halid pjeva i ta je scena ok. kao sto rekoh prosjecan film, svakako ne toliko dobar koliku su halabuku nadigli i koliko su para ulozili, a to je 3 miiona km-a.Stari wrote: PS Nego jel istina ...da u filmu Halid pjeva Halidovu pjesmu...ah toga su se dobro sjetili ako je istina...
Film "KARAULA"
Moderator: _BataZiv_0809
-
radeljas
-
spring2004
Film je odradjen odlicno. I sva ta identicno preslikana atmosfera iz JNA( koja nam se svidjala ili ne, naravno vise ne nego da ) samo podsjeca na sve sto smo prosli ( mnogi od nas ). Fantasticno je prikazana uloga svakog od naroda u vojsci, i super opisana situacija i mentalitet svakog od nas. Slovenci se predase, Hrvati mirno odose kucama llijepo obuceni, srbi zajebase sve redom, pod izgovorom da nisu ozbiljno mislili, Bosnjaci izginuse, Makedonci takodjer, svaka cast Rajko!!!
Halid pjeva, mada mi je ta scena prilicno suvisna!
Peskiri i gace iz JNA, uuuuuuuuuhhhh, da, strasno!!!
Najbolji je dio kad se Emir "sere po svakom cvijetu koji je Rade Orhideja posijao"
mada u principu tada zvanicno prestaje smijeh u filmu!
Jos jednom, film je ODLICAN!!!
Halid pjeva, mada mi je ta scena prilicno suvisna!
Peskiri i gace iz JNA, uuuuuuuuuhhhh, da, strasno!!!
Najbolji je dio kad se Emir "sere po svakom cvijetu koji je Rade Orhideja posijao"
Jos jednom, film je ODLICAN!!!
-
spring2004
I da. Izvinjavam se zbog kasnjenja, ali Verica Nadeska je ODLICNA!!!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
valjda imamo pravo na vlastito misljenje i stavove...radeljas wrote:po tebi mozda, ali su ga filmski kriticari sahranili tj. po njima je losh, pa sad ko vise zna o filmuspring2004 wrote:Jos jednom, film je ODLICAN!!!
meni je Karaula super film, oplakala sam od smijeha par puta i zavrsila s gledanjem filma rastercena od ratnih motiva...
-
radeljas
ako je tebi taj film toliko duhovit onda ti imas neobican osjecaj za humor. par duhovitih scena se svodi na zaijanje injekcije por. pashicu i njegovo psovanje i to je sve sto se tice humora. da ovaj film dobije neku nagradu ili bude pozvan na neki jaci festival, za mene bi bilo iznenadjenje ravno tome da se bih kvalifikuje na svjestko provenstvo u fudbalu ...mIRCerka wrote:valjda imamo pravo na vlastito misljenje i stavove...radeljas wrote:po tebi mozda, ali su ga filmski kriticari sahranili tj. po njima je losh, pa sad ko vise zna o filmuspring2004 wrote:Jos jednom, film je ODLICAN!!!
meni je Karaula super film, oplakala sam od smijeha par puta i zavrsila s gledanjem filma rastercena od ratnih motiva...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
nije humor samo FATA MUJO SULJO....radeljas wrote:ako je tebi taj film toliko duhovit onda ti imas neobican osjecaj za humor. par duhovitih scena se svodi na zaijanje injekcije por. pashicu i njegovo psovanje i to je sve sto se tice humora. da ovaj film dobije neku nagradu ili bude pozvan na neki jaci festival, za mene bi bilo iznenadjenje ravno tome da se bih kvalifikuje na svjestko provenstvo u fudbalu ...mIRCerka wrote:valjda imamo pravo na vlastito misljenje i stavove...radeljas wrote: po tebi mozda, ali su ga filmski kriticari sahranili tj. po njima je losh, pa sad ko vise zna o filmu
Humora ima dosta u samoj gestikulaciji glumaca...
sama ideja da SMO U RATU SA ALBANIJOM DOK NE IZLJECIMO KURAC je presmijeshna...
-
spring2004
cekaj, tebi se svidja samo onaj film koji ima dobre kritike? Ja kazem da je film odlican, a ti kako god hoces. Uostalom zasto ta kritika mora biti upravu uvijek?PA neka se cuje i glas narodaradeljas wrote:po tebi mozda, ali su ga filmski kriticari sahranili tj. po njima je losh, pa sad ko vise zna o filmuspring2004 wrote:Jos jednom, film je ODLICAN!!!
- anais_nin
filmski kriticari ne bi bili kriticari da znaju snimit dobar filmradeljas wrote:po tebi mozda, ali su ga filmski kriticari sahranili tj. po njima je losh, pa sad ko vise zna o filmuspring2004 wrote:Jos jednom, film je ODLICAN!!!
ovo je neovisno od debate o karauli
smisao za humor je indvidualna stvar....ali znam da se skoro citava kino dvorana u kojoj sma ja gledala Karaulu valjala od smijeha veci dio filma
- taxi_driver
filmski kriticari.zar to zanimanje postoji kod nas?
meni je film dobar.vratio me je u vrijeme kad sam i sam sluzio jna.ismijao sam se par puta pravo,i na kraju se izivcirao zbog one picke srbina.
fotografija je super,muzika haos,emir fantastican.ne kontam zasto film nije dobar?
sto se tice filmskih festivala tu nikad ne znas ko e osvojiti kakvu nagradu.gledao sam i grbavicu i nije mi nesto posebno.opet mirjana i emir par puta su izvadili film.a eto nagradu je osvojio.ili nicija zemlja.ni po cemu poseban film ali eto dobi oskara.
i ako cemo po nekim kriterijima onda je bure baruta zasluzio i oskarai medvjeda prije svakog naseg filma.
meni je film dobar.vratio me je u vrijeme kad sam i sam sluzio jna.ismijao sam se par puta pravo,i na kraju se izivcirao zbog one picke srbina.
fotografija je super,muzika haos,emir fantastican.ne kontam zasto film nije dobar?
sto se tice filmskih festivala tu nikad ne znas ko e osvojiti kakvu nagradu.gledao sam i grbavicu i nije mi nesto posebno.opet mirjana i emir par puta su izvadili film.a eto nagradu je osvojio.ili nicija zemlja.ni po cemu poseban film ali eto dobi oskara.
i ako cemo po nekim kriterijima onda je bure baruta zasluzio i oskarai medvjeda prije svakog naseg filma.
- revolver amidza
Meni se film također svidio,oopće nije loš za zabaviti se,..a to da li će dobiti nagradu ili ne,..za mene u principu ne znači mnogo,..xy filmova pokupi nagrade ali su u najmanju ruku dosadni za gledati,..film će najbolje shvatiti oni koji služili jna,..evo recimo meni film ničija zemlja,..je savim prosječan film,..tamo zapravo jedini negativci ispadoše un komandanti,..a sama priroda rata je ružna ali eto desila se i tu osim one dvojice jadnika u rovu ne kontaš ništa zašto i bi rat u onoj nesretnoj bosni,..onaj ko nema pojma o tome a gleda film stekao bi utisak da se "djeca malo zaigrala,pa pretjerala",..meni se karaula daleko više sviđa,životniji je i realniji od one "ničije zemlje"!
-
Sheki_Lyon
#38 Tuzno odlicno :)
Odlicno:(
Sve je bilo OK dok nije Pasic ubijen sa nekom chetnickom frazom "TURCINE" itd...
Sve je bilo OK dok nije Pasic ubijen sa nekom chetnickom frazom "TURCINE" itd...
-
breskva
Film je super..neznam zasto niko ne pohvali Sergeja Trifunovica, jeste Srbin
ali i dobar glumac, odlicno je odigrao ulogu. Dobar deo je i kad sastavi Elektricni Orgazam, od onih slova sa kuce gde je trebalo da pise Tito, i bratsvo i jedinstvo....
Neznam nemam zamerki, nisam bas kompetentna da pisem kritike, ali znam da sam se od pocetka do kraja filma osecala super pa valjda se to pika kao dobar film.
Ps. Stari idi na http://www.pdzemlje.com tamo mozes da nadjes sve filmove ex-yu proizvodnje, moras prvo da downlodujes neki Torrent a posle je sve lako, film se skine za nekih 7-8 sati, taman koliko traje radno vreme
Neznam nemam zamerki, nisam bas kompetentna da pisem kritike, ali znam da sam se od pocetka do kraja filma osecala super pa valjda se to pika kao dobar film.
Ps. Stari idi na http://www.pdzemlje.com tamo mozes da nadjes sve filmove ex-yu proizvodnje, moras prvo da downlodujes neki Torrent a posle je sve lako, film se skine za nekih 7-8 sati, taman koliko traje radno vreme
- bosan
Film dobar ili los ? Stvar ukusa kao i u svemu .Ali bas kao sto neko rece onima koji su sluzili jna (namjerno pisem malim slovima) , film ce biti interesantniji . Atmosfera je prikazana identicno . Ne znam da li je moj pukovnik imao sifilis ali smo `85 imali istu situaciju .Zabrana izlaska u grad ,odsustva i puna borbena gotovost zbog "grupisanja" Albanaca na Kosovu. Bas u to vrijeme je dosao novi porucnik i ne znam od kud mu hrabrost da izjavi :" Ova vojska je zaglupljivanje naroda" I rece da ce je napustiti pod hitno. Tip je skonto neke stvari.
Praviti film o vojsci a izbjeci psovke i sex scene je nemoguce.Ne znam da li su ti bivsi oficiri na akademiji ucili te psovke ali su svi koje sam poznavao psovali kao kocijasi.
Bokserice ce ostati u ruznom sjecanju
Glumci su bili odlicni bez izuzetaka. Film prosjecan al u svakom slucaju vrijedi provesti 90 minuta kraj TV-a.
Praviti film o vojsci a izbjeci psovke i sex scene je nemoguce.Ne znam da li su ti bivsi oficiri na akademiji ucili te psovke ali su svi koje sam poznavao psovali kao kocijasi.
Bokserice ce ostati u ruznom sjecanju
Glumci su bili odlicni bez izuzetaka. Film prosjecan al u svakom slucaju vrijedi provesti 90 minuta kraj TV-a.
-
Timotije
JNA Bokserice i nisu bile toliko lose, dobra ventilacija i to, ali je problem bio sto nisi imao svoje vlastite, nego sta te zapadne kad se vrate sa pranja. Usivali smo mi, ko`fol, imena na kosulje i donji ves u startu ali ti natpisi pranjem i zlobom ljudi iz veseraja, nestanu vec nakon par pranja.
Film izvrsno odslikava atmosferu i ljude iz tog vremena (u mom slucaju Derventa`87), niti jedan etnicki Albanac nije isao na gadjanje bojevom municijom. Neke stvari ti se tek kasnije objasne. Razvlacenje pameti od 05-21, nesmanjenom zestinom iz dana u dan.
Film je vrlo gledljiv, sa apsolutno nepotrebnim krvavim zavrsetkom.
Doduse i stvarnost je bila takva pa je donekle i razumljivo.
Film izvrsno odslikava atmosferu i ljude iz tog vremena (u mom slucaju Derventa`87), niti jedan etnicki Albanac nije isao na gadjanje bojevom municijom. Neke stvari ti se tek kasnije objasne. Razvlacenje pameti od 05-21, nesmanjenom zestinom iz dana u dan.
Film je vrlo gledljiv, sa apsolutno nepotrebnim krvavim zavrsetkom.
Doduse i stvarnost je bila takva pa je donekle i razumljivo.
-
hamza1
Film je gledljiv i Emir je izvukao ovaj film.
Malo me je nerviralo sto su u filmu Bosanci uvijek glupi. Emira i zenu mu naguzise.
Pa onaj mali bosanac sto sa njima pusi djoint, pita glupo sta je to??
U tom filmu svi krkani dolaze ko biva iz bosne!! Hrvat fin, obrazovan, naguzio zenu glupog bosanca. Srbin inteligentan, zajebant i agresivni mangup.
Bosanac je ispao GLUP!!
Pa dokle ce to vise.
Sama cinjenica da ovdje to niko ne vidi potvrdjuje tu glupost!!
Malo me je nerviralo sto su u filmu Bosanci uvijek glupi. Emira i zenu mu naguzise.
U tom filmu svi krkani dolaze ko biva iz bosne!! Hrvat fin, obrazovan, naguzio zenu glupog bosanca. Srbin inteligentan, zajebant i agresivni mangup.
Bosanac je ispao GLUP!!
Pa dokle ce to vise.
- manijak1
Laganini film ......ali mi izgleda ništa ne znamo gledati tako
-
hamza1
I sta bi ti covjek!?moderator wrote:Hamza, ne dizi tenzije. Ili ces potvrditi vlastitu tezu.hamza1 wrote:Film je gledljiv i Emir je izvukao ovaj film.
Bosanac je ispao GLUP!!
Pa dokle ce to vise.
O kako je lijepo biti glup!!
-
breskva
Evo ja cu onako laicki pokusati da ti docaram kako sam ja shvatila sve to oko Bosanca, Hrvata i Srbina.
Hrvat je ispao naj pametniji i zbrisao na vreme, Srbin je sve zajebao pa se jos i vratio na kraju zbog krvavog obracuna, jer mu nije bilo dovoljno
a Bosanac nije ispao glup kako ti kazes vec samo pomalo naivan,jer je verovao svima pa se nakraju sprijateljio i sa Srbinom koga je dan pre toga osamario i koji je ustvari bio uzrocnik svih problema i ako se osvrnes na situaciju 90-tih shvatices mozda sta je pisac hteo da kaze.
A moj ti je predlog da odgledas film jos jednom i pokusas da pohvatas sve zajebancije i viceve jer je stvarno maksimalno duhovit.
Pozdrav

Hrvat je ispao naj pametniji i zbrisao na vreme, Srbin je sve zajebao pa se jos i vratio na kraju zbog krvavog obracuna, jer mu nije bilo dovoljno
A moj ti je predlog da odgledas film jos jednom i pokusas da pohvatas sve zajebancije i viceve jer je stvarno maksimalno duhovit.
Pozdrav
- manijak1
Hamza 1
bez citiranja Bore Knindže
Manijak1 .....Breskvo .....vodim te na mjesto snimanja
ako hoćeš
samo ti i ja snimamo Karaulu 2

Manijak1 .....Breskvo .....vodim te na mjesto snimanja
- manijak1
Hamza 1 ne raspravljaj se
s ovim gore ......još imaš sreće pa su danas dobre volje
tišu , šajslu Breskvu ( samo je moja i ničija više
) i tako to
ako ti je loše idi na bez cenzure pa malo Hajeta zezaj
.
Breskvo poslije prvog kruga ?
Karaula je .....prvi film u regionu kojeg svi gledaju
nekako prihvatljivo ? 
Breskvo poslije prvog kruga ?
Karaula je .....prvi film u regionu kojeg svi gledaju
-
breskva
E neznam da li si imao prilike da gledas film" Kad porastem bicu Kengur" odlican je film, glumi isto Sergej Trifunovic i odlicna mu je uloga.
Kengur je golman iz Beograda koji je otisao u Englesku da brani za Ipswitch( valjda se tako pise) a drugari iz kraja, se klade i gledaju tekme ..odlican film duhovit, eto predlog za jos jedan film koji bi mogao da bude prihvatljiv sa svih strana i nema ni malo ratne konotacije.
Ala sam se raspricala danas
Kengur je golman iz Beograda koji je otisao u Englesku da brani za Ipswitch( valjda se tako pise) a drugari iz kraja, se klade i gledaju tekme ..odlican film duhovit, eto predlog za jos jedan film koji bi mogao da bude prihvatljiv sa svih strana i nema ni malo ratne konotacije.
Ala sam se raspricala danas
- manijak1
Svakako sa mnom .....evociraćemo Karaulu
U vezi Klokana vratara
1. Readingchmp 46 31 13 2 99 - 32 106 - isti Željo svega mi
Engleski Željo u Premier ligi slijedeće godine
2. Sheffield U 46 26 12 8 76 - 46 90
3. Watford 46 22 15 9 77 - 53 81
4. Preston 46 20 20 6 59 - 30 80
5. Leeds 46 21 15 10 57 - 38 78
6. Crystal Palace 46 21 12 13 67 - 48 75
7. Wolverhampton 46 16 19 11 50 - 42 67