Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ima li sanse da iko nadje ovaj film, za download negdje? Ili na torrentima. Trazim vec duze vremena, voljeo bih da ga pogledam, dokumentarac je o Amishima u Americi, i onima koji odluce da napuste taj zivot, i ostave ga iza sebe.
Dobro si me potsjetio... Ja sam ovaj film pokusao da skinem prije nekih godinu-dvije... nasao sam ga na jednoj od torrent stranica, ali nakon mjesec dana drkanja i peglanja (seedera skoro uopste nije bilo), odustao sam na nekih 10% skinutog filma... Steta... Tematika je interesantna, a i cuo sam od ljudi kojima verujem (sto se filmova tice), da je sam film dobar.
Jos par dokumentaraca slicnih tematika bezuspjesno trazim vec godinama... od razlicitih kulturoloskih fenomena i sukoba, zatvorenosti pojedinih zajednica i bizarnim nacinima na koje se "brane" od ostatka svijeta i slicnih tema... Medjutim, na torrent stranicama ljudi postavljaju uglavnom popularne pizdarije, dok je naci dobar dokumentarac izuzetno tesko... Prije dvije godine na jednom njemackom torrent site-u nabasao sam na interesantan dokumentarac o Anneliese Michel... djevojci na kojoj su vrsili obrede exorcizma ( jer su joj roditelji, kao i ona sama vjerovali da je pala u posjed djavola, iako je ljekarsko vjestacenje jasno utvrdilo da se radi o epilepsiji i nekom od vidova sizofrenije), a po kojoj ce se kasnije snimiti poznati horor filmovi... Interesantno je bilo vidjeti dokle ide ta vjerska zaludjenost i fanatizam i kako fatalne posljedice moze imati... Interesantno je vidjeti i kako je sredina precutno odobravala obrede i ucestvovala u skrivanju dokaza i same price... Djevojka je nakon brojih obreda preminula, a roditelji i dva svestenika su kasnije osudjeni.