Ja nikad nisam cuo da ima takve BRACE
Fildžan viška
- sekiracija
Pitas: Vjerujete li u suzivot BRACE razlicitih vijera i nacija u BiH,
- valterbranisarajevo
Sarajevo - Rapid 1:0
Bilo je lijepo gledati kako: Emir Obuca, Vule Trivunovic, Muhidin Zukic, Marinko Mackic, Admir Hasancic, Zdravko Saraba.... slave veliku pobjedu.
Cestitke i mnogo uspjeha u Bukurestu !
Bilo je lijepo gledati kako: Emir Obuca, Vule Trivunovic, Muhidin Zukic, Marinko Mackic, Admir Hasancic, Zdravko Saraba.... slave veliku pobjedu.
Cestitke i mnogo uspjeha u Bukurestu !
- valterbranisarajevo
Diskusije na forumima u ukljucenim u Fildzan viska cete od sada moci pratiti i preko web stranice:
http://www.fildzanviska.ba/
http://www.fildzanviska.ba/mreza.htm
Da li Vam se svidja projekat Fildzan viska ? Smatrate li da dobri vijekovni obicaj ispijanja kafe/kave/kahve sa komsijama i susjedima moze pomoci da opet zivimo kao normalni ljudi?
Ukoliko je odgovor DA, pozivam Vas da se registujete na sto vise foruma ukljucenih u mrezu i komunicirate sa normalnim ljudima, cak i ako oni imaju nekih dilema i strahova. Pokusajmo u normalnom, civiliziranom dijalogu uciniti zivot na ovim prostorima ugodnijim nama i nasoj djeci.
Ako tako uspijemo razbiti predrasude, vidicemo da su i „ONI“ obicni ljudi, sa obicnim ljudskim problemima kao i „MI“ i da je i oni žele da dozive bolje i ljepse sutra bez ratova i mržnje, jada i siromastva - makar malo sretnije od ovog ruznog danas.
Idemo dalje !
Da li Vam se svidja projekat Fildzan viska ? Smatrate li da dobri vijekovni obicaj ispijanja kafe/kave/kahve sa komsijama i susjedima moze pomoci da opet zivimo kao normalni ljudi?
Ukoliko je odgovor DA, pozivam Vas da se registujete na sto vise foruma ukljucenih u mrezu i komunicirate sa normalnim ljudima, cak i ako oni imaju nekih dilema i strahova. Pokusajmo u normalnom, civiliziranom dijalogu uciniti zivot na ovim prostorima ugodnijim nama i nasoj djeci.
Ako tako uspijemo razbiti predrasude, vidicemo da su i „ONI“ obicni ljudi, sa obicnim ljudskim problemima kao i „MI“ i da je i oni žele da dozive bolje i ljepse sutra bez ratova i mržnje, jada i siromastva - makar malo sretnije od ovog ruznog danas.
Idemo dalje !
- manijak1
Maja bjezi ca pojitike ......
.....pokvajicec ce

-
callmethebreeeze
odlicno.valterbranisarajevo wrote:Diskusije na forumima u ukljucenim u Fildzan viska cete od sada moci pratiti i preko web stranice:
- valterbranisarajevo
Eto... Skontajte sta bi jos trebalo dodati, mozda nesto izbaciti?
-
Sindjir
USLOV ZA TAJ VAS FILDZAN VISKA JE::::JEDNA DOMOVINA BiH, AUTOMATSKI I BEZ UVJETNO UKIDANJE ENTITETA U BIH, JEDNA ZASTAVA U BiH, JEDNA HIMNA U BIH, JEDAN USTAV U BIH KOJEGA CE SVI POSTOVATI, NACIONALIZAM I FASIZAM I FUNDAMENTALIZAM SASJECI U KORJENU DUBLJE NEGO STO SU TO RADILI PARTIZANI SA (CETNISTVOM I USTASTVOM),SVE SVECE I SVECEVE I NJIHOVE SLIKE I PORTRETE STJERATI U CRKVE , DZAMIJE I OSTALE VJERSKE BOGOMOLJE, KRSTOVE I KRIZEVE I SVE DRUGE PROVOKATIVNE SAOBRACAJNE ZNAKOVE ILI OBILJEZJA POVUCI KOJI SU PODIGNUTI TIK UZ PROMETNICE ILI PAK PO BRDIMA I PLANINAMA, I POHRANITI SVE TO NA ZA TO ODREDJENA MJESTA.USKRATITI DRZAVLJANSTVO BOSNE I HERCEGOVINE SVAKOME STRANCU KOJI NE ISPUNJAVA USLOVE ZA TO I TKO TO ZLOUPOTRBLJAVA RADI NEKAKVIH PRLJAVIH RABOTI, I KADA SE ZASTAVA BIH ZAVIJ(H)ORI OD UNE DO DRINE I OD SAVE DO MORA BIT CE MOJ JARANE I ''DVA FILDZANA VISKA'' A NE JEDAN TO TI GARANTUJEM ZIVOTOM!!!! SELLAM I POZDRAV RAJI I PRIJATELJIMA!! NEKA ZIVI DRUG TITO I NJEGOVO DJELO U SVIMA VAMA I NAMA!!!!
-
cernica
Tacno - VISKA (iako nisi tako mislio). VISAK je vec danas. Ostaje samo jedan da se Bosanci sami sa sobom sabiru, prijateljuju i zive. Sami sa sobom - svojim jedinim prijateljem.Sindjir wrote:KADA SE ZASTAVA BIH ZAVIJ(H)ORI OD UNE DO DRINE I OD SAVE DO MORA BIT CE MOJ JARANE I ''DVA FILDZANA VISKA'' A NE JEDAN
E pa kad je bal - nek je i maskembal. I Titov komunizam treba sasjeci u korjenu, da se vise nikad, nikad ne pojavi.Sindjir wrote: NEKA ZIVI DRUG TITO I NJEGOVO DJELO U SVIMA VAMA I NAMA!!!!
-
mr__bosnjak
"Onda dođoše neljudi i posvađaše komšije radi mizernog cilja da napune svoje džepove tuđim znojem i mukom, i da preko noći od fukare postanu gospoda, (ali ne uspješe, gospodin se ne postaje nego se rađa). Međutim, komšija u dnu duše sada osjeća da je ova kafa/kava/kahva koju sada pije sa "svojim" nekako gorka, i da nije tako pitka kao ona koju je pio prije rata sa svojim komšijom druge nacije. Ima dva izbora ili će prestati sa najdražim užitkom ili će morati naći svog starog komšiju, pogledati se u sa njim u oči i ponovo kao nekada, kada su dobri hodali po ovoj zemlji, popiti zajedno najslađi napitak. I gle čuda, ta kafa/kava/kahva će za razliku od one prve biti tako slatka i pitka – moraće "nastaviti“ još jednu džezvu."
@Valter
Dosad sam ovo podrzavao ali kad pogledam blize smrdi mi na izjednacavanje strana.
Dosli ne-ljudi i posvadjali komsije(vjerovatno SDA-SDS-HDZ)?
Covjece! Gdje ti zivis?
Na svim stranama je isto?
Ma bjezi! To sto se desilo je da su IZVANA dosli agresori i jedni im se prikljucili a drugi nisu i branili BiH i njenu multinacionalnost. Kod tih drugih je ocuvan "Fildzan Viska" i Bosna i Hercegovina i sve sto ona predstavlja ukljucujuci multinacionalnost. Dok je kod prvih genocid izvrsen.
Ovo je kao reci "prije su Nijemci i Jevreji zajedno pili kahvu(sto i jesu) i onda su dosli zli ljudi i posvadjali ih iz vlastitih interesa, da napune dzepove, ali sada i Nijemcu fali Jevrej i Jevreju Nijemac..."
Kako glupo samo ovo zvuci!
@Valter
Dosad sam ovo podrzavao ali kad pogledam blize smrdi mi na izjednacavanje strana.
Dosli ne-ljudi i posvadjali komsije(vjerovatno SDA-SDS-HDZ)?
Covjece! Gdje ti zivis?
Na svim stranama je isto?
Ma bjezi! To sto se desilo je da su IZVANA dosli agresori i jedni im se prikljucili a drugi nisu i branili BiH i njenu multinacionalnost. Kod tih drugih je ocuvan "Fildzan Viska" i Bosna i Hercegovina i sve sto ona predstavlja ukljucujuci multinacionalnost. Dok je kod prvih genocid izvrsen.
Ovo je kao reci "prije su Nijemci i Jevreji zajedno pili kahvu(sto i jesu) i onda su dosli zli ljudi i posvadjali ih iz vlastitih interesa, da napune dzepove, ali sada i Nijemcu fali Jevrej i Jevreju Nijemac..."
Kako glupo samo ovo zvuci!
-
Odisej
Pa kako ste mi dobri ljudi.
Bosanci i Hercegovci.
Evo se sa ( Slavko ) upravo spreman da trknem malo pored Drine , skupa sa mojim prijateljom i kumom Emirom i badžom Ibrom.
Pa ko velim , ako imate vremena , svratite na kahvu a biće i kafe..
A bogami će se naći i koje pivce za živce..
Živio i zdravi bili !
Bosanci i Hercegovci.
Evo se sa ( Slavko ) upravo spreman da trknem malo pored Drine , skupa sa mojim prijateljom i kumom Emirom i badžom Ibrom.
Pa ko velim , ako imate vremena , svratite na kahvu a biće i kafe..
A bogami će se naći i koje pivce za živce..
Živio i zdravi bili !
-
mr__bosnjak
Ma dze si Slavko Gorazdaninu! 
-
cernica
E ovi ce ti odgovoriti da nisu svi Njemci i Jevreji ekstremni.mr__bosnjak wrote: Ovo je kao reci "prije su Nijemci i Jevreji zajedno pili kahvu(sto i jesu) i onda su dosli zli ljudi i posvadjali ih iz vlastitih interesa, da napune dzepove, ali sada i Nijemcu fali Jevrej i Jevreju Nijemac..."
Naravno da nisu, ali koja samo to budala moze biti pa reci "Hajde da ih imenujemo zlocince". Ispravnije bi bilo (lakse bi bilo) reci: "Hajde da imenujemo ko nije". U tom slucaju, radi se o imenima a ne o narodu. Tako da kad neko kaze "Srbi i Hrvati su napravili agresuju na Bosnu i njeno stanovnistvo" je apsolutno u pravu, a jos bi bio ispravniji kada bi dodao: "Ali Milan x i Ante x nisu".
Dakle, tek kada ovi s kojima zelite kafe ispijati prihvate ovu istinu, imat ce te morala i nastaviti s njima kafu ispijati.
-
mr__bosnjak
Pa evo svratio sam, virtualnoOdisej wrote:Evo me drugar , malo sam bio odsutan , ali evo me nazad..
Haj, svrati...

-
mr__bosnjak
Ako Bog da!Odisej wrote:OK , ali se ipak nadam da ćemo jednom popiti tu kafu uz Drinu,a ?
-
dinamit_covjek
Raspalit roštilj uz Drinu pa onda kahva
-
mr__bosnjak
A rakija?dinamit_covjek wrote:Raspalit roštilj uz Drinu pa onda kahva
- valterbranisarajevo
- valterbranisarajevo
...