Film SREBRENICA......???

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
hamzibeg

#1 Film SREBRENICA......???

Post by hamzibeg »

Evo posto je SFF u punom jeku pade mi na pamet da pokrenem ovu temu....
Zasto se jos niko od nasih redatelja nije usudio da snimi film o genocidu u Srebrenici...
Po meni trebalo bi to da bude pompejno ostvarenje uradjeno od najboljih scenarista i redatelja BiH...DA SE NIKAD NE ZABORAVI
Razumijem da su potrebna sredstva i sve ostalo ali ...HEJ...!!
Ako malo bolje pogledate i dan danas imamo skoro svake godine ako ne dva a ono sigurno bar jedno filmsko ostvcarenje o stradanju Jevreja u drugom svjetskom ratu i to vazda sa prosjecnim ako ne dobrim uspjehom......
Nadam se da ce neko "VAZAN" da procita temu i da se zamisli........ :bih:
ArtefakT

#2 Re: Film SREBRENICA......???

Post by ArtefakT »

Ko god da ga napravi, oscar je zagarantovan!
semir*

#3 Re: Film SREBRENICA......???

Post by semir* »

bilo je nekih sarajlija koji su imali ideju da snjime o jednoj obitelji iz srebrenice... kako prolazi 95 put kroz sume od srebrenice do tuzle... i snjimili su pola filma i ne znam zasto su stali... pricalo se zbog financija.... al ne znam 100 % o cem je rijec...
A ima i par knjiga koje su savrseno napisane na tu temu i ja mislim da bi se vrlo lako mogao napravit film po knjizi... Al eto... valjda ce se neko sijetit napravit...
Saskvoč

#4 Re: Film SREBRENICA......???

Post by Saskvoč »

Ja sam takodje za jedan takav poduhvat, ali sumnjam da ce se uskoro dogoditi zato sto ce zasigurno isprovocirati strasno burne negativne reakcije na jednoj strani (znamo cijoj),sto mnogi smatraju prevelikim dizanjem prasine.
semir*

#5 Re: Film SREBRENICA......???

Post by semir* »

na primitivnom balkanu sta god dobro da napravis digne se prasina... tako je bilo i tako ce uvijek biti... uvijek ce bit nacionalista koji ce pljuvat po stvarima o kojim vrlo malo znaju... to je zalosno al to je balkanska realnost...
Static-X

#6 Re: Film SREBRENICA......???

Post by Static-X »

Dosad bi trebalo da ih ima bar jedno 5-6. Nemogu ni zamisliti koliko ih ima o jevrejima u WWII. Srebrenica kao najveci masakr poslije WWII be trebala definitivno da ima filmove i to ne da cekamo da neko nas to snimi nego bi to trebala biti tema hollywooda. Al ima jedna kvaka - ko su zrtve Srebrenice - Muslimani - zato ga i nece snimiti!
Post Reply