KatarinaKosaca wrote:
Fakat ste gori od Melanije Trump po rezonovanju....Prvo ti kazem biliv mi, da ne bih iznosila dijelove cv—a koje cete vrlo prljavo uportijebiti prvom prilikom kao upravo na temi clana porodice, predke itd. Onda neces da mi biliv. Da, bila na Kubi puno puta. Ali i u Cileu i Dominikani i Puertoricu i Peru i Argentini i.Hondurasu i Panami i Costariki. Za razliku od mene vi Kubi niste mogli prismrditi. Samo ste otvorenih usta i razgoracenih ociju slusali Kanadske lovacke price. A upravo sam sad citala na jednok Costarica page koju sprdnju prave sa Amerima i Kanadjanima....i a nemoj pretpostavljati.....nije turistika. Posao je. Sad pitaj koji posao Melanijo

Tvoja teza da je Kostarika bolja....netacna 100%. Po bas spomenutoj prostituciji, po opasnosti po turiste i kriminalu, po velikoj nepismenosti, po zdravstvenoj zastiti itd. Sto neko za dobro uradjen oralni sex, dobije ajfon nije znak prosperiteta. Srece najmanje.....
Pa ti si sama volontirala tu informaciju gdje si bila i ne vidim sa tim problem. Samo sam trazio da pojasnis jer mi nije bilo najjasnije.
Ti koliko pretpostavljam znas spanski i sigurno imas bolji uvid u neke stvari nego vecina nas.
Medjutim, hocu ovo da pojasnim. Da li tvrdis da je u Kostarici, Panami, Portoriku GORA situacija nego u ostalim zemljama Centralne Amerike i Kariba, NE RACUNAJUCI Kubu jer je poseban slucaj? Nazvala si te zemlje "americkim kuplerajima" u koje ce se pretvoriti i Kuba. Pa pitam, da li tvrdis da je stanje u tim zemljama losije nego u Hondurasu, El Salvadoru, Gvatemali, Jamajci, Haitiju, pa i DR, Nikaragvi? (tj haman pa svim ostalim vecim zemljama dole)? Govorim za obican narod, ne turistika, ne za strance.
Sto se tice odlaska na Kubu, moglo se i prije 10 godina i islo se. Znaci sa americkim pasosem. Ja licno nisam nikad bio na Kubi, ali su isli ljudi koje znam. Odes u Cancun, od tamo na avion za Havanu. U Havani ti ne udare nikakav pecat u americki pasos, u Meksiku nazad malo se moras cimat da ti ne udare pecat, ali i ako udare nobody cares. Ljudi to rade godinama, znaci Amerikanci. I niko nikad nije imao problem. Ali eto, kad pricas o ispiranju mozga, cenzuri i tako to, pa mi interesantno.

Ti valjda mislis da je meni Amerika formirala misljenje o Kubi?

Nije valjda da mislis da ono sto Trump ili Obama kazu da je to misljenje istovjetno s misljenjem prosjecnog obrazovanog Amerikanca? Nikoga ba nije briga za propali komunizam, ljudi na Kubu gledaju vise kao na vremensku kapsulu, a ne na neko ostrvo zla. Zato me fascinira i ta konstatacija kako kao "steta sto je kod vas preko bare cenzura, pa ne mozete pogledati francuski dokumentarac o Fidelu Castru?". Brain washing, you say?

Daj naziv tog dokumentarca. Kakva bolan cenzura covjece?