Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Brkooo

#276 Re: AW: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Brkooo »

fatality wrote:
Kad spomenu mucke. Meni je otac to davno nekad gledao te sam i ja sa njim (dok sam bio dosta mladji). I tad mi se nije svidjelo, iako nije bilo TBBT ili nesto slicno, jednostavno mi nije smijesno, i niti jednom se nisam nasmijao u toku gledanja (mislim da sam pogledao 2-3 epizode). Moze bit i da je to razlika ovdje, ovi "stariji" se loze na te stvari dok ovi mladji vise vole ove novije (sto u sustini i ima smisla). Ja u svojoj generaciji nisam nikad nikog cuo da citira nest iz mucki, montija ili slicno tome (a u srednjim 20- tim sam). Al ovo da mladi nemaju svoje misljenje mi bas nema smisla. Eto sto se meni levatski fazoni onog cice i one dvojice iz mucki ne svidjaju, a vamo se znam nasmijat sheldonu koji pogodi neke stvari iz moje svakodnevnice, znaci da nemam misljenje ? Sta da ti kazem, nismo vise u 60-tim, vremena se mijenjaju pa tako i humor, prihvati to lakse ce ti biti :)

sa fontela
Hajd i meni je TBBT puno bolji od IT crowd mada je dobar i IT crowd...

al sad bas izjavljivati da nevalja engleski humor...i legende tipa mucki,montija (mislim da ti onda ni "alo alo" ne lezi..) to fkt ne kontam...

pa i ja sam u srednjim 20-tim , i citavo drustvo zna za te legende... :roll: ...

dobro rece Qler...

jos samo da neko kaze da nadrealisti nisu smijesni... :roll:
tm84

#277 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by tm84 »

svako ima svoj humor... meni je tbbt ok, jedna od boljih sitcoma u tom zanru ikada... naravno u moru serija koji su izasli u zadnjih 30 godina, ova je top 10... meni su ipak sitcomi iz 90ih najjaci... odrastao sam uz njih i sto je bitno smijao se svake epizode... al bundy, tim taylor, will smith, lude sedamdesete su mi neke od najboljih sitcoma... :D
yoda82

#278 Re: AW: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by yoda82 »

Brkooo wrote:
fatality wrote:
Kad spomenu mucke. Meni je otac to davno nekad gledao te sam i ja sa njim (dok sam bio dosta mladji). I tad mi se nije svidjelo, iako nije bilo TBBT ili nesto slicno, jednostavno mi nije smijesno, i niti jednom se nisam nasmijao u toku gledanja (mislim da sam pogledao 2-3 epizode). Moze bit i da je to razlika ovdje, ovi "stariji" se loze na te stvari dok ovi mladji vise vole ove novije (sto u sustini i ima smisla). Ja u svojoj generaciji nisam nikad nikog cuo da citira nest iz mucki, montija ili slicno tome (a u srednjim 20- tim sam). Al ovo da mladi nemaju svoje misljenje mi bas nema smisla. Eto sto se meni levatski fazoni onog cice i one dvojice iz mucki ne svidjaju, a vamo se znam nasmijat sheldonu koji pogodi neke stvari iz moje svakodnevnice, znaci da nemam misljenje ? Sta da ti kazem, nismo vise u 60-tim, vremena se mijenjaju pa tako i humor, prihvati to lakse ce ti biti :)

sa fontela
Hajd i meni je TBBT puno bolji od IT crowd mada je dobar i IT crowd...

al sad bas izjavljivati da nevalja engleski humor...i legende tipa mucki,montija (mislim da ti onda ni "alo alo" ne lezi..) to fkt ne kontam...

pa i ja sam u srednjim 20-tim , i citavo drustvo zna za te legende... :roll: ...

dobro rece Qler...

jos samo da neko kaze da nadrealisti nisu smijesni... :roll:
Ma sve zavisi od preferencija. Za TBBT moraš biti bar malo geek da bi se od srca smijao na ovu seriju. IT Crowd jeste dobra, ali meni ni blizu kao TBBT.

P.S. Pravo gotivim engleski humor.

P.S.S. Nadrealisti su vrh humora!
Pirija

#279 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Pirija »

za "IT Crowd" je preduslov da si radio u informatici :mrgreen:

W0LVERINE

#280 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by W0LVERINE »

Konačno! :mrgreen:

Image
Kal El

#281 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Kal El »

W0LVERINE wrote:Konačno! :mrgreen:

Image
Najjača scena :mrgreen: Još kad je prišao bliže i stavio ruku na njen kuk,ja sam to doživio kao "Yay, Sheldon je ipak čovjek, a ne robot" :lol:

Sent from my LT26i using Tapatalk
Brkooo

#282 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Brkooo »

konacno nakon 7 sezona :lol: :D
W0LVERINE

#283 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by W0LVERINE »

Milloni wrote:Ovaj kiss je u zadnjoj ep? Ja sam odustala od njih, ali bih pogledala Sheldonovu izvedbu :D
Da,zadnja! :mrgreen: S07E15! :kiss:
Kal El

#284 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Kal El »

Znaci ,Crko sam :lol: Sheldon NAJJACI :lol:
febo_acm

#285 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by febo_acm »

sgunited

#286 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by sgunited »

Ne znam na koju sam scenu vise oplakao :lol:
Mustang1

#287 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Mustang1 »

Ja sam oplakao na ovo u zadnjoj epizodi :D

miki.ba

#288 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by miki.ba »

Neki dan sam negdje procitao da Sheldon ima 41 god. :D
Kal El

#289 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Kal El »

Ima 41 :) Ali ništa to nije

38 g.
Image
36 g.
Image
SkyLimit

#290 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by SkyLimit »

S obzirom da nakon što su ubili lik Charliea sam prestao gledati "Dva i po muškarca",inače bila mi je najdraža serija,počeo sam pratiti ovu.Nije loša,samo mi se čini da je orginalno bio plan da Leonard bude prvi među četvoricom jednakih likova,ali ga je Sheldon totalno zasjenio,u stvari Sheldon i ponekad Howard me nasmiju,Leonard i ciganče su toliko nepotrebni da bi serija komotno mogla i bez njih.
pink floydd

#291 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by pink floydd »

SkyLimit wrote:S obzirom da nakon što su ubili lik Charliea sam prestao gledati "Dva i po muškarca",inače bila mi je najdraža serija,počeo sam pratiti ovu.Nije loša,samo mi se čini da je orginalno bio plan da Leonard bude prvi među četvoricom jednakih likova,ali ga je Sheldon totalno zasjenio,u stvari Sheldon i ponekad Howard me nasmiju,Leonard i ciganče su toliko nepotrebni da bi serija komotno mogla i bez njih.
Leonard je iritantan u najmanju ruku, bar meni....kad počne da zavraća glavu onu :shock: :?

Najjača epizoda u ovvoj sezoni mi je bila kad Sheldon pije sa ocem od Bernadette :D pa kad udari Amy po dupetu :lol: :lol:

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#292 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Velkoski »

Ma Leonard je debil, prosto je grehota da on spava sa Penny. :oops:

Bolje bi ona legla Sheldonu, a ona Amy ovom klocu. :mrgreen:
irac300

#293 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by irac300 »

Leonard mi je ispočetka bio OK, al' zadnjih sezona je baš pičkast lik postao, ide mi na neku stvar u svakoj sceni. Sa Sheldonom mi opet obrnuto, išao mi na živce ispočetka, ali je kao lik evoluirao u pozitivnom smislu, i definitivno nosi seriju. Penny? Šta reći? :D Ne mora ništa progovoriti, lijepo je gledati. :D
shin

#294 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by shin »

ćiribiribela wrote:Dva puta sam skidala IT crowd i oba puta nisam otisla dalje od druge epizode, vjerovatno zato sto ne kontam engleski humor. :mrgreen:

S obzirom da je Big Bang za curice koje misle da je vrhunac geek/nerd kulture pacman majica i naocale sa debelim ramom, vjerujem da ti IT Crown nije smjesan.
fatality

#295 Re: AW: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by fatality »

shin wrote:
ćiribiribela wrote:Dva puta sam skidala IT crowd i oba puta nisam otisla dalje od druge epizode, vjerovatno zato sto ne kontam engleski humor. :mrgreen:

S obzirom da je Big Bang za curice koje misle da je vrhunac geek/nerd kulture pacman majica i naocale sa debelim ramom, vjerujem da ti IT Crown nije smjesan.
Bilo je ovdje dosta price o tome i, kao i vecini stvari, ne mozes reci da je jedno bolje od drugog jer je stvar ukusa i o tome se , kako smo do sad naucili, ne da raspravljati.
Meni licno IT crowd nije smijesan nimalo. Sve mi je nekako na silu, bas imam osjecaj kao da glume a ne da su stvarno takvi likovi. Sad moze biti da je to fazon, moze biti da au glumci takvi (jer bb ima dosta veci budzet pa time i glumce), ne znam sta je, ali mi je bb kao serija dosta kompletniji i smjesniji.

sa fontela
Qler

#296 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Qler »

Ne moze tbbt prismrditi it crowdu :)

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
derion

#297 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by derion »

Meni je ovaj BBT mediokritet (mada mi to važi za 94% komedije kao žanra).
Nije mi loša nedavno započeta HBO serija "Silicon Valley" (5 epizoda).

Image

Image
sprej

#298 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by sprej »

serija bi(jaše) odlična, dok nisu oženili Howard Wolowitz-a :oops:
fatality

#299 Re: AW: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by fatality »

sprej wrote:serija bi(jaše) odlična, dok nisu oženili Howard Wolowitz-a :oops:
I meni se cini kao da je to razlog. Nekako su razjedinili pricu i likovi su sad rijetko skupa.

Al evo sad ce i onaj za penny da se ozeni i to bi bilo to haman
sa fontela
yoda82

#300 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by yoda82 »

Qler wrote:Ne moze tbbt prismrditi it crowdu :)

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
ja opet mislim obrnuto :wink:
Post Reply