FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

johntra

#26 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by johntra »

@hodidjed, šta te interesuje kod Stila?
nemoj uzimati 1,2, slabo je za njega, 1,4 nije loš motor, al opet je slab...ja imam 1,6 pa mi se opet nekad čini slabim, a 1,8 bi bio optimum...dizele nisam ni tražio jer ih ima dosta sa vraćanom kilometražom, ali su JTD verzije opasno eksplozivne i brze...auto je super komforno i udobno, pitak za vožnju, sve je podređeno vozaču...ja sam svog platio 12.000 i ima brdo opreme, a 2002 godina sa 85.000 na satu...
uvijek u magazinima kad sam čitao testove nalazili su mu manu da je previše osjetljiv na volanu, što je laž, i da su mu mali vanjski retrovizori, što također nije istina...auto jeste malo lijenji u odnosu na Bravu sa istim motorom, ali se mora uzeti u obzir da je u startu teži 100 kg od Brave sa istim motorom...ja sam uzeo verziju sa pet vrata, zato što volim praktičnost, ali sa troja vrata je po izgledu bomba...
Hodidjed

#27 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by Hodidjed »

johntra wrote:@hodidjed, šta te interesuje kod Stila?
nemoj uzimati 1,2, slabo je za njega, 1,4 nije loš motor, al opet je slab...ja imam 1,6 pa mi se opet nekad čini slabim, a 1,8 bi bio optimum...dizele nisam ni tražio jer ih ima dosta sa vraćanom kilometražom, ali su JTD verzije opasno eksplozivne i brze...auto je super komforno i udobno, pitak za vožnju, sve je podređeno vozaču...ja sam svog platio 12.000 i ima brdo opreme, a 2002 godina sa 85.000 na satu...
uvijek u magazinima kad sam čitao testove nalazili su mu manu da je previše osjetljiv na volanu, što je laž, i da su mu mali vanjski retrovizori, što također nije istina...auto jeste malo lijenji u odnosu na Bravu sa istim motorom, ali se mora uzeti u obzir da je u startu teži 100 kg od Brave sa istim motorom...ja sam uzeo verziju sa pet vrata, zato što volim praktičnost, ali sa troja vrata je po izgledu bomba...
E, taj bi ja model sa 3 vrata, samo zato sto mi izgleda bolje, a vjerujem i da je malo laksi od modela sa 5 vrata.
ne znam razliku u dimenzijama modela sa 3 i 5 vrata. Da li je taj s 5 vrata malo duzi od trojke?
Nego, gdje si ti kupio tog svog? Ako je preko neke auto-kuce, mozda ce ih jos moci nabaviti?
johntra

#28 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by johntra »

ja sam svog našao preko oglasa...razlika u težini nije toliko velika, ali je onaj sa troja vrata više mladalačko auto...nešto je kraći od verzije sa pet vrata, 4 do 5 cm...ne znam tačno...traži preko oglasa, može se svašta zanimljivo naći...
Hodidjed

#29 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by Hodidjed »

Sad sam malo kopao po interenetu specifikacije auta.
Ispade da je JTD verzija teza od benzinca 1.6 za cak 120kg. Po cemu ispada da oba modela mogu imati priblizno isto ubrzanje.
Takodje, izgleda da su dimenzije modela sa 3 vrata i sa 5 vrata, jednake.
ranger

#30 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by ranger »

pazi, dizelski motor je tezi od benzinca pa otuda i ta razlika u od 120kg. A sto se tice ubrzanja ne vjerujem bas da JTD i 1.6 imaju isto ubrzanje prvenstveno zbog velikog obrtnog momenta koji se kod dizelskog motora ispali odmah na nekih 1900 - 2100 obrtaja a kod benzinca ti ide malo drugacije... hocu reci da je vjerovatno JTD eksplozivniji od benzinca bez obzira na kilazu!
mirz@

#31 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by mirz@ »

Posjedujem Fiat Stila 1.9 JTD SW. Auto je odlicno, kad sam ga sa pređenih 41000 kilometara, 20004. godište, auto je bukvalno, kao novo, unjutrašnjost, vanjština, motor itd. Sve je u perfektnom stanju. Ovaj iz Hobby cara nema teorije da je prešao 30000, izlizanih sjedišta, tapacirunga i volana, a samo tako mala kilometraza, nema teorije, dobro obrati paznju pri kupovini, nemoj se zalijetati, ja sam trazio 3 mjeseca, dok nisam nasao svog Stila. Moj ti je savjet da ne uzimas bez servisne knjizice auto.

Ako imas nekih konkretnih pitanja pitaj, vozim auto vec godinu dana i prezadovoljan sam, sve u savršenom redu.

Pozdrav
Hodidjed

#32 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by Hodidjed »

mirz@ wrote:Posjedujem Fiat Stila 1.9 JTD SW. Auto je odlicno, kad sam ga sa pređenih 41000 kilometara, 20004. godište, auto je bukvalno, kao novo, unjutrašnjost, vanjština, motor itd. Sve je u perfektnom stanju. Ovaj iz Hobby cara nema teorije da je prešao 30000, izlizanih sjedišta, tapacirunga i volana, a samo tako mala kilometraza, nema teorije, dobro obrati paznju pri kupovini, nemoj se zalijetati, ja sam trazio 3 mjeseca, dok nisam nasao svog Stila. Moj ti je savjet da ne uzimas bez servisne knjizice auto.

Ako imas nekih konkretnih pitanja pitaj, vozim auto vec godinu dana i prezadovoljan sam, sve u savršenom redu.

Pozdrav
U nedoumici sam da li da trazim 1.9 JTD ili 1.6 benzinca, te se bojim da ne kupim precijenjeno auto.
Koliko si ti platio taj svoj?
dr.iver

#33 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by dr.iver »

radije stilo benzinac...kod jtd verzija crkne plivajuci zamajac(nakon 350-400 hiljada km) (a kao i kod svih slicnih turbodiesela 4 cilindra novije generacije)...pa je trosak i do 2000KM....
fastmf

#34 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by fastmf »

ranger wrote:pazi, dizelski motor je tezi od benzinca pa otuda i ta razlika u od 120kg. A sto se tice ubrzanja ne vjerujem bas da JTD i 1.6 imaju isto ubrzanje prvenstveno zbog velikog obrtnog momenta koji se kod dizelskog motora ispali odmah na nekih 1900 - 2100 obrtaja a kod benzinca ti ide malo drugacije... hocu reci da je vjerovatno JTD eksplozivniji od benzinca bez obzira na kilazu!
ipak kad pomenes explozivnost malo više je srodno oktanskim napravama :D ... broju obrtaja itd itd....

jtd je fantastican izum ali turbo rupa je neminovna i samim tim vremenskim lagom onaj xplozivni sticne prednost ( kod ova dva konkretna modela spomenuste kilažu pa eto jos jedne male prednosti) ...

moć torque-a dolazi nesto kasnije sto kaze moj drug ( kad primi treću, ON JE JARANE SVAKI MOJ ) :D

iako samo jednom malom izmjenom vrijednosti podataka na mapi podataka .....

sve gore pada u vodu .... taj 1,6 ostaje u prasini iza i to dostza daleko :D

fakat uzmes JTD i uradis male izmjene bices opcinjen vjeruj mi :-)
Hodidjed

#35 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by Hodidjed »

fastmf wrote:
ranger wrote:pazi, dizelski motor je tezi od benzinca pa otuda i ta razlika u od 120kg. A sto se tice ubrzanja ne vjerujem bas da JTD i 1.6 imaju isto ubrzanje prvenstveno zbog velikog obrtnog momenta koji se kod dizelskog motora ispali odmah na nekih 1900 - 2100 obrtaja a kod benzinca ti ide malo drugacije... hocu reci da je vjerovatno JTD eksplozivniji od benzinca bez obzira na kilazu!
ipak kad pomenes explozivnost malo više je srodno oktanskim napravama :D ... broju obrtaja itd itd....

jtd je fantastican izum ali turbo rupa je neminovna i samim tim vremenskim lagom onaj xplozivni sticne prednost ( kod ova dva konkretna modela spomenuste kilažu pa eto jos jedne male prednosti) ...

moć torque-a dolazi nesto kasnije sto kaze moj drug ( kad primi treću, ON JE JARANE SVAKI MOJ ) :D

Na kakve izmjene mislis?
ranger

#36 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by ranger »

ma nikakve izmjene ni ne pomisljaj...
sto tvornica napravi to je najbolje vjeruj mi...
bar moje misljenje!
fastmf

#37 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by fastmf »

Hodidjed wrote:
fastmf wrote:

Na kakve izmjene mislis?

turbo mape
Hendrix

#38 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by Hendrix »

Izgleda nisam jedini kojem je ovaj Stilo zapeo za oko. :D

Baš kad sam ga vidio auto super izgleda ali 30.000 km , sumnjivo a opet kad skontaš što bi vraćao kilometražu sa 130.000 na ovako nisku ako konta premuntat nekoga a vidi se izlizano auto , nekako mi nema smisla , da vrati na 100.000 ili malo manje pa hajde nije puno nešto ali ovako da vara ofirno, nešto ovde ne štima. :-D
mirz@

#39 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by mirz@ »

Hodidjed wrote:Hodidjed on 21/08/2008 14:55

mirz@ wrote:Posjedujem Fiat Stila 1.9 JTD SW. Auto je odlicno, kad sam ga sa pređenih 41000 kilometara, 20004. godište, auto je bukvalno, kao novo, unjutrašnjost, vanjština, motor itd. Sve je u perfektnom stanju. Ovaj iz Hobby cara nema teorije da je prešao 30000, izlizanih sjedišta, tapacirunga i volana, a samo tako mala kilometraza, nema teorije, dobro obrati paznju pri kupovini, nemoj se zalijetati, ja sam trazio 3 mjeseca, dok nisam nasao svog Stila. Moj ti je savjet da ne uzimas bez servisne knjizice auto.

Pozdrav

U nedoumici sam da li da trazim 1.9 JTD ili 1.6 benzinca, te se bojim da ne kupim precijenjeno auto.
Moja ti je preporuka JTD, ja sam svog platio 16 000 KM, plus registracija.
Hodidjed

#40 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by Hodidjed »

mirz@ wrote:
Hodidjed wrote:Hodidjed on 21/08/2008 14:55
Moja ti je preporuka JTD, ja sam svog platio 16 000 KM, plus registracija.
Koje je godiste? Oprema?
Koliko te kostala sama registracija?
mirz@

#41 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by mirz@ »

FIAT STILO 2004. godina, 1.9 JTD 115 KS, registracija kostala skoro 700 KM. Sto se tice opreme ima ABS, ASR, diskovi na svim tockovima, elek. podizaci stakala, cd audio sistem sa 8 zvucnika, klima, servo-city, 6 x airbag, board kompjuter, naslon za ruke, ma u principu sve osim aluminijskih felgi. Ja sam prezadovoljan sa ovim autom, odrzavanje isto nije skupo, vec sam presao 20 000 km, samo promjena filtera i ulja i to je to. Odlicno auto.
DoradO

#42 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by DoradO »

*ebo te ... fiat pouzdaniji od toyote izgleda ... svi prelaze na desetine hiljada kilometara bez ikakvih problema :-) ko li puni one servise onda i ceka po par dana ispred servisa na red i dijelove :roll: :run:
Citizen-X

#43 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by Citizen-X »

Rekoh vec prije da je Fiat Stilo bio posljednji as iz rukava pred pregovore FIAT-a sa General Motorsom o kupoprodaji dionica a taj As se pokusao koliko toliko pristojno pripremiti kako bi skinuo famu sa FIAT-ovih auta o kvarnosti i losoj kvaliteti.

Gospodin gore koji ima FIAT-a iz 2004g. nema problema sa autom (hvala Bogu) iz mozda cisto jos jednog razloga a to je da je auto vec bio pred samim zalaskom modela tako da su u vec 2-3 godine eksploatacije modela otkrivene mane i zalijecene uglavnom pa to treba uzeti u obzir imajuci u vidu stanje, trajnost i kakvocu auta.

FIAT je najveci autogo sebi zabio sa losim Puntom 1 + Brava + Bravom koji su generalno imali nevjerovatnih propusta u izradi koji su bukvalno ocekivali na samom startu kad se uhvati "steka" vrata - raspadnuta.
DoradO

#44 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by DoradO »

OK ... nisam ja direktno mislio na gospodina ... niti imam nesto protiv fiata niti bilo koje druge marke ... auti su to pobogu :-) nego sto ljudi lazu sami sebe pa onda i ostale eto to mi ''smeta''

pozz
Citizen-X

#45 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by Citizen-X »

DoradO wrote:OK ... nisam ja direktno mislio na gospodina ... niti imam nesto protiv fiata niti bilo koje druge marke ... auti su to pobogu :-) nego sto ljudi lazu sami sebe pa onda i ostale eto to mi ''smeta''

pozz
Nemoj biti zlurad, nisam tebi konkretno nista pokusavao replicirat sefe ;) Samo pokusao da dam svoje skromno objasnjenje za to 8-)
templar31

#46 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by templar31 »

Dobar auto, samo trazi diesela i to je to!
johntra

#47 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by johntra »

DoradO wrote:OK ... nisam ja direktno mislio na gospodina ... niti imam nesto protiv fiata niti bilo koje druge marke ... auti su to pobogu :-) nego sto ljudi lazu sami sebe pa onda i ostale eto to mi ''smeta''

pozz
kako ba nemaš ništa protiv Fiata kad na svaki pozitivan komentar, poklopiš sa glupostima tipa:čekanje u servisu i dijelovi, bla, bla....
znači sad ispade čovjeka sluša auto i laže...
Citizen, autogol jeste bio sa Bravom, ali Punto prve generacije je išao ko halva, tako da sve ostale generacije moraju zahvaliti prvoj...nikakvih većih problema taj automobil nije imao, pogotovo verzije 1,2 koje su jako trajne i sa minimumom elektronike....
DoradO

#49 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by DoradO »

johntra wrote:

pozz
kako ba nemaš ništa protiv Fiata kad na svaki pozitivan komentar, poklopiš sa glupostima tipa:čekanje u servisu i dijelovi, bla, bla....
Citizen, autogol jeste bio sa Bravom, ali Punto prve generacije je išao ko halva, tako da sve ostale generacije moraju zahvaliti prvoj...nikakvih većih problema taj automobil nije imao, pogotovo verzije 1,2 koje su jako trajne i sa minimumom elektronike....
eno sad ... nisu to gluposti nego to jednostavno tebi ne odgovara kad cujes ... :wink: eno znaci i onaj lik sto trazi punta mrzi fiat jel ... zasto :?: po tebi zato sto su mu rekli u servisu da bjezi od punta ...ma daaaj ba :roll: al jock sta vam je svi oni samo mrze fiat i lazu a ti sve znas ...
Hodidjed

#50 Re: FIAT STILO - Pomoc, komentari, sugestije, prijedlozi...

Post by Hodidjed »

johntra wrote:

pozz
E i tebe lako iznervirat'. Pusti ga nek' misli sta hoce.
Jel' mozes nekog golfasa ubijediti da postoji nesto bolje od golfa? :lol:
Last edited by Hodidjed on 26/08/2008 15:22, edited 1 time in total.
Post Reply