Upravo tako...Bušman wrote:Izvini, ali ko ti zabranjuje? To sto tebi ne pada na pamet, ne znaci da su svi takvi. Sta sad svi treba da ostanemo nijemi na ugnjetavanje zena, krscana, homoseksualaca, rokera/metalaca, politickih disidenata i bilo koga koga se vladajuca elita pribojava (recimo u KSA) i gutamo to da ne smijemo kritikovati jer je to kao vrijedjanje Islama? Ne pada meni na pamet. Jebe mi se iskreno je li to zbog Islama ili diktature, cinjenica je da neki ljudi zbog toga sto jesu nemaju osnovna ljudska prava i zbog toga imam pravo da kritikujem.Tayyip wrote:nikad mi neće biti jasno kako ljudi mogu uzeti sebi za pravo da komentarišu nekog drugog, ili još gore da analiziraju njegovu svetost kojoj je podredio život, ili bilo šta drugo. cijeli život prolazim pored evanđeoske crkve i nikad mi nije palo na pamet čak ni da se upitam šta ljudi rade unutra i kakva je to zajednica.
Druga stvar, to sto se neko ne mijesa u tudje stvari ne znaci da je neka moralna vertikala. Svako malo citamo kako po bogomoljama seksualno zlostavljaju djecu. Mozda bi i to onda trebalo tolerisati, da ne ispadne da kritikujemo religiju?