Fikret (srebrena malina) i respiratori
#9326 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Nadam se da ce sudjenje biti otvoreno za javnost, uzitak ce biti pratit.
- uglavnomja
#9327 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
nastimala je banda sebi sve od prvog dana da mogu rahat krasti
Član 58.
Preventivna suspenzija
1. Kada se protiv državnog službenika donese naredba o provođenju istrage za krivična djela korupcije ili krivična djela protiv službene i druge odgovorne dužnosti, ili se državni službenik nalazi u pritvoru, institucija u kojoj je državnu službenik zaposlen odmah ga suspendira.
2. Kada se pokrene postupak u skladu sa članom 57. ovog zakona, institucija u kojoj je državni službenik zaposlen suspendirat će ga u slučajevima:
a) ako je protiv državnog službenika pokrenut krivični postupak za krivično djelo za koje se izriče kazna zatvora u trajanju od najmanje pet godina;
b) ako je državni službenik zatečen u izvršenju krivičnog djela za koje se izriče kazna zatvora u trajanju od najmanje pet godina;
c) ako postoje ozbiljni razlozi koji ukazuju na izvršenje krivičnog djela.
3. Kada se pokrene postupak u skladu s članom 55. ovog zakona, institucija u kojoj je državni službenik zaposlen suspendirat će ga u slučajevima ako:
a) postoji osnovana sumnja da bi za vrijeme trajanja disciplinskog postupka državni službenik mogao ponovo prekršiti službene dužnosti;
b) postoji osnovana sumnja da bi državni službenik mogao uticati na svjedoke;
c) postoje neki drugi razlozi za koje institucija ocijeni da su osnovani.
4. Za rukovodeće državne službenike suspenziju izriče organ nadležan za postavljenje.
5. U slučaju preventivne suspenzije:
a) državni službenik koji je suspendiran prima puni iznos plaće do okončanja krivičnog, odnosno disciplinskog postupka;
b) disciplinski postupak suspendira se do donošenja pravosnažne presude nadležnog suda.
ima i disciplinski postuapak, kome se da da cita
http://www.ads.gov.ba/v2/index.php?opti ... &Itemid=88

Član 58.
Preventivna suspenzija
1. Kada se protiv državnog službenika donese naredba o provođenju istrage za krivična djela korupcije ili krivična djela protiv službene i druge odgovorne dužnosti, ili se državni službenik nalazi u pritvoru, institucija u kojoj je državnu službenik zaposlen odmah ga suspendira.
2. Kada se pokrene postupak u skladu sa članom 57. ovog zakona, institucija u kojoj je državni službenik zaposlen suspendirat će ga u slučajevima:
a) ako je protiv državnog službenika pokrenut krivični postupak za krivično djelo za koje se izriče kazna zatvora u trajanju od najmanje pet godina;
b) ako je državni službenik zatečen u izvršenju krivičnog djela za koje se izriče kazna zatvora u trajanju od najmanje pet godina;
3. Kada se pokrene postupak u skladu s članom 55. ovog zakona, institucija u kojoj je državni službenik zaposlen suspendirat će ga u slučajevima ako:
a) postoji osnovana sumnja da bi za vrijeme trajanja disciplinskog postupka državni službenik mogao ponovo prekršiti službene dužnosti;
4. Za rukovodeće državne službenike suspenziju izriče organ nadležan za postavljenje.
a) državni službenik koji je suspendiran prima puni iznos plaće do okončanja krivičnog, odnosno disciplinskog postupka;
b) disciplinski postupak suspendira se do donošenja pravosnažne presude nadležnog suda.
#9328 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Vidis ti pacenika na ovom forumu i komentar nastimali lopovi za sebe...uglavnomja wrote: ↑26/01/2021 16:37nastimala je banda sebi sve od prvog dana da mogu rahat krasti![]()
Član 58.
Preventivna suspenzija
Znaci bez obzira dali je nako stvarno kriv ili ne...trebalo bi dati otkaz, sjebat nekome egzistenciju i zivot, pa ako se dokaze da je neko zaista nevin ...onda samo izjaviti ...eto izvini, jebaji ga mi mislili da si kriv...
Zato postoji upravo ono: " Niko nije kriv dok mu se to ne dokaze."
POdjite samo od zvanicnih podataka koliko se u BiH vodilo kricnih postupaka protiv osoba za koje nije dokazano da su pocinili krivicno djelo...halal im bila svaka marka koju su dobili kao odstetu od strane drzave...(mada i taj novac koji je isplacemn kao odsteta je nas novac)
- uglavnomja
#9329 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
najnjanjanja
znaci ima minimalac, ima destimulacija, imaju razne kazne, prvenstveno suspenzija ...
a ne puna plata
i jos da radi
gdje je taj disciplinski postupak koji je trebao biti pokrenut prvi dan?
na stranu sto i poslije odlezanog zatvora za recimo korupciju i kradju drzavnog novca poslije nekoliko godina opet moze da se vrati na isto mjesto u javnoj sluzbi
lesinari
lijepi kinezi, metak i vjesanje
znaci ima minimalac, ima destimulacija, imaju razne kazne, prvenstveno suspenzija ...
a ne puna plata
i jos da radi
na stranu sto i poslije odlezanog zatvora za recimo korupciju i kradju drzavnog novca poslije nekoliko godina opet moze da se vrati na isto mjesto u javnoj sluzbi
lesinari
#9330 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Prije svega ja sam pobornik uvodjenja smrtne kazne i dozivotnog zatvora, to je upravo ono sto bi unijelo sigurnost u drustvu...uglavnomja wrote: ↑26/01/2021 17:48najnjanjanja
a ne puna plata
i jos da radi
lesinari
Medjutim zalisno je dokle smo stigli...citam neki dan nacelnik Kiseljaka presudjeni kriminalac potpisao ugovor o izgradnji doma zdravlja 5 mil sa firmom prrsudjenog krimanlca, kadra HDZ-a za kojeg su nedavno tvrdili na forumu da sam Ja...
Kada ljudi kriminalci modu dobiti podrsku biraca da budu nacelnici opstina...sta se onda trebamo cuditi Fadilu, Fikretu i Solaku sto se caste narodnim novcem...
#9331 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Presuđeni kriminalci su valjda nešto i odležali. Treba presuditi i 3 F + M pa da ih izaberemo na bolje funkcije.joe_black wrote: ↑26/01/2021 23:04
Prije svega ja sam pobornik uvodjenja smrtne kazne i dozivotnog zatvora, to je upravo ono sto bi unijelo sigurnost u drustvu...
Medjutim zalisno je dokle smo stigli...citam neki dan nacelnik Kiseljaka presudjeni kriminalac potpisao ugovor o izgradnji doma zdravlja 5 mil sa firmom prrsudjenog krimanlca, kadra HDZ-a za kojeg su nedavno tvrdili na forumu da sam Ja...
Kada ljudi kriminalci modu dobiti podrsku biraca da budu nacelnici opstina...sta se onda trebamo cuditi Fadilu, Fikretu i Solaku sto se caste narodnim novcem...
-
#9332 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Da si ti pravosudna vlast, stranke SDA nestalo bi iz javnosti, svi viši funkcioneri bili bi pogubljeni ili bi rezali Zeničko željezojoe_black wrote: ↑26/01/2021 23:04Prije svega ja sam pobornik uvodjenja smrtne kazne i dozivotnog zatvora, to je upravo ono sto bi unijelo sigurnost u drustvu...uglavnomja wrote: ↑26/01/2021 17:48znaci ima minimalac, ima destimulacija, imaju razne kazne, prvenstveno suspenzija ...
a ne puna plata
i jos da radi
lesinari

-
#9333 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Sutra se ovi preposteni ljudi izjasnjavaju pred sudom, naravno da plate ne kasne, poticaju se dobili - nove ce dobiti, nove akcije planiraju - vjerovatno i realizuju.
U međuvremnu: https://www.klix.ba/vijesti/bih/civilna ... /210128070
#9334 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
ALi komentari ispod su vrh, zlocasti Verlab je kriv, vojvoda Kojotovic hoce da rusi entitetskog premijera to je drzavni udarDonieBrasco wrote: ↑28/01/2021 14:09Sutra se ovi preposteni ljudi izjasnjavaju pred sudom, naravno da plate ne kasne, poticaju se dobili - nove ce dobiti, nove akcije planiraju - vjerovatno i realizuju.

- uglavnomja
#9335 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
legla transa sendvicadr_Evil wrote: ↑28/01/2021 14:40ALi komentari ispod su vrh, zlocasti Verlab je kriv, vojvoda Kojotovic hoce da rusi entitetskog premijera to je drzavni udarDonieBrasco wrote: ↑28/01/2021 14:09Sutra se ovi preposteni ljudi izjasnjavaju pred sudom, naravno da plate ne kasne, poticaju se dobili - nove ce dobiti, nove akcije planiraju - vjerovatno i realizuju.
U međuvremnu: https://www.klix.ba/vijesti/bih/civilna ... /210128070![]()
![]()

i to s majonezom
#9336 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Za najbolji komentar pored free topsa dobiju i cenera kod hifeuglavnomja wrote: ↑28/01/2021 15:33legla transa sendvicadr_Evil wrote: ↑28/01/2021 14:40ALi komentari ispod su vrh, zlocasti Verlab je kriv, vojvoda Kojotovic hoce da rusi entitetskog premijera to je drzavni udarDonieBrasco wrote: ↑28/01/2021 14:09Sutra se ovi preposteni ljudi izjasnjavaju pred sudom, naravno da plate ne kasne, poticaju se dobili - nove ce dobiti, nove akcije planiraju - vjerovatno i realizuju.
U međuvremnu: https://www.klix.ba/vijesti/bih/civilna ... /210128070![]()
![]()
![]()
i to s majonezom

#9337 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Jos nisu skontali kako se pale!
Ne odustaju..koga li ce upecati?

Ne odustaju..koga li ce upecati?

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) raspisala je jučer novi tender za zakonsku verifikacija ventilatora ACM812A.
- ugly duckling
#9338 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
sad trebaju vakcine nabavitDonieBrasco wrote: ↑28/01/2021 14:09Sutra se ovi preposteni ljudi izjasnjavaju pred sudom, naravno da plate ne kasne, poticaju se dobili - nove ce dobiti, nove akcije planiraju - vjerovatno i realizuju.
s majkom spavali
da je drzava kako treba vec bi gulili 40 godina
ustvari nebi ni dosli u priliku da oni nesto odlucuju
-
#9339 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Sama cinjenica da su ovo ucinili u vrijeme planetarne epidemije kada se masovno gube ljudski zivoti, oni su mislili na svoje đepove i pljacku !
Zlocin protiv covjecnosti !
Zlocin protiv covjecnosti !
-
#9340 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Mislim da ce to Fiki preuzet nase, ima iskustvo sa registratorima plus veze po svijetuugly duckling wrote: ↑28/01/2021 17:23sad trebaju vakcine nabavitDonieBrasco wrote: ↑28/01/2021 14:09Sutra se ovi preposteni ljudi izjasnjavaju pred sudom, naravno da plate ne kasne, poticaju se dobili - nove ce dobiti, nove akcije planiraju - vjerovatno i realizuju.
s majkom spavali
da je drzava kako treba vec bi gulili 40 godina
ustvari nebi ni dosli u priliku da oni nesto odlucuju

-
#9341 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Hoće li se danas braniti šutnjom?
Zamolio bih sud da isplati dnevnice okrivljenimadu u procesu, umjesto da danad "rade i da se trude" i zarade 25marki njihA trojica danas moraju u Saraj'vo samo da kažu jesu li krivi ili nisu. Đej tu pravda?! Pogotovo za Solaka, čojk od maja mjeseca na brenti na dnevnici, jedva kraj s krajem sastavlja, a Fikro moro haplicirat za još jedan poticaj od države, ide rrgistracija i veliki servis na Džaguaru, valja to isfinancirati. Za Fadilja mi nije briga, legla COVID tranša od države na sve firme u kojima je dioničar, biće za desetke i vala za kefir kod Mrkve pa nek ide sve u mačku piterinu
Zamolio bih sud da isplati dnevnice okrivljenimadu u procesu, umjesto da danad "rade i da se trude" i zarade 25marki njihA trojica danas moraju u Saraj'vo samo da kažu jesu li krivi ili nisu. Đej tu pravda?! Pogotovo za Solaka, čojk od maja mjeseca na brenti na dnevnici, jedva kraj s krajem sastavlja, a Fikro moro haplicirat za još jedan poticaj od države, ide rrgistracija i veliki servis na Džaguaru, valja to isfinancirati. Za Fadilja mi nije briga, legla COVID tranša od države na sve firme u kojima je dioničar, biće za desetke i vala za kefir kod Mrkve pa nek ide sve u mačku piterinu
#9342 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Eto kaze Fiki nema on nista sa tim, Lala mu rekla se smije i kad ne konta fol
#9343 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Fahro nabacio kilograma. Ide to fino preko stoje. Valjda od stresa.
Dilfa i Malinar sa holywoodskim osmjesima, kao da idu na proglašenje najmenadžera godine.
Dilfa i Malinar sa holywoodskim osmjesima, kao da idu na proglašenje najmenadžera godine.
- uglavnomja
#9344 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
hoce li i ova oblajhana odgovarati pred sudom za izjavu da tuzilastvo koci instaliranje respiratora?
ovo je direktan napad na tuzilastvo
#9345 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
A jok, SDA brani tuzilastvo i institucije BiH od vojvode Kojotovica i izdajnika Niksica, sta non stop gostuju kod "Nenada" na fejsuuglavnomja wrote: ↑29/01/2021 09:51hoce li i ova oblajhana odgovarati pred sudom za izjavu da tuzilastvo koci instaliranje respiratora?

#9346 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
jasno je da to principijelno nije nemoguće. vodi se postupak, pa ljudi bježe od nečega od čega inače ne bi. bude to tako. ali u ovom slučaju, oni znaju da ih ne mogu verifikovati i da nisu (dosad) našli nekoga da "samo potpiše da je u redu", a oni daju časnu da ih neće stvarno koristiti
i to sami razvlače i sami su ranije obustavili postupak.

-
#9347 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Selame vas Fikro i Solak (utovio se ko međed,plata kapa, a nista se ne radi).

Papak stavio naočale,misli faca je.

Papak stavio naočale,misli faca je.
-
#9348 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Sta bulazni ova Vidovicka, zeli tuzilastvo stvoriti sliku slučaja Sanadera? To Sanadar proglasen nevinim? Sta sve i advokati sebi dozvoljavaju. Treba mediji da se sakriju u rupu, da se ne komentiraju kriminalci,jel to implicira? Samo nam je sirovina Kolic trebao dati izjavu i reci:Stidite se mediji i tuzilastvo,kao sto je na N1 rekao Emeli.
#9349 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Prije koju godinu dodje mi preporuceno da se javim u onaj sud na Grbavici, odredjen tacan datum, u tacno vrijeme..
Sjebao se ja, glavu razbijiam sto me zovu, znam da nisam nista uradio krivo al hajd ga znaj u tom trenutku. Ne mogu misliti
ni na sta drugo nego na to.
Odem na sud, oni mi nasli neki racun za komunalni usluge koji sam greskom preskocio platiti. <kad su mi to rekli groman mi teret sa ledja pao.
A ovaj zvalo, jebao majku svoju, dosao na sud kao da je u svatove krenuo, sa sve osmjehom od uha do uha.
Jebem li im dan kad oni mladomuslimanski kriminalci sjedose i odlucise napraviti stranku.
-
#9350 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
jazzer wrote: ↑29/01/2021 11:24
Prije koju godinu dodje mi preporuceno da se javim u onaj sud na Grbavici, odredjen tacan datum, u tacno vrijeme..
Sjebao se ja, glavu razbijiam sto me zovu, znam da nisam nista uradio krivo al hajd ga znaj u tom trenutku. Ne mogu misliti
ni na sta drugo nego na to.
Odem na sud, oni mi nasli neki racun za komunalni usluge koji sam greskom preskocio platiti. <kad su mi to rekli groman mi teret sa ledja pao.
A ovaj zvalo, jebao majku svoju, dosao na sud kao da je u svatove krenuo, sa sve osmjehom od uha do uha.
Jebem li im dan kad oni mladomuslimanski kriminalci sjedose i odlucise napraviti stranku.

Kae gospodine, ne možete registrovati auto imate neplaćnu kaznu. Rekoh molim? Kakvu, gdje šta, nemam pojma?
Isprinta on, veli tu i tu ograničenje 50 ti vozio 64, a u PM rekoh, nije valjda,jesam furo priznajem. Pa kako ću velim platit, sad decembar a ovo iz jula, slikalo me a ništa na vrata nisam dobiJo. Veli to ja ne znam, al zakon je zakon. Jbte rekoh al ste ažurni, jedino kod Fadila šteka, gleda ona u mene i šuti.