FIFA odredila kazne za FSSCG i FS/NS BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

zzzzz

#1 FIFA odredila kazne za FSSCG i FS/NS BiH

Post by zzzzz »

Naravno, kako se moglo i ocekivati, mi smo dobili vecu kaznu od smaradova prekodrinskih, bar sto se novcane kazne tice.
Spectator ban for Serbia and Montenegro
Friday, 4 November 2005
e-mailPrint

FIFA has ordered the Football Association of Serbia and Montenegro to play its next official international home match without spectators and fined the association €23,000 following crowd disturbances during the 2006 FIFA World Cup qualifier against Bosnia-Herzegovina in Belgrade on 12 October.

Bosnia-Herzegovina fined
World football's governing body has also fined the Bosnia and Herzegovina Football Federation €26,000 as a result of the trouble during the game, which Serbia and Montenegro won 1-0 to qualify for next year's final round in Germany.

Croatia punished
Meanwhile, the Croatian Football Federation has been fined €26,000 by FIFA as a result of disorder by Croatian fans during the World Cup qualifier between Hungary and Croatia in Budapest, also on 12 October.

FIFA warning
FIFA's disciplinary committee has warned all three associations that any further crowd disturbances by their supporters will lead to more severe sanctions.

http://www.uefa.com/competitions/WorldC ... 63942.html
Mi smo dobili istu kaznu kao i Hrvati, koji su nicim izazvani napravili nerede na tribinama u Madjarskoj.
next official international home match without spectators

Ne znam na sta se ovo tacno odnosi, oficijelni susret moze biti i prijateljska utakmica ako je u terminu UEFA / FIFA

Sramotna odluka FIFA-e. Ako se uzme u obzir kakvi diletanti nas predstavljaju, vjerujem da nece nista pokusati promijeniti eventualnom zalbom i nastavljanjem procesa.
Edin H.

Post by Edin H. »

Veca novcana kazna nama nego njima :x
xape

Post by xape »

Edin H. wrote:Veca novcana kazna nama nego njima :x
ocekivano.
Uzevsi u obzir ko je u savezu i ko nas je isao predstavljati i braniti....
nebi

Post by nebi »

Nije mi za kaznu,vec za los primjer....sad ce shvatiti da je " ubij,ubij Turcina"
sasvim legitimno.mogu zamisliti cetnicko likovanje....
JD

Post by JD »

Nista novo.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

xape wrote:
ocekivano.
dobro smo i prosli... :D :D :D

mogu mislit kakav je dojam ostavila ona pijana seljacina
xape

Post by xape »

Alfons Kauders wrote: mogu mislit kakav je dojam ostavila ona pijana seljacina
dojam ozbiljnog i poduzetnog sluzbenika koji zna sta radi :lol:

beton,beton samo beton,beton nama treba 8-)
zzzzz

Post by zzzzz »

Toliko o fifinoj borbi protiv rasizma i nacionalizma. Ako su im oni natpisi za ovakve kazne, onda ne znam stvarno sta da kazem.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

nisam iznenadjen.... :(

zid na drinu!!! :x
xape

Post by xape »

zzzzz wrote:Toliko o fifinoj borbi protiv rasizma i nacionalizma. Ako su im oni natpisi za ovakve kazne, onda ne znam stvarno sta da kazem.
katastrofa....ako poslije ovoga ne otjeraju sve ove kretene iz saveza,pa ne znam kad ce... :x

smatram da oni nose ogroman dio odgovornosti,zato sto nam obraz pred svijetom brane kojekakvi sarlatani i pijanci.....
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Alfons Kauders wrote:
xape wrote:
ocekivano.
Bosance i rep. Bosne i Hercegovine je "branio" Srbin koji nosi tzv muslimansko ime i prezime i prodaje se budalama da je Bosanac. Nije on djabe isao na pregovore u Beograd prije odluke FIFA.
mahalas

Post by mahalas »

Ma to me nista ne cudi. Sta smo u stvari i ocekivali od FIFA-e? Ispade onaj incident u Zenici kada je neki "nas mujmun" pogodio Valerona u istoj razini sa onim divljanjem u Smrdiji. Bez komentara. FuJ, FUj.

Uprava NS/FS BIH = gomila nepismenih majmuna!!! :x
mahalas

Post by mahalas »

Ma to me nista ne cudi. Sta smo u stvari i ocekivali od FIFA-e? Ispade onaj incident u Zenici kada je neki "nas mujmun" pogodio Valerona u istoj razini sa onim divljanjem u Smrdiji. Bez komentara. FuJ, FUj.

mahalas

Post by mahalas »

nebi

Post by nebi »

dr.

Post by dr. »

Povraca mi se! Gade mi se i ovi nasi u savezu, i u evropskim asocijacijama. Sramota. :x
KrademPoItaliji

Post by KrademPoItaliji »

Eh, pa odluka je donesena na osnovu one stare poslovice: " Boj ne bije srce u junaka nego lobi u americkom senatu . "
Ocigledno je da je dozivotni predsednik FSJ, a Boga mi i dugo vremena FSSCG ima poznanstva koja su proradila, pa eto izjednacise Noz i zicu sa pocupanim stolicama.
Hocu da kazem da se poslo logikom izjednacavanja krivice. Isto kao i u politici. Ona lopovcina Usanovic je ceskao jajca dok su mu pred nosom stavljali one grozne uvrede i fasisticke parole. Ocigledno je da je toj lopovcini jedino stalo da sacuva svoju podguznu fotelju, a njegov uticaj na donosenje odluke po kuloarima FIFA-e i UEFA-e je blago receno smesan.
Pre nekih mesec dana Crvena zvezda je igrala protiv hrvatskog tima iz Zapresica. Koreografija koju su zvezdini navijaci kartonima ispisali preko cele severne tribine je bila mrtvacka glava, ispod toga trans : " Od Topole, od Topole.... " , a preko sluzbenog ozvucenja umesto zvezdine himne, pustena je cetnicka malopre pomenuta pesma.
Fasizam u svom najgorem obliku, a demokratska Evropa cuti.
Zanimljivo je da se uvek sete da kazne tim ciji navijaci pace upaljac na teren. Da je Crvena zvezda kojim slucajem kaznjena drasticnije, ne bi se dogodilo divljanje nad bosanskim navijacima.
Gore su mi od tog divljanja one jezive parole " Oj Hrvati, oj Hrvati, sve cemo vas klati, decu klati, decu klati, zene silovati. " :shock:
Bio sam na Marakani i gledao beogradsku gospodu koja je na tekmu dosla sa svojim klincima, kako, dok deca jedu kokice, tapse u ritmu tih groznih stihova, i trudi se da i svoju decu nauci istim.
strong69

Post by strong69 »

Hahahahaha, ma mogu nam naravno raditi sto zele, oni transparenti su bili bezazleni, a Usanovic na pitanje novinara BHT1 da li ce se zaliti kaze da smo dobro prosli i da to ne bi bilo pametno, jer nasi navijaci prave nerede 6 put a oni 2 put. Pa mamu im j... Fasizam je postao legitiman u SCG i RS, ne smijem da pomislim sta bi se desilo da smo mi uradili nesto tako u Sarajevu. FIFA, UEFA i generalno Zapad su licemjeri, sta smo i mogli ocekivati. Pa u Holandiji sudija prekine utakmicu nakon fasistickih povika, a ovdje je to nista. Ma Usanovicu i NS mamu vam, uostalom sta ocekivati od ljudi koji u Savezu i ne navijaju za BiH? :x :x :x :x
KrademPoItaliji

Meni je jedna devojka srpske nacionalnosti rekla kako se to isto dogodilo prosle godine na Kosevu pa se nije dizala frka. :roll: :-)
Fora je u tome sto je ona Sarajka i dan - danas zivi u Sarajevu. :shock:
Ne mogu toliku kolicinu gluposti nikako da shvatim.
xape

Post by xape »

KrademPoItaliji wrote:Meni je jedna devojka srpske nacionalnosti rekla kako se to isto dogodilo prosle godine na Kosevu pa se nije dizala frka. :roll: :-)
Fora je u tome sto je ona Sarajka i dan - danas zivi u Sarajevu. :shock:
Ne mogu toliku kolicinu gluposti nikako da shvatim.
bas tako,teoretski Fifa ima pravo,"nasi" navijaci su pravili vise nereda.... pod ovo "nasi" mislim na divljake iz RS koji su isli navijati za SCG,za Fifu ti navijaci dolaze iz BiH,ne bi me cudilo i da je Damjanovic to iskoristio.....
barem bih ja tako rekao da sam na njegovom mjestu,dosli navijaci iz BiH i medjusobno se tukli....
zalosno da zalosnije ne moze biti
KrademPoItaliji

Ma koje pravo, sta je tebi?
Bio sam na Marakani i znam sta je bilo. Nema FIFA nikakvo pravo, pa cak to ni u teoriji nije tacno. Propust je nacinio organizator, a organizator je FSSCG. Je l'tako?
Kako su uneli kamenje, odvaljeni beton sa armaturom, transparente od 20 metara. Pa covece kad unosis trans. panduri ti na ulazu traze da rasiris da bi procitali sta na njemu pise.
xape

Post by xape »

KrademPoItaliji wrote:Ma koje pravo, sta je tebi?
Bio sam na Marakani i znam sta je bilo. Nema FIFA nikakvo pravo, pa cak to ni u teoriji nije tacno. Propust je nacinio organizator, a organizator je FSSCG. Je l'tako?
Kako su uneli kamenje, odvaljeni beton sa armaturom, transparente od 20 metara. Pa covece kad unosis trans. panduri ti na ulazu traze da rasiris da bi procitali sta na njemu pise.
ajd procitaj ponovo sta sam napisao.....
Qwert

Post by Qwert »

Mene samo zanima koliki je novcani udio rs u fs???
KrademPoItaliji

Logika ti je da FIFA ima pravo, bar u teoriji, jer su i ovi iz RS-a navijaci iz BiH....
yebes takvu logiku
koss

Post by koss »

Jebeno, da jebenije ne moze bit :shock:
Post Reply