ma mozesHodidjed wrote: E i tebe lako iznervirat'. Pusti ga nek' misli sta hoce.
Jel' mozes nekog golfasa ubijediti da postoji nesto bolje od golfa?
FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- DoradO
#51 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
- Hodidjed
#52 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
Tebi da ima nesta bolje od Golf-a?DoradO wrote:ma mozesHodidjed wrote: E i tebe lako iznervirat'. Pusti ga nek' misli sta hoce.
Jel' mozes nekog golfasa ubijediti da postoji nesto bolje od golfa?evo ja sam golfas i kazem da uvijek ima bolje od boljeg zavisno od toga sta trazis ... I KOLIKO SI SPREMAN DA SE PRUZIS !
M' daaaj
- DoradO
#53 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
Hodidjed wrote:Tebi da ima nesta bolje od Golf-a?DoradO wrote:ma mozesHodidjed wrote: E i tebe lako iznervirat'. Pusti ga nek' misli sta hoce.
Jel' mozes nekog golfasa ubijediti da postoji nesto bolje od golfa?evo ja sam golfas i kazem da uvijek ima bolje od boljeg zavisno od toga sta trazis ... I KOLIKO SI SPREMAN DA SE PRUZIS !
M' daaaj
e vidis nisam jos probao golfa VI
sretno sa Stilom
-
ado-šampion
#54 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
I ja mislim da pretjerujete, da ne bude Dorado sam
Koji god negativan komentar o Fiatu, odmah idete s tim da su to priče tipa "imam jarana čiji jaran vozi Fiat". To vam se izlizalo više. Evo, ja recimo imam jednog jako bliskog prijatelja i jednog poznanika koji voze Fiate. Ovom prvom otkazale kočnice samo što ga je kupio, i to zbog mehaničkog kvara (koliko god nekima od vas to bilo smiješno), a ovom drugom, kad sam sjeo u njegovog Stila i provozao se par kilometara, motor ima kulturu rada k'o traktor, preko svake rupe nešto škripi na zadnjoj osovini, lampica za zračni jastuk stalno radi... Ok, hajde to su primjeri polovnih auta i ko zna ko ih je handrio prije navedenih, po tome se i ne može donijeti neki sud, i druga auta se kvare, sve je to u redu, ali zašto ljudi na takve stvari najčešće nailaze kod Fiata/Alfe?!
Da rezimiram, nije džaba Fiat na tako lošem glasu. Istina da nisu toliko loši kao što raja misle, ali nisu ni tako dobri kao što vi pokušavate prikazati.
I još nešto: Dr.iver reče da svako polovno auto prije ili kasnije zahtjeva neko ulaganje. Nija tačno. Jedino ulaganje koje sam ja na svom autu imao za ovih 6 godina kako je kod mene je servis klime (punjenje freonom; 50 KM), a i to je bilo zato što klima nikad nije bila servisirana. Osim toga, imao sam normalne troškove za ulja/filtere i jednom za disk-pločice. Još sam ja prava pegla što se toga tiče, ako motor radi na 800 umjesto 850 meni je problem
Koji god negativan komentar o Fiatu, odmah idete s tim da su to priče tipa "imam jarana čiji jaran vozi Fiat". To vam se izlizalo više. Evo, ja recimo imam jednog jako bliskog prijatelja i jednog poznanika koji voze Fiate. Ovom prvom otkazale kočnice samo što ga je kupio, i to zbog mehaničkog kvara (koliko god nekima od vas to bilo smiješno), a ovom drugom, kad sam sjeo u njegovog Stila i provozao se par kilometara, motor ima kulturu rada k'o traktor, preko svake rupe nešto škripi na zadnjoj osovini, lampica za zračni jastuk stalno radi... Ok, hajde to su primjeri polovnih auta i ko zna ko ih je handrio prije navedenih, po tome se i ne može donijeti neki sud, i druga auta se kvare, sve je to u redu, ali zašto ljudi na takve stvari najčešće nailaze kod Fiata/Alfe?!
Da rezimiram, nije džaba Fiat na tako lošem glasu. Istina da nisu toliko loši kao što raja misle, ali nisu ni tako dobri kao što vi pokušavate prikazati.
I još nešto: Dr.iver reče da svako polovno auto prije ili kasnije zahtjeva neko ulaganje. Nija tačno. Jedino ulaganje koje sam ja na svom autu imao za ovih 6 godina kako je kod mene je servis klime (punjenje freonom; 50 KM), a i to je bilo zato što klima nikad nije bila servisirana. Osim toga, imao sam normalne troškove za ulja/filtere i jednom za disk-pločice. Još sam ja prava pegla što se toga tiče, ako motor radi na 800 umjesto 850 meni je problem
- Bullet Tooth Tony
#55 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
ado-šampion wrote:I ja mislim da pretjerujete, da ne bude Dorado sam![]()
- fantom slobode
#56 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
Nego koliko vremena treba da se zamijeni sijalica od dugog/kratkog svjetla kod ovog modela?
- johntra
#57 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
isto kao kod svakog novog modela automobila, znači traje vječnost...bar po pitanju lijeve sijalice...meni još nijedna nije crkla, ali nikad ne reci nikad
prvo da odgovorim šampionu...opet se hvataš glupe priče, otkazale mi jaranu kočnice i ja ti opet odgovaram da se to može desiti bilo kome...hoćeš da te ja provozam u svom Stilu, pa da vidiš kako zvoni...slučajnost je slučajnost, ne potvrđuje pravilo...vidiš, za razliku od tebe ja sam promijenio tri Fiata za sedam godina...i to generacijski...i gle čuda svi me perfektno slušali...čak nisam ni dopunjavao freon za klimu...i šta sad trebam reći??..da sve izmišljam i lažem sam sebe?..nemojte biti djeca...slažem se sa tobom samo da je FIAT postao bolji, ne najbolji, ali sasvim solidan i očekivan prosjek klase automobila kojem pripada...
Dorado, to što ti ne ŽELIŠ vjerovati da FIAT-i stvarno idu i ne kvare se, to je tvoj problem...nemoj raju bezveze zamarati sa zaskočicama...to što je momak išao kod nadrimajstora, to je druga priča...na ovom topicu su bila dva odlična komentara o Stilu od njihovih VLASNIKA, ali vi opet tražite dlaku u jajetu i spominjete jarane i neke mehaničare...uostalom, nemam ja šta braniti FIAT, kad ih je na cestama sve više...normalno da ćete sada reći jer su jeftini, ali sumnjam da se kupuju samo zbog toga...
prvo da odgovorim šampionu...opet se hvataš glupe priče, otkazale mi jaranu kočnice i ja ti opet odgovaram da se to može desiti bilo kome...hoćeš da te ja provozam u svom Stilu, pa da vidiš kako zvoni...slučajnost je slučajnost, ne potvrđuje pravilo...vidiš, za razliku od tebe ja sam promijenio tri Fiata za sedam godina...i to generacijski...i gle čuda svi me perfektno slušali...čak nisam ni dopunjavao freon za klimu...i šta sad trebam reći??..da sve izmišljam i lažem sam sebe?..nemojte biti djeca...slažem se sa tobom samo da je FIAT postao bolji, ne najbolji, ali sasvim solidan i očekivan prosjek klase automobila kojem pripada...
Dorado, to što ti ne ŽELIŠ vjerovati da FIAT-i stvarno idu i ne kvare se, to je tvoj problem...nemoj raju bezveze zamarati sa zaskočicama...to što je momak išao kod nadrimajstora, to je druga priča...na ovom topicu su bila dva odlična komentara o Stilu od njihovih VLASNIKA, ali vi opet tražite dlaku u jajetu i spominjete jarane i neke mehaničare...uostalom, nemam ja šta braniti FIAT, kad ih je na cestama sve više...normalno da ćete sada reći jer su jeftini, ali sumnjam da se kupuju samo zbog toga...
-
ado-šampion
#58 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
Neću reći nikako da lažeš, ne bih iz opšte kulture i da mislim da je tako, a ne mislim. Za boldirano, i ja sam tačno tako rekao, samo je problem što je tim "slučajnostima" Fiat najviše pogođen. Danas nema auta da po pravilu svi vlasnici imaju problema s istim, pa živimo u 21. stoljeću valjda.johntra wrote:isto kao kod svakog novog modela automobila, znači traje vječnost...bar po pitanju lijeve sijalice...meni još nijedna nije crkla, ali nikad ne reci nikad![]()
- dottore
#59 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
a opel??ado-šampion wrote:Neću reći nikako da lažeš, ne bih iz opšte kulture i da mislim da je tako, a ne mislim. Za boldirano, i ja sam tačno tako rekao, samo je problem što je tim "slučajnostima" Fiat najviše pogođen. Danas nema auta da po pravilu svi vlasnici imaju problema s istim, pa živimo u 21. stoljeću valjda.johntra wrote:isto kao kod svakog novog modela automobila, znači traje vječnost...bar po pitanju lijeve sijalice...meni još nijedna nije crkla, ali nikad ne reci nikad![]()
- DoradO
#60 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
e ne radi se o meni da li ja vjerujem ili ne kako ne kontas... kad su toliko pouzdani i ne kvare se kao sto ti kazes zasto nisu na glasu kao npr. toyotajohntra wrote: Dorado, to što ti ne ŽELIŠ vjerovati da FIAT-i stvarno idu i ne kvare se, to je tvoj problem...nemoj raju bezveze zamarati sa zaskočicama...to što je momak išao kod nadrimajstora, to je druga priča...na ovom topicu su bila dva odlična komentara o Stilu od njihovih VLASNIKA, ali vi opet tražite dlaku u jajetu i spominjete jarane i neke mehaničare...uostalom, nemam ja šta braniti FIAT, kad ih je na cestama sve više...normalno da ćete sada reći jer su jeftini, ali sumnjam da se kupuju samo zbog toga...
- rumenige_brajtner
#61 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
necu komentarisati dal fiat valja ili ne valja, bolji ovaj, bolji onaj... zelim samo reci da sam isao u hobby car u potrazi za autom. tada mi je kod njih za oko zapala toyota avensis iz 2001-2 ne sjecam se vise. na prvu je bila - boli glava. medjutim, kada sam detaljnije pogledao primjetio sam da je bio udaren i naprijed i nazad. ne puno, ali meni je to zasmetalo i odustao sam. poslije toga sam vidio mercedes a klase, koji je isto izgledao ok na prvu, ali i on je bio udaren, s tim da je ovaj bio dobro osinut. elem, poenta je da su tada sva izlozena auta bila manje ili vise ostecena fizicki; ulubljena vrata, poguzvani limovi i sl... te smatram da bi na to trebao obratiti paznju. toliko od mene, sretno sa kupovinom
- DoradO
#62 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
naravno ... i ja se izvinjavam ako sam temu odveo u pogresnom pravcu ...
- madner
#63 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
Idi tuniraj kolica da pokazes da postoji ruzniji dizajn od izvornog VW-a, i ostavi se pravih auta.dottore wrote: a opel??
- Hodidjed
#64 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
1. LIMARIJA: Ne znam zasto ama bas svi obracaju toliku paznju na lim na polovnim autima. Sasvim je logicno i za ocekivati je da su mnoga auta imala kakve-takve udese, pa ih se popravi i vozi dalje. Sta sad? Ako je jednom imalo udes, odmah na smece s njim?rumenige_brajtner wrote:necu komentarisati dal fiat valja ili ne valja, bolji ovaj, bolji onaj... zelim samo reci da sam isao u hobby car u potrazi za autom. tada mi je kod njih za oko zapala toyota avensis iz 2001-2 ne sjecam se vise. na prvu je bila - boli glava. medjutim, kada sam detaljnije pogledao primjetio sam da je bio udaren i naprijed i nazad. ne puno, ali meni je to zasmetalo i odustao sam. poslije toga sam vidio mercedes a klase, koji je isto izgledao ok na prvu, ali i on je bio udaren, s tim da je ovaj bio dobro osinut. elem, poenta je da su tada sva izlozena auta bila manje ili vise ostecena fizicki; ulubljena vrata, poguzvani limovi i sl... te smatram da bi na to trebao obratiti paznju. toliko od mene, sretno sa kupovinom
Ja pri kupovini auta to ne gledam bas pretjerano, ali lijepo je da ogrebotina i ulubljenja ima sto manje, naravno. Ili, ako vec ima, onda kontam moze li se to korigovati i koliko bi kostalo pa stavim na papir ponudjenu cijenu (+/-) popravak=realna cijena, i nema problema.
meni je hauba ulubljena malo jer me komsija cvokno dok je izlazio sa parkinga, ali nist astrasno sto bi zahtijevalo popravku. Nek'o ce odmah reci "E necu, to je auto udarano" (ma dajte ljudi, smijesno).
2. SJEDISTA: Bilo je komentara u stilu "po sjedistima se vidi koliko je auto preslo". S tim se ne bih bas slozio jer npr moje sjediste mi je pas izgrizao jer sam ga ostavio u autu na 5 minuta (nije mu se svidjelo sto je zatvoren u autu i razvaljuj
3. MOTOR: Nigdje nisam cuo nista o tome "na sta obracati paznju prilikom kupovine auta sto se motora tice" (?)
-
greška
#65 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
Postovani,
može biti da je auto vec kupljeno pa ovo sad i nema nekog smisla ali cu dati ipak koji komentar;
uz napomenu da zadnje sto zeljim je praviti reklamu bilo kome !
Ako kupuješ auto u hobi-ju budi siguran da ti data garancija vrjedi 6 mjeseci u okviru cega ce ti otkloniti sve kvarove koji nastanu kao posljedica neke mehanicke (d2 zbog tebe pisem bez kvacica) greske. JA sam licni svjedok tome i moze ovdje da brabonja ko sta hoce ali meni su ti ljudi zamjenili na opel-tigri nosac serva volana i to orginalnim kada je isi pukao dakle nije bilo varenja. A pazi sad dalje, ja skontam da mi je tigra premala i prodam je dalje i taj moj kupac ode van BiH i tamo mu preskoći remen, vjerovali vi ili ne iz hobija su mu tražili orginalni račun i kada ga je dao isplatili su mu 570 € toliko košta ebeno uzubljivanje vani u ovlastenom opel servisu. Možeš od njih uzeti i auto na kojem fali dio karoserije slobodno jer ce ti iznos racuna odbiti od cjene ili kasnije vratiti novce.
Jedina stvar koja mene nervira kod te firme je što ama baš ništa ne cine da bar operu ili ociste auto nego ti ga prodaju sa opuscima starog vlasnika, ili ako ih upitas jel uradjen servis - neznaju ali ce svaki trosak tvoj u njihovom garantnom roku sigurno nadoknaditi sto se tice toga sto posto su pouzdani.
FIAT ("Feler In Ales Tajle") kako neki vole da kazu je zapravo auto koji se pravi od ostataka metala iz tvornica avio i brodskih motora i zato ima toliko nelogicnosti u tom proizvodu. Volio bih da se ovdje javi neko kome je zbog istrošene kugle otpao točak ili zaribao mjenjac, ali zato sa druge strane debljina druk lezaja je takva da jedva moze iznijeti i fabricki ugradjenu lamelu. Lak se pocne ljustiti nakon pet godina (uglavnom) a naj veci biser je limitator CPU jedinice za jastuke koja je ogranicena na 10 godina i nakon toga pocne do besvjesti svjetliti lampica za iste. Ljudi su cak stavili naljepnicu (pretinac suvozaca) gdje u dan imas podatak kad ces se morati izvaliti 2000 KM za novi CPU.
FIAT STILO preljep auto sa jednom ozbiljnom napomenom da mu je elektricna instalacija nedovrsena tako da sa istom ima dosta problema, ali zato dobijes svega i svacega za razliku od recimo VW-a gdje je jedina dodatna operma volan.
Nadam se da vas nisam mnogo zamorio ostajte mi zdravo i debelo !
može biti da je auto vec kupljeno pa ovo sad i nema nekog smisla ali cu dati ipak koji komentar;
Ako kupuješ auto u hobi-ju budi siguran da ti data garancija vrjedi 6 mjeseci u okviru cega ce ti otkloniti sve kvarove koji nastanu kao posljedica neke mehanicke (d2 zbog tebe pisem bez kvacica) greske. JA sam licni svjedok tome i moze ovdje da brabonja ko sta hoce ali meni su ti ljudi zamjenili na opel-tigri nosac serva volana i to orginalnim kada je isi pukao dakle nije bilo varenja. A pazi sad dalje, ja skontam da mi je tigra premala i prodam je dalje i taj moj kupac ode van BiH i tamo mu preskoći remen, vjerovali vi ili ne iz hobija su mu tražili orginalni račun i kada ga je dao isplatili su mu 570 € toliko košta ebeno uzubljivanje vani u ovlastenom opel servisu. Možeš od njih uzeti i auto na kojem fali dio karoserije slobodno jer ce ti iznos racuna odbiti od cjene ili kasnije vratiti novce.
Jedina stvar koja mene nervira kod te firme je što ama baš ništa ne cine da bar operu ili ociste auto nego ti ga prodaju sa opuscima starog vlasnika, ili ako ih upitas jel uradjen servis - neznaju ali ce svaki trosak tvoj u njihovom garantnom roku sigurno nadoknaditi sto se tice toga sto posto su pouzdani.
FIAT ("Feler In Ales Tajle") kako neki vole da kazu je zapravo auto koji se pravi od ostataka metala iz tvornica avio i brodskih motora i zato ima toliko nelogicnosti u tom proizvodu. Volio bih da se ovdje javi neko kome je zbog istrošene kugle otpao točak ili zaribao mjenjac, ali zato sa druge strane debljina druk lezaja je takva da jedva moze iznijeti i fabricki ugradjenu lamelu. Lak se pocne ljustiti nakon pet godina (uglavnom) a naj veci biser je limitator CPU jedinice za jastuke koja je ogranicena na 10 godina i nakon toga pocne do besvjesti svjetliti lampica za iste. Ljudi su cak stavili naljepnicu (pretinac suvozaca) gdje u dan imas podatak kad ces se morati izvaliti 2000 KM za novi CPU.
FIAT STILO preljep auto sa jednom ozbiljnom napomenom da mu je elektricna instalacija nedovrsena tako da sa istom ima dosta problema, ali zato dobijes svega i svacega za razliku od recimo VW-a gdje je jedina dodatna operma volan.
- Hodidjed
#66 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
Bas sam nedavno bio u Hobby-ju, ali mi nista nisu rekli za tu famoznu "garanciju od 6 mjeseci".
- johntra
#67 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
ti fakat jarane nisi normalan....svakakvih bisera ima na ovom forumu, al ti si dosad najsjaniji...ono, svaka ti dala...ipak griješiš, u FIAT-e se ugrađuje čelik koji je ostao poslije rušenja WTC tornjeva u New Yorku...zato nijedan FIAT nije halal auto...greška wrote:Postovani,
čuj lak otpada poslije pet godina, sa čim ih onda farbaju?ne, ne...čekaj malo, opet griješiš...farbaju ih ostacima boje za ceste...zato ih većina dolazi u bijeloj boji...limitator trajanja airbaga postoji na svakom automobilu, ustvari mislio si na rok trajanja vazdušnih jastuka od deset godina...
al stvarno ne mislim biti dosadan i javljati se uvijek kad pljuju FIAT, ali zbog ovakvih bisera volim svoje auto i drago mi je što ga imam..
-
Hendrix
#68 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
Ja sam vozio Punta par godina , i da imao sam problem , sa kvačilom , ali eto ostalo je bilo super radilo. Komšija opet mi je od prvog dana naglabo kako je to sranje od auta i jedva je čeko moj kvar da kaže kako je eto bio u pravu u vezi talijana. Kupi golfa IV , naravno naspram Punta to ti je Spaceshuttle po njemu , za 15 dana mu ode dizna ili neko komplikovanije čudo na motoru , i znate šta kaže , kao to je normala , daće on 5 stoja i golf ko zuza ide samo eto dao je i za alarm 700KM ali golf je golf. E ovo mene nervira , što se kvarovi na fiatima tretiraju kao potvrda da su sranje a na VW to je normala ba , kao i ne primjeti se što ode neki dio na motoru , pa nije to Fiat da se kvari svaki dan. Bez obzira što sam ja u 4 godine vozio punta sa jedinim troškom za kvar a on je u prvih 10 dana dao 5 puta više od mene para za popravke moje auto je opet sranje po njemu. E to mi je pravo misteriozno.
Nemam ja ništa ni protiv Golfa , čak naprotiv , ali ne bih ni da pravim kult o njemu definitivno , auto ko auto i ništa više.
Nemam ja ništa ni protiv Golfa , čak naprotiv , ali ne bih ni da pravim kult o njemu definitivno , auto ko auto i ništa više.
- Hodidjed
#69 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
Slazem se 100%. Ovdje su od Golf-a napravili "kult", a na zapadu niko normalan to ne voza. Npr. U Svicarskoj nisam vidio nijednog golfaHendrix wrote:Ja sam vozio Punta par godina , i da imao sam problem , sa kvačilom , ali eto ostalo je bilo super radilo. Komšija opet mi je od prvog dana naglabo kako je to sranje od auta i jedva je čeko moj kvar da kaže kako je eto bio u pravu u vezi talijana. Kupi golfa IV , naravno naspram Punta to ti je Spaceshuttle po njemu , za 15 dana mu ode dizna ili neko komplikovanije čudo na motoru , i znate šta kaže , kao to je normala , daće on 5 stoja i golf ko zuza ide samo eto dao je i za alarm 700KM ali golf je golf. E ovo mene nervira , što se kvarovi na fiatima tretiraju kao potvrda da su sranje a na VW to je normala ba , kao i ne primjeti se što ode neki dio na motoru , pa nije to Fiat da se kvari svaki dan. Bez obzira što sam ja u 4 godine vozio punta sa jedinim troškom za kvar a on je u prvih 10 dana dao 5 puta više od mene para za popravke moje auto je opet sranje po njemu. E to mi je pravo misteriozno.
Po njima je to auto za djecu i studente, ali ni studenti to ne vozaju.
- madner
#70 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
Golf IV i V nisi vidio u Svici? 
-
sarajbey
#71 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
Ja sam kupio stila 1.9JTD SW sa 158K na satu, 03/04 g u februaru i to poslije octavie (kupljena nova u ASA 1.9 tdi elegance) koju su mi maznuli
a vozi sam jos jedno 15 drugih auta raznih proizvodjaca i m ogu vam reci da mi je ovo prvo iskustvo sa Fiatom. Nikada ama bas nikada mi nebi palo na pamet da ga kupim ali pogodjen finansijski kradjom i s druge strane hvalom prijatelja koji mi ga je preporučio i dovukao kupim ja auto koji izgleda robusno i glomazno sa bruku prostora i opreme i prije svega extra motorom. Auto za te pare ne moze biti bolje a sad ako ce te dlaku u jajetu onda moram priznati da je plastika ala hyundai iako ima i to svojih prednosti kad imate bebu od 18 mjeseci(jednostavno te briga sto leti čokolada i sokovi i ko zna sta sve ne okolo) meni se nesvidja ona varijanta sa city volanom ali zato supruga onoliku mrcinu parkira u fildzanu. Ima tu jos par nekih gluposti ali sve je to stvar ličnog dozivljaja. ako zelite idealno auto nema ga(osim priblizno idealnom TOYOTA) ja sam svoj stilo platio 15.000,00 KM plus reg i stavio sam mu multlock i kasko ( koga zmija...). ovo je moje iskustvo, da se kvari nisam primjetio ali presao sam svega 5000 KM pa i nisam kakva referenca, osim sijalica koje su fakat za promjenit smrt!!! Sto se tice hobby car auto kuce meni su probali utrapit auto sa 90.000 vraćenom KM i turbinom na kraju snaga ali fala bogu na ovlastenim servisima gdje ti izbace kad sta gdje i kako. I kad sam im donijeo ispis sa kompjutera kazu u hobby-ju ma sta znaju u pezou?!??! tako da se njih trebas paziti a sto se tice stila go for it!
- Hodidjed
#72 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
Steta za tu Oktaviju. Pa valjda si imao kasko? Jesul' te zvali lopovi(read as: policija & friends) za otkup?sarajbey wrote:Ja sam kupio stila 1.9JTD SW sa 158K na satu, 03/04 g u februaru i to poslije octavie (kupljena nova u ASA 1.9 tdi elegance) koju su mi maznuli![]()
a vozi sam jos jedno 15 drugih auta raznih proizvodjaca i m ogu vam reci da mi je ovo prvo iskustvo sa Fiatom. Nikada ama bas nikada mi nebi palo na pamet da ga kupim ali pogodjen finansijski kradjom i s druge strane hvalom prijatelja koji mi ga je preporučio i dovukao kupim ja auto koji izgleda robusno i glomazno sa bruku prostora i opreme i prije svega extra motorom. Auto za te pare ne moze biti bolje a sad ako ce te dlaku u jajetu onda moram priznati da je plastika ala hyundai iako ima i to svojih prednosti kad imate bebu od 18 mjeseci(jednostavno te briga sto leti čokolada i sokovi i ko zna sta sve ne okolo) meni se nesvidja ona varijanta sa city volanom ali zato supruga onoliku mrcinu parkira u fildzanu. Ima tu jos par nekih gluposti ali sve je to stvar ličnog dozivljaja. ako zelite idealno auto nema ga(osim priblizno idealnom TOYOTA) ja sam svoj stilo platio 15.000,00 KM plus reg i stavio sam mu multlock i kasko ( koga zmija...). ovo je moje iskustvo, da se kvari nisam primjetio ali presao sam svega 5000 KM pa i nisam kakva referenca, osim sijalica koje su fakat za promjenit smrt!!! Sto se tice hobby car auto kuce meni su probali utrapit auto sa 90.000 vraćenom KM i turbinom na kraju snaga ali fala bogu na ovlastenim servisima gdje ti izbace kad sta gdje i kako. I kad sam im donijeo ispis sa kompjutera kazu u hobby-ju ma sta znaju u pezou?!??! tako da se njih trebas paziti a sto se tice stila go for it!
Posto si sa stilom preso tek 5 milja, u pravu si. Javi kad predjes preko 10K da vidimo utiske. Thanks
- fighter_rx
#73 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
Ja sam prije pet mjeseci uvezao Fiat STILO 1.9 JTD,115KS,2003 god. iz Svicarske,sportski amorizeri i opruge ,6x airbag,asr,abs,dvozonska klima,16-ke felge,fabricki CD,spojleri. Izasao me je na bh tablama 14.900KM. Ja sam prezadovoljan sa autom i po mom misljenju neces se pokajati ako ga kupis.
-
infinity
- Hodidjed
#75 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...
Dobar je. Thanks.