Fiat Stilo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
scooby_macan
#1 Fiat Stilo
Planiram uzimati Fiat Stilo pa molim sve koji imaju iskustva ili informacije vezane za ovaj auto da pisu...
- johntra
http://www.bellamacchina.net/
ovamo ima ljudi koji ćete uputiti i imaš dosta toga za pročitati..pozz
ovamo ima ljudi koji ćete uputiti i imaš dosta toga za pročitati..pozz
-
scooby_macan
Koliko je presao? Znas li da li ga je uzeo ovde kod nas ili je uvoz? Ako je uvoz aj ga pitaj koliko izadje carina i porez? Ja sam vise za neku benzinsku verziju,ali cuo sam da je taj JTD extra! Hvala ti!remover wrote:drug mi vozi Stila 1.9 JTD 115konja....
nije los, super ide itd.. i po njegovoj prici nema niakkvih mana..
2003-2004 je godisite koliko se sjecam, a platio ga je 15-ak hiljada..
-
remover
Uvoz iz Italije, al ne znam koliko je platio carinu i porez. javim ti kad se cujem s njim.scooby_macan wrote:Koliko je presao? Znas li da li ga je uzeo ovde kod nas ili je uvoz? Ako je uvoz aj ga pitaj koliko izadje carina i porez? Ja sam vise za neku benzinsku verziju,ali cuo sam da je taj JTD extra! Hvala ti!remover wrote:drug mi vozi Stila 1.9 JTD 115konja....
nije los, super ide itd.. i po njegovoj prici nema niakkvih mana..
2003-2004 je godisite koliko se sjecam, a platio ga je 15-ak hiljada..
Auto je preslo 90-ak hiljada.
Ja koliko sam upucen, JTD su najbolji dizelasi.. ispravite me ako grijesim.. !?!?
-
howyesno
#6 Re: Fiat Stilo
drug, ne bih ti ga bas preporucio.scooby_macan wrote:Planiram uzimati Fiat Stilo pa molim sve koji imaju iskustva ili informacije vezane za ovaj auto da pisu...
ja sam bas ljetos kupovao auto i kupio sam focusa 2001 1,8tddi a jaran kupio punta 2001 1,9 jtd
on je do sada ulozio sigurno preko 1000km na njeg a ja do sada samo filtere i ulje mijenjam.
puno sam se raspitivao prije nego sam odluku donio i moram biti iskren da generalno nisam bas puno pohvala na racun talijanskih auta cuo.
na donjem linku imas statistiku kvarova automobila (na motoru) koju njemacki ADAC pravi svake godine (ovaj link je za 2006 godinu) radi se o prosjeku kvarova po 1000 registrovanih automobila u toku godine.
auta su oznacena od zelene (pouzdan auto) do crvene boje (nepouzdan auto) i to od 2001 do 2006.
ako bacis pogled na ovaj file vidjet ces da Stillo i nije bas neka sreca...bar tako cika svabe kazu
u svakom slucaju, sretno
http://www.adac.de/images/Pannenstatist ... 179730.pdf
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#7 Re: Fiat Stilo
Ma fuj Nijemci i njihove statistike!howyesno wrote:drug, ne bih ti ga bas preporucio.scooby_macan wrote:Planiram uzimati Fiat Stilo pa molim sve koji imaju iskustva ili informacije vezane za ovaj auto da pisu...
ja sam bas ljetos kupovao auto i kupio sam focusa 2001 1,8tddi a jaran kupio punta 2001 1,9 jtd
on je do sada ulozio sigurno preko 1000km na njeg a ja do sada samo filtere i ulje mijenjam.
puno sam se raspitivao prije nego sam odluku donio i moram biti iskren da generalno nisam bas puno pohvala na racun talijanskih auta cuo.
na donjem linku imas statistiku kvarova automobila (na motoru) koju njemacki ADAC pravi svake godine (ovaj link je za 2006 godinu) radi se o prosjeku kvarova po 1000 registrovanih automobila u toku godine.
auta su oznacena od zelene (pouzdan auto) do crvene boje (nepouzdan auto) i to od 2001 do 2006.
ako bacis pogled na ovaj file vidjet ces da Stillo i nije bas neka sreca...bar tako cika svabe kazu
u svakom slucaju, sretno
http://www.adac.de/images/Pannenstatist ... 179730.pdf
-
scooby_macan
#8 Re: Fiat Stilo
Slazem se u potpunosti!Ma fuj Nijemci i njihove statistike!Pa dovoljno mi je bilo samo letimično da pogledam tabele i da mi sve bude jasno. Ni u jednoj klasi po toj "statistici" među prvima nisu ni jedni proizvođači osim onih iz Njemačke?!
Ma gade mi se i oni i njihove statistike, toliko ksenofobije koliko je ima kod Nijemaca nema nigdje drugo. Pa nijedan japanski auto ne predvodi ni u jednoj klasi, a Japanci su poznati po pouzdanosti...
-
howyesno
#9 Re: Fiat Stilo
ne bih se bas slozio...scooby_macan wrote:Slazem se u potpunosti!Ma fuj Nijemci i njihove statistike!Pa dovoljno mi je bilo samo letimično da pogledam tabele i da mi sve bude jasno. Ni u jednoj klasi po toj "statistici" među prvima nisu ni jedni proizvođači osim onih iz Njemačke?!
Ma gade mi se i oni i njihove statistike, toliko ksenofobije koliko je ima kod Nijemaca nema nigdje drugo. Pa nijedan japanski auto ne predvodi ni u jednoj klasi, a Japanci su poznati po pouzdanosti...
ovo su statistike njihovog automoto kluba i poznavajuci njihov mentalitet cisto sumnjam da su oni spremni da manipulisu ovakvim i slicnim stvarima, to su svabe, nije to nasa posla...
a ja koliko se sjecam bas su njemci ti koji su cini mi se vec 3 godine za redom Mazdu proglasili najboljim autom godine tako da ti gore navedene tvrdnje bas i ne stoje.
- gol-man
#10 Re: Fiat Stilo
Stvarno pa nigdje niti jednog njemackog vozilahowyesno wrote:ne bih se bas slozio...scooby_macan wrote:Slazem se u potpunosti!Ma fuj Nijemci i njihove statistike!Pa dovoljno mi je bilo samo letimično da pogledam tabele i da mi sve bude jasno. Ni u jednoj klasi po toj "statistici" među prvima nisu ni jedni proizvođači osim onih iz Njemačke?!
ovo su statistike njihovog automoto kluba i poznavajuci njihov mentalitet cisto sumnjam da su oni spremni da manipulisu ovakvim i slicnim stvarima, to su svabe, nije to nasa posla...
a ja koliko se sjecam bas su njemci ti koji su cini mi se vec 3 godine za redom Mazdu proglasili najboljim autom godine tako da ti gore navedene tvrdnje bas i ne stoje.
Svaki cigo svoga konja hvali, tako i švabe...I ja se slažem u potpunosti, i dosta mi golf sindroma, dok ne sjednu u drugo auto misle da je i Bog vozio Golfa kad je svijet stvarao...
- johntra
ne obazirite se na gluposti...vidiš da nisi dovoljno istraživao kad si kupovao auto...ja ću ti naći iz prve ruke ljude koji se recimo nisu baš usrećili sa Focusom...sve je to stvar vlasništva pojedinca i na koji ga je način taj isti pazio i čuvao...za tvoj info, Stilo je najkvalitetniji Fiat ikad napravljen, samo je nažalost propao zbog, nekima, lošeg izgleda...
@ scooby, ako želiš nešto kvalitetnije, najbolja ti je opcija Termag...motori bilo koji od JTD i 1,6 16v..tu nema da fulaš
da se vratimo na tabelu...vidiš da je Fiat u zadnje tri godine drastično popravio kvalitetu...ali pogledajte ove nelogičnosti...recimo stilo za 2004 godinu ima prosjek od 22,4 kvara i opet je ostao narandžasto označen, dok recimo astra za 2002. godinu ima 29,9 i ona ko fol žuta..ne mogu da vjerujem..ima još puno nelogičnosti....samo da bi švabe bili prve...hahahhaha
@ scooby, ako želiš nešto kvalitetnije, najbolja ti je opcija Termag...motori bilo koji od JTD i 1,6 16v..tu nema da fulaš
da se vratimo na tabelu...vidiš da je Fiat u zadnje tri godine drastično popravio kvalitetu...ali pogledajte ove nelogičnosti...recimo stilo za 2004 godinu ima prosjek od 22,4 kvara i opet je ostao narandžasto označen, dok recimo astra za 2002. godinu ima 29,9 i ona ko fol žuta..ne mogu da vjerujem..ima još puno nelogičnosti....samo da bi švabe bili prve...hahahhaha
-
Sarajevski
citam svaki dan ovdje vasa misljenja i vidim da se ljudi razilaze oko italijana. ne znam u detalje kakav je stilo, znam da je on meni jedan od najljepsih auta u toj klasi, onaj sa troje vrata, ali moja iskustva sa fiatom su dobra. vozio sam kratko punto, znam covjeka koji ga ime vec tri godine i znam sigurno da za te pare nema boljeg auta. naravno, plastika unutra je diskutabilna, ali sto se tice voznih svojstava, odrzavanja i slicno, to je vrlo dobar auto.
kako god, ja bih ga prije nego nege razvikane modele. ovo je, naravno zemlja, gdje vlada vw, ali za mene su (iz vlastitog iskustva govorim) punto i clio miljama daleko ispred fabije i pola.
kako god, ja bih ga prije nego nege razvikane modele. ovo je, naravno zemlja, gdje vlada vw, ali za mene su (iz vlastitog iskustva govorim) punto i clio miljama daleko ispred fabije i pola.
-
mirz@
Ja vozim Stila, evo već dva mjeseca, kupljen u Termag Auto, ma prezadovoljan, platio sam ga 15 500 do registracije. Prezadovoljan sam automobilom, 44 560 kilometara prešao. Auto je fenomenalno, mislim da sam ti ja već odgovorio i poslao karakteristike mog Stila na temi Auto za 8000.
Ako te još nešto interesuje pitaj!
Pozdrav
Pozdrav
- chuchumbamayumbe
Machak, treba li nekakve dodatne papirologije raditi i poreze placati, ako kupujes auto u RS, a registrujes ga u Federaciji?mirz@ wrote:Ja vozim Stila, evo već dva mjeseca, kupljen u Termag Auto, ma prezadovoljan, platio sam ga 15 500 do registracije. Prezadovoljan sam automobilom, 44 560 kilometara prešao. Auto je fenomenalno, mislim da sam ti ja već odgovorio i poslao karakteristike mog Stila na temi Auto za 8000.
Pozdrav
-
scooby_macan
Ne treba!Machak, treba li nekakve dodatne papirologije raditi i poreze placati, ako kupujes auto u RS, a registrujes ga u Federaciji?
-
AbU_JamaL_MovE
Pozz
samo da ti kazem, ev ja imam stila skoro godinu dana i mogu ti reci da sam sa njim veoma zadovoljan. jesam ja ulozio para na opravke ali to su troskovi potrosne robe kao nove gume, filteri itd. Vecih kvarova nisam imao (hvala bogu) i uzimajuci u obzir da ima 120 KS veoma malo trosi goriva. Ali opet sve zavisi od koga kupujes auto i sta je prethodni vlasnik sa njim radio
samo da ti kazem, ev ja imam stila skoro godinu dana i mogu ti reci da sam sa njim veoma zadovoljan. jesam ja ulozio para na opravke ali to su troskovi potrosne robe kao nove gume, filteri itd. Vecih kvarova nisam imao (hvala bogu) i uzimajuci u obzir da ima 120 KS veoma malo trosi goriva. Ali opet sve zavisi od koga kupujes auto i sta je prethodni vlasnik sa njim radio