FIBA: Pozivnice za SP Italiji, SCG, Portoriku i Turskoj

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Šandor

#1 FIBA: Pozivnice za SP Italiji, SCG, Portoriku i Turskoj

Post by Šandor »

RIM, 26. novembra (FENA) - Međunarodna košaraška federacija (FIBA) je na današnjem zasjedanju u Rimu dodijelila četiri pozivnice organizatora (wild card) za nastup na svjetskom prvenstvu 2006. u Japanu. Na reviji najboljih košarkaških reprezentacija svijeta nastupit će Italija, SCG, Portoriko i Turska.

Tako je poznat spisak svih reprezentacija koje će nastupiti u Japanu. Za naslov svjetskog prvaka borit će se Argentina, Angola, Australija, Brazil, Kina, Francuska, Njemačka, Grčka, Italija, Japan, Libanon, Litvanija, Novi Zeland, Nigerija, Panama, Portoriko, Katar, Senegal, SCG, Španija, Turska, Venecuela i SAD.

Svjetsko prvenstvo održat će se od 19. augusta do 3. septembra u Saporu, Sendaiju, Hamamatsuju i Hirošimi, dok će se finalni turnir održati u Saitami. Ekipe će biti podijeljene u četiri grupe, a u osminu finala će se plasirati po četiri reprezentacije iz svake grupe.

Fena
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

jebote kakvo je to takmičenje kad se dijele 4 pozivnice
Tulipan

Post by Tulipan »

Nisam očekivao i prilično sam se iznenadio kada sam čuo da je SCG dobila pozivnicu. Valjda se neće(mo) ponovo obrukati.
fczeljo

Post by fczeljo »

jao, pa na sta je spala svijetska kosarka, kad se dijele divlje pozivnice?!
ovo ko je izmislio je izrekao smrtnu kaznu za kosarku.
ove zemlje koje su dobile ove divlje... su ih i zasluzile, ako se tako nesto moze zasluziti.
stvarno neznam sta na svijetskom prvenstvu radi ovoliki broj repki iz afrike i azije. svaka njima cast, ali tamo se skoro pa i ne igra kosarka! to je isto da na sp u fudbalu sjeverna amerika ili australije imaju jednak broj ucesnika kao evropa ili j.amerika.
Ironman1921

#5 Re: FIBA: Pozivnice za SP Italiji, SCG, Portoriku i Turskoj

Post by Ironman1921 »

Kakve su sanse da mi igramo na SP u Španiji?
Možemo li dobiti wildcard?
Locked