Emisija o Sarajevu - pomoc
Moderator: _BataZiv_0809
- GandalfSivi
#1 Emisija o Sarajevu - pomoc
Evo sam dva sata potrosio trazeci emisiju o Sarajevu u ratu sto je napravljena prije jedno godinu-dvije na B92. Gledao sam to nekada na nekom linku, ali nema sanse da sada to nadjem. Ako iko zna gdje se to moze naci (a treba mi i kompletna Latinica o 16 godina od pocetka rata u Sa), bio bih vjecno zahvalan...
- GandalfSivi
#2 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc
Nasao Latinicu, jos uvijek trazim B92
- djejebazapelo
#3 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc
Pardon,da li se moze dobiti neki link od te Latinice koju si nasao,
i koji detalj vise o tome sa b92. Ima li kakav naslov?
i koji detalj vise o tome sa b92. Ima li kakav naslov?
- GandalfSivi
#4 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc
Latinica - http://video.google.com/videoplay?docid ... 2330064686
Ne znam koji je naslov, nazalost, znam da je bio popularan mozda negdje u isto vrijeme sa ovim na latinici, i da se prikazivao u Srbiji poslije ponoci...
Ne znam koji je naslov, nazalost, znam da je bio popularan mozda negdje u isto vrijeme sa ovim na latinici, i da se prikazivao u Srbiji poslije ponoci...
- djejebazapelo
#5 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc
Da nije ovo evo kopiran info sa b92 stranice
VODIČ ZA PREŽIVLJAVANJE
Sarajevo: vodič za preživljavanje je dokument/projekat, baziran na dnevnoj hronologiji, činjenicama i dokazima koji se bave fenomenom opsade na nekoliko nivoa: istorijskom, političkom, antropološkom, vojnom, kulturnom, ekonomskom, humanitarnom, psihološkom, pravnom, medicinskom i duhovnom… Na kraju 20. veka, tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji, Sarajevo je preživelo jednu od najdužih opsada. Svi prilazi gradu bili su zatvoreni maja 1992. godine, a deo okupiran. Tokom opsade, svaki građanin Sarajeva bio je meta snajpera. 4 miliona granata ispaljeno je na kuće, pijace, bolnice, škole, groblja, džamije, crkve, muzeje, biblioteke. Presečeni su dotoci vode, struje, plina i sve veze sa svetom. U martu 1996. godine, posle NATO intervencije i potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma okončana je opsada i izvršena mirna reintegracija gradskog područja. Umeće preživljavanja koje su Sarajlije stekle tokom opsade, sadrži odgovore na pitanja s kojim se suočavamo u 21. veku: kako opstati u uslovima katastrofe i pobediti strah od terora? Produkcija: FAMA international i Flash Production; Producenti: Suada Kapić i Šemsudin Čengić; Scenario i režija: Suada Kapić
VODIČ ZA PREŽIVLJAVANJE
Sarajevo: vodič za preživljavanje je dokument/projekat, baziran na dnevnoj hronologiji, činjenicama i dokazima koji se bave fenomenom opsade na nekoliko nivoa: istorijskom, političkom, antropološkom, vojnom, kulturnom, ekonomskom, humanitarnom, psihološkom, pravnom, medicinskom i duhovnom… Na kraju 20. veka, tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji, Sarajevo je preživelo jednu od najdužih opsada. Svi prilazi gradu bili su zatvoreni maja 1992. godine, a deo okupiran. Tokom opsade, svaki građanin Sarajeva bio je meta snajpera. 4 miliona granata ispaljeno je na kuće, pijace, bolnice, škole, groblja, džamije, crkve, muzeje, biblioteke. Presečeni su dotoci vode, struje, plina i sve veze sa svetom. U martu 1996. godine, posle NATO intervencije i potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma okončana je opsada i izvršena mirna reintegracija gradskog područja. Umeće preživljavanja koje su Sarajlije stekle tokom opsade, sadrži odgovore na pitanja s kojim se suočavamo u 21. veku: kako opstati u uslovima katastrofe i pobediti strah od terora? Produkcija: FAMA international i Flash Production; Producenti: Suada Kapić i Šemsudin Čengić; Scenario i režija: Suada Kapić
- Jara
#6 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc
Tema Veče kod Emira zaključana, druga o njemu se ne otvara, pa evo...
@Gandalfe, ako još tražiš to što si tražio , izvanredna stvar ti je večerašnja emisija sa gošćom Suadom Kapić
i njenim sjajnim projektom - paketom "Opsada Sarajeva i paket preživljavanja" . 
@Gandalfe, ako još tražiš to što si tražio , izvanredna stvar ti je večerašnja emisija sa gošćom Suadom Kapić
- Jara
#7 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc
Repriza Veče sa Emirom...13.00 ...Suada Kapić...ne propustiti!!!
- karanana
#8 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc
gdje se ima kupiti onaj paket za prezivljavanje? ja ono nisam vidio nigdje u gradu. ima li gdje internet sajt? jebote, sjedila zena s njim sat a on nije mogao ni pitati ni obavjestiti raju gdje se ono moze kupiti. kao da postoji samo jedan paket onaj sa stola njegovog pa se nosa po svijetu, tako sam shvatio. a dobar poklon za ljude vani.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#9 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc
Ima li se gdje skinuti - neki torrent site ili online pogledati - ova zadnja emisija sa Emirom i interesuje me ona u kojo je gost bio Vlade Divac.
Na najnovije.net - bile su emisije dok je gostovala Severina, Lepa Brena i slicno, od kako nema gosca tog profila nema ni snimka.
Na najnovije.net - bile su emisije dok je gostovala Severina, Lepa Brena i slicno, od kako nema gosca tog profila nema ni snimka.
-
stari_sarajevski_gospodin
#10 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc
E bogami neznam ako nadjes volio bi da ga postavis ovdje da vidimo.
Imal li ko onaj dokumentarni film Sjecas li se Sarajeva?
Imal li ko onaj dokumentarni film Sjecas li se Sarajeva?
- Jara
#11 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc
google...karanana wrote:gdje se ima kupiti onaj paket za prezivljavanje? ja ono nisam vidio nigdje u gradu. ima li gdje internet sajt? jebote, sjedila zena s njim sat a on nije mogao ni pitati ni obavjestiti raju gdje se ono moze kupiti. kao da postoji samo jedan paket onaj sa stola njegovog pa se nosa po svijetu, tako sam shvatio. a dobar poklon za ljude vani.
http://www.famainternational.com/
- karanana
#12 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc
googlo sam i naso ovaj sajt ali mi nije jasno i ne vidim da se onaj paket prodaje. vidim neku kolekciju sa vhs kasetama i ide oko 500 dolara cini mi se. to je previse. ja sam mislio da je onaj paket oko 70-80 maraka.Jara wrote:google...karanana wrote:gdje se ima kupiti onaj paket za prezivljavanje? ja ono nisam vidio nigdje u gradu. ima li gdje internet sajt? jebote, sjedila zena s njim sat a on nije mogao ni pitati ni obavjestiti raju gdje se ono moze kupiti. kao da postoji samo jedan paket onaj sa stola njegovog pa se nosa po svijetu, tako sam shvatio. a dobar poklon za ljude vani.
http://www.famainternational.com/
- Jara
#13 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc
@karanana, vidjeh i ja... možda se preko njih može doći do informacije kako doći do paketa...onaj sajt kao da nije apdejtovan...
Pretpostavljam da je paket skuplji od 70-80 KM... knjige tipa one enciklopedije i inače koštaju više od 100 KM...a paket sadrži još stvari... vjerujem da je ipak sve jeftinije od cijena na onom sajtu...
Pretpostavljam da je paket skuplji od 70-80 KM... knjige tipa one enciklopedije i inače koštaju više od 100 KM...a paket sadrži još stvari... vjerujem da je ipak sve jeftinije od cijena na onom sajtu...
- kiwi4u
#14 Re: Emisija o Sarajevu - pomoc
Latinica - Opsada Sarajeva
Uskoro novi uplod ovog dokumentarca, bice postavljen ovdje
POzz
Uskoro novi uplod ovog dokumentarca, bice postavljen ovdje
POzz