Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Svakog gosta tri dana dosta - YOU, ME AND DUPREE (2006)
Dok nas jackpot ne rastavi - What Happens In Vegas... (2008)
Sam protiv svih - The Art of War (2000)
white man cant jump - veliki hakleri
italian job - dobar posao u italiji
harold & kumar go to white castle-američka pita na haroldov i kumarov način
snatch-zdrpi i briši
just principe wrote:Män som hatar kvinnor = Muskarci koji mrze zene = The girl with dragon tatoo
Pa ovo i nije nista cudno jer postoje i dva naziva za knjigu, prvobitni "Muškarci koji mrze žene", te ovaj drugi da se uklopi u trilogiju kako bi knjige imale slicne nazive.
original je iz 2009. to je i jedini koji sam nasao za skinuti. ja u jednom trenutku pomislio da je to isti film, pa kontam zasto je tek sad izasao u kino kad je napravljen 2009, ali taj iz 2009 je svedski ili neki skandinavski a ovo holivud pravi remake. samo nema vise cekanja 10-15-20 godina, odmah stancaju duplikat.
U svakom slučaju da i ima glupavih prijevoda. Ali ne može se sa engleskog sve doslovno provoditi.
Nisu svi naslovi jednostavni za prevesti kao uzrečica home sweet home ilitiga dome, slatki dome.
Treba gledati da kontekst naslova se najbolje prevede na naš jezik. Odnosno da prevod ima isti smisao kao naslov u engleskom.
Po meni je za Only Fools and Horses odličan prijevod Mućke.
I x takvih slučajeva.
karanana wrote:original je iz 2009. to je i jedini koji sam nasao za skinuti. ja u jednom trenutku pomislio da je to isti film, pa kontam zasto je tek sad izasao u kino kad je napravljen 2009, ali taj iz 2009 je svedski ili neki skandinavski a ovo holivud pravi remake. samo nema vise cekanja 10-15-20 godina, odmah stancaju duplikat.
provjerio,stvarno tek dvije godine tom originalu,to neka trilogija navodno?
Ma znaju ljudi na cemu mogu pare uzet jer su knjige stvarno vrhunske. Šveđani vec uzeli dobru lovu a Ameri ne mogu fulat sa Davidom, covjek jednostavno ne zna napravit loš film.