Svaka slicnost je namjerna ...Datum: 20.05.2006
U Sarajevu održana konvencija Stranke za BiH
Haris Silajdžić ponovo izabran za predsjednika
SARAJEVO - Haris Silajdžić ponovo je izabran za predsjednika Stranke za BiH, na jučerašnjoj konvenciji ove stranke, kojoj je prisustvovalo 689 delegata.
Za Silajdžića, koji je osnivač Stranke za BiH i njen prvi predsjednik od septembra 2001. godine, glasalo je svih 669 delegata koji su učestvovali u glasanju, a protivkandidata nije bilo.
....
Fidel Kastro jednoglasno izabran ....
-
Prenj
#1 Fidel Kastro jednoglasno izabran ....
-
mostarac
e sad on nije, a zlatko lagumdzija jeste staljin, a da ne govorim o tome da niko nije imao pojma o tome da se odrzava kongres ove mafijaske organizacije, a kad je SDP-ov kongres mjesec dana prije su novine pune natpisa o nacinu na koji su i pojedini odbori po mjesnim zajednicama birali kandidate, jer zaboga staljin je Lagumdzija.
Boze, je li ikada postojao gluplji narod od Bosanaca?
Boze, je li ikada postojao gluplji narod od Bosanaca?
- jeza u ledja
Silajdžić je u izjavi novinarima najavio da će se, najvjerovatnije, kandidovati za člana Predsjedništva BiH.
Haris je bosnjacki heroj!!! Da nam je samo vise takvih....
-
Prenj
I legalizirati RS?jeza u ledja wrote:Silajdžić je u izjavi novinarima najavio da će se, najvjerovatnije, kandidovati za člana Predsjedništva BiH.
Kao sto smo i predvidjeli, OVO JE BIO JEDINI RAZLOG PROTIVLJENJA STRANKE ZA BIH, tj. HARISA SILAJDZICA USTAVNIM PROMJENAMA.
Da je prijedlog unutar paketa Ustavnih promjena prosao, po kojem clanove Predsjednistva bira Parlament, Haris Silajdzic NIKADA vise ne bi imao sanse da postane PRVI u Bosnjaka.
Kako je samo naivni narod popusio pricu o "principijelnim razlozima", "protivljenju entitetskom glasanju", "legalizaciji RS-a", ...
-
edinbug
Zamislite nacin glasanja, mozes zaokruziti ZA ili suzdrzan, dok PROTIV uopće nije ni bilo na glasačkom listiću.
To je ta demokratija, građanska drzava, i šta još sve ne, što nam OSNIVAČ nudi. PIH.
Još nešto, jučer su imali kao tu konvenciju, pitanje: KADA ĆE IMATI ZASJEDANJE ODBORA ILI PREDSJEDNIŠTVA ?
Nikada, jer osnivač naredi a potrčkala kao Belkić, Halilović, Grahovac (čujem da se ko malo otima), i ostali izvršavaju.
Izgubi izbore u oktobru. vozdra Bosna odoz ja u Istanbul.
Ja stranke majko moja.
To je ta demokratija, građanska drzava, i šta još sve ne, što nam OSNIVAČ nudi. PIH.
Još nešto, jučer su imali kao tu konvenciju, pitanje: KADA ĆE IMATI ZASJEDANJE ODBORA ILI PREDSJEDNIŠTVA ?
Nikada, jer osnivač naredi a potrčkala kao Belkić, Halilović, Grahovac (čujem da se ko malo otima), i ostali izvršavaju.
Izgubi izbore u oktobru. vozdra Bosna odoz ja u Istanbul.
Ja stranke majko moja.
-
Vingo
Iznenadjujuce mali odziv biracha (sta ja to govorim???), patriota na ovoj temi.
E sad jel kriv Fidel ili neko treci?
Nadam se da ce Osnivac poslije ovih izbora, ali ovaj put zauvijek (sad placi...) otici u legendu, zasluzenu brojem odlazaka, povrataka i floskula o gradjevinskom materijalu, poznatijem kao cement.

E sad jel kriv Fidel ili neko treci?
Nadam se da ce Osnivac poslije ovih izbora, ali ovaj put zauvijek (sad placi...) otici u legendu, zasluzenu brojem odlazaka, povrataka i floskula o gradjevinskom materijalu, poznatijem kao cement.
- manijak1
-
Prenj
Jedan zgodan komentar ...
Nezavisne wrote:Datum: 22.05.2006
Piše: Rubina Čengić
Silajdžićev povratak
Haris Silajdžić ponovo je na čelu Stranke za BiH. Za predsjednika je izabran jednoglasno iako su stranački glasači mogli predložiti i druge kandidate.
Sam Silajdžić kaže da se vratio. Odakle?! On je uvijek bio tu negdje - dovoljno blizu da vuče konce, ali dovoljno daleko da ne snosi odgovornost. Bio je dovoljno blizu da se pojavljuje povremeno i onda kada to samo njemu odgovara. A, sada mu to odgovara jer dolaze novi izbori. On se opet stavlja na čelo stranke uspavanih ljepotica, foteljaša koji ne rade ništa, ali su uvijek u dobitnim koalicijama. Kaže da se morao vratiti jer su to od njega tražile stranačke kolege i politički istomišljenici i jer mora spasavati Bosnu od sve jačih pokušaja da se ona podijeli. Vrlo spasiteljski i dirljivo jer to govori čovjek koji je potpisao podjelu BiH u Dejtonu!
Sejfudin Tokić, Silajdžićev saborac u borbi protiv izmjena Ustava BiH, isti onaj koji je, dok je bio vrijedni i uvjerljivi opozicionar, kvalitetno i argumentovano kritikovao Silajdžića (koji je bio na gotovo svim važnijim mjestima u vlasti i u svim dobitnim koalicijama sa SDA i HDZ), sramotno i licemjerno izjavljuje da će se sa Silajdžićevim povratkom politička scena u BiH uozbiljiti!?
Kako da neće! Evo, samo što nije. Silajdžić, koji je zaduživao ovu zemlju bez ičijeg znanja i poklone pretvarao u dugove, zbog čega bi trebalo da ima posla sa sudom, najavljuje da će se ponovo kandidirati za člana Predsjedništva BiH. Liberali su promijenili ime u, parafrazirano, "Liberali Lamije Tanović"; SDS je ponudila koaliciju SNSD-u i prijavila se za učešće na izborima i u FBiH; bivši ministar finansija i predsjednik HDZ-a Dragan Čović samouvjereno najavljuje da će sve optužnice koje ga terete za nezakoniti rad u poslovima vrijednim desetine miliona budžetskih KM biti povučene... Cijela zemlja trese se od ove nadolazeće ozbiljnosti: hiljade gladnih ostaju bez obroka u javnim kuhinjama, političari povećavaju plate službenicim i smanjuju policajcima, poslanici provlače zakone koji im obezbjeđuju veća prava preko leđa budžeta, povratnici prodaju imovinu jer ne mogu preživjeti u svojim prijeratnim domovima, ni dlaka s glave ne zafali ministru koji sam sa sobom potpiše ugovore za honorar... Sve ovo će nestati kada se "doktor" vrati na vlast!
Nakon konvencije Stranke za BiH neki hadezeovac reče da je dobro što je Silajdžić ponovo izabran za predsjednika stranke jer "ima karizmu"!?
Da, ponovo će u prvi plan doći njegova lepršava kosa, bijela košulja, dobar engleski, radikalne izjave koje grupišu jednu naciju protiv druge i ponovo će za njega glasati tetkice i bakice, čime će obezbijediti da njegovi foteljaši ponovo zauzmu pozicije i u njima udobno spavaju kao i do sada (uvijek osim kada njima nešto treba) i opet će sve biti kao i prije.
Da li je za BiH stvarno već prošlo deset najtežih godina? Teško je u to povjerovati jer nema zakona koji onom ko samo jednom i pokuša prevariti ovu zemlju zabranjuje da to pokuša ponovo.
- manijak1
Haj sad i nezgodan

- manijak1
Prenj je orijentiran na BH Steel
tako Vingo da si opet na putu
izvan teme
......daleko je Kuba

-
Prenj
Kako ima obraza da nakon ovakvog izbora drugima dijeli lekcije o 'modernoj demokratiji'?Avaz wrote:Lider Stranke za BiH pozvan u SAD
Silajdžić o BiH govori 12. juna na American Enterprise Institute
Sutra u Sarajevu intervju za američku televizijsku mrežu PBS
U okviru višednevne posjete Sjedinjenim Američkim Državama, a na poziv American Enterprise Institute, lider Stranke za BiH Haris Silajdžić održat će 12. juna predavanje o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji.
Na ovom eminentnom institutu Silajdžić će govoriti o temi "BiH - etnički apartheid ili moderna demokratija".
O BiH u okviru globalnih političkih kretanja, lider Stranke za BiH govorit će i u intervjuu za američku televizijsku mrežu PBS, koji će sutra s njim u Sarajevu imati Ričard Perl (Richard Perl), jedna od najutjecajnijih osoba iz tzv. nove konzervativne struje u SAD.
-
pisko
Ja ne volim da mi ogovaraju Kastra – to je isto kad bi za Maradonu rekli da nije najbolji.
Nije nam za Titinog zamana teško padalo kad je bilo po 120% glasova za, al' kad je banda čula za riječ ''demokratija'' onda je tek dobila elan da sve razjebe.
Helem, kad nam naš lijepi Haris Silajdžić, onako sav gotivan i učen, odmjeren i vatren, a povrh svega tako čestito gord kako ne može biti nijedan evropejac ili amerac, zasjedne na bh. tron, pola dušmana će odmah da svisne.
Nego da upitam za zdravlje one koji igrahu čoček sa svojim tihić-zlajić ustavnim kolovođama.Pošto nisam više vulgaran, samo me interesuje jer još žulja ?
Evo ovi vaši juče prevaziđoše sebe i herojski spasiše Mc ambasadora, jer njemu je bilo najgutavije.Tako to rade demokratije – prvo šutnu Tihog preko bare da sve objasni i da ga išamaraju po ušima, a onda on lafo donese prijedloge i nadljudskim naporima okupi pajtaše da im servira – bezbel muda od labuda...
Nije nam za Titinog zamana teško padalo kad je bilo po 120% glasova za, al' kad je banda čula za riječ ''demokratija'' onda je tek dobila elan da sve razjebe.
Helem, kad nam naš lijepi Haris Silajdžić, onako sav gotivan i učen, odmjeren i vatren, a povrh svega tako čestito gord kako ne može biti nijedan evropejac ili amerac, zasjedne na bh. tron, pola dušmana će odmah da svisne.
Nego da upitam za zdravlje one koji igrahu čoček sa svojim tihić-zlajić ustavnim kolovođama.Pošto nisam više vulgaran, samo me interesuje jer još žulja ?
Evo ovi vaši juče prevaziđoše sebe i herojski spasiše Mc ambasadora, jer njemu je bilo najgutavije.Tako to rade demokratije – prvo šutnu Tihog preko bare da sve objasni i da ga išamaraju po ušima, a onda on lafo donese prijedloge i nadljudskim naporima okupi pajtaše da im servira – bezbel muda od labuda...