Ok, jasno mi je da Bush i Condolisa moraju opravdavati svoje politicke akcije izmedju ostalog i na ovaj nacin ali zar se to mora servirati i 'muslimanima' u BiH, koji ce to jos placati iz svog dzepa?! Vala previse, sto jest, jest
FTV u sluzbi Bushove politike
Moderator: _BataZiv_0809
-
Fordas
#1 FTV u sluzbi Bushove politike
Ko je gledao pompezno najavljivanu seriju na FTV - Spavaci - sve mu je jasno. Muslimani su beskompromisni teroristi koji ne prezaju ni od cega. Oni su pritajeni a ustvari planiraju teroristicke akcije, medjusobna ubijanja...
Ok, jasno mi je da Bush i Condolisa moraju opravdavati svoje politicke akcije izmedju ostalog i na ovaj nacin ali zar se to mora servirati i 'muslimanima' u BiH, koji ce to jos placati iz svog dzepa?! Vala previse, sto jest, jest
- IZVANZEMALJAC
Pa to ti je jedna obična serija. Ja se ne sječam da bi amerikanci upotrebljavali to u propagandne svrhe nisu oni takvi.
-
Fordas
A zasto se onda prikazuje 'bosancima' i od 'bosaskih' para? U tome i jeste stvar. Briga mene kako ce tipovi kao Condoliza ili Bush opisati ove ili one muslimane. Jasno je da je u pitanju njihova antimuslimanska propaganda. Ali zasto na TV koju 'muslimani' najvise (a vjerovatno i jedini) placaju?in33sa wrote:Polako, tek je prva epizoda, mozda se u petoj ispostavi da su svi oni agenti CIA-e![]()
Ne kontam sta tebe tangiraju sudanci i egipcani po USA?
Ako su muslimani, nisu bosanci.
-
jefferson
Cisto sumnjam da Bush i Rice uopce znaju da se ta serija ikad snimila.Fordas wrote:A zasto se onda prikazuje 'bosancima' i od 'bosaskih' para? U tome i jeste stvar. Briga mene kako ce tipovi kao Condoliza ili Bush opisati ove ili one muslimane. Jasno je da je u pitanju njihova antimuslimanska propaganda. Ali zasto na TV koju 'muslimani' najvise (a vjerovatno i jedini) placaju?in33sa wrote:Polako, tek je prva epizoda, mozda se u petoj ispostavi da su svi oni agenti CIA-e![]()
Prikazuje se na FTV zato sto je JEFTINA, jer je ta serija u americi dozivjela potpuni fijasko!
- kelly lake
#7 Re: FTV u sluzbi Bushove politike
Fordas wrote:Ko je gledao pompezno najavljivanu seriju na FTV - Spavaci - sve mu je jasno. Muslimani su beskompromisni teroristi koji ne prezaju ni od cega. Oni su pritajeni a ustvari planiraju teroristicke akcije, medjusobna ubijanja...
hebote
-
AdrianMole
Blage ti veze nemaš o čemu govoriš.Da si pogledao cjelokupnu seriju Sleeper Cell kao što sam ja vrlo lako bi vidio da nije ni izdaleka antimuslimanska,čak naprotiv.Vjerojatno je i ta dosta promuslimanska politika u nekim momentima dovela do slabog odjeka serije u USA.Nerviraju neka faktografske činjenice o Bosni kao npr.da je jedan od likova islamist iz Bosne po imenu Ilija (?!),ali vesele pjesme Ede Maajke i Zabranjenog pušenja u drugoj sezoni serije.Pogledajte pa onda sudite 
- pitarozder
#10 Re: FTV u sluzbi Bushove politike
promjeni kanal i bez sekiracije ... i jos jedna stvar lave ... zaboli busha sta misle ameri a ne da opravdava svoje talove kod bosanskih muslimana ... nidje vezeFordas wrote:Ko je gledao pompezno najavljivanu seriju na FTV - Spavaci - sve mu je jasno. Muslimani su beskompromisni teroristi koji ne prezaju ni od cega. Oni su pritajeni a ustvari planiraju teroristicke akcije, medjusobna ubijanja...
- Miki123
A šta treba ko papagaj ponavljati onih 4,5 bljutavih fraza ko na ostalim televizijama? Ako misliš na njegov komentar u posljednjim paralelama, ja se s njim slažem u gotovo svakoj stvari.ulpinian wrote:Mene samo zanima ko Mladenu Maricu dozvoljava da trabunja o Kosovu onako kako se njemu ćefne...
-
ulpinian
Poredio je Kosovo sa nekim drugim pokrajinama, koje nemaju veze sa situacijom kakva je trenutačno na Kosovu. A i onaj zadnji prilog gdje je govorio o "multietničnoj" Palestini... koji je ovo put da pušta onaj prilog ?Miki123 wrote:A šta treba ko papagaj ponavljati onih 4,5 bljutavih fraza ko na ostalim televizijama? Ako misliš na njegov komentar u posljednjim paralelama, ja se s njim slažem u gotovo svakoj stvari.ulpinian wrote:Mene samo zanima ko Mladenu Maricu dozvoljava da trabunja o Kosovu onako kako se njemu ćefne...
-
piskerernest
je li ti hoćeš reći da ne postoji islamski terorizamFordas wrote:A zasto se onda prikazuje 'bosancima' i od 'bosaskih' para? U tome i jeste stvar. Briga mene kako ce tipovi kao Condoliza ili Bush opisati ove ili one muslimane. Jasno je da je u pitanju njihova antimuslimanska propaganda. Ali zasto na TV koju 'muslimani' najvise (a vjerovatno i jedini) placaju?in33sa wrote:Polako, tek je prva epizoda, mozda se u petoj ispostavi da su svi oni agenti CIA-e![]()
-
radeljas
ja cu reci da postoji ako ti kazes da postoji katolicki i pravoslavni terorizam. naravno da postoji teror raznih grupa muslimana, isto kao i teror i pripadnika drugih religija, ali se samo u slucaju muslimana koristi taj ruzan termin "islamski terorizam", i mislim da bi i ti trebao razmisliti malo prije nego sto napises nesto takvo. a i inace ukljuci mozak, a smanji dozivljajpiskerernest wrote: je li ti hoćeš reći da ne postoji islamski terorizam
-
Fordas
Ne znam na osnovu cega ovo govoris. Nisam gledao sve niti cu. To sto je dozivjela fijasko je logicno jer se takvo antimuslimansko smece moze prodati samo u srbiji i, na zalost, u bosni.AdrianMole wrote:Blage ti veze nemaš o čemu govoriš.Da si pogledao cjelokupnu seriju Sleeper Cell kao što sam ja vrlo lako bi vidio da nije ni izdaleka antimuslimanska,čak naprotiv.Vjerojatno je i ta dosta promuslimanska politika u nekim momentima dovela do slabog odjeka serije u USA.Nerviraju neka faktografske činjenice o Bosni kao npr.da je jedan od likova islamist iz Bosne po imenu Ilija (?!),ali vesele pjesme Ede Maajke i Zabranjenog pušenja u drugoj sezoni serije.Pogledajte pa onda sudite
-
Fordas
#16 Re: FTV u sluzbi Bushove politike
Ja kao 'musliman' sam duboko povrijeđen. Jedan moj kolega na poslu je arapskog porijekla i volio bih da ti on kaze kako se sada osjecapitarozder wrote: promjeni kanal i bez sekiracije ... i jos jedna stvar lave ... zaboli busha sta misle ameri a ne da opravdava svoje talove kod bosanskih muslimana ... nidje veze
-
zemljotres
Da je vise Mladena Marica u nasim medijima, osim tacne informacije bismo i uzivali u domacem tv programu, a usput i nesto naucili o svijetu u kojem zivimoulpinian wrote:Mene samo zanima ko Mladenu Maricu dozvoljava da trabunja o Kosovu onako kako se njemu ćefne...
-
piskerernest
nisam ja taj koji je izmislio taj naziv,eno ti bliski istok gdje se svaki dan ljudi raznose u auto bombama u ime vjere.radeljas wrote:ja cu reci da postoji ako ti kazes da postoji katolicki i pravoslavni terorizam. naravno da postoji teror raznih grupa muslimana, isto kao i teror i pripadnika drugih religija, ali se samo u slucaju muslimana koristi taj ruzan termin "islamski terorizam", i mislim da bi i ti trebao razmisliti malo prije nego sto napises nesto takvo. a i inace ukljuci mozak, a smanji dozivljajpiskerernest wrote: je li ti hoćeš reći da ne postoji islamski terorizam
11. 9. 2001..sjećaš li se toga
-
Fordas
Kakve to veze ima sa ovom temom? Taj cin su osudile sve zajednice muslimana u svijetu, mada jos uvijek nije dokazano da 'muslimani' iza toga stoje. Kazes bliski istok? Tamo gdje su 'muslimanima' prije 50-ak godina oteli zemlju pocinivsi stravican genocid. Sjecas li se ti Sabre i Shatile?
BTW - sve to nije razlog da se huskacka i nakaradna serija vrti na 'mojoj' televizji koja se placa, izmedju ostalog, i od mojih para!
P.S. upravo zbog ovoga je ova tema trebala ostati u politici
BTW - sve to nije razlog da se huskacka i nakaradna serija vrti na 'mojoj' televizji koja se placa, izmedju ostalog, i od mojih para!
-
b@tto
ljudima u bih ne bi trebala smetati serija koja ima za temu ono što je realnost,a to je terorizamFordas wrote:Kakve to veze ima sa ovom temom? Taj cin su osudile sve zajednice muslimana u svijetu, mada jos uvijek nije dokazano da 'muslimani' iza toga stoje. Kazes bliski istok? Tamo gdje su 'muslimanima' prije 50-ak godina oteli zemlju pocinivsi stravican genocid. Sjecas li se ti Sabre i Shatile?
-
radeljas
jeste to je terorizam, ali samo terorizam. u spaniji se isto raznose bombama. sjecas li se ti ete, pa je li neko to nazvao katolicki terorizam. evo sad srbi podmecu bombe pod merkatore i osce, pa je li to terorizam pravoslavni? nije nego samo terorizam. odvratno jeste i ne treba dodavati suvisne i netacne epitetepiskerernest wrote:nisam ja taj koji je izmislio taj naziv,eno ti bliski istok gdje se svaki dan ljudi raznose u auto bombama u ime vjere.
to sa istinskom vjerom nema veze. koliko god bilo "u ime", ali dzaba ja tebi pricam.
-
AdrianMole
Da li si ti to uopće gledao ? Ponavljam još jednom -serija nije ni hušakačka ni nakaradna.Svaki lik ima svoju pozadinsku priču po kome se dosta može opravdati to što čini.Uostaom,vidjet ćeš i kako vlade nekih arapskih zemalja postupaju prema osumnjičenim za islamski terorizam.Ameri su još anđeli prema njima.Fordas wrote:
Svatko tko nije gledao kompletnu seriju mislim da uopće ne treba raspravljati o ovome..Osnovne stvari.
-
Fordas
Da odgledao sam i totalno je huskacka i nakaradna! 'Vidjet cu kako vlade nekih arapskih zemalja postupaju....' - gdje cu vidjeti? U seriji?
E nasmija me pravo.
BTW. Mislim da se tebe ova serija svakako ne dotice, mozda grijesim ali....
BTW. Mislim da se tebe ova serija svakako ne dotice, mozda grijesim ali....
-
piskerernest
da li je ETA ikada rekla da to čini u ime vjere,nije,da li su ovi što po srbiji bacaju bombe izjavili da to rade u ime vjere,nisu,a ovi što se raznose po bliskm istoku sami kažu da to rade u ime vjere.radeljas wrote:jeste to je terorizam, ali samo terorizam. u spaniji se isto raznose bombama. sjecas li se ti ete, pa je li neko to nazvao katolicki terorizam. evo sad srbi podmecu bombe pod merkatore i osce, pa je li to terorizam pravoslavni? nije nego samo terorizam. odvratno jeste i ne treba dodavati suvisne i netacne epitetepiskerernest wrote:nisam ja taj koji je izmislio taj naziv,eno ti bliski istok gdje se svaki dan ljudi raznose u auto bombama u ime vjere.
to sa istinskom vjerom nema veze. koliko god bilo "u ime", ali dzaba ja tebi pricam.
u pravu si kada kažeš da to sa vjerom nema veze,ali ljudi koji to podržavaju vole sebe prikazivati kao prije svega kao pripadnike jedne vjere i da to čine u ime vjere,a niko ih ne tjera na to.