hvala!
fiatov servis
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bug
#1 fiatov servis
ili automehanicar koji to radi
u sarajevu?
hvala!
hvala!
- karanana
2 servisa. jedan u barama, stanicu prije groblja bare, drugi na ulazu u onaj tunel sa strane zeljeznicke stanice, kad ides od stanice na lijevu stranu. Mislim da su oba ok, ali su vrlo neljubazni a pomalo i skupi jer imaju puno posla pa im se jebe za ljubaznost.
-
paparazzi
imas i trecu opciju, fiat/alfa servis na pofalicima, kod energopetrolove pumpe...a imas i bruku majstora koji rade sva auta, pa i fiat (nihad, kod zeljinog stadiona, lijevo)...
ovaj preko puta bosnalijeka (prije bara, al kad ides preko kosevskog) ti nije los, nije da su neljubazni nego kao sto kolega forumas rece, jebe im se lagano, pravi sabur servis (mosh stajat pola sata i cekat da te ko pita "izvoli" i to), al su posteni i nece te zajebat, plus imaju i svoju prodavnicu djelova ...jedina mana je sto su pitari familijarno
a ova druga dva su ti "oficijelna" i puno su skuplji...
za nihada sam cuo dobre stvari, to ti je klasicna mahalshka garaza, znaju sta i uradit kako treba
ovaj preko puta bosnalijeka (prije bara, al kad ides preko kosevskog) ti nije los, nije da su neljubazni nego kao sto kolega forumas rece, jebe im se lagano, pravi sabur servis (mosh stajat pola sata i cekat da te ko pita "izvoli" i to), al su posteni i nece te zajebat, plus imaju i svoju prodavnicu djelova ...jedina mana je sto su pitari familijarno
a ova druga dva su ti "oficijelna" i puno su skuplji...
za nihada sam cuo dobre stvari, to ti je klasicna mahalshka garaza, znaju sta i uradit kako treba
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Ma bug pusti servis...reci ti nama kaki je kvar da to cyber-forumski popravimo...cuo sam da su Qler i Shin experti za Fiat
.
- bug
a ja sam cula da je bobi ekspert za suplje
:D
ni ovaj mislilac ne zaostaje
moram mijenjati potisnu plocu
kvacilo i lamelu, tako nekako
hvala nani i papi
cula sam i za neki ovlasteni na stupu...
i kad sam vec tu da priupitam
ove ozbiljne forumase
kod kocenja (najcesce, ne i iskljucivo) mi se pali neka lampica u obliku sijalice sa usklicnikom.. ne, nemam technical book
should i worry about..?

moram mijenjati potisnu plocu
hvala nani i papi
i kad sam vec tu da priupitam
-
Stari
Ja jesam ozbiljan ...samo su mi znanja u automobilskim znanostima vrlo ogranicena....Kod mene na Folksvagenu jedina signalna lampica na kontrolnom panelu ...koja bi imala izgled uzvicnika ..(:D usklicnika...da se razumijemobug wrote:a ja sam cula da je bobi ekspert za suplje:D
moram mijenjati potisnu plocukvacilo i lamelu, tako nekako
![]()
hvala nani i papicula sam i za neki ovlasteni na stupu...
i kad sam vec tu da priupitamove ozbiljne forumase
kod kocenja (najcesce, ne i iskljucivo) mi se pali neka lampica u obliku sijalice sa usklicnikom.. ne, nemam technical book
should i worry about..?
Ne zelim te provocirati niti omalovazavati tvoja znanja u vezi auta...jer sigurno si bolji vozac od mene ...a i vjerovatno se u automobile razumijes bolje od mene....Ali nije li to ta ista lampica i kod tebe.....u tom slucaju se vozas Seher Sarajevom ...sa blago poignutom rucnom kocnicom ....nista strasno ...meni se to desava cesto da je zaboravim spustiti....
vjerovanto nije to ....ali eto ....ozbiljan sam ...i pokusao sam....pa ti vidi.
- bug
Stari wrote:Ja jesam ozbiljan ...samo su mi znanja u automobilskim znanostima vrlo ogranicena....Kod mene na Folksvagenu jedina signalna lampica na kontrolnom panelu ...koja bi imala izgled uzvicnika ..(:D usklicnika...da se razumijemo) ....je lampa koja reprezentuje ... da izvines....rucnu kocnicu.
Ne zelim te provocirati niti omalovazavati tvoja znanja u vezi auta...jer sigurno si bolji vozac od mene ...a i vjerovatno se u automobile razumijes bolje od mene....Ali nije li to ta ista lampica i kod tebe.....u tom slucaju se vozas Seher Sarajevom ...sa blago poignutom rucnom kocnicom ....nista strasno ...meni se to desava cesto da je zaboravim spustiti....
vjerovanto nije to ....ali eto ....ozbiljan sam ...i pokusao sam....pa ti vidi.
sreca nisam uspjela
hvala
- bug
moguce, moguce... da ja njega vodim cika doktoru, najpametnije je...karanana wrote:Ja mislim da taj usklicnik/uzvicnik ima veze sa ABS-om (mozda). I ja sam daleko od nekog majstora, ne znam ni potrosni dio brisaca sam zamijeniti, ali i ja samo nagadjam a siguran sam da ce se javiti bolji majstori koji znaju sta je ta lampica.
- Qler
ma bug imam na poslu fiat punto 2001 1.9 60KS... od 4 mjeseca koliko ga imamo mjesec mozda max da je bio sipravan.. a nije izlazio iz servisa na pofalicima... ljudi urade jedno pokvari se drugo... bosch pumpa, hladnjak, mjenjac, mali hladnjak... sad opet negdje pusta vodu niko ziv ne zna sta mu je... nego ti to sad fino zakrpi prodaj i kupi Fiestu sebi
sto vise fiata vozam sve ih vise mrzim (a u ovo zadnje vrijeme sam se bas navozao raznih fiata...)
- bug
isti tajQler wrote:ma bug imam na poslu fiat punto 2001 1.9 60KS... od 4 mjeseca koliko ga imamo mjesec mozda max da je bio sipravan.. a nije izlazio iz servisa na pofalicima... ljudi urade jedno pokvari se drugo... bosch pumpa, hladnjak, mjenjac, mali hladnjak... sad opet negdje pusta vodu niko ziv ne zna sta mu je... nego ti to sad fino zakrpi prodaj i kupi Fiestu sebisto vise fiata vozam sve ih vise mrzim (a u ovo zadnje vrijeme sam se bas navozao raznih fiata...)
opet se ja i ti svadjamo
-
Stari
Uprkos Qlerovim zlim slutnjama ... a i sitnici da su zli jezici natrachali svasta negativno u vezi FIAT-a (cuo sam da Ameri skracenicu FIAT...tumace kao "Fix It Again Tony"...bah ...americki humor nikad nisam odvec cijenio...
)....jos se nadam da ce Bugolinin primjerak sluziti svojoj gazdarici besprijekorno....godinama.
Nikad nisam imao cast i zadovoljstvo voziti FIAT-a...osim u JNA...ali tad sam se vozio otraga ...model se zvao Campagnolla (u JNA se to izgovaralo Kampanjola...sa otegnutim "o")....i oni su bili dobri ...bolji od sovjetskih VAZ-ova ...i ZIL-ova.
Nikad nisam imao cast i zadovoljstvo voziti FIAT-a...osim u JNA...ali tad sam se vozio otraga ...model se zvao Campagnolla (u JNA se to izgovaralo Kampanjola...sa otegnutim "o")....i oni su bili dobri ...bolji od sovjetskih VAZ-ova ...i ZIL-ova.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Vidim ja da nemate pojma..lampica ti se gasi pali zbog nedovoljne kolichine kochione technosti iliti ulja...
...malo se auto zanishe i plovak hop cup...gore dole i zato ti signalizira...nista strashno...a lamelu i korpu ti svaki avlijaner majstor moze promijeniti...samo nadji KVALITETAN rezervni dio...jel suplja...
..
- bmx
ja imam fiat punto i idem kod onog servisera na kosevskom kojeg su vec pomenule kolege
evo ti i broj telefona, pa da prvo nazoves i vidis ima li sanse da te prime taj dan 033 444921
drugi servis za koji znam je na stupu, skretanje odmah poslije inine pumpe (kada ides od stupa prema ilidzi glavnom ulicom)...evo ti i njihov broj, ako ti zatreba: 061 533262
zadnjih godinu i vise idem iskljucivo kod ovog na kosevu, nekako mi navika postala, mada su mi i oni na stupu stvarno bili dobri i ljubazni...eto, nek je sa srecom
drugi servis za koji znam je na stupu, skretanje odmah poslije inine pumpe (kada ides od stupa prema ilidzi glavnom ulicom)...evo ti i njihov broj, ako ti zatreba: 061 533262
zadnjih godinu i vise idem iskljucivo kod ovog na kosevu, nekako mi navika postala, mada su mi i oni na stupu stvarno bili dobri i ljubazni...eto, nek je sa srecom
-
Fox Mulder
Ismet (Dino) na Kosevskom Brdu su najbolji, ovlasteni.bmx wrote:ja imam fiat punto i idem kod onog servisera na kosevskom kojeg su vec pomenule kolegeevo ti i broj telefona, pa da prvo nazoves i vidis ima li sanse da te prime taj dan 033 444921
- bug
hvala StariStari wrote:a i sitnici da su zli jezici natrachali svasta negativno u vezi FIAT-a (cuo sam da Ameri skracenicu FIAT...tumace kao "Fix It Again Tony"...bah ...americki humor nikad nisam odvec cijenio...)....jos se nadam da ce Bugolinin primjerak sluziti svojoj gazdarici besprijekorno....godinama.
cuj fix it again tony
- bug
sreca pa si ti ekspert za autaBobi wrote:Vidim ja da nemate pojma..lampica ti se gasi pali zbog nedovoljne kolichine kochione technosti iliti ulja......malo se auto zanishe i plovak hop cup...gore dole i zato ti signalizira...nista strashno..
disk plocice
- bug
interesantnobmx wrote:drugi servis za koji znam je na stupu, skretanje odmah poslije inine pumpe (kada ides od stupa prema ilidzi glavnom ulicom)...evo ti i njihov broj, ako ti zatreba: 061 533262
nemam nista protiv zenskih automehanicara
- bmx
hahahabug wrote:interesantnobmx wrote:drugi servis za koji znam je na stupu, skretanje odmah poslije inine pumpe (kada ides od stupa prema ilidzi glavnom ulicom)...evo ti i njihov broj, ako ti zatreba: 061 533262na ovaj broj mi se javila neka preljubazna gospodja
al' ono fakat preljubazna
od koje sam ocekivala da kaze sad cu vas ja prespojiti
ali ona je uglavnom pricala u prvom licu jednine
kod mene je to ovako
ja cu to onako
nazovite vi mene
![]()
nemam nista protiv zenskih automehanicara:D al' se nekako potajno jos uvijek nadam
da je ona tu samo direktorica
il' nesto slicno
:D