Emisija o Sarajevu - pomoc

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
GandalfSivi

#1 Emisija o Sarajevu - pomoc

Post by GandalfSivi »

Evo sam dva sata potrosio trazeci emisiju o Sarajevu u ratu sto je napravljena prije jedno godinu-dvije na B92. Gledao sam to nekada na nekom linku, ali nema sanse da sada to nadjem. Ako iko zna gdje se to moze naci (a treba mi i kompletna Latinica o 16 godina od pocetka rata u Sa), bio bih vjecno zahvalan...
GandalfSivi

#2 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc

Post by GandalfSivi »

Nasao Latinicu, jos uvijek trazim B92
djejebazapelo

#3 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc

Post by djejebazapelo »

Pardon,da li se moze dobiti neki link od te Latinice koju si nasao,
i koji detalj vise o tome sa b92. Ima li kakav naslov?
GandalfSivi

#4 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc

Post by GandalfSivi »

Latinica - http://video.google.com/videoplay?docid ... 2330064686

Ne znam koji je naslov, nazalost, znam da je bio popularan mozda negdje u isto vrijeme sa ovim na latinici, i da se prikazivao u Srbiji poslije ponoci...
djejebazapelo

#5 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc

Post by djejebazapelo »

Da nije ovo evo kopiran info sa b92 stranice
VODIČ ZA PREŽIVLJAVANJE
Sarajevo: vodič za preživljavanje je dokument/projekat, baziran na dnevnoj hronologiji, činjenicama i dokazima koji se bave fenomenom opsade na nekoliko nivoa: istorijskom, političkom, antropološkom, vojnom, kulturnom, ekonomskom, humanitarnom, psihološkom, pravnom, medicinskom i duhovnom… Na kraju 20. veka, tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji, Sarajevo je preživelo jednu od najdužih opsada. Svi prilazi gradu bili su zatvoreni maja 1992. godine, a deo okupiran. Tokom opsade, svaki građanin Sarajeva bio je meta snajpera. 4 miliona granata ispaljeno je na kuće, pijace, bolnice, škole, groblja, džamije, crkve, muzeje, biblioteke. Presečeni su dotoci vode, struje, plina i sve veze sa svetom. U martu 1996. godine, posle NATO intervencije i potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma okončana je opsada i izvršena mirna reintegracija gradskog područja. Umeće preživljavanja koje su Sarajlije stekle tokom opsade, sadrži odgovore na pitanja s kojim se suočavamo u 21. veku: kako opstati u uslovima katastrofe i pobediti strah od terora? Produkcija: FAMA international i Flash Production; Producenti: Suada Kapić i Šemsudin Čengić; Scenario i režija: Suada Kapić
Jara

#6 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc

Post by Jara »

Tema Veče kod Emira zaključana, druga o njemu se ne otvara, pa evo...

@Gandalfe, ako još tražiš to što si tražio , izvanredna stvar ti je večerašnja emisija sa gošćom Suadom Kapić 8-) i njenim sjajnim projektom - paketom "Opsada Sarajeva i paket preživljavanja" . :thumbup:
Jara

#7 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc

Post by Jara »

Repriza Veče sa Emirom...13.00 ...Suada Kapić...ne propustiti!!!
karanana

#8 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc

Post by karanana »

gdje se ima kupiti onaj paket za prezivljavanje? ja ono nisam vidio nigdje u gradu. ima li gdje internet sajt? jebote, sjedila zena s njim sat a on nije mogao ni pitati ni obavjestiti raju gdje se ono moze kupiti. kao da postoji samo jedan paket onaj sa stola njegovog pa se nosa po svijetu, tako sam shvatio. a dobar poklon za ljude vani.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#9 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc

Post by Nosferatu »

Ima li se gdje skinuti - neki torrent site ili online pogledati - ova zadnja emisija sa Emirom i interesuje me ona u kojo je gost bio Vlade Divac.

Na najnovije.net - bile su emisije dok je gostovala Severina, Lepa Brena i slicno, od kako nema gosca tog profila nema ni snimka.
stari_sarajevski_gospodin

#10 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc

Post by stari_sarajevski_gospodin »

E bogami neznam ako nadjes volio bi da ga postavis ovdje da vidimo.

Imal li ko onaj dokumentarni film Sjecas li se Sarajeva?
Jara

#11 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc

Post by Jara »

karanana wrote:gdje se ima kupiti onaj paket za prezivljavanje? ja ono nisam vidio nigdje u gradu. ima li gdje internet sajt? jebote, sjedila zena s njim sat a on nije mogao ni pitati ni obavjestiti raju gdje se ono moze kupiti. kao da postoji samo jedan paket onaj sa stola njegovog pa se nosa po svijetu, tako sam shvatio. a dobar poklon za ljude vani.
google...
http://www.famainternational.com/
karanana

#12 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc

Post by karanana »

Jara wrote:
karanana wrote:gdje se ima kupiti onaj paket za prezivljavanje? ja ono nisam vidio nigdje u gradu. ima li gdje internet sajt? jebote, sjedila zena s njim sat a on nije mogao ni pitati ni obavjestiti raju gdje se ono moze kupiti. kao da postoji samo jedan paket onaj sa stola njegovog pa se nosa po svijetu, tako sam shvatio. a dobar poklon za ljude vani.
google...
http://www.famainternational.com/
googlo sam i naso ovaj sajt ali mi nije jasno i ne vidim da se onaj paket prodaje. vidim neku kolekciju sa vhs kasetama i ide oko 500 dolara cini mi se. to je previse. ja sam mislio da je onaj paket oko 70-80 maraka.
Jara

#13 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc

Post by Jara »

@karanana, vidjeh i ja... možda se preko njih može doći do informacije kako doći do paketa...onaj sajt kao da nije apdejtovan... :-?
Pretpostavljam da je paket skuplji od 70-80 KM... knjige tipa one enciklopedije i inače koštaju više od 100 KM...a paket sadrži još stvari... vjerujem da je ipak sve jeftinije od cijena na onom sajtu...
kiwi4u

#14 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc

Post by kiwi4u »

Latinica - Opsada Sarajeva

Uskoro novi uplod ovog dokumentarca, bice postavljen ovdje

POzz
Post Reply