bila ubitacno dosadnaFaust wrote:No Country for Old Man i There Will Be Blood odlični. Ne znam koji mi je bolji. I Hollywood je došao tobe, izgleda.![]()
- Faust
Da, scena i jeste nebitna za filmsku radnju i loše je što se ne uklapa u film. Ali je dobro snimljena.anais_nin wrote:Meni je Atonement bio takvo razocarenje. Knjiga je prelijepa. Uvod filma je bio interesantan i zanimljiv, medjutim od sredine meni licno katastrofa. Bas ta fantasticna scena o kojoj svi pricaju mi je bila totalna neveza. Tehnicki jako teska za snimiti, s te strane postujem. Ali tempo te "megascene" (posebno kad se uzme njena funkcija u cijelokupnom djelu) je za mene bio totalno promasen. Znacenje i simbolika su bili vise nego ocigledni, sve jasno ko dan, ali meni - iako tehnicki zanimljiva, ta scena je bila ubitacno dosadnaFaust wrote:No Country for Old Man i There Will Be Blood odlični. Ne znam koji mi je bolji. I Hollywood je došao tobe, izgleda.![]()
- anais_nin
slazem seFaust wrote:Da, scena i jeste nebitna za filmsku radnju i loše je što se ne uklapa u film. Ali je dobro snimljena.anais_nin wrote:Meni je Atonement bio takvo razocarenje. Knjiga je prelijepa. Uvod filma je bio interesantan i zanimljiv, medjutim od sredine meni licno katastrofa. Bas ta fantasticna scena o kojoj svi pricaju mi je bila totalna neveza. Tehnicki jako teska za snimiti, s te strane postujem. Ali tempo te "megascene" (posebno kad se uzme njena funkcija u cijelokupnom djelu) je za mene bio totalno promasen. Znacenje i simbolika su bili vise nego ocigledni, sve jasno ko dan, ali meni - iako tehnicki zanimljiva, ta scena je bila ubitacno dosadnaFaust wrote:No Country for Old Man i There Will Be Blood odlični. Ne znam koji mi je bolji. I Hollywood je došao tobe, izgleda.![]()
- Faust
Pravi oskarovski film. Titanik 2008.anais_nin wrote:slazem seFaust wrote:Da, scena i jeste nebitna za filmsku radnju i loše je što se ne uklapa u film. Ali je dobro snimljena.anais_nin wrote: Meni je Atonement bio takvo razocarenje. Knjiga je prelijepa. Uvod filma je bio interesantan i zanimljiv, medjutim od sredine meni licno katastrofa. Bas ta fantasticna scena o kojoj svi pricaju mi je bila totalna neveza. Tehnicki jako teska za snimiti, s te strane postujem. Ali tempo te "megascene" (posebno kad se uzme njena funkcija u cijelokupnom djelu) je za mene bio totalno promasen. Znacenje i simbolika su bili vise nego ocigledni, sve jasno ko dan, ali meni - iako tehnicki zanimljiva, ta scena je bila ubitacno dosadnako da gledam Atonement ce maznut hrpu Oskara
tako je kad se poeni djele medju rajom
subjektivnost je neminovna
- anais_nin
znaci vrijedi posjete kinuFaust wrote:Gledao. Odličan film.anais_nin wrote:Samo da dodam da kanadski film Away from Her za koji je nominaciju dobila Julie Christie definitivno vrijedi pogledati![]()
Zanima me da li je iko gledao Persepolis i kakvi su utisci?
- Miki123
Moram potvrditi za Away from her. Divan film, i Julie Christieanais_nin wrote:Samo da dodam da kanadski film Away from Her za koji je nominaciju dobila Julie Christie definitivno vrijedi pogledati![]()
Zanima me da li je iko gledao Persepolis i kakvi su utisci?
Vidim neke negativne komentare na No country for old man, po meni jedan od najboljih filmova desetljeća. Bolji čak i od Farga. Recimo, scena u hotelu gdje desetak minuta niko ne progovori se gleda bez disanja