Filantrop Vs mizantrop
- Zejnep
#1 Filantrop Vs mizantrop
Filantropi vs Mizantropi.
Prvi vole ljude, a mrze pojedinca, a drugi mrze ljude, a vole neposrednog covjeka - pojedinca , kazu.
Kojoj skupini pripadate? Volite li ljude?
Prvi vole ljude, a mrze pojedinca, a drugi mrze ljude, a vole neposrednog covjeka - pojedinca , kazu.
- Edin H.
#2 Re: Filantrop Vs mizantrop
Volim ako su poslusni. 
- ferratilis
#3 Re: Filantrop Vs mizantrop
Najvise mrzim recenice tipa "ma meni je bitno samo da si covjek, religija nije bitna", koja se ustalila u nasoj zbilji, tako da cu reci da mrzim sve podjednako 
A nisam ni od onih sto kazu "meni su psi drazi nego ljudi", takve jos vise mrzim
A nisam ni od onih sto kazu "meni su psi drazi nego ljudi", takve jos vise mrzim
- medvjed23
- Zejnep
#5 Re: Filantrop Vs mizantrop
Cini li se meni ili mi zivimo u mizantropsko vrijeme? Ako je suditi po ponasanju ljudi, izgleda da da. Niko nikog ne postuje, niko ne zeli dobro nekom drugom, ako taj neko drugi nismo mi sami ili neko nama blizak. Sve osudjujemo, trazimo mane svakom i svemu.
- medvjed23
#6 Re: Filantrop Vs mizantrop
sve je to načelno tako u samoći ili u nekom intimnom krugu ljudi.. no, prije nego što iskorači u javnost, čovjek se često naoruža osmijesima, lijepim željama i raznim izrazima poštovanja.. sljedstveno, ponekad imamo utisak da je svijet ljepši i humaniji nego što jeste..
- Mišo_Kovač
#7 Re: Filantrop Vs mizantrop
Apsolutno sve mi je draže od ljudi, ne samo psi 
- Connaisseur Karlin
#9 Re: Filantrop Vs mizantrop
najvise , logicno, volim sebe, sebi sam broj jedan, a druge volim ako cijene ljubav i postovanje, no takvih je jako malo
ljudi su drustvena bica, moraju suradjivati, nema eksluzivne veze za ljubavi
ljubav prema zivotinjama, pat parent ponasanje, mi je komicno
meni su biljke intersantnije od zivotinja 
definicije su nelogicne, ne mozes iskljucivo cijenniti individuu ili iskljucivo drustvoZejnep wrote:Filantropi vs Mizantropi.
ljubav prema zivotinjama, pat parent ponasanje, mi je komicno
- Zejnep
#10 Re: Filantrop Vs mizantrop
A priznamo li olako da ne volimo ljude? Nije li to pogresno? Prihvatiti da smo covjekomrzci?medvjed23 wrote:sve je to načelno tako u samoći ili u nekom intimnom krugu ljudi.. no, prije nego što iskorači u javnost, čovjek se često naoruža osmijesima, lijepim željama i raznim izrazima poštovanja.. sljedstveno, ponekad imamo utisak da je svijet ljepši i humaniji nego što jeste..
Mislimo li da smo.bolji od drugih...ili...? I ako vec ne volimo ljude, zasto nam tesko pada ljudska patnja? Meni pada tesko a ne volim ljude, mislim da ih ne volim
Ova pitanja u stvari ja postavljam sebi, i ne, ne persiram sebe
- hrle1976
#11 Re: Filantrop Vs mizantrop
Ja sam zasigurno mizantrop 
- medvjed23
#12 Re: Filantrop Vs mizantrop
zanimljiva pitanja o kojima bi svako trebao u svoje ime..Zejnep wrote:A priznamo li olako da ne volimo ljude? Nije li to pogresno? Prihvatiti da smo covjekomrzci?medvjed23 wrote:sve je to načelno tako u samoći ili u nekom intimnom krugu ljudi.. no, prije nego što iskorači u javnost, čovjek se često naoruža osmijesima, lijepim željama i raznim izrazima poštovanja.. sljedstveno, ponekad imamo utisak da je svijet ljepši i humaniji nego što jeste..
Mislimo li da smo.bolji od drugih...ili...? I ako vec ne volimo ljude, zasto nam tesko pada ljudska patnja? Meni pada tesko a ne volim ljude, mislim da ih ne volim
Ova pitanja u stvari ja postavljam sebi, i ne, ne persiram sebevoljela bih znati postoje li ljudi koje "muci" isto.
ja mrzim jednu osobu, al ta mržnja polako ali sigurno jenjava.. par osoba volim.. prema ostalima sam ravnodušan.. nekad mi se čini da, ko bukovski, u samoći cvjetam.. nekad, doduše dosta rijetko, imam napade ekstrovertnosti..
da bih poštovao ljude, ne moram ih voljeti.. na sposobnosti poštivanja drugih treba raditi, na emocijama ne.. emocije je nemoguće ili u najboljem slučaju jako teško mijenjati i najbolje je glede njih biti iskren, i prema sebi i prema drugima..
kad činim lijepe stvari za ljude, to je češće rezultat etike nego ljubavi.. i kad me pogodi tuđa patnja, to, ponovo, ima mnogo veze sa osjećajem za pravdu, a malo il nimalo sa ljubavlju..
- triconja
#13 Re: Filantrop Vs mizantrop
Ja sam nacionalista i libo me ona stvar sta ko misliferratilis wrote:Najvise mrzim recenice tipa "ma meni je bitno samo da si covjek, religija nije bitna", koja se ustalila u nasoj zbilji, tako da cu reci da mrzim sve podjednako