Fikret (srebrena malina) i respiratori

User avatar
Billy The Pljuc
Posts: 2038
Joined: 06/02/2015 07:59
Location: Ni tam' ni vam'

#8401 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc » 25/11/2020 11:58

dr_Evil wrote:
25/11/2020 08:42
Better Man wrote:
24/11/2020 22:33
Sudija koji bi eventualno odgovorne oslobodio krivice, taj bi trebao biti po kratkom postupku smijenjen s položaja i smješten u zatvor na višegodišnju robiju uz doživotnu zabranu javnog rada. Isto sve ovo i za tužioce ako im padne optužnica.
Trebao bi biti, samo ne znam ko ce ga smijeniti. Njihova policija, tuzilastvo, odbrana, SIPA, OSA, OS-BiH.

Obezbjedili su svoju pra pra pra unucad kradjom, i oprali pare 1000x puta da se ne moze uci u kraj. Placaju joe_blacka i ostale slicne njemu da nam vaze ovuda kako ne moze biti promijena, pa da i ono malo volje ubiju u narodu. I na kraju dana, jedini nacin borbe protiv njih preostaje bombica kad se okupe negdje. Sad ce Osmica da me trazi ko sam sta sam
:lol:

Izvini što se smijem, ima Osmica prečih briga od nas forumaša.

Sasvim realno razmišljanje je da ovi i ovakvi pravdu mogu doživjeti samo da ih se "linčuje" što je po meni lično sasvim prihvatljivo. Iskustvo nam govori da nijedan tužilac, sudija ili bilo ko u hijerarhiji a koji su do sada odbacivali optužnice, oslobađali od krivice, opstruisali na sve moguće načine predmete na kojima su radili i na taj način obezvrjeđivali institucije koje predstavljaju nije odgovarao niti "platio" za to, eventualno su samo odlazili na druge pozicije i na tome se završavalo uglavnom.

Kao što napisah mi smo duboko bolesno i korumpirano društvo, nema načina da se riješimo ovakvih "kadrova" osim da se izađe pred institucije i zahtjeva njihovo ultimativno povlačenje sa funkcija i zabrana djelovanja. Neki će reći da je to rušenje institucija ali nije, nezadovoljstvo radom istih se može korigovati protestima i agitovanjem za povlačenjem i smjenom. Ono što je možda i veći problem jeste da oni koji su instalirali ove podobnike uvijek nađu načina da svoje kadrove izguraju na bitne pozicije u tužilaštvu i sudstvu jer im to "demokratski izbori" omogućavaju. Da bi se ta sprega razbila "demokratskim" putem potrebno je mnogo, ja bih rekao isuviše mnogo, vremena da prođe i da se isti potiskuju na izborima gubeći glasove i funkcije nakon istih. Rezultati prošlih izbora u KS daju neku nadu da bi se moglo nešto promijeniti vremenom ali sve je to na dugu štapu dok recimo na druge dvije strane imamo apsolutne pobjednike koji još dugo vremena neće sići sa scene jer kod njih ne postoji opozicija, nemojmo samo da nas zavarava Draškova pobjeda u BL, na kraju će biti onako kako Bajatolah (što mi se sviđa ovaj izraz :D) kaže.

SDA je ključna u prodaji države i institucija, ruku na srce mora im se priznati da su još uvijek dovoljno jaki da čine značajan faktor u BiH zahvaljujući prije svega armiji uhljeba pozapošljavanih u institucijama na svim nivoima vlasti i velikom broju firmi koje kontrolišu plus masi neobrazovanih glasača koji uredno puše njihove fore evo već decenijama. Hipotetički govoreći, kada bi se isti uspjeli poraziti do mjere da ne predstavljaju više značajan faktor tj. da im se ne omogući više krađa i instaliranje podobnika na funkcije onda bi postojala šansa da se na državnom nivou potisnu elementi kočenja razvoja države i društva.

Uzmimo samo za primjer pomoć SDA kadrova u slučajevima procesa protiv Čovića ili Čauševića i bulumente njegovih pobočnika koji uredno sjede još uvijek po institucijama, nestaju dokazi ili se ništa ne čini na postojeće. O nepokrenutim procesima protiv Dodika zbog kriminala pa i antiustavnih djelovanja i njegovih "drugara" da se i ne piše. Realno da SDA nije antidržavni element ovi pobrojani plus još mnogi koji nisu imenovani bi odavno bili iza brave. Braneći njih i pomažući im dolazimo do suštinskog problema jer da nisu branili mi danas ne bi imali jednog Novalića kao premijera, jednog Solaka na mjestu šefa FUCZ ili jednog smrdu iz Sućeske kao uspješnog bizMismena u biznisu sa malinama a koji uvozi sofisticiranu medicinsku opremu tj. trebalo bi da bude takva ali nije jer smrad ni ne zna ništa drugo osim živjeti na račun drugih kroz poticaje, sumnjive nabavke ili bestidno pokušavajući zaraditi na genocidu u Srebrenici.


User avatar
JThomas
Posts: 68036
Joined: 24/05/2008 15:01
Location: Sic semper tyrannis

#8402 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas » 25/11/2020 14:43

zabavljen je i osmica o svom jadu, i to mnogo više nego što je mislio da je to moguće.

dr_Evil
Posts: 3764
Joined: 01/07/2019 15:35
Location: Ispod Koscele

#8403 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil » 25/11/2020 16:22

JThomas wrote:
25/11/2020 14:43
zabavljen je i osmica o svom jadu, i to mnogo više nego što je mislio da je to moguće.
Nakacili mu se Gacani

Capljina74
Posts: 2808
Joined: 13/01/2020 09:50

#8404 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Capljina74 » 25/11/2020 17:20

dr_Evil wrote:
25/11/2020 16:22
JThomas wrote:
25/11/2020 14:43
zabavljen je i osmica o svom jadu, i to mnogo više nego što je mislio da je to moguće.
Nakacili mu se Gacani
Gacko polje traktor ore, a .... ko god more!

Ako udari predji tih tri'es kilometara do mene!
Ima vina, loze, suhovine... izdrzacemo udar bar tri mjeseca!

I to minimum!

User avatar
Billy The Pljuc
Posts: 2038
Joined: 06/02/2015 07:59
Location: Ni tam' ni vam'

#8405 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc » 25/11/2020 18:11

Image

"ČEMU ĆE SLUŽITI?": Novi skandal s respiratorima "Srebrene maline"

U skladu sa Zaključkom Federalnog štaba civilne zaštite od 2. septembra 2020. godine, nastavak instalacije ventilatora u zdravstvene ustanove na području Federacije BiH planiran je za četvrtak, 26. novembra 2020. godine, poručili su prije dva dana iz FUCZ-a za N1.

Ali, hoće li sutra biti tako? Planirani nastavak raspodjele raspiratora "Srebrene maline" je upitan. Bar kako su za N1 izjavili iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Opće bolnice „Abdulah Nakaš“ Sarajevo.

N1 saznaje da je pročelnik Odjela anestezije, reanimacije i intenzivnog liječenja SKB Mostar, dr. Zoran Karlović obavijestio FUCZ da ne mogu prihvatiti respiratore "Srebrene maline", jer su ustanova koja se bavi pružanjem usluga u visokovrijednoj kardiohirurgiji, neurohirurgiji, usluga koje pruža opšta intenzivna i još dva respiracijska centra. U njima imaju visokokvalitetne respiratore, poput Dregera.

''To su sve visokozahtjevni bolesnici i ja se upuštati u jedan vježbovni tretman s aparatima koji su za mene nepouzdani, ne želim. Ja sam se lijepo na svemu zahvalio. Mi imamo dovoljno respiratora, nijednog trenutka nismo bili u krizi s ventilacijom kod Covida-19. Ja imam potrebu za drugim, intenzivnim uređajima koji mi koriste. Daj ono što meni treba. Imam ja ta dva respiratora. To je isti taj respirator kao iz Ujedinjenih Emirata. Ničemu ne služe. Čemu će služiti? Ja bih volio da onaj ko ih je naručio, ili neki njegov prijatelj, dođe na taj respirator pa da njemu pomaže“, direktan je bio u izjavi za N1 doktor Karlović.

No, ''odbijenica'' respiratorima "Srebrene maline", sve ukazuje na to, stiže i iz Opšte bolnice.

Šef Covid-odjela Opće bolnice, dr. Ednan Drljević za N1 tvrdi kako ih niko nije ni pitao za to, a trebao je. Neće primiti respiratore, dodaje, jer ih prvo treba pregledati Komisija za prijem Opšte bolnice, u kojoj će biti intenzivisti, oni koji će pregledati respiratore, a onda očekuju ekipu, servisere, koja će uraditi nulti servis, a potom i verifikaciju, da se zna da su respiratori ispravni. Tek tada mogu odlučiti hoće li primiti ili ne te respiratore.

''Ne da nam pošalju tek tako te respiratore, koje mi nismo ni tražili. Poslali smo im dopis (Federalnoj upravi civilnoj zaštite, op. a.). Oni su htjeli našoj tehničkoj službi, bez obavijesti menadžmentu, da dovuku to i istresu to. Onda smo mi to zabranili, jer imamo komisiju za prijem. Menadžment će kontaktirati tu komisiju, da se odluči za te respiratore da ili ne. Problem za te respiratore je što su kod njih neki džekovi, koji ne pašu na naše utičnice. Ne mogu nam tako nešto dovuć', istrest', okrenut' se i otić'. To je neprimjereno i u krajnoj liniji nekulturno. Nema potrebe da nam tako istresaju, radi nečijih interesa'', kazao je za N1 dr. Drljević.

Iz SKB Mostar su još direktniji. Ne žele rizikovati prijemom respiratora "Srebrene maline".

''Svakako da je rizik. Sve govori u prilog jednoga nepovjerenja, vidite koliko su tu, a ne znaju liječnici, nisu u funkciji. Mi radimo sa deset puta sofisticiranijom opremom. To su aparati za vojsku, a mislim da bi vojnik trebao biti zdrav kad dođe na taj aparat. To je katastrofa, ne mogu ja komentirati. Ja ne bih ni svome neprijatelju poželio taj aparat nego bih dao aparat koji vrijedi, ne bih se upuštao u igru s takvim aparatom'', kazao je dr. Karlović.

Bez kompletnog procesa prijema u Opću bolnicu respiratori neće biti primljeni, defintivno je potvrđeno. Odluka da li će uopšte i koliko biti prihvaćeno tih respiratora, može se donijeti tek nakon servisiranja, preko komisije za prijem i menadžmenta, nakon priključivanja, pregleda, obuke, potom verifikacije.

''I mi imamo dva što smo ih dobili iz Emirata i hvala im, mislim da su identični, ali ne možemo ih isprobati, jer čak i one utičnice koje su kineske, ne odgovaraju na naše utičnice za zrak i kisik, nemamo servisera koji će obaviti nulti servis. Tako da nam to stoji neupotrebljivo'', pojasnio je za N1 identičan scenarij kao u Tuzli i Mostaru dr. Drljević.

Pročelnik Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar, dr. Zoran Karlović zaključuje: "To je sada naguravanje, prisiljavanje doktora da prihvate nešto za šta nisu bili od početka. To je jedno silovanje, to je vlast koja je takva kakva je, to je njen obraz, a sigurno nije do liječnika.''

dr_Evil
Posts: 3764
Joined: 01/07/2019 15:35
Location: Ispod Koscele

#8406 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil » 26/11/2020 08:50

Billy The Pljuc wrote:
25/11/2020 18:11
Image

"ČEMU ĆE SLUŽITI?": Novi skandal s respiratorima "Srebrene maline"

U skladu sa Zaključkom Federalnog štaba civilne zaštite od 2. septembra 2020. godine, nastavak instalacije ventilatora u zdravstvene ustanove na području Federacije BiH planiran je za četvrtak, 26. novembra 2020. godine, poručili su prije dva dana iz FUCZ-a za N1.

Ali, hoće li sutra biti tako? Planirani nastavak raspodjele raspiratora "Srebrene maline" je upitan. Bar kako su za N1 izjavili iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Opće bolnice „Abdulah Nakaš“ Sarajevo.

N1 saznaje da je pročelnik Odjela anestezije, reanimacije i intenzivnog liječenja SKB Mostar, dr. Zoran Karlović obavijestio FUCZ da ne mogu prihvatiti respiratore "Srebrene maline", jer su ustanova koja se bavi pružanjem usluga u visokovrijednoj kardiohirurgiji, neurohirurgiji, usluga koje pruža opšta intenzivna i još dva respiracijska centra. U njima imaju visokokvalitetne respiratore, poput Dregera.

''To su sve visokozahtjevni bolesnici i ja se upuštati u jedan vježbovni tretman s aparatima koji su za mene nepouzdani, ne želim. Ja sam se lijepo na svemu zahvalio. Mi imamo dovoljno respiratora, nijednog trenutka nismo bili u krizi s ventilacijom kod Covida-19. Ja imam potrebu za drugim, intenzivnim uređajima koji mi koriste. Daj ono što meni treba. Imam ja ta dva respiratora. To je isti taj respirator kao iz Ujedinjenih Emirata. Ničemu ne služe. Čemu će služiti? Ja bih volio da onaj ko ih je naručio, ili neki njegov prijatelj, dođe na taj respirator pa da njemu pomaže“, direktan je bio u izjavi za N1 doktor Karlović.

No, ''odbijenica'' respiratorima "Srebrene maline", sve ukazuje na to, stiže i iz Opšte bolnice.

Šef Covid-odjela Opće bolnice, dr. Ednan Drljević za N1 tvrdi kako ih niko nije ni pitao za to, a trebao je. Neće primiti respiratore, dodaje, jer ih prvo treba pregledati Komisija za prijem Opšte bolnice, u kojoj će biti intenzivisti, oni koji će pregledati respiratore, a onda očekuju ekipu, servisere, koja će uraditi nulti servis, a potom i verifikaciju, da se zna da su respiratori ispravni. Tek tada mogu odlučiti hoće li primiti ili ne te respiratore.

''Ne da nam pošalju tek tako te respiratore, koje mi nismo ni tražili. Poslali smo im dopis (Federalnoj upravi civilnoj zaštite, op. a.). Oni su htjeli našoj tehničkoj službi, bez obavijesti menadžmentu, da dovuku to i istresu to. Onda smo mi to zabranili, jer imamo komisiju za prijem. Menadžment će kontaktirati tu komisiju, da se odluči za te respiratore da ili ne. Problem za te respiratore je što su kod njih neki džekovi, koji ne pašu na naše utičnice. Ne mogu nam tako nešto dovuć', istrest', okrenut' se i otić'. To je neprimjereno i u krajnoj liniji nekulturno. Nema potrebe da nam tako istresaju, radi nečijih interesa'', kazao je za N1 dr. Drljević.

Iz SKB Mostar su još direktniji. Ne žele rizikovati prijemom respiratora "Srebrene maline".

''Svakako da je rizik. Sve govori u prilog jednoga nepovjerenja, vidite koliko su tu, a ne znaju liječnici, nisu u funkciji. Mi radimo sa deset puta sofisticiranijom opremom. To su aparati za vojsku, a mislim da bi vojnik trebao biti zdrav kad dođe na taj aparat. To je katastrofa, ne mogu ja komentirati. Ja ne bih ni svome neprijatelju poželio taj aparat nego bih dao aparat koji vrijedi, ne bih se upuštao u igru s takvim aparatom'', kazao je dr. Karlović.

Bez kompletnog procesa prijema u Opću bolnicu respiratori neće biti primljeni, defintivno je potvrđeno. Odluka da li će uopšte i koliko biti prihvaćeno tih respiratora, može se donijeti tek nakon servisiranja, preko komisije za prijem i menadžmenta, nakon priključivanja, pregleda, obuke, potom verifikacije.

''I mi imamo dva što smo ih dobili iz Emirata i hvala im, mislim da su identični, ali ne možemo ih isprobati, jer čak i one utičnice koje su kineske, ne odgovaraju na naše utičnice za zrak i kisik, nemamo servisera koji će obaviti nulti servis. Tako da nam to stoji neupotrebljivo'', pojasnio je za N1 identičan scenarij kao u Tuzli i Mostaru dr. Drljević.

Pročelnik Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar, dr. Zoran Karlović zaključuje: "To je sada naguravanje, prisiljavanje doktora da prihvate nešto za šta nisu bili od početka. To je jedno silovanje, to je vlast koja je takva kakva je, to je njen obraz, a sigurno nije do liječnika.''

Javljaju mi iz SDA centrale da ce i tebe tuzit kinezi jer iznosis istinu, ovaj pardon rusis bosnjacki poredak. Hajde da se sjetimo, zaboravlja se kako su nas lagali:
Novi detalj u cijeloj priči su i informacije da proizvođač respiratora Bosni i Hercegovini sprema višemilionsku tužbu za naknadu štete. Naime, proizvođač iz Kine na ovaj korak odlučio se nakon što su „New York Times“ i „Associated Press“ prenijeli informacije koje je na svojoj zvaničnoj veb-stranici objavilo Tužilaštvo BiH o tome da su respiratori neupotrebljivi, kao i da proces nabavke ima elemente kriminalnih radnji. Naknadno je utvrđeno i da je vještačenje u ime Tužilaštva BiH radio neovlašteni sudski vještak.
Zbog svega bi država BiH mogla platiti višemilionsku odštetu. Štete koje su na ovaj način pričinjene međunarodnim akterima u pogledu njihove reputacije mjere se milionima eura, a advokatski timovi zbog svega spremaju tužbe u SAD-u i Velikoj Britaniji. Proizvođač respiratora, „Beijing Aerospace Changfeng“ u gotovo 100-postotnom je vlasništvu države Kine. Obje firme, i proizvođač i prodavač, uredno su registrovane i imaju licence za proizvodnju i prodaju medicinske opreme, a proizvođač posjeduje i brojne certifikate za poslovanje unutar Evropske unije.

O svemu su Vijesti.ba zatražile i komentar u Ambasadi Kine u BiH. Iz Ambasade nisu potvrdili, niti demantirali mogućnost tužbe.

- U vezi sa nabavkom respiratora i vašim upitom, Ambasada Kine nije učestvovala, niti je upoznata sa relevantnim informacijama, naveli su u odgovoru.

User avatar
JThomas
Posts: 68036
Joined: 24/05/2008 15:01
Location: Sic semper tyrannis

#8407 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas » 26/11/2020 08:58

:mrgreen: stara prigradska taktika, evo vidite šta ste sad uradili...

dr_Evil
Posts: 3764
Joined: 01/07/2019 15:35
Location: Ispod Koscele

#8408 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil » 26/11/2020 09:01

JThomas wrote:
26/11/2020 08:58
:mrgreen: stara prigradska taktika, evo vidite šta ste sad uradili...
Sad nas po Mostaru fataju na trehu, ko ako ne glasate za SDA i SDA Kmetove(SBB I DF) sta se sepure okolo u plavim jaknama preuzet ce Covic sve pa cete vidit sta ce bit od vas. A to sto vec 16 godina HDZ ima punu kontrolu nad gradom, nije vazno, loze narod, sta se moze desit da vec nije bilo u ovo 16.

Ljubo Beslic potpise sta hoce, posalje u centralu SDA na protokol ovi odobre i nastavlja se kradja. Tako su nam ga metli i za autoput sada


lacrima
Posts: 830
Joined: 29/07/2012 18:12

#8410 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by lacrima » 26/11/2020 09:50

Ubilo se za ozivljavanje BIRE, a Fikret nek bude ovlasteni zastupnik

User avatar
hadzinicasa
Posts: 9678
Joined: 08/11/2005 16:08
Location: u tranziciji

#8411 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by hadzinicasa » 26/11/2020 10:00

ovo je odavno problem. i djelimicno razlog zbog kojeg jedan dio roditelja odbija vakcinisati djecu. ne jer ne vjeruje u vakcinaciju, vec jer ne vjeruje u sistem adekvatne pohrane vakcina, kvalitet nabavljenih vakcina i rok trajanja. Dakle u sistem. I nisu u krivu.

User avatar
JThomas
Posts: 68036
Joined: 24/05/2008 15:01
Location: Sic semper tyrannis

#8412 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas » 26/11/2020 10:01

u nas je sve problem na pomolu. pa i svako rješenje problema je novi problem na pomolu...

User avatar
hadzinicasa
Posts: 9678
Joined: 08/11/2005 16:08
Location: u tranziciji

#8413 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by hadzinicasa » 26/11/2020 10:05

naoko zagladjeno, pa uocis pukotinu, pridjes blize, pogledas, proceprkas nokticem a ono se otvori krater.... crna rupa i proguta te.

User avatar
jazzer
Posts: 5217
Joined: 20/12/2004 14:44

#8414 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by jazzer » 26/11/2020 10:07

Upravo tako. Kada bi za potpunu pobjedu nad covidom trebalo samo uvesti lijek (nazovi ga kurcoban) od 10 mg i tako
se zauvijek rijesiti pandemije, kod nas bi prvo uvezli kurcoban forte, pa onda kurcoban od 20 mg umjesto od 10..

Ovdje nista ne moze bez problema. A znamo otkuda ti problemi.

Capljina74
Posts: 2808
Joined: 13/01/2020 09:50

#8415 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Capljina74 » 26/11/2020 10:11

hadzinicasa wrote:
26/11/2020 10:00
ovo je odavno problem. i djelimicno razlog zbog kojeg jedan dio roditelja odbija vakcinisati djecu. ne jer ne vjeruje u vakcinaciju, vec jer ne vjeruje u sistem adekvatne pohrane vakcina, kvalitet nabavljenih vakcina i rok trajanja. Dakle u sistem. I nisu u krivu.
Kapa doli.

U SFRJ si imao kvalitetne i vakcine koje se proizvode u drzavi.

Bilo je problema, ali su bili vezani za nivo razvoja imunologije u tom trenutku.

dr_Evil
Posts: 3764
Joined: 01/07/2019 15:35
Location: Ispod Koscele

#8416 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil » 26/11/2020 10:52

Capljina74 wrote:
26/11/2020 10:11

Kapa doli.

U SFRJ si imao kvalitetne i vakcine koje se proizvode u drzavi.

Bilo je problema, ali su bili vezani za nivo razvoja imunologije u tom trenutku.
A jok, bile su lose kvalitete za Srbe i dobre za sve ostale. Tako rece Dodik:"Tito je mrzio Srbe" :D

Capljina74
Posts: 2808
Joined: 13/01/2020 09:50

#8417 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Capljina74 » 26/11/2020 11:01

dr_Evil wrote:
26/11/2020 10:52
Capljina74 wrote:
26/11/2020 10:11

Kapa doli.

U SFRJ si imao kvalitetne i vakcine koje se proizvode u drzavi.

Bilo je problema, ali su bili vezani za nivo razvoja imunologije u tom trenutku.
A jok, bile su lose kvalitete za Srbe i dobre za sve ostale. Tako rece Dodik:"Tito je mrzio Srbe" :D
Ko govedo sluša.

Tito je mrzio i Bošnjake, Hrvate... Izgleda jedino Makedonce volio...

dr_Evil
Posts: 3764
Joined: 01/07/2019 15:35
Location: Ispod Koscele

#8418 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil » 26/11/2020 11:19

Capljina74 wrote:
26/11/2020 11:01

Ko govedo sluša.

Tito je mrzio i Bošnjake, Hrvate... Izgleda jedino Makedonce volio...
Bio pencilin za ove kriminalce i fasiste. Citam Memoare od Latica, kaze kako mu je tesko bilo u Jugi, a pise studirao sve za dzabe, svaka druga scena putuje u vozu, Beograd, Prizren, Sarajevo, e kontam bas ti je tesko u ovom tvom mladomuslimanskom vaktu student ne moze sa vozom do Capljine

Capljina74
Posts: 2808
Joined: 13/01/2020 09:50

#8419 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Capljina74 » 26/11/2020 11:38

dr_Evil wrote:
26/11/2020 11:19
Capljina74 wrote:
26/11/2020 11:01

Ko govedo sluša.

Tito je mrzio i Bošnjake, Hrvate... Izgleda jedino Makedonce volio...
Bio pencilin za ove kriminalce i fasiste. Citam Memoare od Latica, kaze kako mu je tesko bilo u Jugi, a pise studirao sve za dzabe, svaka druga scena putuje u vozu, Beograd, Prizren, Sarajevo, e kontam bas ti je tesko u ovom tvom mladomuslimanskom vaktu student ne moze sa vozom do Capljine
Dvije hefte se vucem po sudu. Jurim neka prava logoraša.
Ubio nas Ustavni sud. Sva prica zatvorena do Strazbura.

To su odradili bez problema i zajedno, bošnjački i srpski političari, se popišali po žrtvama.

Kontaš, sekunde nisu imali problema. A prvi ce narikati u Srebrenici ili Skelanima branioci srpstva i bošnjaštva!

Samo u ovoj ruci su pokrali da zatvore mnoštvo problema žrtava rata.

I da se ne lažemo Fikro je tu podguzna muha.

Capljina74
Posts: 2808
Joined: 13/01/2020 09:50

#8420 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Capljina74 » 26/11/2020 11:48

Njegov problem je sto je seljačina željna reklame, a kontam da je najmanje hajrovao konvertibile od svih.

Novak20
Posts: 9592
Joined: 11/02/2014 18:55

#8421 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Novak20 » 26/11/2020 12:20

Pade mi kamen sa srca. Konačno su razotkriveni pravi krivci za ovu aferu respiratori.

Mafijaško - političke strukture su htjele napakovati sve i svašta našem dragom i uspješnom federalnom Premijeru Novaliću. Neposredno i Srebrenoj malini kao i drugim neopravdano prozivanim za respiratore koji se u članku ne spominju.

Prave krivce treba tražiti u HDZ, Čoviću, Jelki Milićević, Gordani Tadić i interesnoj grupaciji Unis ginex. Da su tvrdnje IFIMES-a istinite, dokazuju afere u RS na koje se nitko od stvarnih krivaca ne osvrće.

Još jednom, bravo za tursko-bošnjački institut iz Slovenije što nam je otvorio oči i zaštitio nedužne i povrh svega nevine u ovoj nabavci vrijednoj 10,5 milijuna budžetskog novca.

https://faktor.ba/vijest/zakulisne-igre ... eta/105904
U posebnom diijelu u analizi "Slučaj federalni premijer Fadil Novalić – namještanje optužnice", između ostalog navedeno je kako ovaj slučaj najbolje ilustrira zakulisne igre i stanje u pravosuđu.
p.s. Mora da će sutra biti podignuta optužnica. :lol:

User avatar
JThomas
Posts: 68036
Joined: 24/05/2008 15:01
Location: Sic semper tyrannis

#8422 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas » 26/11/2020 12:28

:lol:
Uspjeh Vlade Federacije BiH odnosno premijera Fadila Novalića može se usporediti sa uspjesima Vlade Republike Srbije premijerke Ane Brnabić (SNS)
a daj... :lol:

User avatar
Billy The Pljuc
Posts: 2038
Joined: 06/02/2015 07:59
Location: Ni tam' ni vam'

#8423 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc » 26/11/2020 12:33

dr_Evil wrote:
26/11/2020 08:50

Javljaju mi iz SDA centrale da ce i tebe tuzit kinezi jer iznosis istinu, ovaj pardon rusis bosnjacki poredak. Hajde da se sjetimo, zaboravlja se kako su nas lagali:
Novi detalj u cijeloj priči su i informacije da proizvođač respiratora Bosni i Hercegovini sprema višemilionsku tužbu za naknadu štete. Naime, proizvođač iz Kine na ovaj korak odlučio se nakon što su „New York Times“ i „Associated Press“ prenijeli informacije koje je na svojoj zvaničnoj veb-stranici objavilo Tužilaštvo BiH o tome da su respiratori neupotrebljivi, kao i da proces nabavke ima elemente kriminalnih radnji. Naknadno je utvrđeno i da je vještačenje u ime Tužilaštva BiH radio neovlašteni sudski vještak.
Zbog svega bi država BiH mogla platiti višemilionsku odštetu. Štete koje su na ovaj način pričinjene međunarodnim akterima u pogledu njihove reputacije mjere se milionima eura, a advokatski timovi zbog svega spremaju tužbe u SAD-u i Velikoj Britaniji. Proizvođač respiratora, „Beijing Aerospace Changfeng“ u gotovo 100-postotnom je vlasništvu države Kine. Obje firme, i proizvođač i prodavač, uredno su registrovane i imaju licence za proizvodnju i prodaju medicinske opreme, a proizvođač posjeduje i brojne certifikate za poslovanje unutar Evropske unije.

O svemu su Vijesti.ba zatražile i komentar u Ambasadi Kine u BiH. Iz Ambasade nisu potvrdili, niti demantirali mogućnost tužbe.

- U vezi sa nabavkom respiratora i vašim upitom, Ambasada Kine nije učestvovala, niti je upoznata sa relevantnim informacijama, naveli su u odgovoru.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Jes jes, ko o čemu kurva o poštenju, najbolji je ovaj dio - Ambasada Kine nije učestvovala, niti je upoznata sa relevantnim informacijama.

Nemaju se više čim pravdati pa pokušavaju dimnim bombama u vidu tužbi, davno napisah da su ova kina od respiratora najvjerovatnije sklapana u "kućnoj radinosti" vrlih kineskih poduzetnika.

Ne mogu se složiti sa procjenama Fikre malinara, on je kriv koliko i svako drugi u ovoj priči, sjetimo se samo nepovratnih sredstava (200.000,00 kaemčića uz jedini uslov 10 ljudi da zaposli - nema ni 5 zaposlenih), putovanja sa žuto-riđim govnetom u Stambol u cilju promocije i prodaje svog književnog remek djela kod babe Erdogana uz laži da Kirbu ne poznaje, bestidnog pokušaja prodaje majica sa motivima genocida u Srebrenici itd.itd. Radi se o jednom prljavom, pokvarenom smradu koji je navik'o da živi od tuđe muke i para, pa taj se iz interesa i oženio a što neko negdje napisa koliko danas bi sa svom ovom bratijom iskop'o mrtvog Aliju ako ima priliku da ga tušne negdje i zaradi na istom.

Što se tužilaštva i suda tiče ovo mi je porazno:

"Optužena Tijana Maksimović (1992.) iz Beograda, poznatija kao Tijana Ajfon, tereti se za krivično djelo počinjeno na području Bijeljine u maju ove godine. Protiv nje je podignuta optužnica zbog sumnje za međunarodno navođenje na prostituciju."

Pa mater im jebem, ova umjetnica u ljubavi nema sumnje učestvovala u organizaciji jednog finog druženja u kojem su ona i njene asistentice trebale hajrovati u totalu oko 8000 evrića što je nezamisliv atak na državu BiH i to je toliko preče od ovih govana upletenih u aferu sa respiratorima da je optužnica haman pa ekspresno podignuta.

meridiyan
Posts: 738
Joined: 08/10/2020 13:50

#8424 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by meridiyan » 26/11/2020 19:47

Rece veceras El Bake! Znaci i on javno izjavljuje da se muckalo oko ahiret masina.
Samo mi seosku varalicu ne dirajte! :mrgreen:
Afera Respiratori se namjerno kači za gospodina Novalića. Odluka politička Tužilaštva je da od toga pravi aferu. Neko je kriv za ove respiratore zato što su takvi kakvi jesu, neka odgovara za to, ali to nije gospodin Novalić”, kazao je predsjednik SDA.

User avatar
JThomas
Posts: 68036
Joined: 24/05/2008 15:01
Location: Sic semper tyrannis

#8425 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas » 26/11/2020 20:15

pa čak i on jeste samo izvršilac, a hazreti hanuma pravi nalogodavac.

Post Reply