Fidel Castro RIP

Post Reply
jeza u ledja

#776 Re: Fidel Castro RIP

Post by jeza u ledja »

KatarinaKosaca wrote:Desice se «narod», sankcije se ukinuti, imacemo jos jednu Panamu, Kostariku, Puertorico, jos jedan americki kupleraj jeftine prostitucije bez zdravstvene zastite i obrazovanja. Nece ni gumenim camcima na Floridu, izbusice ih Trump. Uvijek ista prica od nasih Amera. Slavili su tako i «oslobodjenje» Iraka....Dobivamo globalizaciju u kojoj ce vecina misliti da je zemlja ravna ploca.
Sta ba??
Pa bolje je deset puta bas u tim zemljama (ukljucujuci i Portoriko) sigurno nego u El Salvadoru, Nikaragvi, Hondurasu, Gvatemali, ili Jamajci, Haitiju. Kuba ima socijalnu drzavu, al sve ostalo katastrofa. Nemaju ljudi ba para. Ni drzava odavno vise nema para.

Sto je najsmjesnije, dijaspora koju spominjasmo ranije sad hrli nazad i kupuje cijele zgrade za budzasto. I oni ce biti ti koji ce najvise hajrovati od dolaska turista.
Fudo387

#777 Re: Fidel Castro RIP

Post by Fudo387 »

KatarinaKosaca wrote:Forumski Ameri, nasi Ameri, ne vidim nista uvredljivo....
Pa nije uvredljivo, samo ne vidim nikakav razlog da to koristis sem sto nemusto pokusavas da mi nesto blesavo prikacis...tipa zemlja je ravna ploca i sl. gluposti.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#778 Re: Fidel Castro RIP

Post by KatarinaKosaca »

jeza u ledja wrote:
KatarinaKosaca wrote:Desice se «narod», sankcije se ukinuti, imacemo jos jednu Panamu, Kostariku, Puertorico, jos jedan americki kupleraj jeftine prostitucije bez zdravstvene zastite i obrazovanja. Nece ni gumenim camcima na Floridu, izbusice ih Trump. Uvijek ista prica od nasih Amera. Slavili su tako i «oslobodjenje» Iraka....Dobivamo globalizaciju u kojoj ce vecina misliti da je zemlja ravna ploca.
Sta ba??
Pa bolje je deset puta bas u tim zemljama (ukljucujuci i Portoriko) sigurno nego u El Salvadoru, Nikaragvi, Hondurasu, Gvatemali, ili Jamajci, Haitiju. Kuba ima socijalnu drzavu, al sve ostalo katastrofa. Nemaju ljudi ba para. Ni drzava odavno vise nema para.

Sto je najsmjesnije, dijaspora koju spominjasmo ranije sad hrli nazad i kupuje cijele zgrade za budzasto. I oni ce biti ti koji ce najvise hajrovati od dolaska turista.
Nije bolje u tim zemljama. Belive me I know what I am talking about......
rajv0sa

#779 Re: Fidel Castro RIP

Post by rajv0sa »

Jest se našo pravi žalit na vrijeđanje...
Sjeba kata dijasporce, vrh :mrgreen:
Point.

#780 Re: Fidel Castro RIP

Post by Point. »

KatarinaKosaca wrote:
Pa nisi ni sekunde provela. Kazes casnom revolucionaru, a frajer za sebe i svoju familiju obezbjedio na stotine miliona dolara, nek se nadje jel, dok je za prosjecnog kubanca zivot stao 1959 godine. Kome ti ublehe prosipas.
Tebi prosipam ublehe, jer TI znas gdje sam ja provela svaku sekundu. Nego, nije cak ni CIA ,snajko, objavila da je «frajer obezbjedio sebe i famimiju», pa HITNO prodaj tu exluzivu
Sigurno nisi ZIVJELA na Kubi da bi mogla prosipati suplju o "casnom revolucionaru". Ma jok, gdje bi casni Fidel sebi zgrnuo malo zelembaca sa strane, za buduce revolucije, sigurno je umro u trosnoj kolibi od 7 kvadrata. Govoriti da je Castro vio castan a Tito ubica moze samo neko ko ne zna ni sta pise.
Ommadawn

#781 Re: Fidel Castro RIP

Post by Ommadawn »

Point. wrote: Cuj njega, ti bi jos stan da ti drzava pokloni? Opet te pitam, sta ti je konkretno falilo u onome sistemu? Cega si bio zeljan? Gladovo? Nisi isao na more? Nisi imao uredno skolstvo? I nemoj porediti kako ti je u Svedskoj danas, jer su to dva razlicita svijeta.
Jakog skolstva u picku materinu - svake godine pred pocetak skole trci ganjaj po BL-u od knjizare do knjizare da kupis knjige i pribor za skolsku godinu. Pa ako te zapadne, uf dobro je, a ako ne - ganjaj nekog ko je zavrsio ako slucajno ima. Pa stisni pa dodji bez udzbenika kojeg nisi uspio nabaviti na nastavu. Skolstvo bilo besplatno? How yes no.
A da ne govorim za nastavnike koji su se znali izivljavati nad ucenicima (a tu su dobro pazili da se slucajno ne zamjere sa djetetom od nekih "visih drugova") pa nezagrijane ucionice jer cumur nije dosao na vrijeme, pa polomljene klupe i zahodi u koje si isao ukoliko si samo htio da pokupis kakvu bolest, koliko su bili cisti. A skolstvo je bilo suhoparna teorija a premalo prakse.

Gladovao nisam. Ali jos nisam cuo da je neko u Bosni od gladi umro.

Svedsku sam poredio jer me drug @bata pitao.
KatarinaKosaca

#782 Re: Fidel Castro RIP

Post by KatarinaKosaca »

jeza u ledja

#783 Re: Fidel Castro RIP

Post by jeza u ledja »

KatarinaKosaca wrote:
jeza u ledja wrote:
Sta ba??

No, you don't.

Kostarika i Panama su raj za susjedne zemlje sjevernije. Cuj biliv mi. Nemam ti sta biliv, razlika je ocita.

Znam da je Portoriko bankrotiro, ali to se ne moze porediti sa Kubom, a da ne govorim Jamajkom. Haiti? :roll:
Ommadawn

#784 Re: Fidel Castro RIP

Post by Ommadawn »

rajv0sa wrote:Jest se našo pravi žalit na vrijeđanje...
Uf, nije zar?
detroit-mercy

#785 Re: Fidel Castro RIP

Post by detroit-mercy »

KatarinaKosaca wrote:
jeza u ledja wrote:
Sta ba??

Jest bolje, Kuba je totalna sirotinja. Sretni rade u hotelima za strance za minimalne lovu. Kad sretni rade za minimalce mozes onda zamisliti za sta rade obicni.
Costa Rica, ne mozes porediti sa Kubom. Pored turizma imaju prilicno razvijenu agrikulturu, industriju. Prvi u svijetu po obnovljivim izvorima energije. Mala zemlja, siromasna da ali ne kokuzluk kakav se moze vidjeti u drugim zemljama. Nicaragua, siromasnija od Costa Rice, velike nade polazu u ovaj kanal sto Kinezi hoce da grade, u zadne vrijeme poceli su se i oni izdizat, ulazu u turiazam, infrastrukturu. Malo ih je jebao gradjanski rat ali se nadaju boljem.
KatarinaKosaca

#786 Re: Fidel Castro RIP

Post by KatarinaKosaca »

Evo slika sa posvetom...¡Hasta la victoria siempre¡
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#787 Re: Fidel Castro RIP

Post by Velkoski »

hasta la victoria, 20 dolara siempre

sorry :mrgreen:
Fudo387

#788 Re: Fidel Castro RIP

Post by Fudo387 »

Ommadawn wrote:
rajv0sa wrote:Jest se našo pravi žalit na vrijeđanje...
Uf, nije zar?
Ako do sad nije, nakon slike i posvete smo definitivno gotovi. :lol:
KatarinaKosaca

#789 Re: Fidel Castro RIP

Post by KatarinaKosaca »

jeza u ledja wrote: No, you don't.

Kostarika i Panama su raj za susjedne zemlje sjevernije. Cuj biliv mi. Nemam ti sta biliv, razlika je ocita.
Znam da je Portoriko bankrotiro, ali to se ne moze porediti sa Kubom, a da ne govorim Jamajkom. Haiti? :roll:
upssss, do mene je. Zaista potcjenjujem brain washing. Cak vam vise i ne razlikujem postove po nikovima :lol:
jeza u ledja

#790 Re: Fidel Castro RIP

Post by jeza u ledja »

KatarinaKosaca wrote:

upssss, do mene je. Zaista potcjenjujem brain washing. Cak vam vise i ne razlikujem postove po nikovima :lol:
Ne znam koji ti je ba? Ne mogu se porediti zemlje o kojima govoris. Zaboravi Kubu, recimo da su poseban slucaj. Ove ostalo sto nabrojah (sve haman) su iza bas te 3 koje si navela. Ne racunajuci ovu skroz sitnu boraniju po Karibima.
Znaci Kostarika, Panama, Portoriko > Gvatemala, Honduras, El Salvador, Nikaragva, Jamajka, Haiti, Dominikanska Rep.
Mozda, vjerovatno, se jedino Belize moze svrstati u ovu grupu lijevo, eventualno DR.
Ommadawn

#791 Re: Fidel Castro RIP

Post by Ommadawn »

Fudo387 wrote:
Ommadawn wrote:
Uf, nije zar?
Imas li kakav plan? Kako dalje, rodjace?
Fudo387

#792 Re: Fidel Castro RIP

Post by Fudo387 »

Ommadawn wrote:
Fudo387 wrote:
Ommadawn wrote:
Uf, nije zar?
Ne znam jarane za tebe, ja odoh nesta havljat', pao mi secer od sekirancije za Kubom.
Point.

#793 Re: Fidel Castro RIP

Post by Point. »

Ommadawn wrote:
Point. wrote: Cuj njega, ti bi jos stan da ti drzava pokloni? Opet te pitam, sta ti je konkretno falilo u onome sistemu? Cega si bio zeljan? Gladovo? Nisi isao na more? Nisi imao uredno skolstvo? I nemoj porediti kako ti je u Svedskoj danas, jer su to dva razlicita svijeta.
Jakog skolstva u picku materinu - svake godine pred pocetak skole trci ganjaj po BL-u od knjizare do knjizare da kupis knjige i pribor za skolsku godinu. Pa ako te zapadne, uf dobro je, a ako ne - ganjaj nekog ko je zavrsio ako slucajno ima. Pa stisni pa dodji bez udzbenika kojeg nisi uspio nabaviti na nastavu. Skolstvo bilo besplatno? How yes no.
A da ne govorim za nastavnike koji su se znali izivljavati nad ucenicima (a tu su dobro pazili da se slucajno ne zamjere sa djetetom od nekih "visih drugova") pa nezagrijane ucionice jer cumur nije dosao na vrijeme, pa polomljene klupe i zahodi u koje si isao ukoliko si samo htio da pokupis kakvu bolest, koliko su bili cisti. A skolstvo je bilo suhoparna teorija a premalo prakse.

Jebiga sad, opisujes stvari kakvih imas u bilo kojoj drzavi. Jesu li ti starci radili? Nikad nisi isao u skolu bosonog? Imo za ploca, stereo liniju, stripova? Kad dodju Azra, Dugme, Corba u Borik i za toga je bilo? Ti opisujes stvari od prije 30 godina i onda uporedjujes sa danasnjom Svedskom. Kad vec spominjes Svedsku, i ja a i mnogi drugi su nasljedjivali skolske knjige i u Svedskoj, to uopste nije strano.
detroit-mercy

#794 Re: Fidel Castro RIP

Post by detroit-mercy »

KatarinaKosaca wrote:

Pa sad je li brainwashing vjerovanje u bezgresnog vodju koji je svog brata ostavio na tronu sve u ime revolucije ili jednostavna usporedba GDPa pomenutih zemalja. Ili mozda kad obidjes te zemlje i vidis kako ljudi zaista zive. Ne znam, apriori si se postavila da sve znas i razumijes i da drugi niko nista ne zna ili je brain washed.
Ommadawn

#795 Re: Fidel Castro RIP

Post by Ommadawn »

Fudo387 wrote:
Ne znam jarane za tebe, ja odoh nesta havljat', pao mi secer od sekirancije za Kubom.[/quote]
Hajd´ ziv bio, don´t axe yourself too much, Cuba will survive anyway.
detroit-mercy

#796 Re: Fidel Castro RIP

Post by detroit-mercy »

Point. wrote:
Ommadawn wrote:

Jebiga sad, opisujes stvari kakvih imas u bilo kojoj drzavi. Jesu li ti starci radili? Nikad nisi isao u skolu bosonog? Imo za ploca, stereo liniju, stripova? Kad dodju Azra, Dugme, Corba u Borik i za toga je bilo? Ti opisujes stvari od prije 30 godina i onda uporedjujes sa danasnjom Svedskom. Kad vec spominjes Svedsku, i ja a i mnogi drugi su nasljedjivali skolske knjige i u Svedskoj, to uopste nije strano.
Ja ali ne zaboravi da smo mi ipak u Evropi. Tako da nase siromastvo nije isto kao siromastvo u Aziji ili L. Americi.
Point.

#797 Re: Fidel Castro RIP

Post by Point. »

Joj Katarine, ko kakvo zaljubljeno djevojce od 15 godina. Revolucija, Che-ova zastava na zidu, bedz na ruksaku i iskrabana sloganima gitara u kutu sobe.

No pasaran!
dale cooper

#798 Re: Fidel Castro RIP

Post by dale cooper »

Point. wrote:Joj Katarine, ko kakvo zaljubljeno djevojce od 15 godina. Revolucija, Che-ova zastava na zidu, bedz na ruksaku i iskrabana sloganima gitara u kutu sobe.

No pasaran!
I piči ovo na stereu:

:mrgreen:
jeza u ledja

#799 Re: Fidel Castro RIP

Post by jeza u ledja »

dale cooper wrote:
Point. wrote:Joj Katarine, ko kakvo zaljubljeno djevojce od 15 godina. Revolucija, Che-ova zastava na zidu, bedz na ruksaku i iskrabana sloganima gitara u kutu sobe.

No pasaran!
I piči ovo na stereu:

:mrgreen:
Haha, ja htjedoh napisati Manu Chao. Al dobro, moze i ovaj hasisar. :D
Ommadawn

#800 Re: Fidel Castro RIP

Post by Ommadawn »

Point. wrote: Jebiga sad, opisujes stvari kakvih imas u bilo kojoj drzavi. Jesu li ti starci radili? Nikad nisi isao u skolu bosonog? Imo za ploca, stereo liniju, stripova? Kad dodju Azra, Dugme, Corba u Borik i za toga je bilo? Ti opisujes stvari od prije 30 godina i onda uporedjujes sa danasnjom Svedskom. Kad vec spominjes Svedsku, i ja a i mnogi drugi su nasljedjivali skolske knjige i u Svedskoj, to uopste nije strano.
Naslijedjivao knjige koje je skola nabavila - nisu ti ih starci morali kupovati. Ali u SFRJ su morali. Nije strasno naslijediti knjigu ali i tu knjigu je neciji roditelj kupio.

Ali hajde, to su sitnice.
I stari i stara su radili. U skolu nisam isao bosonog niti lose obucen.
Nisam imao za stereo-uredjaj - to je kod nas bilo skupo kao dragi kamen ako si bas htio nesto kvalitetno (Technics, Sony, Philips, Akai - Marantz je vec otisao daleko) a to se nabavljalo samo u Duty Free Shop gdje si morao pokazati pasos da to kupis. Ali sam skupljao pare makar za ono RIZ-ovo govno ili Gorenje GC (koji je bio opet klon Koertinga) ali kao sto vec negdje napisah - inflacija ih pojede. Ei-Nis je pravio neke uredjaje, klonovi Brauna (ili bi Grundig?) ali zastarjela tehnika.
Ploce - ako naletis na Jugotonovu licencu Deep Purple, Pink Floyd. Kvalitet istih nije kurcu valjao - imam "Machine Head" Jugotonovo i original izdanje i neces mi vjerovati ako ti kazem da sam i ja bio ubjedjen da je to mit dok nisam obje poslusao i uporedio. Uzmi u obzir da se do tada Jugotonova verzija poslusala samo jednom i to na kvalitetnom gramofonu. Tipa sam nagovarao mjesec i po dana da mi je proda. Slucajno dobijem polovnu original, takodjer odlicno ocuvanu - razlika.
Stripovi su valjali - sto jes´ jes´.
Post Reply