film "Nedužnost Muslimana"

Locked
vatrogasac

#501 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by vatrogasac »

TRŠ wrote:..osim toga, zasto se moze papa ismijavati, budha, isus ali muhamed ne ?

Muslimani su se pridružili katolicima kada je vrijeđan Isus (Isa a.s.), ali ne na ovaj način kako to čine neki trenutno za Muhammed a.s. , a koji islamska ulema, a ni državnici u tim zemljama ne odobravaju.
Mel Gibson ne može se maknuti od religioznih tema i svojeg viđenja povijesti. Pasija je bila prvi uspjeh, djelomično i na valu protesta katolika koji su silom željeli zabraniti film, no samo su mu dali dodatnu reklamu.

Neka svako štiti svoje vrijednosti, a ako mu ne smeta neka uživa u tome. Meni smeta jer nema veze sa stvarnim ličnostima i događajima. Povezivati Muhammeda a.s. sa nekim političkim grupacijama koje same sebi daju predznak islamskih je građenje stereotipa o liku i djelu posljednjeg Poslanika.

The 100: A Ranking of the Most Influential Persons in History
Bodkin

#502 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Bodkin »

AliceInChains wrote:
AleksoMKD wrote:Slazem se Bodkine, samo pitam one koji se ljute.
Nisam ja ljut, nikako. Nikad se niko od ove rulje u npr. Libiji nebi smijo usuditi, da ude u tudu ambasadu, a kamoli da izade na svjetlo. Eto, Zapad se borio za "demokratska" prava te rulje. I sad nek lagani posmatraju, koje misljenje ta ista rulja ima o tom istom Zapadu. Islamisti i drugi radikalci su mrzili Gadafija ili mrze Asada, zato sto nisu smjeli, ili ne smiju djelovati u javnosti, a ne, zato sto su prozapadno orijentisani. Juce im je bilo u cilju, da podrzavaju tu istu rulju, a danas, molim ljepo, neka zive sa posljedicama. A ne da se prave hinje, kao da su izmislili civilizaciju.
a reci mi onda ko ce biti kriv tim istim divljacima ako ih amerika iz odmazde izrafala onim vrtecim mitraljezima sa helikoptera sto gledamo po NG? hoce onda biti da zive sa posljedicama? slozicemo se da je svjetski priznata praksa da je ambasada strano tlo sto znaci da oni napadaju ameriku i direktno i ako ih ovi naslazu na ulazu sta onda? ako prihvatis da je ta struja sada igrac u toj igri dole, prihvatas li onda da ce ukoliko sve i jedan zagine to biti normalno jer su svojom voljom usli u igru sa jacim?
vatrogasac

#503 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by vatrogasac »

Bodkin wrote: i onda se pitaju zasto rulja zapali ambasadu. ova tema 22 stranice, a socijalno osjetljive nece niko da pogleda. nije dzaba religija opijum za mase i ljudi se pomocu religije kontrolisu vec 1000 godina
Samo 1000 godina. Malo mi to. :mrgreen:

Bitno je da si ti osviješćen i oslobođen bilo kakvih kontrola iako taj isti što je rekao da je religija opijum naroda rekao takođe da društveno biće određuje svijest čovjeka. Da li si izbjegao i to kada si bio tabula rasa?
borcanin

#504 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by borcanin »

znate sta zele da vam kazu ovi proAmerikanci u prevodu: " odkud vama pravo da se uvrijedite zato sto smo napravili film o vasem poslaniku, jer mi ne smatramo da se trebate uvrijediti, odkud vama pravo da protestujete i palite americke zastave vi ste obicna rulja niste ni dostojni te zastave" u svakom slucaju osudjujem ubistva neduznih ljudi zbog filma ali isto osudjujem i ove sto podrzavaju mrzitelje islama jer su i oni sami mrzitelji,,, pa covjece od kud vama pravo da odredjujete nekome - na sta, kada i u kolikoj mjeri ce se neko uvrijediti?
statixx

#505 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by statixx »

AliceInChains wrote:Inace, ako se pitate, sto bas u Sudanu muslimani spaljuju ambasade konstruktivnih Zapadnjaka. Vrlo lahko: Taj isti Zapad im je podijelio drzavu i omogucio tamosnjim katolicima prije godinu dana, da stvore sopstvenu Republiku, tj. Republiku Juzni Sudan....znaci regija Sudana, koja je "slucajno" bogata naftom, dok ovaj muslimanski Sudan nema gotovo nista ispod zemlje. :thumbup:

Samo da kazem: prije nego sto su im Zapadnjaci dosli u "pomoc" prije par godina, Sudanski muslimani i katolici su se pomirili i poceli da se dogovaraju na drzavnom nivou nakon decenija

Apsolutno razumijem Sudanski muslimanski narod. Kad bi mi sutra taj isti Zapad za moju "dobrobit" podijelio Bosnu, nebih im ni ja ostao dobro priklonjen.
A inace, taj juzni dio je genocidna tvorevina. Mislim da ti poredjenje nije na mjestu. Ta plemena su zivila na tim prostorima i prije dolaska islama i krscanstva. Zasto ta plemena nisu prihvatila islam?
uglavnomja

#506 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by uglavnomja »

AleksoMKD wrote:Bas ko u osnovnoj skoli, najvise zajebavaju onog ko se najvise ljuti.

:D
AliceInChains

#507 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by AliceInChains »

Bodkin wrote:
AliceInChains wrote:
AleksoMKD wrote:Slazem se Bodkine, samo pitam one koji se ljute.
Nisam ja ljut, nikako. Nikad se niko od ove rulje u npr. Libiji nebi smijo usuditi, da ude u tudu ambasadu, a kamoli da izade na svjetlo. Eto, Zapad se borio za "demokratska" prava te rulje. I sad nek lagani posmatraju, koje misljenje ta ista rulja ima o tom istom Zapadu. Islamisti i drugi radikalci su mrzili Gadafija ili mrze Asada, zato sto nisu smjeli, ili ne smiju djelovati u javnosti, a ne, zato sto su prozapadno orijentisani. Juce im je bilo u cilju, da podrzavaju tu istu rulju, a danas, molim ljepo, neka zive sa posljedicama. A ne da se prave hinje, kao da su izmislili civilizaciju.
a reci mi onda ko ce biti kriv tim istim divljacima ako ih amerika iz odmazde izrafala onim vrtecim mitraljezima sa helikoptera sto gledamo po NG? hoce onda biti da zive sa posljedicama? slozicemo se da je svjetski priznata praksa da je ambasada strano tlo sto znaci da oni napadaju ameriku i direktno i ako ih ovi naslazu na ulazu sta onda? ako prihvatis da je ta struja sada igrac u toj igri dole, prihvatas li onda da ce ukoliko sve i jedan zagine to biti normalno jer su svojom voljom usli u igru sa jacim?
U to, sta ti pises sam ne vjerujes, zar ne? Mislis li ti stvarno, da je Amerikancima i NATO-u u interesu, da istovremeno naprave svojevoljno 5 drugih Avganistana? Pa oni nikako da izadu na kraj sa jednim :-) Mislim, ako im je cilj trajna zajebancija u toj regiji, onda Kini i Rusiji treba ipak biti zavidan na spoljnu politiku, ali ne, zato sto su kompetentni, nego zato sto su ovi dekadentni. U ovoj situaciji su upravo bezmocni...to i poneki zapadni mediji govore
Bodkin

#508 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Bodkin »

vatrogasac wrote:
Bodkin wrote: i onda se pitaju zasto rulja zapali ambasadu. ova tema 22 stranice, a socijalno osjetljive nece niko da pogleda. nije dzaba religija opijum za mase i ljudi se pomocu religije kontrolisu vec 1000 godina

Bitno je da si ti osviješćen i oslobođen bilo kakvih kontrola iako taj isti što je rekao da je religija opijum naroda rekao takođe da društveno biće određuje svijest čovjeka. Da li si izbjegao i to kada si bio tabula rasa?
jedne kontrolisu malo duze a druge malo krace ;-) da ja sam oslobodjen takve vrste kontrole. ne znam sta da neko napise ili nacrta o bilo kojoj religiji ne moze me natjerati da ubijem nekoga u ime religije ili DA POGINEM ZA RELIGIJU kao sto ovdje neki pisu da moramo shvatiti da postoje i takvi ljudi. razneses se bombom ili odes u avganistan ili ceceniju da branis vjeru. ja sam podlozan drugim vrstama kontrole ali definitivno ne ovakvoj kontroli. na kraju krajeva svako je podlozan nekoj vrsti slozices se
Bodkin

#509 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Bodkin »

AliceInChains wrote:
Bodkin wrote:
AliceInChains wrote: Nisam ja ljut, nikako. Nikad se niko od ove rulje u npr. Libiji nebi smijo usuditi, da ude u tudu ambasadu, a kamoli da izade na svjetlo. Eto, Zapad se borio za "demokratska" prava te rulje. I sad nek lagani posmatraju, koje misljenje ta ista rulja ima o tom istom Zapadu. Islamisti i drugi radikalci su mrzili Gadafija ili mrze Asada, zato sto nisu smjeli, ili ne smiju djelovati u javnosti, a ne, zato sto su prozapadno orijentisani. Juce im je bilo u cilju, da podrzavaju tu istu rulju, a danas, molim ljepo, neka zive sa posljedicama. A ne da se prave hinje, kao da su izmislili civilizaciju.
U to, sta ti pises sam ne vjerujes, zar ne? Mislis li ti stvarno, da je Amerikancima i NATO-u u interesu, da istovremeno naprave svojevoljno 5 drugih Avganistana? Pa oni nikako da izadu na kraj sa jednim :-) Mislim, ako im je cilj trajna zajebancija u toj regiji, onda Kini i Rusiji treba ipak biti zavidan na spoljnu politiku, ali ne, zato sto su kompetentni, nego zato sto su ovi dekadentni. U ovoj situaciji su upravo bezmocni...to i poneki zapadni mediji govore
pa ne, nisi me shvatio. nisam ja rekao da ce oni pobiti sve dole nego da nema kasnije plakanja i pozivanja na tu istu zapadnu toleranciju i vrijednosti ako ovima dopizdi jer u tom trenutku ne mozes reci mi smo samo posmatraci i civili nego si se ukljucio u igru
vatrogasac

#510 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by vatrogasac »

Bodkin wrote:
vatrogasac wrote:

jedne kontrolisu malo duze a druge malo krace ;-) da ja sam oslobodjen takve vrste kontrole. ne znam sta da neko napise ili nacrta o bilo kojoj religiji ne moze me natjerati da ubijem nekoga u ime religije ili DA POGINEM ZA RELIGIJU kao sto ovdje neki pisu da moramo shvatiti da postoje i takvi ljudi. razneses se bombom ili odes u avganistan ili ceceniju da branis vjeru. ja sam podlozan drugim vrstama kontrole ali definitivno ne ovakvoj kontroli. na kraju krajeva svako je podlozan nekoj vrsti slozices se
Ko mene kontroliše? Mogu li biti od danas pa nadalje svjetonazora sličnom tvom? Zašto neću?
AliceInChains

#511 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by AliceInChains »

Bodkin wrote:
AliceInChains wrote:
Bodkin wrote:
pa ne, nisi me shvatio. nisam ja rekao da ce oni pobiti sve dole nego da nema kasnije plakanja i pozivanja na tu istu zapadnu toleranciju i vrijednosti ako ovima dopizdi jer u tom trenutku ne mozes reci mi smo samo posmatraci i civili nego si se ukljucio u igru
A jeli? Znaci, civili se dole ne trebaju buniti, kad im strani vojnici udu u drzavu pa bacaju granate i ubijaju najblize? Sto ne povuku njihove ambasadore, jednostavno, kad vide, da nisu pozeljni, umjesto da razmisljaju o vojnim akcijama? To kazem, dekadentni i napuhani
Bodkin

#512 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Bodkin »

vatrogasac wrote:
Bodkin wrote:
Ko mene kontroliše? Mogu li biti od danas pa nadalje svjetonazora sličnom tvom? Zašto neću?
bukvalan si ;-) vrlo lako te mogu kontrolisati kao i sve nas na ovoj planeti. dogadjaji iz godine u godinu to pokazuju. mi smo se pokazali devedesetih. amerikanci u zadnjih desetak godina a arapi u zadnjih 50. ne pricam ja o kontroli da ti kaze kreni raditi sklekove, nego da mogu usmjeriti rulju i desavanja otprilike u pozeljnom pravcu
statixx

#513 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by statixx »

Bodkin

#514 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Bodkin »

AliceInChains wrote:
Bodkin wrote:
A jeli? Znaci, civili se dole ne trebaju buniti, kad im strani vojnici udu u drzavu pa bacaju granate i ubijaju najblize? Sto ne povuku njihove ambasadore, jednostavno, kad vide, da nisu pozeljni, umjesto da razmisljaju o vojnim akcijama? To kazem, dekadentni i napuhani
argumentacija na mjestu samo nema onda kukanja za nato intervencijama i nekim ulaganjima i pomaganjem obrazovnih sistema i ostalih picki materina ;-)
vatrogasac

#515 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by vatrogasac »

Bodkin wrote:
vatrogasac wrote:
bukvalan si ;-) vrlo lako te mogu kontrolisati kao i sve nas na ovoj planeti. dogadjaji iz godine u godinu to pokazuju. mi smo se pokazali devedesetih. amerikanci u zadnjih desetak godina a arapi u zadnjih 50. ne pricam ja o kontroli da ti kaze kreni raditi sklekove, nego da mogu usmjeriti rulju i desavanja otprilike u pozeljnom pravcu
Nisi mi dao konkretan odgovor ni na jedno pitanje. Ovaj pasus pun patetike je ponavljanje što si rekao prije.
AliceInChains

#516 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by AliceInChains »

Bodkin wrote:
AliceInChains wrote:
Bodkin wrote:
argumentacija na mjestu samo nema onda kukanja za nato intervencijama i nekim ulaganjima i pomaganjem obrazovnih sistema i ostalih picki materina ;-)
Ili te nisam shvatio, ili me zajebavas? Pogledaj Avganistan. Kakva ulaganja? Stvorili su majmunsku drzavu. Jedino ulazu u domacu Armiju, da mogu sto prije ispariti. A u meduvremenu da im oni stite kompanije, dok pumpaju :mrgreen: Eto visis, nikako da ga napuste :mrgreen: Jos se nasi jadnici tamo bore za njihovu stvar, fali snage. Nece civilizacijski narod u ratove :P Ali ih zato majstorski stvaraju
Bodkin

#517 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Bodkin »

vatrogasac wrote:
Bodkin wrote:
vatrogasac wrote:
Nisi mi dao konkretan odgovor ni na jedno pitanje. Ovaj pasus pun patetike je ponavljanje što si rekao prije.
dao sam ali si ti bukvalan. ti mislis da je kontrola samo ako sad promijenis svjetonazor za 180 stepeni. ja ti tvrdim nesto drugo sto se pokazuje na terenu svakodnevno, a to su ovakve reakcije rulje ili svekoliko odobravanje ratova po bliskom istoku od strane amerikanaca iako ti isti ljudi nikad ne bi pristali na to 2 godine ranije. masovna histerija i kupovina lijekova kod raznih gripa. medju arapima dole mozes izazvati rat u svakom trenutku. necemo dalje jer idemo u OT
borcanin

#518 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by borcanin »

Bodkin@ , sta je rekla islamska ulema za nasilje, da cujem a????
_Saša_

#519 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by _Saša_ »

Sreca pa nije Bosanac snimio ovaj film. Bas bi me interesovalo kakvi bi bili komentari o mogucoj odmazdi nad nasom rajom koja radi i zivi po Afganistanu, Iraku, Kataru, UEA, itd...
A sve zbog nekog morona koji voli paznju pa kakvu god a takvih je sve vise i vise.

Zamislite ovo: odete u Egipat na ljetovanje, plaza setnja, vi i vasa draga/i kad na vjestima neko u Sarajevu napravio film sa aktualnom uvredljivom tematikom, slijedeca scena... vi ni krivi ni duzni bjezite dok neki likovi sa nozevima kotrljaju glavu od vase drage/og.
Bas bi vas bilo briga za uvrede na religijskoj osnovi.
vatrogasac

#520 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by vatrogasac »

borcanin wrote:Bodkin@ , sta je rekla islamska ulema za nasilje, da cujem a????
Džaba je što su rekli. Narod neće da ulema manipuliše njime pa rade po svom. :mrgreen:
theTruePath

#521 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by theTruePath »

_Saša_ wrote:Sreca pa nije Bosanac snimio ovaj film. Bas bi me interesovalo kakvi bi bili komentari o mogucoj odmazdi nad nasom rajom koja radi i zivi po Afganistanu, Iraku, Kataru, UEA, itd...
A sve zbog nekog morona koji voli paznju pa kakvu god a takvih je sve vise i vise.

Zamislite ovo: odete u Egipat na ljetovanje, plaza setnja, vi i vasa draga/i kad na vjestima neko u Sarajevu napravio film sa aktualnom uvredljivom tematikom, slijedeca scena... vi ni krivi ni duzni bjezite dok neki likovi sa nozevima kotrljaju glavu od vase drage/og.
Bas bi vas bilo briga za uvrede na religijskoj osnovi.

Pa nebi dirali nas,muslimani smo :D ,,kako nisu dirali Pakistance kad ih je Rushdi obrukao? :D
Bodkin

#522 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Bodkin »

AliceInChains wrote:
Bodkin wrote:
Ili te nisam shvatio, ili me zajebavas? Pogledaj Avganistan. Kakva ulaganja? Stvorili su majmunsku drzavu. Jedino ulazu u domacu Armiju, da mogu sto prije ispariti. A u meduvremenu da im oni stite kompanije, dok pumpaju :mrgreen: Eto visis, nikako da ga napuste :mrgreen: Jos se nasi jadnici tamo bore za njihovu stvar, fali snage. Nece civilizacijski narod u ratove :P Ali ih zato majstorski stvaraju
ajde samo proguglaj da ti ja ne lijepim ovdje linkove. ja u 10 sec nasao podatak da su dali 8 milijardi dolara samo amerikanci.In the past several years, USAID alone has built more than 680 schools, more than 670 clinics, and reconstructed more than 3,000 km of roads. ti mozes naravno reci da je to laz i propaganda ali onda nema smisla za raspravu :) ne kazem ja da tvoja prica nema elemente sa kojima se mogu sloziti ali nije sve bas tako :)
piupiu

#523 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by piupiu »

borcanin wrote:treba se sa vama zlonamjernim mrziteljima islama obracunati, da prestanete vise laprdati..
No shit, Sherlock? Svijet se vrti oko tebe i tvojih uvjerenja. S obzirom da je ovo 21. vijek, za takav nacin razmisljanja postoje razna imena u psihopatologiji, jer ovo sto si gore napisao je jezikom nauke obicno oznaceno kao bolest, a najcesce se podvodi pod kategoriju 'sociopatija'.

Ko si ti da se obracunavas bilo s kim oko njihovih uvjerenja? Da ne bi mozda kome glavu otkidao zbog njihovih 'uvrjedljivih' uvjerenja kao oni sto su protestovali protiv 'uvrjeditelja Poslanika' danas u Sydney-u? "Behead all those who insult the Prophet". Newsflash: danas je 15. 09. 2012. godine. Ljudi bili na Mjesecu prije 40 godina, a vi bi glave skidali zbog svoje uvrijedjenosti. Jer drugi nemaju prava disati ako se ne ponasaju prema vasim uvjerenjima? Kako te nije sram? :x
Halcyon

#524 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Halcyon »

piupiu wrote:No shit, Sherlock? Svijet se vrti oko tebe i tvojih uvjerenja.
Ne vrti se oko njega, ali se ne vrti ni oko zapadnih licemjera i dušebrižnika. Ako je na Zapadu normalno pljuvat po svemu i svačemu, ne mora to bit normalno i u ostatku svijeta. Zapad nije nikakva moralna vertikala da bilo kome govori kako se treba ponašat i nema nikakvo pravo nametat svoje svjetonazore bilo kome.

Uopšte ne opravdavam ponašanje maloumnika širom arapskog svijeta kojima je veći problem film nekog neandertalca od mafije koja im vodi države, ali više mi je pun k.... i ovog zapadnjačkog preseravanja. Već jedanput sam rekao, ako ćemo se furat na slobode de da se onda svi komplet vrijeđamo, ismijavamo i ponižavamo, sve u duhu kulturnih i civilizacijskih normi koje danas fura Zapad. Kad je bal, nek je maskenbal.
borcanin

#525 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by borcanin »

piupiu wrote:
borcanin wrote:treba se sa vama zlonamjernim mrziteljima islama obracunati, da prestanete vise laprdati..
No shit, Sherlock? Svijet se vrti oko tebe i tvojih uvjerenja. S obzirom da je ovo 21. vijek, za takav nacin razmisljanja postoje razna imena u psihopatologiji, jer ovo sto si gore napisao je jezikom nauke obicno oznaceno kao bolest, a najcesce se podvodi pod kategoriju 'sociopatija'.

Ko si ti da se obracunavas bilo s kim oko njihovih uvjerenja? Da ne bi mozda kome glavu otkidao zbog njihovih 'uvrjedljivih' uvjerenja kao oni sto su protestovali protiv 'uvrjeditelja Poslanika' danas u Sydney-u? "Behead all those who insult the Prophet". Newsflash: danas je 15. 09. 2012. godine. Ljudi bili na Mjesecu prije 40 godina, a vi bi glave skidali zbog svoje uvrijedjenosti. Jer drugi nemaju prava disati ako se ne ponasaju prema vasim uvjerenjima? Kako te nije sram? :x
dobro strucnjak, ne trebaju mi ocjene takvih i slicnih tebi, jer takvi ko ti i ovakvi ko ja su potpuno razliciti i nemoj mi tih domuzanja
Locked