Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Bodkin

#26 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by Bodkin »

BHCluster wrote:
Bodkin wrote:
Ja nisam vlast. Mozda kad izguraju onu za kazane nesto nabace. Vidjecemo za 20ak godina kad je postave
Samo morate se potruditi oko formulacije sta stavi ima toga dosta od bosnjacki do pretače današnjeg ISIL-a. :thumbup:
Samo dosljedno, kao u slucaju srpskih zlocinaca. Alternativno, neodgovorni pojedinci
BHCluster

#27 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by BHCluster »

Bodkin wrote:
BHCluster wrote:
Bodkin wrote:
Ja nisam vlast. Mozda kad izguraju onu za kazane nesto nabace. Vidjecemo za 20ak godina kad je postave
Samo morate se potruditi oko formulacije sta stavi ima toga dosta od bosnjacki do pretače današnjeg ISIL-a. :thumbup:
Samo dosljedno, kao u slucaju srpskih zlocinaca. Alternativno, neodgovorni pojedinci
Kako to sada kad vec postoje poloce gdje se spominju muslimani? muslimanske granate, muslimanske opsade itd? Nego da te pitam sta imaju Srbi heroji Armije Republike Bosne i Hercegovine sa srBskim zlocincima?
hAZNADAR

#28 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by hAZNADAR »

cyprus wrote:
BHCluster wrote:
cyprus wrote:Dobro, jel vama jasno da su ovi ljudi krmojedi, i to najvjerovatnije FGR? :oops: Jel ih Avdo možda pito šta misle o ploči na Vijećnici? :oops:
Ovo su ipak Alijni Srbi koji rade za muslmansku BiH. :oops:
Ma jok, vidiš da su komunjare, multietničari i Jugoslaveni :oops:
OK, shvatamo tvoju poentu cyprus ali prvo sto grijesis a drugo sto to nije tema. Ljudi sami biraju stranu, ideologiju, politiku,... bez obzira na naciju. Svasta. :roll:
Bodkin

#29 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by Bodkin »

BHCluster wrote:
Kako to sada kad vec postoje poloce gdje se spominju muslimani? muslimanske granate, muslimanske opsade itd? Nego da te pitam sta imaju Srbi heroji Armije Republike Bosne i Hercegovine sa srBskim zlocincima?
Nista osim sto su i jedni i drugi srbi
Bloo
Globalna šefica

#30 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by Bloo »

LBVIEW wrote: Kako ne postoje, zar se u Sarajevu ne odrzava parastos srpskim braniteljima?
I sta su oni sto ubise onog djecaka u Konjicu do bosnjacki zlocinci?
Ako misliš na slučaj Petra iz Konjica.
Oni imaju imena.
Zločinci i optuženi za zločine imaju imena i prezimena.

Slobode su lišeni: Nikšić Šefik, rođen 1945. u Konjicu, Alikadić Adnan, rođen 1962. u Konjicu, Pirkić Mitko, rođen 1962. u Konjicu, Ćosić Safaudin, rođen 1974. u Konjicu, Cakić Muhamed, rođen 1968. u Konjicu, Hebibović Ismet zv. "Broćeta", rođen 1956. u Konjicu, Balić Redžo, rođen 1952. u Konjicu, Lukomirak Hamed, rođen 1971. u Konjicu, Padalović Almir, rođen 1968. u Mostaru, Jusufbegović Sead, rođen 1941. u Konjicu, Ćibo Senadin, rođen 1967. u Konjicu, Ramić Agan, rođen 1962. u Konjicu i Ramić Esad, rođen 1966. u Konjicu.

Hadži Macić je umro. Pakao je previše dobar za njega.

Svi znaju nabrojati najmanje 10 genocidaša iz reda sprskog i hrvatskog naroda i porodično im stablo unatrah 15 koljena, a iz vlastitih redova osim Cace....
LBVIEW

#31 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by LBVIEW »

Bloo wrote:
LBVIEW wrote: Kako ne postoje, zar se u Sarajevu ne odrzava parastos srpskim braniteljima?
Ako misliš na slučaj Petra iz Konjica.
Oni imaju imena.
Zločinci i optuženi za zločine imaju imena i prezimena.

Slobode su lišeni: Nikšić Šefik, rođen 1945. u Konjicu, Alikadić Adnan, rođen 1962. u Konjicu, Pirkić Mitko, rođen 1962. u Konjicu, Ćosić Safaudin, rođen 1974. u Konjicu, Cakić Muhamed, rođen 1968. u Konjicu, Hebibović Ismet zv. "Broćeta", rođen 1956. u Konjicu, Balić Redžo, rođen 1952. u Konjicu, Lukomirak Hamed, rođen 1971. u Konjicu, Padalović Almir, rođen 1968. u Mostaru, Jusufbegović Sead, rođen 1941. u Konjicu, Ćibo Senadin, rođen 1967. u Konjicu, Ramić Agan, rođen 1962. u Konjicu i Ramić Esad, rođen 1966. u Konjicu.

Hadži Macić je umro. Pakao je previše dobar za njega.

Svi znaju nabrojati najmanje 10 genocidaša iz reda sprskog i hrvatskog naroda i porodično im stablo unatrah 15 koljena, a iz vlastitih redova osim Cace....
Jeftin pokusaj spustanja.
Jer, nije se radilo o tome mogu li ja, ili ne nabrojati bosnjacke zlocince poimenice, kao i zasto znam vise hrvatskih/srpskih sto, po prirodi stvari nije ni cudno :-? , vec o necem drugom. Ova ekipa gore dolazi iz bosnjackog naroda i, prema tome, jesu bosnjacki zlocinci, nisu danski. :-)
No, nesto drugo ovdje zulja, a znamo i sto - te politike koje su rezultirale UZP i genocidom jese uzivale legitimitet i, s toga ih je ispravno zvati srpskim/hrvatskim..
BHCluster

#32 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by BHCluster »

Bodkin wrote:
BHCluster wrote:
Kako to zar ploce ne govore drugacije? :oops:
Bodkin

#33 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by Bodkin »

BHCluster wrote:
Bodkin wrote:
BHCluster wrote:
Posvadjao si se sa logikom vidim
Bodkin

#34 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:
Maraschino wrote:Ovdje se prica o srpskim herojima a ne srpskim zlocincima.

Dok pocnes nabrajati normalne Srbe ti ih sam guras u gore pomenute zlocince sto oni ne zasluzuju.

Zar ne postoje bosnjacki zlocinci i heroji, hrvatski zlocinci i heroji...?
Sudeci po plocama, ne postoje
Kako ne postoje, zar se u Sarajevu ne odrzava parastos srpskim braniteljima?
Oni su zlocinci. To sto su bosnjacki i nije toliko bitno. Inace bi na plocama stajalo srpski zlocinci su ubili x bosnjaka, x srba i x hrvata na ovom mjestu. Ali dobro, ima li negdje ploca da se zapamti da su ti bosnjacki zlocinci ubili tog djecaka?
BHCluster

#36 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by BHCluster »

Bodkin wrote:
BHCluster wrote:
Bodkin wrote:
Zar to nije tvoja logika?
Rampage

#37 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by Rampage »

Bodkin wrote:
BHCluster wrote:
Bodkin wrote:

Guslar, tema je o Srbima herojima, braniocima Bosne i Hercegovine, udarila ti brlja u glavu?

Ako nemaš šta napisati na temu o ovim časnim i velikim ljudima, 'kani se i guslanja.
Bodkin

#38 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by Bodkin »

The 51st State wrote:Ima.
:thumbup:

Sad otvorio da vidim sta pise. Znaci nema ploca na kojoj pise da su bosnjacki zlocinci ubili to dijete.
Last edited by Bodkin on 11/01/2019 13:20, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#39 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by Bloo »

Zina5 wrote:
Bodkin wrote: Oni su zlocinci. To sto su bosnjacki i nije toliko bitno. Inace bi na plocama stajalo srpski zlocinci su ubili x bosnjaka, x srba i x hrvata na ovom mjestu. Ali dobro, ima li negdje ploca da se zapamti da su ti bosnjacki zlocinci ubili tog djecaka?
evo ima http://ba.n1info.com/Vijesti/a283933/Up ... Pavlu.html
Ima ploca.koju je sam finansirao jedan covjek.
Jedan covjek.

Gdje je zajednica, kanton, drzava?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#40 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by pici »

odkud kauri medj pravovjernima... selam :bih:
LBVIEW

#41 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
Oni su zlocinci. To sto su bosnjacki i nije toliko bitno. Inace bi na plocama stajalo srpski zlocinci su ubili x bosnjaka, x srba i x hrvata na ovom mjestu. Ali dobro, ima li negdje ploca da se zapamti da su ti bosnjacki zlocinci ubili tog djecaka?
Ne znam ima li, ali svakako treba biti.
Nego, sto ce spin o srpskim zlocincima na temi o srpskim herojima? Ono jest da je broj prvih obrnuto proporcionalan broju drugih.
Last edited by LBVIEW on 11/01/2019 13:24, edited 1 time in total.
The 51st State

#42 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by The 51st State »

Bodkin wrote:

Sad otvorio da vidim sta pise. Znaci nema ploca na kojoj pise da su bosnjacki zlocinci ubili to dijete.
Nadji slican primjer kod bratije pa onda mozemo dalje.
Usotalom, sta zelis da dokazes, da su se ovi ljudi zajebali sto su branili Bosnu. Mnogo vise je samokritike i preispitivanja na bosanskoj strani i islo bi dosta lakse kad se ne bi suocavali sa dva rigiditeta lijevo i desno, to samo maliciozan covjek moze na tas stavljati i forsirati ekvidistancu.
Bodkin

#43 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by Bodkin »

The 51st State wrote:
Bodkin wrote:

Usotalom, sta zelis da dokazes, da su se ovi ljudi zajebali sto su branili Bosnu. Mnogo vise je samokritike i preispitivanja na bosanskoj strani i islo bi dosta lakse kad se ne bi suocavali sa dva rigiditeta lijevo i desno, to samo maliciozan covjek moze na tas stavljati i forsirati ekvidistancu.
Ne. Zelim da dokazem da se ne tretiraju sve zrtve jednako kao sto su neki gore napisali. Ne samo to nego se jedni sistemski ne tretiraju nikako. Ova tabla je poredjenje sa srdjanom aleksicem. Ako ti je opravdanje poredjenje sa pravoslavnim talibanatom ili ndh simpatizerima, nisi puno postigao.
Bodkin

#44 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:
Ne znam ima li, ali svakako treba biti.
Nego, sto ce spin o srpskim zlocincima na temi o srpskim herojima? Ono jest da je broj prvih obrnuto proporcionalan broju drugih.
Nisam ja poceo. Pitaj ove sto jesu. I btw tema je do toga imala 9 postova. Toliko o tome
The 51st State

#45 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by The 51st State »

Bodkin wrote:
Ne. Zelim da dokazem da se ne tretiraju sve zrtve jednako kao sto su neki gore napisali. Ne samo to nego se jedni sistemski ne tretiraju nikako. Ova tabla je poredjenje sa srdjanom aleksicem. Ako ti je opravdanje poredjenje sa pravoslavnim talibanatom ili ndh simpatizerima, nisi puno postigao.
Ne znam bas kako si zakljucio to jer za svaku zrtvu pod kontrolom arbih je bio kakav takav pravni proces i na nijedan nacin nije opstruirana pravda, jeli dovoljno naravno da nije ali je civilizacijski miljama daleko od onog sto ti spomenu na drugoj strani, ne kontam kako ne kontas da bas zbog tog talibanata i ndharije se prelije frustacija i ovdje pa steknes pogresan dojam o odnosu prema zlocinima.
I stvarno ne bih vise da kvarim temu o filmu koji ce ostati da se lljudi prisjecaju casnih pojedinaca iz redova srpskog naroda koji podijelise sudbinu sa ostalim gradjanima napadnute drzave.
LBVIEW

#46 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
Nisam ja poceo. Pitaj ove sto jesu. I btw tema je do toga imala 9 postova. Toliko o tome
Dobro, nisi ti vec Cyprus, ti si samo nastavio.
Inace, The 51 st State mi upravo "ote rijec iz usta". :D
LBVIEW

#47 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by LBVIEW »

The 51st State wrote:
Bodkin wrote:

exliberal-ex

#48 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by exliberal-ex »

Mislim ako neko hoce da pravi film o srbima u armij...bujrum samo nemojte mi molom vas romantizirat nas polozaj. Kod mene je bilo pun kurac.srba...mozda sto je bila jedna od najgorih linija u gradu i odgovorno tvrdim da znam samo jednog koji se dobrovoljno javio....a jedan od heroja Sucur....nije on presao na armijsku stranu sto je htjeo da.se.bori protiv srba nego.sto je bjezao da ga neroknu zbog sranja sta je napravio kod njih...
Nisam pogledao film samo me interesuje dali je obradjen dio kad su ti srbi nogirani iz armije...kao sto su nas sklonili na kraju...sto jedan moj su borac sa kojim sam prosao sito i reseto u zajebancij rece dje.ces vlahu vjerovat...i onda on kaze i ja sam srbin ...ocu ja sa svojim.narodom na ekonomiju
Bodkin

#49 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by Bodkin »

The 51st State wrote:
Bodkin wrote:
Ne znam bas kako si zakljucio to jer za svaku zrtvu pod kontrolom arbih je bio kakav takav pravni proces i na nijedan nacin nije opstruirana pravda, jeli dovoljno naravno da nije ali je civilizacijski miljama daleko od onog sto ti spomenu na drugoj strani, ne kontam kako ne kontas da bas zbog tog talibanata i ndharije se prelije frustacija i ovdje pa steknes pogresan dojam o odnosu prema zlocinima.
I stvarno ne bih vise da kvarim temu o filmu koji ce ostati da se lljudi prisjecaju casnih pojedinaca iz redova srpskog naroda koji podijelise sudbinu sa ostalim gradjanima napadnute drzave.
Ok dosta vise :thumbup:
BHCluster

#50 Re: Film o bosanskim Srbima, herojima odbrane RBiH, 9. januara

Post by BHCluster »

Ovi ko da su tamo 90 zaronili u podrum i nisu izlazili 98. (izgleda vlaga je svoje uradila) pa ko je izvrsio agresiju na Republiku BiH?
Post Reply