film "Nedužnost Muslimana"

Locked
irma2012

#376 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by irma2012 »

neki wrote:filova, serija, stripova, grafita, plakata,...u kojima se zajebavaju na racun Isusa i krscanstva na zapadu na svakom koraku, pa ne lete glave niti se neko previse uznemirava oko toga...

nek se oni zajebavaju na racun svoga ako im to ne smeta ili im je smijesmo, sto se mene licno tice ovo je uvreda i nepostivanje.. ne moze vjera biti predmet sprdnje... jadno :(
Chisum

#377 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Chisum »

asurbanipal wrote:
Chisum wrote: Pa ima... mali derpe bi svasta nesto radio da ima muda i prostora, ali nije bitno to, nego taj krstic koji pada preko milozvucnih stihova...

I onda ka'e vjera, ljubav ovo, ono...Mudo Marijanovo.....
Sve je to takvo zlo da ga nema veceg, a evo i ovo sto oni arapski neandertalci danas rade najbolje govori o tome.... Kada vidis snimke i one priglupe polupismene labrnje koje satro "ratuju protiv Amera", paleci zastave, unistavajuci svoju avliju, vidis da ih vecina zaista uziva...
Sva ta nezdrava, neprirodna redukcija sloboda, osjecaja, potreba koju im vjera nalaze kad tad dovede do ovakvih praznjenja i ovakve bolesne histerije. (ili bilo kakve slicne devijacije u ponasanju, ocite ili skrivene)
Kakva crna ljubav prema Poslaniku, kakvi bakraci.... Ovo je prava pravcata bolest, a uzroci joj se dobro znaju.

Najbolji primjeri su oni kada se razracunavaju medjusobno..... Jebo te grob, gura onom Gadafiju paliju u dupe, i vice "Allahu Ekber".... moze li bizarnije i skaradnije... Primitivci kakvih nema.
Primjetio sam u par tvojih postova izljeve rasizma i mržnje. Tebe bi se Himmler, Goebbels i Hess zastidjeli...
Eki i Hess? Ima li jos ko?

Drago mi je da si me prokuzio (iako si fulio gol... ovdje se ne radi o rasizmu, jer mene rase ne zanimaju). Sto se tice mrznje - sasvim si u pravu.... Zaista mrzim glupe ljude i jos gluolje narode koji su sebi najveci neprijatelji, tako da sve sto sam napisao ostaje, uz napomenu da je ovo jos i ublazeno, radi pravila foruma.
Last edited by Chisum on 14/09/2012 21:38, edited 2 times in total.
Bušman

#378 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Bušman »

irma2012 wrote:
neki wrote:ne moze vjera biti predmet sprdnje... jadno :(
A zasto?
madner

#379 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by madner »

irma2012 wrote:
neki wrote:filova, serija, stripova, grafita, plakata,...u kojima se zajebavaju na racun Isusa i krscanstva na zapadu na svakom koraku, pa ne lete glave niti se neko previse uznemirava oko toga...

nek se oni zajebavaju na racun svoga ako im to ne smeta ili im je smijesmo, sto se mene licno tice ovo je uvreda i nepostivanje.. ne moze vjera biti predmet sprdnje... jadno :(
Moze moze
I sve na svijetu smatrati dostojnim da plane na lomaci nase sprdnje. Sege. Lakrdije.“
harač

#380 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by harač »

narod je jadan, nezaposlen, ima puno vremena za ubit, ovo je i zanimljivo, može se što-šta u haosu i ukrast. malo morgen bi on privatniku izašao da po čitav dan nešto protestira, pali, razbija...
vatrogasac

#381 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by vatrogasac »

Alfons Kauders wrote:
Evo ovaj balavac s transparentom - nema bradu, a opet nije normalan.
Da šeta čaršijom i psuje Allaha da li bi onda bio normalan? Ima ih i takvih svaki dan.

Image

Muslimani u Londonu dijele kopije biografije Poslanika a.s. kao odgovor na film.
sasa_t

#382 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by sasa_t »

harač wrote:narod je jadan, nezaposlen, ima puno vremena za ubit, ovo je i zanimljivo, može se što-šta u haosu i ukrast. malo morgen bi on privatniku izašao da po čitav dan nešto protestira, pali, razbija...
velis protest budzetskih korisnika? XD
Tvrtko II Kotromanić

#383 Re: film

Post by Tvrtko II Kotromanić »

insomnia78 wrote:Evo covjek objasnio kako bi "pravi" vjernici trebalo da reaguju:

U hutbi koja je danas održana u Gazi Husrev-begovoj džamiji na film se osvrnuo i zamjenik reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini hafiz Ismet ef. Spahić, ali osuđujući nasilje koje se desilo u Libiji nakon pojave filma.

"Moram kao i vi da sudjelujem u fitnulucima koji se ovih dana dešavaju. Jedan američki režiser je napravio film u kojem se najpogrdnije govori o Muhamedu a. s. i islamu. Muslimani umjesto da imaju dostojanstva i da to pretrpe, prave još gori fitneluk – ubistvo, tragediju. Na taj način se ne može djelovati. Ako vjerujemo u Kur'an i Allaha, a vjerujemo, znamo da je Allah rekao: "Poslaniče, oni koji te napadaju ostat će bez spomena". Ne treba tu naša snaga, tu je Allahova snaga koja će one koji napadaju islam i muslimane ostaviti bez traga", kazao je Spahić.

Dodao je da niko od onih koji su kroz historiju vrijeđali Muhameda a. s. nije postao veliki čovjek, već ga je historija zaboravila.

"Zato muslimani, gore glavu! Muslimani trebaju imati dostojanstva da se dignu iznad ovog kaleža, jer nekome je stalo da ukalja muslimane", istakao je hafiz Spahić
s' moje sokocalo

to je to :thumbup:
ArthurSpooner

#384 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by ArthurSpooner »

Spahic mi se cini kao pametcan covjek
irma2012

#385 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by irma2012 »

Bušman wrote:
irma2012 wrote:
neki wrote:ne moze vjera biti predmet sprdnje... jadno :(
A zasto?
ako ti ne vjerujes bar postuj, eto zasto... pomisli da je to neciji nacin zivota..
Bušman

#386 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Bušman »

irma2012 wrote: ako ti ne vjerujes bar postuj, eto zasto... pomisli da je to neciji nacin zivota..
Izvini molim te, ali ako je nacin zivota jednog tipicnog BH politicara da bezocno krade od onih koji jedva prezivljavaju i jos ne osjeca ni trunku odgovornosti ne znaci da trebam postovati jer je to njegov nacin zivota. Je li ja to trebam postovati nacin zivota onih zena u arapskom svijetu kojima je takav zivot nametnut na nacin da ako ga se odreknu ceka ih smrt?
Sto se tice postovanja, zasto bih ga imao prema necemu sto ne zasluzuje moje postovanje? Religija ne zasluzuje moje postovanje, covjek sa druge strane ga moze zasluziti bez obzira u sta vjeruje ili ne vjeruje.
dječak sa šibicama

#387 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by dječak sa šibicama »

Ali da mi je dozivjeti da tema "prijeti prekid snadbijevanja plinom zbog dugova, najavljeno novo poskupljenje" ili nesto slicno, za dan nabije 20 stranica.
NIN

#388 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by NIN »

... a evo kako su Britanci reagovali na blasfemiju, karikaturu i ismijavanje najsvetijeg covjeka na planeti, prikazanu u ovom filmu:

... nego,

:) :) :) :)
Chisum

#389 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Chisum »

sasa_t wrote:
harač wrote:narod je jadan, nezaposlen, ima puno vremena za ubit, ovo je i zanimljivo, može se što-šta u haosu i ukrast. malo morgen bi on privatniku izašao da po čitav dan nešto protestira, pali, razbija...
velis protest budzetskih korisnika? XD

A najbolje je kada se vrate iz bitke.... Zapalio dvije americke zastave ili zastavice, pukla mu papucha dok je shutao n'akav kontejner vicuci "Smrt Americi!", dva mu se drugara obukla u nekom od polupanih duchana, a on nije stigao- jer se na "prvim linijama" hrvao s kontejnerom.... a sad valja zaspati... a gladan stomak krci li krci....

I gdje si bio - nigdje! Sta si uradio - nista!... Ubio nesto vremena... U ocima svijeta jos jednom ispao divljak.

@NIN.... civilizacijski jaz od nekoliko stotina godina - i to onih NAJTEZIH, kljucnih godina reforme do koje jos nije ni doslo - dijeli ovo sto ti zalijepi gore, i ove zapushtene nesretnike o kojima danas bruje vijesti....
Last edited by Chisum on 14/09/2012 22:16, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#390 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Alfons Kauders »

vatrogasac wrote:
Alfons Kauders wrote:
Da šeta čaršijom i psuje Allaha da li bi onda bio normalan? Ima ih i takvih svaki dan.

Image

Muslimani u Londonu dijele kopije biografije Poslanika a.s. kao odgovor na film.
Kao prvo, ako hoces da mi stavljas rijeci i usta, mogu i ja tebi staviti stosta.

Drugo, kao sto sam i rekao, mali nije degen ni zato sto je bradonja (jer nije), ni zato jer je musliman, ni zato jer drzi transparent radi neceg do cega mu je stalo - to je jos pohvalno, kamo srece da se svake sedmice okupla par hiljada njegovih vrsnjaka radi socijalnih problema, loseg obrazovnog sistama ili neceg desetog.

Ja govorim da glup zbog onog sto stoji na transparentu. Kao prvo, lik kojeg navodi uopste nije reziser filma, kao drugo pominje smrt ambasadora, kojeg su ubili likovi koji nisu imali veze s demonstracijama. Dalje, lik stoji ispred dzamije u po Sarajeva s transparentom na kojem stoji SMRT, bruka i dzamiju, i muslimane, i grad i sve nas.

Da li je pametniji ovaj balavac ili hafiz Spahic?!

Ne vidim tu nista politicki nekorektno - glup lik drzi u ruci glup transparent. Ali eto haman se dure kriti iza religije, pa to nije prihvatljivo reci... Smijesno
vatrogasac

#391 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by vatrogasac »

Bušman wrote: Izvini molim te, ali ako je nacin zivota jednog tipicnog BH politicara da bezocno krade od onih koji jedva prezivljavaju i jos ne osjeca ni trunku odgovornosti ne znaci da trebam postovati jer je to njegov nacin zivota. Je li ja to trebam postovati nacin zivota onih zena u arapskom svijetu kojima je takav zivot nametnut na nacin da ako ga se odreknu ceka ih smrt?
Sto se tice postovanja, zasto bih ga imao prema necemu sto ne zasluzuje moje postovanje? Religija ne zasluzuje moje postovanje, covjek sa druge strane ga moze zasluziti bez obzira u sta vjeruje ili ne vjeruje.
Nisi dužan u istoj mjeri kao i autor ovog filma, ali to govori više o tvom poznavanju stvari jer to nije od islama.

REKLI SU O NJEMU ...

theTruePath

#392 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by theTruePath »

webby-x wrote:
madner wrote:Govorimo o Sarajevu
Tako je.
Što je ovo na plakatu nego pozivanje na ubojstvo?
Najsmješnije što bi vi tzv. socijaldemokrati prvi izgubili
glavu da vam zavladaju islamisti, ali moraš braniti sada.

:D
Pa i socijaldemokrati su muslimani koliko znam :?
nasa

#393 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by nasa »

Pogledah malo ovog filma i ne znam sta da kazem,budalastina,ne vidim uopce kako ovaj film moze ostetiti bilo kojeg muslimana.Hajde bar da je u rangu humora ovih sto je@NIN postavio.Ovaj film nema ni tezine ni poruke obicna provakacija!
Sto se tice toga da se sirom zemaljske kugle ismijava sve i svasta,to je istina.Ali svi valjda vec znaju da muslimani ne dozvoljavaju vrijedanje Muhameda a.s. i kakva se reakcija moze ocekivati,tako da ce bilo ko s zdravim razumom razmisliti 2 puta prije nego snimi komediju o Muhamedu a.s osim ako mu cilj nije upravo ovo sve sto se desava oko ovog filma.....
theTruePath

#394 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by theTruePath »

vatrogasac wrote:
Alfons Kauders wrote:

Image

pravi odgovor :thumbup:
vatrogasac

#395 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by vatrogasac »

Alfons Kauders wrote: Da li je pametniji ovaj balavac ili hafiz Spahic?!
Oba su OK. Jel' momak nekome razbio glavu? Šta je rekao evropski muftija Qaradawi?

"Reakcije na uvrede Božijeg Poslanika su očekivane. To je u isto vrijeme i vjerska dužnost. Braniti ugled Božijeg Poslanika je islamska dužnost. Ipak, dužnost muslimana jeste da postupaju prema pravilima islamskog prava i prakse Poslanika Muhammeda. Braneći Ga, ne dozvolimo da kršimo i Njega i Njegove naredbe", piše u saopštenju Svjetske unije islamskih učenjaka, koja broji više stotina svjetskih islamskih alima.
harač

#396 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by harač »

Chisum wrote:A najbolje je kada se vrate iz bitke.... Zapalio dvije americke zastave ili zastavice, pukla mu papucha dok je shutao n'akav kontejner vicuci "Smrt Americi!", dva mu se drugara obukla u nekom od polupanih duchana, a on nije stigao- jer se na "prvim linijama" hrvao s kontejnerom.... a sad valja zaspati... a gladan stomak krci li krci....

I gdje si bio - nigdje! Sta si uradio - nista!... Ubio nesto vremena... U ocima svijeta jos jednom ispao divljak.
historija kao tragedija i travestija :lol: :(
Alfons Kauders

#397 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Alfons Kauders »

vatrogasac wrote:
Alfons Kauders wrote: Da li je pametniji ovaj balavac ili hafiz Spahic?!
Oba su OK. Jel' momak nekome razbio glavu? Šta je rekao evropski muftija Qaradawi?

"Reakcije na uvrede Božijeg Poslanika su očekivane. To je u isto vrijeme i vjerska dužnost. Braniti ugled Božijeg Poslanika je islamska dužnost. Ipak, dužnost muslimana jeste da postupaju prema pravilima islamskog prava i prakse Poslanika Muhammeda. Braneći Ga, ne dozvolimo da kršimo i Njega i Njegove naredbe", piše u saopštenju Svjetske unije islamskih učenjaka, koja broji više stotina svjetskih islamskih alima.
Nisu oba OK, ni blizu... Jedan je ucen covjek koji je dao odlicnu izjavu, a drugi je debil koji nije bio u stanju ni proguglati o cemu se radi prije nego sto se uhvatio ulice i transparenta.

Ovdje se upravo o tome radi - glupost, mrak, neinformisanost... I to svojevoljna. Imas internet, imas laserski stampac, nemas minut da procitas o cemu se radi. Ima ljudi u Afganistanu koji nemaju ni televizor, ali kod nas opravdanja fakat nema.

Medjutim, cinjenice ludjacima nikad nisu bile bitne.
vatrogasac

#398 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by vatrogasac »

YouTube zabranio antimuslimanski film u Indiji

Popularna internetska kompanije Google, koja posjeduje YouTube, nije saopćila da li je djelovala po svom nahođenju ili je to zatražila indijska vlada, javljaju agencije.

"Mi, nekada, blokiramo sadržaj zbog sudske presude ili nekog drugog opravdanog zakonskog postupka. Trenutno smo blokirali pristup YouTubeu u Indiji", kazao je jedan od direktora Googlea za AFP.

YouTube je ranije ove sedmice ponudio da "privremeno" ograniči pristup filmu u Libiji i Egiptu, žarištu protesta, zbog "veoma teške situacije" u obje zemlje.

Pakistan i Afganistan su već ranije blokirali pristup filmu, a nazvali su ga "nehumanim" i "provokatorskim".

Indonezija, gdje većina od 240 miliona stanovnika prakticira umjereni oblik islama, također je tražila od YouTubea da otkloni video sa svoje stranice.

Demonstranti su protestovali ispred američkih ambasada zbog filma koji prikazuje muslimane vjernike kao nemoralne i nasilne.
borcanin

#399 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by borcanin »

Ma reakcija je bezveze... Samo se blamiraju, sto je najgore blamiraju i nas, ali nisu oni krivi oni su ocajni, covjek koji je u ocaju spreman je na sve. To je nedostatak vodjstva u islamskom svijetu, treba da postoji jedan vodja, vrhovni kalif, pa da se fino neke stvari zabrane, odnosno mirnim putem natjeraju svijet da ih postuje.
dale cooper

#400 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by dale cooper »

Koliko zbrke i sranja oko jednog jeftinog i diletantskog filma.

Vjerski fundamentalisti i ekstremi sa jedne strane napravili film koji cilja
vjerske fundamentaliste i ekstreme sa druge strane.
Moral priče? Vjerski fundamentalizam i esktremizam bilo gdje je sranje.
I onda nedužni ljudi ginu, pale se Američke zastave i krivnja se prebacuje
na ljude koji nemaju nikakve veze sa bilo čime.
Locked