film "Nedužnost Muslimana"

Locked
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#451 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by odesveuhonduras »

kao muslimanu, antikomunisti :D i zadrtom islamistu :-D koji bi bez razmišljanja u wc šolju bacio zadnju tabletu za izliječenje karcinoma na svim organima ovog smrada što je autor filma, nikad mi neće biti jasno stanje svijesti ljudi koji u šta ja znam, Pakistanu, Sudanu, Egiptu idu na ovakve demonstracije, biju se, ginu i šta ja znam već..

šta oni kontaju postići s tom, to mi nikako nije jasno. Pogotovo sa ovim napadima na ambasade gdje se uglavnom rokaju sa osiguranjem iste koji su njihovi sunarodnjaci i muslimani... gledam danas sliku sa protesta u Sudanu i oni se tamo gombaju sa policajcem koji ima bradu do pupka zbog tamo nekog ćafira kojem neće nikad prići na manje od 10 000 kilometara..

Mislim, svaka čast da te naljuti vrijeđanje Resulullaha s.a.w.s, da si spreman poginuti u obrani njegove časti i sve to, ali brate mili kako nisi u stanju skontati da je to totalno pogrešan i besmislen način izražavanja ljutnje i samo produbljivanje smutnje i činjenje nereda na svom vlastitom pragu.
CaCO3

#452 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by CaCO3 »

ovaj film ima veze sa SDA
MUNAFIK

#453 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by MUNAFIK »

Draga braco arapi, manite se filmova i protesta i okrenite se STVARNIM PROBLEMIMA...

Nema goreg neprijatelja od NEPRAVEDNOG VLADARA, a trpite ih svi decenijama... Filmovi su najmanji problem, ali neko zna dobro ciljati i zna sta treba narodu dati da se zakha...
jOFLA

#454 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by jOFLA »

Bucko iz mahale wrote:
statixx wrote:To su vec davno ucinili Pajtonsi... :D
i Dave Allen,legenda :D

http://www.youtube.com/watch?v=jxo81Ok9Urk

Sedamdesetih sam pratio Dave Allena u emisiji "Nedeljom popodne", kao Irac imao je mnogo skečeva i priče o instituciji crkve, o religiji, papi, o bibliji...

Meni je legendarna njegova priča o Adamu i Evi; ili na početku šta je bog radio prije nego što je stvorio svijet ? A i poslije toga priča koja slijedi... upiš: http://www.youtube.com/watch?v=BGASvVqzOa0
vivaldi

#455 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by vivaldi »

Bodkin wrote:
solidsnake wrote:
valterbranisarajevo wrote:Image

Snimljeno danas u Egiptu... :thumbup:
:thumbup: :thumbup:
egipat ispade deset puta vise multikulturan od nas i to ne samo zbog ove slike
Cini mi se da se tamo vise slaze kler medju sobom nego narod - bilo je ovakvih slika i prosle godine, ali je poslije toga bilo u nekoliko navrata medjuentickog nasilja sa desetinama mrtvih. Kod nas bar vise nema ubijanja
alibegoa

#456 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by alibegoa »

S obzirom da nisam gledao film, o čemu se radi? Prikazuju se Arapi (muslimani) nasilnim? Šta sad oni dole rade po svojim državama, film je sigurno pogrešan.
Challenger__

#457 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Challenger__ »

Tayyip wrote:nikad mi neće biti jasno kako ljudi mogu uzeti sebi za pravo da komentarišu nekog drugog, ili još gore da analiziraju njegovu svetost kojoj je podredio život, ili bilo šta drugo. cijeli život prolazim pored evanđeoske crkve i nikad mi nije palo na pamet čak ni da se upitam šta ljudi rade unutra i kakva je to zajednica.
Kakva, bolan, "evanđeoska" crkva?
jOFLA

#458 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by jOFLA »

alibegoa wrote:S obzirom da nisam gledao film, o čemu se radi? Prikazuju se Arapi (muslimani) nasilnim? Šta sad oni dole rade po svojim državama, film je sigurno pogrešan.

Pa kad nisi gledao, onda gledaj. Ne traje dugo, samo 13:51. I slušaj; slušanje je zapravo najvažnije: http://www.youtube.com/watch?v=MAiOEV0v2RM
semirizsvemira

#459 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by semirizsvemira »

Film " Dolina Vukova " je zabranjen u vise zemalja jer vrijedja osjecaje zidova i krscana . Na stranu to sto su iznesene cinjenice i istina o ubijanju Iracana i uzimanju njihovih organa za prodaju od strane cionistickog rezima vjestacke tvorevine , a sto se kasnije pokazalo tacnim . gdje je tu sloboda govora i slobodna umjetnicka rijec
semirizsvemira

#460 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by semirizsvemira »

ifas wrote:Identificirati ove bradate spodobe iz Pak-Afg-anistana i drugih zemalja zaludjenih tim nekim ideologijama je retardirano.

Ja kao iskren Musliman se ni u cemu sa njima ne slazem niti se u njihovim ideologijama ne nalazim.

Radim sa 95% krscana koji ni sami ne znaju svoje istorije niti sami ne znaju nista o svojoj vjeri, ne znaju objasniti ni ko je Isus, ni Mojsije niti ko drugi, ali mi nikada nije palo na pamet da zbijam na racun njihovog neznanja sale o njihovim vjerskim uvjerenjima.

Isto to ocekujem i od ostalog svijeta kada je u pitanju moja vjera i nas Poslanik.
Izgledas mi ko ovi tvoji krscani tj ni ti nemas pojma o svojoj vjeri
piupiu

#461 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by piupiu »

nasa wrote:Pogledah malo ovog filma i ne znam sta da kazem,budalastina,ne vidim uopce kako ovaj film moze ostetiti bilo kojeg muslimana.Hajde bar da je u rangu humora ovih sto je@NIN postavio.Ovaj film nema ni tezine ni poruke obicna provakacija!
Sto se tice toga da se sirom zemaljske kugle ismijava sve i svasta,to je istina.Ali svi valjda vec znaju da muslimani ne dozvoljavaju vrijedanje Muhameda a.s. i kakva se reakcija moze ocekivati,tako da ce bilo ko s zdravim razumom razmisliti 2 puta prije nego snimi komediju o Muhamedu a.s osim ako mu cilj nije upravo ovo sve sto se desava oko ovog filma.....
Muslimani ne zive sami na ovoj planeti. Na planeti zivi 7 milijardi ljudi. Kad bi svako svakom 'zabranio' ono sto mu smeta i poceo paliti, sutati i ubijati da zastiti svoje 'pravo' ili 'uvjerenje', vrlo brzo bi rijesili sve svjetske probleme - od ekonomske do ekoloske krize. U prevodu - nestalo bi nas u roku od 2 i po dana.

Evo, gledam u Australiji cuvenu emisiju Q&A neki dan, gdje dovedu 5 ljudi razlicitih profila pa raspravljaju o razlicitim temama, a publika im postavlja pitanja. Neki dan jedan od gostiju je bio australijski nadbiskup Anglikanske crkve. Covjek sjeo i kaze 'homoseksualnost je opasna po zivot'. Pored njega sjedi homoseksualka i kaze 'propovijedaj to u svojoj crkve gdje vjeruju u bajke i ciku na bijelom oblacku'. I mirna Australija. Nikom nista.

Danas - protesti kroz citav grad, druga generacija arapskih useljenika pravi lom po gradu. Aaaa, grrrrr, udri, razvali ... sta oni nama diraju u Poslanika u Americi. Ne znam kako se u tom divljanju ocituje njihovo postovanje Poslanika? U divljanju se samo iskazuje postovanje prema nasilju i divljanju.

... neki dan je bio Bajram, i djeca su u osnovnim skolama obiljezavala Bajram, iako ovdje nema vise od 5% muslimana, mozda i manje. I, sto im treba ovo dranje i razbijanje po ulici? Nije im niko ugrozio zivot svojim misljenjem o Poslaniku da bi oni isli i divljali okolo, palili, razbijali i tukli zbog nekog filma u Americi. Sta im daje za pravo da tuku i divljaju? Kakav narcisizam. Oni su najspecijalnije uvrijedjeni od svih. Njih se ne smije vrijedjati. Poslanik je tu sporedna stavka, radi se o njima i njihovoj 'specijalnosti' (tj posebnosti).
Last edited by piupiu on 15/09/2012 10:17, edited 1 time in total.
semirizsvemira

#462 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by semirizsvemira »

salter071 wrote:
Tkd wrote:Je li teroristički akt upasti u tuđu zemlju i širiti puškom i hemijskim oružjem svoju demokratiju ?
Isto kao sto je uletiti u Olimpijsko selo 1972-ge, ili dici brod Akile Lauro u zrak.
Isto kao sto je ugravirati se u nebodere u Nju Jorku, dici podzemnu zeljeznicu ili jutarnji radnicki voz u Madridu u zrak, ili u po bijela dana zbosti redatelja s cijim se radovima ne slazes, ili u Keniji i Tanzaniji raznijeti ambasade, itd., itd.
Nakon dogadjaja koji su poceli sa Minhenom ocekujes da ce taj isti zapad, gdje su iz islamskog svijeta nagrnuli kao u skolu, sjediti skrstenih ruku i jos nuditi kavu/kafu/kahvu i rahatlokum. Ili mozda treba da poljube u.... onog sto je trazio u sred Njemacke Kelnski kalifat? Koliko ja znam niko nista slicno nije pomislio traziti kod Saudijaca, a kamoli krscansku zemlju. Nakon ubijanja skolske djece u Beslanu i civila u Moskvi vise puta, da te posjetim: teatar, voz/vlak, podzemna zeljeznica, aerodrom Domodjedovo, ti jos postavljas takvo pitanje?
Znaci ti si dajes pravo da raznosis sta ti se digne i gdje ti se digne, ali nedoBog da ti vrati jednu preko usiju?
Tvrdis da imas to pravo?
Hodidid je u pravu kada kaze da zapad ima puno vise tolerancije za muslimane, nego sto islamske zemlje imaju za bilo koga. Pogledaj samo sukob izmedju Sita i Sunita! I za to su krivi zapadnjaci?
Ma hajde…
Gdje ti zivis scega ti kod ovolikog neznanja . Da za sukob shita i sunita u Iraku direktni krivci su ameri i zidovi pa ti sad razmisli zasto a za London i Njujork i budale znaju da to nema veze sa islamom kao i onaj u Minhenu . Da upravo poslije Minhena , napada koji su izveli radikalni socijalisti Gora Meir je naredila masakr i 2000 civila je poslije tiga jaznjeno u napadima zidovskih falangi na nezasticene civile kao i uvijek do tada
semirizsvemira

#463 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by semirizsvemira »

zambaklija wrote::evil: :twisted: iako sam formalno daaavno istupio iz islama u kojem doduše nikad nisam ni biJo, zbog ove ludnice sad ću krenuti da i oficijelno tražiti ispis samo đe,kod koga :shock:
Sam sebe negirash a da nisi svjestan toga :lol:
munevera44

#464 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by munevera44 »

Kemal Malovčić wrote:imal se gdje skinut film
:?: :?: :?: :?:

komentari pljušte, a ko je gledao taj film, dajte link
piupiu

#465 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by piupiu »

munevera44 wrote:
Kemal Malovčić wrote:imal se gdje skinut film
:?: :?: :?: :?:

komentari pljušte, a ko je gledao taj film, dajte link
Ja pregledah 5 od 13 minuta sto izadju odmah na Google-u. Idiotarija. Ne znam ko im dade pare da prave onakvu glupost, ko ga ima vremena gledati (ja stala nakon 5 minuta jer je debilan), i ko ga moze ozbiljno shvatiti.
Cracked

#466 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Cracked »

ma ja ameri krivi za sukobe sunita i siita. Bas si iz svemira.

Dok je nakon karikatura misljenje mase bilo jednim dijelom da kazem pasivno i iznenadjeno izlijevima bijesa. Nakon ovog divljastva gdje god pogledas ljudima je vise dopizdilo gledati paljenje i ubijanje radi nekih filmova i crteza.
Tayyip

#467 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Tayyip »

Challenger__ wrote:
Tayyip wrote:nikad mi neće biti jasno kako ljudi mogu uzeti sebi za pravo da komentarišu nekog drugog, ili još gore da analiziraju njegovu svetost kojoj je podredio život, ili bilo šta drugo. cijeli život prolazim pored evanđeoske crkve i nikad mi nije palo na pamet čak ni da se upitam šta ljudi rade unutra i kakva je to zajednica.
Kakva, bolan, "evanđeoska" crkva?
odakle si ti? i šta se ibretiš?
http://www.novosarajevo.ba/stream/article.php?pid=34
http://www.facebook.com/groups/256179801262/
ne provaljuj se bezveze
Challenger__

#468 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Challenger__ »

Evanđelička, evanđeoska, pa evanđeonska.
Da znam o čemu se piše.

OK.

EDIT: U pravim mah pomislih da ti je Sumbuluša dobila crkvu :lol:
Last edited by Challenger__ on 15/09/2012 11:04, edited 1 time in total.
vatrogasac

#469 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by vatrogasac »

"Predsjednik SAD-a poslao je privatnu poruku turskom premijeru Erdoganu kako bi zatražio njegov pomoć i reakciju zbog nasilja", kazao je Carley.
Dodao je kako je premijer Erdogan značajno pomogao.

"Predsjednik Obama mnogo cijeni Erdoganovu reakciju i izjave ostalih predsjednika protiv nasilja", poručio je glasnogovornik Bijele kuće.
Nivri

#470 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Nivri »

divlje horde religijskih fanatika.

Sve su to primitivna drustva.
asurbanipal

#471 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by asurbanipal »

Patrick Henningsen on RT: 'Mohammed Film is a PR stunt designed to polarize cultures'

AliceInChains

#472 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by AliceInChains »

Malo su mi smijesne ove diskusije oko ovog filma, koji je po mom misljenju samo povod za izkaz trenutnog stanja Zapada u Arapskim ocima. Na jednoj strani im hoce da donesu demokratiju i naoruzavaju rebele, a na drugoj strani im ismijavaju tradiciju i vjeru.

Sta se tice poginulih ambasadora u Libiji......eh sigurno se nije desilo u ovom stilu: U majku mu hebem, vidi ovog filma...eh, odoh ja spontano da ispucam preostalu municiju iz oruzja, koju mi je Zapad donirao, da srusim Gadafija :roll:

Inace, ova dvolicnost Zapada mi jebe zivce: Kad neki od Zapada naoruzani rebeli ruse tamo cijele gradove za uvodenje "demokratije", onda iz svakog coska zapadnih medija puca hvalospjeva. A sad te iste hinje kao sokirane, sto su im te iste rulje, koje podrzavaju u "revolucijama" spalili ambasade.

Ali dobro, znam ja, da ovdje ima ljudi koji moju logiku nece razumiti, isto kao sto nikad nece shvatiti, kako je to moguce, da u Sriji ili Libiji ima predosta ljudi, koji nisu (bili) za rusenje njihovog sistema.
TRŠ

#473 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by TRŠ »

ovaj film me podsjeca na onu epizodu South Park-a kada se sve moze ismijavati osim Muhameda i kako ga treba cenzurisati i onda svi zabiju glave u pijesak :D
AliceInChains

#474 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by AliceInChains »

Inace, ako se pitate, sto bas u Sudanu muslimani spaljuju ambasade konstruktivnih Zapadnjaka. Vrlo lahko: Taj isti Zapad im je podijelio drzavu i omogucio tamosnjim katolicima prije godinu dana, da stvore sopstvenu Republiku, tj. Republiku Juzni Sudan....znaci regija Sudana, koja je "slucajno" bogata naftom, dok ovaj muslimanski Sudan nema gotovo nista ispod zemlje. :thumbup:

Samo da kazem: prije nego sto su im Zapadnjaci dosli u "pomoc" prije par godina, Sudanski muslimani i katolici su se pomirili i poceli da se dogovaraju na drzavnom nivou nakon decenija

Apsolutno razumijem Sudanski muslimanski narod. Kad bi mi sutra taj isti Zapad za moju "dobrobit" podijelio Bosnu, nebih im ni ja ostao dobro priklonjen.
Last edited by AliceInChains on 15/09/2012 12:39, edited 1 time in total.
Jedinstvo_Manchester

#475 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Jedinstvo_Manchester »

AliceInChains wrote:Inace, ako se pitate, sto bas u Sudanu muslimani spaljuju ambasade konstruktivnih Zapadnjaka. Vrlo lahko: Taj isti Zapad im je podijelio drzavu i omogucio tamosnjim katolicima prije godinu dana, da stvore sopstvenu Republiku, tj. Republiku Juzni Sudan....znaci regija Sudana, koja je "slucajno" bogata naftom, dok ovaj muslimanski Sudan nema gotovo nista ispod zemlje. :thumbup:

Samo da kazem: prije nego sto su im Zapadnjaci dosli u "pomoc" prije par godina, Sudanski muslimani i katolici su se pomirili i poceli da se dogovaraju na drzavnom nivou nakon decenija

Apsolutno razumijem Sudanski muslimanski narod. Kad bi mi sutra taj isti Zapad radi za moju "dobrobit" podijelio Bosnu......
A ako bi Federacija bila bogata naftom sta bi onda :lol:
Locked