Fiat Stilo 1.8
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
LeKo
#1 Fiat Stilo 1.8
Hajmo forumaši moji dragi, iskustva, mišljena i sve što ide uz to. Godina proizvodnje 2001 "prešao" 100.000 km, ima dosta dodatne opreme. Cijena oko 11.000 KM. Prohodala ona vila sa foruma pa sam u mogućnosti malo podići ljestvicu
.
-
infinity
#2 Re: Fiat Stilo 1.8
Dobro ide, potrosnja je oko 9-10 l pravo stabilan, ako je sa troja vrata onda je pravo sminka i ti 1,8 za razliku od drugih masina imaju najbolju elektroniku nije talijanska nego je japanska i ne odlazi taman je promjer masine prema sasije znaci idealno, jer 1,6 je slab a 2,4 je previse tako da moj savjet dobro auto a nisu neke pare... pozz
- johntra
#3 Re: Fiat Stilo 1.8
potrošnja je za dva litra veća, minimum...sipaj propisano ulje, jer taj motor ima varijator faze, i onda neće biti problema...
-
LeKo
#4 Re: Fiat Stilo 1.8
Infinity i johntra hvala na odgovorima Stilo je kupljen. Prvi utisci su i više nego pozitivni, auto ide super.
Pozdrav,
Pozdrav,
- Hodidjed
#5 Re: Fiat Stilo 1.8
Deder. mozes pristavit' sliku da vidim na sta lici taj stilo?
Kakav je unutra? Dizajn? Plastika? Sjedista?
Kakav je unutra? Dizajn? Plastika? Sjedista?
- corsa
#6 Re: Fiat Stilo 1.8
Moj drug ima istog ovakvog Stila. Auto je lijep, sminka, plastika unutra nije toliko nekavlitetna. Ali elektronika mu je katasrtrofa. Pri tom ne mislim na elektroniku moora nego unutrasnjosti. On recimo ima konkretno problem s CITY servom. Pokvario mu se taj motor i ostao je bez serva. Narucio je taj diio iz Italije i zamjenio ga. Sada opet ima servo ali mu ne radi ABS, ASR i airbag-ovi. U servisu kazu da mu taj dio ne odgovara po serijskom broju, a platio ga je oko 300 eura. Zato, drug, sretno sa talijanom! 
- Hodidjed
#7 Re: Fiat Stilo 1.8
Eto ti sad belaja.corsa wrote:Moj drug ima istog ovakvog Stila. Auto je lijep, sminka, plastika unutra nije toliko nekavlitetna. Ali elektronika mu je katasrtrofa. Pri tom ne mislim na elektroniku moora nego unutrasnjosti. On recimo ima konkretno problem s CITY servom. Pokvario mu se taj motor i ostao je bez serva. Narucio je taj diio iz Italije i zamjenio ga. Sada opet ima servo ali mu ne radi ABS, ASR i airbag-ovi. U servisu kazu da mu taj dio ne odgovara po serijskom broju, a platio ga je oko 300 eura. Zato, drug, sretno sa talijanom!
A ja kontao sebi zadati tu vozilicu.
- johntra
#8 Re: Fiat Stilo 1.8
uglavnom, ova tema je dala rezultate i momak je kupio auto...
želim samo dodati da je jedna od glavnih boljki modela Punot City servo, ali izgleda da ima problema i kod Stila...ja inače nikada ne palim ovaj drugi modus kod sebe, jer za to zaista nema potrebe, servo je dobro podešen...kolega od Corse je napravio dvije greške...prva greška je što je uzeo dio bez propisane provjere serijskog broja i sam sebi skočio u stomak...druga greška je ta što se nije dobro raspitao, jer se kvar serva kod Punta dešava zbog loših lemova i vrlo lako se rješava, a tako je i kod Stila...prošao bi znatno jeftinije i kvar bi bio otklonjen....
zaključak: ukoliko naiđete na očuvan i noramalan primjerak, Stilo je vrlo zahvalno auto, a cijene dijelova su u prosjeku ostalih automobila klase...
želim samo dodati da je jedna od glavnih boljki modela Punot City servo, ali izgleda da ima problema i kod Stila...ja inače nikada ne palim ovaj drugi modus kod sebe, jer za to zaista nema potrebe, servo je dobro podešen...kolega od Corse je napravio dvije greške...prva greška je što je uzeo dio bez propisane provjere serijskog broja i sam sebi skočio u stomak...druga greška je ta što se nije dobro raspitao, jer se kvar serva kod Punta dešava zbog loših lemova i vrlo lako se rješava, a tako je i kod Stila...prošao bi znatno jeftinije i kvar bi bio otklonjen....
zaključak: ukoliko naiđete na očuvan i noramalan primjerak, Stilo je vrlo zahvalno auto, a cijene dijelova su u prosjeku ostalih automobila klase...
- corsa
#9 Re: Fiat Stilo 1.8
Eto taj moj drug prodaje ovog stila. Osim gore navedenog auto je u solidnom stanju, 2002. je godina i mislim da bi ga dao jeftino, pa ako je neko zainteresovan...
- Hodidjed
#10 Re: Fiat Stilo 1.8
Koliko finansija trazi i da li bi eventualno mijenjao za neko drugo auto?corsa wrote:Eto taj moj drug prodaje ovog stila. Osim gore navedenog auto je u solidnom stanju, 2002. je godina i mislim da bi ga dao jeftino, pa ako je neko zainteresovan...
- corsa
#11 Re: Fiat Stilo 1.8
Hodidjed wrote:
Koliko finansija trazi i da li bi eventualno mijenjao za neko drugo auto?
Mislim da bi ga dao za 11 milja kesa, a mijenjao bi ga za neko jeftinije auto do 4-5 hiljada, ali je tad i njegova cijena veca.