Disclaimer: AKO JOŠ NISTE GLEDALI FILM, NEMOJTE ČITATI, OTKRIVA SE RADNJA
Na kraju filma Dževad prikazuje Asadu novo, "stvarno" rješenje suda. Majka i on mu saopćavaju da je u stvari pismo sa početka bila varka, da nekako završi fakultet.
Međutim, meni ta priča nekako ne pije vode. Prošle su tri godine, zašto nisi došli na neku takvu ideju ranije? Šta je sa kreditom?
Realnije mi je da su Asadova majka i Dževad to zajedno "riješili" u sudu, međutim, bojali su se, kako objasniti Asadu a da ovaj ne odglumi poštenjačinu.
Vidimo i scenu kod rektora univerziteta, gdje se Asadu govori da napusti ured, svako zna da on nije baš fan tih mutnih poslova.
Po meni, vjerovatnije je da se radi o nečemu između: Dževad i Asadova majka jesu time htjeli natjerati Asada da završi fakultet, ali su to tek odlučili kada su sve završili na sudu, shvatili su da imaju situaciju u kojoj napokon Asada mogu natjerati da nađe posao, nešto riješi glede svog statusa.
Komšiju sa pisaćom mašinom jesu koristili, ali baš da zastave to drugo rješenje. Tek to drugo je "lažno", a ne prvo...
Film Amanet: Vjerodostojnost prvog rješenja sa suda
Moderator: _BataZiv_0809
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
- problemnatravunu
#2 Re: Film Amanet: Vjerodostojnost prvog rješenja sa suda
Film je , blago rečeno, nikakav
Ima ga slobodno za pogledati na YT , a privuklo me kad sam vidio silne reklame za nastavak tog filma ...
Sumnjam da ću taj nastavak gledati
Ima ga slobodno za pogledati na YT , a privuklo me kad sam vidio silne reklame za nastavak tog filma ...
Sumnjam da ću taj nastavak gledati
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3 Re: Film Amanet: Vjerodostojnost prvog rješenja sa suda
Zar se ovo sto pises ne odnosi na Testament