Fiat STILO ili Seat IBIZA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
edytz

#1 Fiat STILO ili Seat IBIZA

Post by edytz »

Laik sam za auta, ali shodno dubini džepa pronašao sam neka dva između kojih se dvoumim. U pitanju je Fiat STILO i Seat IBIZA 1.2. Zamolio bih argumente za i protiv kupovine ovih auta i šta je isplatnije uzeti. Seat košta 4100KM, Stilo 4700KM. Hvala :)

Image

Image
Kio

#2 Re: Fiat STILO ili Seat IBIZA

Post by Kio »

Nisam ni ja neki ekspert, ali po meni je Fiat bolja solucija. Malo je skuplji u odnosu na Seata, veca klasa auta, ugradjen plin. Pogledaj plinsku instalaciju, je li ima atest. Generalno je bolji auto, manje brige oko kradje, elektronika je klasicna boljka Fiata, da li je to izrazen problem kod Stila to ne znam.

Lijepo izgleda, blato tuniran, ljepota je individualna stvar.

Fiat je dosta "jace" auto pa ce ti dobro doci ako ides cesce van grada, radi preticanja i same komocije u voznji. Zamjerka za Fiata; skuplji servis i dijelovi u odnosu na Seata, ali to je trade-off. :)
mayab

#3 Re: Fiat STILO ili Seat IBIZA

Post by mayab »

Razlika je u klasi auta, Stilo je veci, ima jaci motor i jos plin, kako rece kolega gore, ako je plinska instalacija "čista", nekako mi ovako na slijepo izgleda kao bolji izbor!Ovaj 1.2 motor u Ibizi je valjda onaj jadni HTP 3-cilindras od VW-a, performanse sa tim Fiatom su neuporedive :lol: ....
Dakle, po meni , u ovom izboru, FIAT
zdruzdjo

#4 Re: Fiat STILO ili Seat IBIZA

Post by zdruzdjo »

dva razlicita svjeta.
znaci ovdje je bas varijanta "za sta ti treba auto"
stilo je dvostruko (i vise) jaci u odnosu na ibizu. samim tim ti je veca i registracija i ostali troskovi. npr gume.
ibiza je bas mala. i snagom i fizicki. pogledaj gepek od jednog i grugog pa ces vidjeti.
znaci ako ides na duze relacije onda stilo definitivno. a ako ti je 98% gradska voznja bez autoputeva i sl. onda ibiza.
isto tako igra ulogu i koliko ljudi je sa tobom koji ce se vozati. 3 vrata je skroz nezahvano za porodicu. moze pricati ko sta hoce ali je peglativno.
mislim da mozes naci stila i dizel-a sa 5 vrata u toj cifri.
Post Reply