Ma i to je nategnuta konstrukcija. On i njemu slicni tako bace neku pausalnost i vrte je do besvjesti.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Gotovo čitav Bliski istok je podržavao Miloševića jer su hudi smatrali da je on nasljednik Tita.Ja lično Fidela ne dižem u zvijezde već poštujem kao istorijsku ličnost koja je praktično sa margina društva postala vođa države koja je najebala od USA jer se nije povinovala interesima jedne velike sile. Nema tu emocija, Milošević, Šešelj, balkansko kukumakanje je izlišno u odnosu prema Fidelu. Kastro će htio to ti ili ne ostati osoba koja je obilježila jednu epohu, mnogo više nego što je to punoglavac Milošević ili snob Čaušesku. Ovu dvojicu je na posljetku skinuo narod za razliku od Fidela koji je i dan danas u srcima većine Kubanaca.
Koga je Kastro tacno podrzavao? Milosevica ili Jugoslaviju? Ko je na pocetku 90-tih znao tacno razluciti sta se kod nas desava? Znamo li mi tacno i bez dileme razluciti sta se desava u Maliju, Sudanu, ko s kim ratuje u Siriji, sta je bilo u Ruandi i Somaliji?
Pa masu americkih diplomata je bilo odusevljeno Milosevicem. Nije ga sigurno Kastro nazvao faktorom mira na Balkanu.
I je li Kastro podrzavao zlocine? Opsadu Sarajeva, Prijedor, poklanu istocnu Bosnu, genocid u Srebrenici?
Druga stvar, zar nama nije vaznija NATO intervencija iz 1995 od one iz 1999?
Mislim, svima nam je bilo drago vidjeti da i Milosevic konacno dobija istom mjerom kao sto smo i mi, ali to je bilo u svrhu Kosova. Kakve mi veze imamo sa tim? Osim sto su i oni preko nasih ledja dobili drzavu?