Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
fikret abdic je produkt velikosrpskih mentora,i on je posluzio da se od ciste agresije na BiH pokusa da napravi gradanski rat i bratoubilacki. fikret je isao politikom ako nemozes bobijediti pridruzi se neprijatelju. samo je bio toliko naivan da su karadicevi koljaci nedaj boze pobijedili u bosni svi bi autonomasi dozivjeli sudbinu Srebrenice.napredak Bosne nemoze se nicim zaustaviti,a autonomasi neka se prisjete podrinja i svih zlocina pa ce vidjeti na ciju su stranu pokusali da prijedu.
Do polovine 19 stoljeca ne postoji nikakav pisan pomen o Hrvatima na teritoriji BiH,ako izuzmemo dubrovacke trgovce po bosanskim gradovima.Inace nastanak hrvatske nacije je vezan za 19 stoljece,prije su bili poznati pod imenima Iliri ili Morlaci,sto su imena koja su i sami koristili.Prezime Hrvat,kod Bosnjaka je vezano za ljude koji su izbjegli iz Like,Banije i Zagore tokom 17 stoljeca i vezano je za zemlju iz koje su izbjegli.
Prezime Bosnjak kod Hrvata je vezano za Bosnjake-katolike koji su izbjegli iz Bosne ispred Turaka ili zakona,oni su u krvnom srodstvu sa danasnjim stanovnicima Bosne,katolicke i islamske vjere.A sa Hrvatima samo u onoj mjeri u kojoj su kroz stoljeca mijesali sa njima.
Da se vratimo temi,prvo bih se pridruzio sa najgorim mogucim psovkama,kojima je nas jezik na srecu bogat,svima koji psuju autonomaske izdajnike i izrode koji ih podrzavaju.
Fiki je bio vrbovan od KOS-a,da pomogne u zauzimanju Bosne i stvaranju krnje Jugoslavije ili velike Srbije,gdje bi Slobo vladao,JNA hadzijala,Karadzic bio bosanski predsjednik a Fiki,krajiski beg ALI NEMA BI SJALA OVAKO JAKO.
Ko god kaze da se prije rata mogao postici bilo kakav sporazum sa Slobom ili Rasom,taj ili je uzasno glup ili sto je vjerovatnije,veoma,veoma zlonamjeran.Sobo&kompani bi prihvatili jedino bezuslovnu kapitulaciju.Jer su vjerovali da su jaki i da ce zauzeti Bosnu za 15-tak dana,ne samo srpski vrh nego i vecina Srba u Bosni.
Kucu imam prvu seriju novcanica objavljenu od strane bosanskih Srba,na njoj nema nikakve republike srpske,nego lijepo stoji Srpska republika Bosna i Hercegovina,sa strane je orao Nemanjica ispod njega stoje 2 ljiljana(Tvrtko je i onako bio srpski kralj i veliki srbin).
Mislili su da ce dobiti sve i da ce JNA zadrzati svoje enormne privilegije.
Nikakvi kantoni i dogovori ne bi zadrzali JNA I domace Srba od rata,jer ko sto Bora Dzordzevic lijepo poruci u jednoj pjesmici'mi cemo vas opljackati, a vi cete svi plakati.
Jos da porucim onom liku sto onako pametno veli da oni Srbiji imaju regije,bile su i u Bosni prije rata;Sarajevska,Tuzlanska,Banjalucka i jos nekoliko.Ali Raso nije htjeo to ,nego da bude Tito,a njegovi sljedbenici titici sa koji ce hadzijati i upravljati Bosnom ili ako nista drugo bar komsiji oteti krave ili skinuti crijep sa kuce i iscupati WC solju.
A Fiki je samo mali potrcko,o kojem nije potrebno trositi rijeci a o njegovim pristalicama ni rijeci,ni metke.
Duh bez sjekire wrote:Do polovine 19 stoljeca ne postoji nikakav pisan pomen o Hrvatima na teritoriji BiH,ako izuzmemo dubrovacke trgovce po bosanskim gradovima.Inace nastanak hrvatske nacije je vezan za 19 stoljece,prije su bili poznati pod imenima Iliri ili Morlaci,sto su imena koja su i sami koristili.Prezime Hrvat,kod Bosnjaka je vezano za ljude koji su izbjegli iz Like,Banije i Zagore tokom 17 stoljeca i vezano je za zemlju iz koje su izbjegli.
Prezime Bosnjak kod Hrvata je vezano za Bosnjake-katolike koji su izbjegli iz Bosne ispred Turaka ili zakona,oni su u krvnom srodstvu sa danasnjim stanovnicima Bosne,katolicke i islamske vjere.A sa Hrvatima samo u onoj mjeri u kojoj su kroz stoljeca mijesali sa njima.
Da se vratimo temi,prvo bih se pridruzio sa najgorim mogucim psovkama,kojima je nas jezik na srecu bogat,svima koji psuju autonomaske izdajnike i izrode koji ih podrzavaju.
Fiki je bio vrbovan od KOS-a,da pomogne u zauzimanju Bosne i stvaranju krnje Jugoslavije ili velike Srbije,gdje bi Slobo vladao,JNA hadzijala,Karadzic bio bosanski predsjednik a Fiki,krajiski beg ALI NEMA BI SJALA OVAKO JAKO.
Ko god kaze da se prije rata mogao postici bilo kakav sporazum sa Slobom ili Rasom,taj ili je uzasno glup ili sto je vjerovatnije,veoma,veoma zlonamjeran.Sobo&kompani bi prihvatili jedino bezuslovnu kapitulaciju.Jer su vjerovali da su jaki i da ce zauzeti Bosnu za 15-tak dana,ne samo srpski vrh nego i vecina Srba u Bosni.
Kucu imam prvu seriju novcanica objavljenu od strane bosanskih Srba,na njoj nema nikakve republike srpske,nego lijepo stoji Srpska republika Bosna i Hercegovina,sa strane je orao Nemanjica ispod njega stoje 2 ljiljana(Tvrtko je i onako bio srpski kralj i veliki srbin).
Nikakvi kantoni i dogovori ne bi zadrzali JNA I domace Srba od rata,jer ko sto Bora Dzordzevic lijepo poruci u jednoj pjesmici'mi cemo vas opljackati, a vi cete svi plakati.
Jos da porucim onom liku sto onako pametno veli da oni Srbiji imaju regije,bile su i u Bosni prije rata;Sarajevska,Tuzlanska,Banjalucka i jos nekoliko.Ali Raso nije htjeo to ,nego da bude Tito,a njegovi sljedbenici titici sa koji ce hadzijati i upravljati Bosnom ili ako nista drugo bar komsiji oteti krave ili skinuti crijep sa kuce i iscupati WC solju.
A Fiki je samo mali potrcko,o kojem nije potrebno trositi rijeci a o njegovim pristalicama ni rijeci,ni metke.
Bosanac_HR wrote:
Ja znam za stotine bosanskih katolika s prezimenom Bošnjak i svi se oni izjašnjavaju kao Hrvati.
Ovo pak potvrđuje tezu da ste prodali Bosnu za šaku Hrvatstva. Jerbo, zašto bi jedan te isti narod imao dva različita naziva?
Ne, ne, to samo potvrđuje da su pravi Bošnjaci koji su zadržali katoličku vjeru, bili i ostali Hrvati.
Za razliku od Bošnjaka koji su prešli na Islam i tako se odrekli svog hrvatstva.
Nismo se odrekli svog hrvatstva..zar mi nismo vase cvjece...znaci sto je vrijedilo i valjalo izdvoilo se u cvjece..
Katolicka crkva se odrekla Bosne i bosanaca...ne zaboravi..
mr__bosnjak wrote:mr__bosnjak
Alija Izetbegovic je stvorio nezavisnost ove drzave i htio je nepodijeljenu i htio je da Bosnjaci imaju domovinu, nacionalno ime, ime jezika i sve ostalo
I sta tebi smeta u ovoj izjavi. [/quote][/quote]
Sorry sto sam malo zakasnio za komentar..
on je jedino stvorio svoga sina i kcer..a sve ovo ostalo sto nabrajas nemoj se srtamotiti majketi...on STVORIO..hahahhahahahah
Alija Izetbegovic je stvorio nezavisnost ove drzave i htio je nepodijeljenu i htio je da Bosnjaci imaju domovinu, nacionalno ime, ime jezika i sve ostalo
I sta tebi smeta u ovoj izjavi.
[/quote]
on je jedino stvorio svoga sina i kcer..a sve ovo ostalo sto nabrajas nemoj se srtamotiti majketi...on STVORIO..hahahhahahahah[/quote]
Nisam rekao da je stvorio oni su to imali ali je bilo zabranjeno a on je opet vratio.
I sta tebi smeta u ovoj izjavi.
on je jedino stvorio svoga sina i kcer..a sve ovo ostalo sto nabrajas nemoj se srtamotiti majketi...on STVORIO..hahahhahahahah[/quote]
Nisam rekao da je stvorio oni su to imali ali je bilo zabranjeno a on je opet vratio.[/quote]
Sta je vratio i kome?
O cemu pricas?
Jeli to ono ...nebi sunce sjalo da te nije Alija...
Dokle ce vam trebati lazni idoli..vostane figurice..
probudi se..osvjesti se ..
on je jedino stvorio svoga sina i kcer..a sve ovo ostalo sto nabrajas nemoj se srtamotiti majketi...on STVORIO..hahahhahahahah
Nisam rekao da je stvorio oni su to imali ali je bilo zabranjeno a on je opet vratio.[/quote]
Sta je vratio i kome?
O cemu pricas?
probudi se..osvjesti se ..[/quote]
Poslije posrbljavanja i hrvatizacije Bosnjaka sredinom i krajem 19 stoljeca nacionalno ime Bosnjaka je zabranjeno i poslije toga su ubijani i zlostavljani i bili pod pritiskom drugih koji su i kada je Bosna i Hercegovina postala nezavisna drzava na nju izvrsili agresiju i ubijali i zlostavljali Bosnjake. Alija Izetbegovic je mozda imao greske ali je vratio nacionalno ime Bosnjaka i ime njihovog jezika i zato sam mu zahvalan pa se sad osvjesti ti.
Nisam rekao da je stvorio oni su to imali ali je bilo zabranjeno a on je opet vratio.
Sta je vratio i kome?
O cemu pricas?
probudi se..osvjesti se ..[/quote]
Poslije posrbljavanja i hrvatizacije Bosnjaka sredinom i krajem 19 stoljeca nacionalno ime Bosnjaka je zabranjeno i poslije toga su ubijani i zlostavljani i bili pod pritiskom drugih koji su i kada je Bosna i Hercegovina postala nezavisna drzava na nju izvrsili agresiju i ubijali i zlostavljali Bosnjake. Alija Izetbegovic je mozda imao greske ali je vratio nacionalno ime Bosnjaka i ime njihovog jezika i zato sam mu zahvalan pa se sad osvjesti ti.[/quote]
Malo si pomjesao vjekove i sled dogadaja ali nije bitno...problem je sto mjesas zelju Alijinu da ime Bosnjak pripise samo Muslimanima i to je razlog sto pored vjerske pripadnosti (Islamu) i zelji da dobije drzavu i drzavotvoran narod tvoj president je ucinio gresku.Bosnjake su ubijali i Turci znaci nije vazna vjera vazno je dali si sa njim ili nisi...bili se Alija tukao sa Fikretom da je ovaj htjeo ostati # 2.. sigurno nebi...Ja mislim
da je Alija imao gresaka jer ono sto je on htjeo to bi bilo super za nas Muslimane..ali je problem sta sa drugim kojima Bosna pripada kao i nama?....pitam se samo zasto mislis da je on zasluzniji za Bosnu od tebe ili nekog obicnog covjeka koji voli Bosnu isto kao on...evo vidis ja mislim da Skljoco voli Bosnu i Bosanski narod (sav) milion puta vise od Alije... Da se sad osvjestim ja?..ma ti ako nastavis sa ovakvim tvojim zakljucima ti ces mene onesvjestiti a ne osvjestiti....
Duh bez sjekire wrote:Do polovine 19 stoljeca ne postoji nikakav pisan pomen o Hrvatima na teritoriji BiH,ako izuzmemo dubrovacke trgovce po bosanskim gradovima.Inace nastanak hrvatske nacije je vezan za 19 stoljece,prije su bili poznati pod imenima Iliri ili Morlaci,sto su imena koja su i sami koristili. Prezime Hrvat,kod Bosnjaka je vezano za ljude koji su izbjegli iz Like,Banije i Zagore tokom 17 stoljeca i vezano je za zemlju iz koje su izbjegli.Prezime Bosnjak kod Hrvata je vezano za Bosnjake-katolike koji su izbjegli iz Bosne ispred Turaka ili zakona,oni su u krvnom srodstvu sa danasnjim stanovnicima Bosne,katolicke i islamske vjere.A sa Hrvatima samo u onoj mjeri u kojoj su kroz stoljeca mijesali sa njima.
A što je sa Hrvatinićem Hrvojem? Jel on isto iz 19. stoljeća?
I da li mi netko može objasniti zašto prema http://www.bhtelecom.ba/fizicka_imenik
danas u SARAJEVU (u kojem je jedva 5% Hrvata) osoba s prezimenom "Bošnjak" ima 147 a od toga samo 19 Bošnjaka (po nacionalnosti)- dakle gotovo 90% ljudi s tim prezimenom su Hrvati iako se radi o SARAJEVU.
Također je zanimljivo postaviti pitanje:
ZAŠTO U ZAGREBU IMA 625 "Bošnjaka" A U SARAJEVU SAMO 147 (i od toga preko 120 Hrvati)!!???
Zato sto su se Bosnjaci katolici vrlo pohrvatili. Bosnjaci muslimani se malko poturcili...pa se kasno predomislili. Nezahvalni Turci ih ostavili na nemilost njihovih susjednih neprijatelja. Sad jopet hoce biti Bosnjaci. A ostali se pridruzili doseljenicima iz Srbije i Crne Gore..pa sad srbuju.
Sto se tice Krajisnika...vecinom su rodom iz Hrvatske, i Krajina je bila dio Hrvatske...al'smo vec stotine godina Bosanci. Valjda zahvaljujuci Osmanlijama!!!????
Samo nesto sto mi nikad ne ide u glavu...kad su vec tol'ko (teoretski) bili etnicki razliciti (Hrvati i Bosnjani), kako to da se ta razlika ne osjeca...u Krajini. Znam otprilike...dokle je bila BiH...i gdje pocinje Hrvatska...i mi smo jedan narod. Dok na primjer...kod Sandzaklija vidim razlike...narocito u izgledu...i posebno kod onih blize Pazaru i Albaniji, dok ovi blize BiH..na tromedji sa Srbijom i Crnom Gorom...su dosta slicni Bosancima.