Fiat servis u Sarajevu. SRAMOTA!!!!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
AdnanSA

#1 Fiat servis u Sarajevu. SRAMOTA!!!!

Post by AdnanSA »

Moj kolega koji vozi teretni Fiat Scudo 1,9 TD je naumio da zamijeni zupčasti remen,vodenu pumpu i španer na gore pomentom Fiatu.
Poručio je dijelove kod ovlaštenog zastupnika za Fiat u Sarajevu na Pofalićima.Trebam li napominjati da je dijelove avansirao i da su koštali skupo te da je čekao mijesec dana dok nisu došli na lager.Nakon mjesec dana su ga pozvali i dosao je na dogovoreni termin u 08:00 ujutro.U servisu rekoše da će im trebati 3 sata za zamjenu ali i slagaše odmah u startu.
Posao je bio završen u 18:00 sati.Fiatovi majstori su čitav dan sabirali dijelove po Sarajevu(nisu im svi poručeni dijelovi dosli na lager) dok se moj kolega smrzavao cijeli dan čekajuči da se posao završi.
Rekao mi je da njihovo servisiranje vozila liči na pravi fušeraj i da nikada više neće u taj servis.
Ako je glavni uvoznik takav kakvi li su onda dileri Fiata širom BiH?
Kod kupovine novih vozila pažnju treba usmjeriti na kvalitet postprodaje i cijene dijelova i servisa a svi poznati proizvodjači auta imaju manje više sličan kvalitet danas.
johntra

Post by johntra »

ado postaj to kod nas na forum :-D

to ništa ne iznenađuje...ja sam davno prestao zaobilaziti dotični servis, sem kad moram provjeriti neki dio po šiframa...ali puno je bolje stanje kod ostalih dilera, nego kod ACF-a...ima mnogo profesionalnijih likova od njih, ja čak mislim da je UNIS mnogo bolji izbor...ma oni ne valjaju ni u hrvatskoj, a kamoli ovdje kod nas, jedino mislim da je u Sloveniji bolja situacija jer su blizu Italije i ne smiju fušeriti...ali jednom se fakat treba napisati jedno grupno pismo pa poslati u Torino...
mirz@

Post by mirz@ »

Drago mi je da ovo znam, jer sam nedavno kupio Fiat Stila, iako imam namjeru da ga odrzavam u Termag servisu na podromaniji, u čijem prodajnom salonu sam ga i kupio. Koliko sam primjetio ljudi su jedan kroz jedan, majstori odlicni, meni su radili promjenu ulja, svih filtera, punjenje klime, te promjenu kočnica. Ja sam prezadovoljan. Tako da bih svakom toplo preporučio ovaj servis.
bayern11

#4 savjet

Post by bayern11 »

Imam savjet za tvog kolegu.
Neka ide direktno "u glavu" tj. neka napiše pismo u centralu FIAT-a (nađite adresu na internetu). Sve neka fino napiše, i traži savjet od odgovornog za brigu o kupcima.
Neka bude uporan, pošto to potraje nekada i duže, ali se isplati.
Ovo isplati mislim - "neće mene niko praviti budalom za moje pare".
Ovo ti govorim iz ličnog iskustva, i to dva puta - nije važno koje su firme, ali sam oba puta uspio da istjeram pravdu.
Ne popuštaj druže, samo guraj do kraja.
Pogledaj norme FIAT-a, šta te sleduje kad ti je vozilo u servisu, i drugo.
Puno pozdrava
Post Reply