Film "Muslimanska demografija"

Rasprave o vjerskim temama.

Ovaj film je...

propaganda usmjerena protiv islama,
6
43%
propaganda usmjerena protiv Zapada,
0
No votes
čista budalaština,
4
29%
dobar šupljak,
0
No votes
istinit film.
4
29%

Total votes: 14

seldzuk

#1 Film "Muslimanska demografija"

Post by seldzuk »

Kada sam tek pogledao film "Muslimanska demografija" malo sam se našao u čudu. Prve dvije mogućnosti koje su mi bile u glavi: džihadska propaganda i propaganda nekih zapadnih nacionalista. Film odiše nekim čudnim nabojem, glas spikera zvuči jako poznato ali je teško naći izvor osim nekog anonimusa na jutubu. Film je na jutubu dosad pregledalo više od 7 miliona ljudi, ali komentari nisu dozvoljeni.
U demografiju se tako dobro ne razumijem, a ne znam ni jesu li navedni podaci tačni tako da mi je teško govoriti objektivno. Film je čudan i malo me podsjeća na Zeitgeist i Arrivals.
Evo filma pa da čujemo mišljenja...
Last edited by seldzuk on 21/05/2009 19:02, edited 5 times in total.
seldzuk

#2 Re: Muslimanska demografija

Post by seldzuk »

...
Last edited by seldzuk on 21/05/2009 19:03, edited 1 time in total.
The Silent Man

#3 Re: Muslimanska demografija

Post by The Silent Man »

Evo opet fantazije o natalitetu,sada u globalnoj skali...

I solidan mithbusterski odgovor :

seldzuk

#4 Re: Muslimanska demografija

Post by seldzuk »

Međutim, ovo nije prvi slučaj ovakve priče na internetu, ima ih još. O ozbiljnosti izvora i autora može se prodiskutovati.
Kanadski časopis Maclean's: The future belongs to Islam
http://www.macleans.ca/article.jsp?cont ... 898&source
Još jedan link o samom filmu i njegovoj tematici:
http://www.snopes.com/politics/religion ... aphics.asp
http://en.wikipedia.org/wiki/America_Alone - za ovu knjigu piše da je New York Timesova najbolja "nonfiction book", kako se to već kaže na bosanskom
A izgleda da imamo i autora filma:
http://www.redcounty.com/muslim-demographics
Ali izgleda da ne ide daleko od ove dvojice.
http://beltwayblips.dailyradar.com/vide ... ographics/
ružmarin-a

#5 Re: Muslimanska demografija

Post by ružmarin-a »

Film je ustvari čista prognostika metodologijom analiziranja dosadašnjeg nataliteta u Evropi i ostalim zemljama....na kraju kaže : It's time to wake up, sto može biti upućeno nemuslimanima kao upozorenje, možda poziv na akciju protiv "bijele kuge" a može značiti i to da se probude i budu svjesni da se Islam neminovno širi i td...
BHF_Manijak

#6 Re: Muslimanska demografija

Post by BHF_Manijak »

Ma nemaju se sta budit,sam Poslanik je najavio kao predznak sudnjeg dana da ce islam zavladati svijetom,a evo to se polahko i realizuje...
Bitte_Halt_ja_ja

#7 Re: Muslimanska demografija

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Znate sta je ovdje najsmjesnije. Vristi se i optuzuje za islamofobiju i zapadnu propagandu, kad nema pravog razloga za to.

A onda isti ti nasjednu kad je prava propaganda i islamofobija u pitanju i jos podrzavaju iste, kao ovaj film.

Zavisi koliki ce odjek ovakva propaganda imati, ali ako bude imala nece se sigurno lijepo zavrsiti, ponajmanje za emigrante muslimane

sretno
Rimad

#8 Re: Muslimanska demografija

Post by Rimad »

Sličnu priču pričaju i sa Kinezima, Indijcima . . .
Borg-Resistence is FUTILE

#9 Re: Muslimanska demografija

Post by Borg-Resistence is FUTILE »

ali ipak ostake problem o obimnoj konverziji Muslimana na Krščanstvo, kako navode pojedini muslimani iz Libije.

http://www.youtube.com/watch?v=xdVnILal ... =1&index=5
Bitte_Halt_ja_ja

#10 Re: Muslimanska demografija

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Borg-Resistence is FUTILE wrote:ali ipak ostake problem o obimnoj konverziji Muslimana na Krščanstvo, kako navode pojedini muslimani iz Libije.

Pa ja tako se to radi. Naprijed kukaju kako lafo muslimani zauzimaju evropu i ameriku a s ledja ih bagerom konvertuju :S. Onda ce samo prestati pustati emigrante iz islamskih zemalja i uvoziti novokonvertirane krscane iz afrike i marginalizirati onih 4-5% muslimana u evropi.

Gluposti, ljudi manite se toga, spas je u cistom ateizmu :D
zemo_online

#11 Re: Muslimanska demografija

Post by zemo_online »

pratim demografska kretanja i mogu da zakljucim da ima u ovim podacima dosta neistine. svkakvih gluposti ima na you-tubeu.
film muslimanska demografija je blago receno tendeciozan i ima za cilj da posije mrznju izmedju religija tj. izmedju ljudi.
natalitet u cijelom svijetu je u padu, pa tako i u bih.
prelazak 6 mil. muslimana na krscanstvo u africi svake godine je glupost. ako je to 60 mil. u zadnjih 10 godina,gdje su onda ti ljudi, u kojim drzavama zive?

#12 Re: Muslimanska demografija

test01 wrote:pratim demografska kretanja i mogu da zakljucim da ima u ovim podacima dosta neistine. svkakvih gluposti ima na you-tubeu.
film muslimanska demografija je blago receno tendeciozan i ima za cilj da posije mrznju izmedju religija tj. izmedju ljudi.
prelazak 6 mil. muslimana na krscanstvo u africi svake godine je glupost. ako je to 60 mil. u zadnjih 10 godina,gdje su onda ti ljudi, u kojim drzavama zive?

Izvori nisu krščanski, nego muslimanski.
Interviju je obavljen povodom zabrinutosti jednog alima za stanje Islama u Africi. I objavljen an Al Jaziri.
Pogledaj klip, i uvjeri se.

Da je od nekog drugog, ija bih ga uzeo sa rezervom, vjeruj mi. Zbog toga jer jr cIfra pozamašna, ali ovako ....
Bosanac sa dna kace

#13 Re: Muslimanska demografija

Post by Bosanac sa dna kace »

Borg-Resistence is FUTILE wrote:
test01 wrote:pratim demografska kretanja i mogu da zakljucim da ima u ovim podacima dosta neistine. svkakvih gluposti ima na you-tubeu.

Interviju je obavljen povodom zabrinutosti jednog alima za stanje Islama u Africi. I objavljen an Al Jaziri.

Da je od nekog drugog, ija bih ga uzeo sa rezervom, vjeruj mi. Zbog toga jer jr cIfra pozamašna, ali ovako ....
u Africi dje je biti sit misaona imenica...ipak istinska promjena vjere je po meni jako jako upitna

#14 Re: Muslimanska demografija

Bosanac sa dna kace wrote:

u Africi dje je biti sit misaona imenica...ipak istinska promjena vjere je po meni jako jako upitna
Pa zašto to radiš?
Zašto misliš da ljudi i u toj situaciji ne mogu da naprave odluku na osnovu zdravog razuma?
Zašto misliš da je ljudima tamo išta manje stalo do odlaska u raj od drugih bilo gdje?
Zar misliš da su ljudi tamo manje željni Boga, manje imaju želju da budu bliski sa njim, i nisu mu privrženi samo zato što nemaju dovoljno da jedu?
Zašto tako nešto pomišljati?

Kako možeš omalovažavti ljude samo zato što su odlučili odustati od nečega što su do sada bili, a to je u suprotnosti sa informacijama koje ti imaš o Islamu po pitanju konverzija? Te na neki način dovodi u pitanje mnoge navode o toj temi?
Zaista zašto?
Nije mi jasno .... jednostavno mi nije jasno...
Bosanac sa dna kace

#15 Re: Muslimanska demografija

Post by Bosanac sa dna kace »

Borg-Resistence is FUTILE wrote: Pa zašto to radiš?
Zašto misliš da ljudi i u toj situaciji ne mogu da naprave odluku na osnovu zdravog razuma?
Zašto misliš da je ljudima tamo išta manje stalo do odlaska u raj od drugih bilo gdje?
Zar misliš da su ljudi tamo manje željni Boga, manje imaju želju da budu bliski sa njim, i nisu mu privrženi samo zato što nemaju dovoljno da jedu?
Zašto tako nešto pomišljati?

Kako možeš omalovažavti ljude samo zato što su odlučili odustati od nečega što su do sada bili, a to je u suprotnosti sa informacijama koje ti imaš o Islamu po pitanju konverzija? Te na neki način dovodi u pitanje mnoge navode o toj temi?
Zaista zašto?
Nije mi jasno .... jednostavno mi nije jasno...
evo da malo pojasnim, ja sto se tice vecine afrike u tome vidim samo povrsinksu promjenu vjere, to traje donekle, to nije dubinski, nije istinski, da se razumijemo isto tako mislim kad se radi i o prelascima na islam.
ja znam jednog momka, otprilike nekih 25-26 godina, iz Etiopije je, studira u Istanbulu, isao je redovno na sijela, vecere , kurseve i sl. u muslimanske vakufe, jer nije imo para, oni su mu davali neku simoblicnu stipendiju, sto je za njega dobro, ali on nije bio musliman, iako se izdavo za takvog, opet je iso redovno na mise i sastanke u crkvu... kolko sam vidio on je vise volio ici u crkvu ali jednostavno neimastina ga je natjerala da on dodje i uci Kuran jer fakticki nije imo sta da jede
ja ne znam jesi ti kad u zivotu ogladnio od neimastine,
moramo shvatit da nase poimanje siromastva i poimanje siromastva tih ljudi nije jedno te isto.
ja ne kazem da je prelazak ljudi u Africi sa jedne vjere na drugu lazan i gluma, ima tu i istinskih, jednostavno mislim da su na neki nacin prisiljeni
umjesto Afrike radije bih naveo recimo Mongoliju gdje na stotine prelazi na krscanstvo, ne zbog siromastva vec zbog cinjenice da se ljudi osjecaju isprazno a tradicionalni budizam koji se tamo sveo na par obicaja na to im ne daje odgovor....
seldzuk

#16 Re: Muslimanska demografija

Post by seldzuk »

Ne može se to baš reći za cijelu Afriku, evo i drugih primjera:
seldzuk

#17 Re: Muslimanska demografija

Post by seldzuk »

Njemačka vlada je priznala podatak o 10 000 Njemaca koji godišnje pređu na islam, međutim to je podatak koji je sada već star nekoliko godina. Podaci islamskih organizacija govore o 30 000 godišnje.
Što se tiče Afrike, broj kršćana raste, ali ni ova priča o razlozima za to nije za odbacit. Spominju tolike muslimane koji prelaze na kršćanstvo, nije mi jasno ko su ti. Muslimana u Africi od dolaska islama ima na Sjeveru. Prema centralnoj Africi se islam proširio upravo u vrijeme kolonizacije kada su kolonizatori kao vojsku uzimali sjverne Afrikance i snjima išli u pohode prema Centralnoj Africi. Čuo sam još davno da Crkva jako puno ulaže u kršćanstvo u Africi, ali da je situacija ovakva nisam znao.
Dunja čekrk.
Hoće li na kraju ispast da će Evropa biti islamska, a Afrika kršćanska.
seldzuk

#18 Re: Muslimanska demografija

Post by seldzuk »

100 Britanaca prelazi na islam dnevno
zemo_online

#19 Re: Muslimanska demografija

Post by zemo_online »

ma pogledo sam covjece, samo ga nije pitao gdje toliki ljudi, konvertiti na krscanstvo, zive?
u koji drzavama?
u nigeriji npr. je 50:50 i cesto ima medjureligijskih problema. nigerija je najveca agfricka drzava sa nekih 140 000 000 stanovnika.
ako je tako kao sto se kaze ,onda bi odnos u Nigeriji danas bio npr 70:30 u korist krscana ili slicno.
zemo_online

#20 Re: Muslimanska demografija

Post by zemo_online »

seldzuk wrote:Njemačka vlada je priznala podatak o 10 000 Njemaca koji godišnje pređu na islam, međutim to je podatak koji je sada već star nekoliko godina. Podaci islamskih organizacija govore o 30 000 godišnje.
Što se tiče Afrike, broj kršćana raste, ali ni ova priča o razlozima za to nije za odbacit. Spominju tolike muslimane koji prelaze na kršćanstvo, nije mi jasno ko su ti. Muslimana u Africi od dolaska islama ima na Sjeveru. Prema centralnoj Africi se islam proširio upravo u vrijeme kolonizacije kada su kolonizatori kao vojsku uzimali sjverne Afrikance i snjima išli u pohode prema Centralnoj Africi. Čuo sam još davno da Crkva jako puno ulaže u kršćanstvo u Africi, ali da je situacija ovakva nisam znao.
Dunja čekrk.
u njemackoj navodno godisnje predje 4000 na islam ,a u usa 20 000. za tvoje podatke nisam cuo.
muslimana u africi ima i uz cijelu istocnu obalu sve dole do tanzanije, zatim sjeverni madagaskar, otoci kao sto su zanzibar i meyotte( franc. departman ili kolonija)
seldzuk

#21 Re: Muslimanska demografija

Post by seldzuk »

Borg-Resistence is FUTILE wrote:ali ipak ostake problem o obimnoj konverziji Muslimana na Krščanstvo, kako navode pojedini muslimani iz Libije.

Nemam namjeru da čačkam po bilo čijoj iskrenosti po pitanju odnosa prema Gospodaru, ali u Africi je velik broj nepismenih ljudi i kad se to stavi u kombinaciju sa sistematičnim i dobro finansiranim crkvenim radom... rezultat nije čudan.
Ali se ipak ne radi o cijeloj Africi.

Ako se uzme civilizacijska podloga, na tasu će 100 Britanaca ipak prevagnuti 16 000 Afrikanaca, a da ne spominjem ostale nacije.
Last edited by seldzuk on 21/05/2009 11:12, edited 1 time in total.
seldzuk

#22 Re: Muslimanska demografija

Post by seldzuk »

test01 wrote:
seldzuk wrote:Njemačka vlada je priznala podatak o 10 000 Njemaca koji godišnje pređu na islam, međutim to je podatak koji je sada već star nekoliko godina. Podaci islamskih organizacija govore o 30 000 godišnje.
Dunja čekrk.
u njemackoj navodno godisnje predje 4000 na islam ,a u usa 20 000. za tvoje podatke nisam cuo.
muslimana u africi ima i uz cijelu istocnu obalu sve dole do tanzanije, zatim sjeverni madagaskar, otoci kao sto su zanzibar i meyotte( franc. departman ili kolonija)
Podatak o 30 000 godišnje je podatak islamskih organizacija, a podatak da je vlada Njemačke priznala 10 000 sam našao u Avazu prije pola godine - godinu.
zemo_online

#23 Re: Muslimanska demografija

Post by zemo_online »

stanovnistvo svijeta se svake godine poveca za 75 000 000.
od toga broja na one koji su nominalno muslimani otpada 1/3 ili oko 25 000 000.
muslimani sada cine oko 22- 23% svjetskog stanovnistva.
NIN

#24 Re: Muslimanska demografija

Post by NIN »

@seldzuk,

uzmi mene za primjer (jer nosim arapsko ime) pa mi reci da li i mene demografski trpas u svoj klan bez obzira na cinjenicu da ja ne vjerujem u to u sto ti vjerujes i ako prezirem religijske institucije i smatram ih cistim kriminalom radi prodaje magle svjetini za novac?
seldzuk

#25 Re: Muslimanska demografija

Post by seldzuk »

Iz intervjua sa najvećim njemačkim daijom:
Moj prijatelj bibliotekar nedavno je boravio u Njemačkoj. Kaže da su mu u tamošnjim bibliotekama rekli kako su najtraženije islamske knjige. Koliko su zaista Nijemci zainteresirani za islam i imaš li podataka koliko je Nijemaca primilo islam?

Vogel: Prvo trebate znati, većina knjiga koje su napisane na njemačkom jeziku o islamu govore protiv islama. Većinu knjiga koje se prodaju u knjižarama napisali su autori koji stavljaju sumnju u islam. To je veliki problem.

A to je ujedno i dokaz da se velike islamske organizacije, kojima je to posao, ne brinu za da'wu. Štaviše, u tim organizacijama sjede ljudi koji govore da ne treba pozivati jevreje i kršćane u islam jer su oni vjernici. Ovo sam čuo iz usta odgovornog lica jedne od najvećih islamskih organizacija u Njemačkoj. Samo ova jedna organizacija ima osam stotina mesdžida u Njemačkoj. Taj je čovjek rekao da islam zabranjuje reći jevrejima i kršćanima da će u Džehennem ako ne prime islam.

Mi znamo da je pozivanje u islam bila glavna misija našega Poslanika, a.s. I znamo da je on rekao: “Tako mi Onoga u Čijoj je ruci moja duša, svaki jevrej ili kršćanin koji čuje za mene a ne povjeruje mi, bit će stanovnik Vatre” (Muslim). Dakle, ne samo da oni ne pozivaju u islam nego ne dozvoljavaju da to rade ljudi koji žele. I onda puno i ne čudi zašto nam omladina ne klanja. Ali i pored toga, hvala Allahu, mnogo ljudi prihvata islam. Njemačke novine Allgemeine Zeitung pisale su u martu da je u 2004. godini islam primilo hiljadu Nijemaca. U 2005. godini je četiri hiljade Nijemaca prešlo na islam. 2006. godine, prema pisanju ovih novina, islam je prihvatilo četrnaest i po hiljada Nijemaca. Kasnije su, nakon pritisaka koje su imali, objavili da je taj broj manji, ali nisu htjeli reći koliki je. Ove godine se predviđa da je islam prihvatilo oko 20.000 Nijemaca. Treba znati da do 2000. godine nije bilo puno prelazaka na islam.
Evo i link:
http://www.turntoislam.com/forum/archiv ... 26582.html
na internet okačeno polovinom prošlee godine.
Last edited by seldzuk on 21/05/2009 11:07, edited 1 time in total.
Post Reply