FIAT KONZUMENTI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#1926 Re: FIAT KONZUMENTI
Kako izgleda ta lampica, kao sijalica ili?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#1927 Re: FIAT KONZUMENTI
Žuta lampica u obliku trokutića.johntra wrote:Kako izgleda ta lampica, kao sijalica ili?
Jedan mi lik govori, vlasnik Stila takodjer, da to znači da neka od sijalica u faru ima slab kontakt i da je vjerovatno povukla vlage, kao reče mi i kod njega je radila pa se ugasila poslije nekog vremena, valjda dok je izvukla vlagu i osušila se.
Iskreno se nadam da je to u pitanju jer tek sam ga nedavno uzeo, auto sasvim uredno prešlo tehnički pregled za taxi nedavno što znači da mu je stanje moralo bit tip-top.
- johntra
#1928 Re: FIAT KONZUMENTI
Tehnički pregled nije neki pokazivač stanja sistema u autu, znači elektronski sistemi i slično, nego samo pokazivanje tehničkog stanja automobila, pa vjerujem da je tehnički ispravno auto...
Ako ti gori taj trokutić, mora se ispisivati popratna poruka na ekranu, koja tačno govori šta nije ok...sijalica ti nije sigurno, a ni neki kontakt, jer kad ti pregori neka od sijalica sa stražnjeg dijela auta, onda se pali lampica u obliku sijalice na tabli i ide popratna poruka koja je sijalica pregorila ili gdje je kontakt od iste slab...kad ti pregori sijalica u farovima ili pozicije, neće ti se paliti nikakva poruka...
znači, ako je torkutić, onda bi trebala ići neka popratna poruka...ako nema poruke, ja bi provjerio kakav je akumulator, jer se često ona upali ako je on slab...
ako nije do njega, najbolje ti je da odeš do dijagnostičara, da vidi šta je u pitanju, jer može biti milion stvari, a može biti i samo elektronski duh...
Ako ti gori taj trokutić, mora se ispisivati popratna poruka na ekranu, koja tačno govori šta nije ok...sijalica ti nije sigurno, a ni neki kontakt, jer kad ti pregori neka od sijalica sa stražnjeg dijela auta, onda se pali lampica u obliku sijalice na tabli i ide popratna poruka koja je sijalica pregorila ili gdje je kontakt od iste slab...kad ti pregori sijalica u farovima ili pozicije, neće ti se paliti nikakva poruka...
znači, ako je torkutić, onda bi trebala ići neka popratna poruka...ako nema poruke, ja bi provjerio kakav je akumulator, jer se često ona upali ako je on slab...
ako nije do njega, najbolje ti je da odeš do dijagnostičara, da vidi šta je u pitanju, jer može biti milion stvari, a može biti i samo elektronski duh...
- punta
#1929 Re: FIAT KONZUMENTI
pogledaj ispod fara da li ima gumena cjevcica i da li je mozda savijena ili zacepljena ona sluzi kao za isparavanje vlage iz fara
- bboobbyy
#1930 Re: FIAT KONZUMENTI
pozdrav
fiat stilo 1.9 jtd sirena ne radi, radila normalno i jutros da nekom kretenu svirnem
nece, e sad sumnjam da je osigurac otisao valjda nije sta drugo u pitanju, pa me interesuje gdje ima kupiti osiguraca za fiat stila u sarajevu malo sam citao u pitanju je F10 15A gledao sam oni su manji od onih standardnih osiguraca cak sam se zaje... pa kupio u motorexu te vece i nije to to , pa ako ima ko da pomogne evo slika kako oni izgledaju
http://postimage.org/image/68vr9vnix/
fiat stilo 1.9 jtd sirena ne radi, radila normalno i jutros da nekom kretenu svirnem
- xamp
#1931 Re: FIAT KONZUMENTI
Zasto samo ne provjeris jel rikno osigurac? Ako je citav onda ti je riknula sirena. Mozes kupiti dobru sirenu gore na mihrivodama, 15KM kosta.bboobbyy wrote:pozdrav
fiat stilo 1.9 jtd sirena ne radi, radila normalno i jutros da nekom kretenu svirnemnece, e sad sumnjam da je osigurac otisao valjda nije sta drugo u pitanju, pa me interesuje gdje ima kupiti osiguraca za fiat stila u sarajevu malo sam citao u pitanju je F10 15A gledao sam oni su manji od onih standardnih osiguraca cak sam se zaje... pa kupio u motorexu te vece i nije to to , pa ako ima ko da pomogne evo slika kako oni izgledaju
- bboobbyy
#1932 Re: FIAT KONZUMENTI
xamp wrote:Zasto samo ne provjeris jel rikno osigurac? Ako je citav onda ti je riknula sirena. Mozes kupiti dobru sirenu gore na mihrivodama, 15KM kosta.bboobbyy wrote:pozdrav
fiat stilo 1.9 jtd sirena ne radi, radila normalno i jutros da nekom kretenu svirnemnece, e sad sumnjam da je osigurac otisao valjda nije sta drugo u pitanju, pa me interesuje gdje ima kupiti osiguraca za fiat stila u sarajevu malo sam citao u pitanju je F10 15A gledao sam oni su manji od onih standardnih osiguraca cak sam se zaje... pa kupio u motorexu te vece i nije to to , pa ako ima ko da pomogne evo slika kako oni izgledaju
kako da provjerim je li otisao osigurac i imas li kakav kontakt telefon ili tacnu adresu gdje mogu tu sirenu uzeti na mihrivodama
pozdrav
- xamp
#1933 Re: FIAT KONZUMENTI
Otvoris tu gdje stoje osiguraci i imas shemu gdje je koji osigurac (ako ti je stariji od 2005.) Onda izvadis osigurac i vidis da li je citav ili nije.
A tacna adresa je: Skreni kod sebilja, i samo idi uz brdo i naci ces
A tacna adresa je: Skreni kod sebilja, i samo idi uz brdo i naci ces
- punta
#1934 Re: FIAT KONZUMENTI
male osigurace imas na svakoj pumpi 2km
i merkator i svi veci centi u odjeljku auto opreme
evo poslacu ti ja privatnu poruku za svirenu
i merkator i svi veci centi u odjeljku auto opreme
evo poslacu ti ja privatnu poruku za svirenu
-
aMeR_BH
#1936 Re: FIAT KONZUMENTI
Javi svakako sta je bilo i kako si rijesio 
Sent from Xperia arc S using Tapatalk
Sent from Xperia arc S using Tapatalk
- ElRe
#1937 Re: FIAT KONZUMENTI
Novi Cherokee
http://www.vrelegume.rs/vesti/procureo- ... spijunaza/
Ovo je nadmasilo Azteca i Ssang Yong kreacije
http://www.vrelegume.rs/vesti/procureo- ... spijunaza/
Ovo je nadmasilo Azteca i Ssang Yong kreacije
- johntra
#1939 Re: FIAT KONZUMENTI
Multipla SUV... 
- bboobbyy
#1940 Re: FIAT KONZUMENTI
evo da javim da mi je crkla sirena i da mi je novu ugradio za 15 kmbboobbyy wrote:xamp wrote:Zasto samo ne provjeris jel rikno osigurac? Ako je citav onda ti je riknula sirena. Mozes kupiti dobru sirenu gore na mihrivodama, 15KM kosta.bboobbyy wrote:pozdrav
kako da provjerim je li otisao osigurac i imas li kakav kontakt telefon ili tacnu adresu gdje mogu tu sirenu uzeti na mihrivodama
pozdrav
-
Drasko2410
#1941 Re: FIAT KONZUMENTI
Pozz svima
Imam Fiat Stila 1.9 JTD 2002 godina.
Neki dan ga dovezao iz Njemačke, pravi ljepotan
Dakle imam problem sa panorama krovom koji neradi...
Svi osigurači su ispravni i sve lampice gdje se krov otvara normalno svijetle...
Otkud da počnem da otkrijem kvar?
btw. vozio ga u lijanović servis, kaže mi lik da trebaš mjenjati cijel krov i koštati će te oko 1000km, ako nezelim praviti, oni preporučuju da mi ga onesposobe...
Moze li tko pomoci?
Imam Fiat Stila 1.9 JTD 2002 godina.
Neki dan ga dovezao iz Njemačke, pravi ljepotan
Dakle imam problem sa panorama krovom koji neradi...
Svi osigurači su ispravni i sve lampice gdje se krov otvara normalno svijetle...
Otkud da počnem da otkrijem kvar?
btw. vozio ga u lijanović servis, kaže mi lik da trebaš mjenjati cijel krov i koštati će te oko 1000km, ako nezelim praviti, oni preporučuju da mi ga onesposobe...
Moze li tko pomoci?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1942 Re: FIAT KONZUMENTI
Da nema neki senzor u krovu ili slicno. Ovo sam bubnuo,jer stvarno ne znam. Ako ne rijesis,pravi ga koliko kosta da kosta. Imas krov,a ne radi,sutra ga prodajes svi ce bjezati od toga.
-
Drasko2410
#1943 Re: FIAT KONZUMENTI
Tek sam ga nabavio, tako da ga ne mislim skorije prodavati ako nebude zadavao baš mnogo nevolja, u što sumnjam...
Pošto su 2 moja mehaničara rekla da je motor odličan...
Mislio sam sam to raditi, samo da me forumaši koji bolje razumiju kako krov funkcionira da me upute...
Koliko znam nema nikakav senzor...
Imam osjećaj da je neko jednostavno riješenje, samo ga treba otkriti...
Krov sam 'manualno' otvarao...Može se ubaciti inbus u jednu rupu i vrtis ga i krov se otvara...Tako da mi se zljebovi cine uredu i nigdje ne zapinje...
Pošto su 2 moja mehaničara rekla da je motor odličan...
Mislio sam sam to raditi, samo da me forumaši koji bolje razumiju kako krov funkcionira da me upute...
Koliko znam nema nikakav senzor...
Imam osjećaj da je neko jednostavno riješenje, samo ga treba otkriti...
Krov sam 'manualno' otvarao...Može se ubaciti inbus u jednu rupu i vrtis ga i krov se otvara...Tako da mi se zljebovi cine uredu i nigdje ne zapinje...
- mali_milojica
#1944 Re: FIAT KONZUMENTI
Ma nisam mislio da ga odmah prodajes,ali danas-sutra kada budes htio prodati i uzet novije,ne mozes da prodas jer ce dosta raje smetati sto tako jedna bitna stavka ne radi.
A Stilo inace ima odlicne motore i nisam cuo nekih problema sa njima. Jos ako si ubo JTD,na konju si. Mehanicki odlicna auta,samo struja zna zezati da te moze dovesti do ludila.
A Stilo inace ima odlicne motore i nisam cuo nekih problema sa njima. Jos ako si ubo JTD,na konju si. Mehanicki odlicna auta,samo struja zna zezati da te moze dovesti do ludila.
-
ambition
#1945 Re: FIAT KONZUMENTI
Ja ti preporucujem da obidjes nekoliko servisa i cut ces mnogo misljenja i konstantacija...tako da ces biti 100% siguran da li moras mjenjati krov ili mozda ima neko rjesenje..
-
Drasko2410
#1946 Re: FIAT KONZUMENTI
Da, struja zna zezati...
Imao sam 'klasicni' problem sa airbag lampicom, malo sam ispod sica prosupao one kablove i nestala je...
Uh, pokusati cu po servisima...brzo ce proljece...zelim da to rijesim dotad hehe
Imao sam 'klasicni' problem sa airbag lampicom, malo sam ispod sica prosupao one kablove i nestala je...
Uh, pokusati cu po servisima...brzo ce proljece...zelim da to rijesim dotad hehe
- johntra
#1947 Re: FIAT KONZUMENTI
http://www.fiatforum.com/stilo/99615-fi ... set-7.html
na ovom topicu imaš soluciju restarta sistema za pokretni krov, pokušaj i to...inače, imaš tema o ovom krovu na netu dosta, pa čitaj malo, možda je imao neko sličan problem kao tvoj....
problem sa airbag lampicom ima oko 90 posto proizvođača novijih auta, a problem su najčešće konektori ispod sjedišta...
na ovom topicu imaš soluciju restarta sistema za pokretni krov, pokušaj i to...inače, imaš tema o ovom krovu na netu dosta, pa čitaj malo, možda je imao neko sličan problem kao tvoj....
problem sa airbag lampicom ima oko 90 posto proizvođača novijih auta, a problem su najčešće konektori ispod sjedišta...
-
Drasko2410
#1948 Re: FIAT KONZUMENTI
Hvala druze!
Uradio sam sto je pisalo i funkcionira 90%
Dakle sada sam ga bio resetirao i krov se otvorio do kraja...ali nece do kraja da se zatvori...
zatvori se onaj 'ravni dio' ali ona prva vrata sto se dignu nece da se zatvore do kraja, ostane 3-4 cm otvoreno...
Pa sam ih zatvorio manualno sada...ali kada svane bacam se da i to popravim
Uradio sam sto je pisalo i funkcionira 90%
Dakle sada sam ga bio resetirao i krov se otvorio do kraja...ali nece do kraja da se zatvori...
zatvori se onaj 'ravni dio' ali ona prva vrata sto se dignu nece da se zatvore do kraja, ostane 3-4 cm otvoreno...
Pa sam ih zatvorio manualno sada...ali kada svane bacam se da i to popravim
- mali_milojica
#1949 Re: FIAT KONZUMENTI
Bas mi je drago. Znaci vjerovatno nije neki kvar. Nego ustedio si 1000 KM,plati covjeku pice. 
- johntra
#1950 Re: FIAT KONZUMENTI
ma vjerovatno će vremenom doći i do punog kapaciteta, kad se češće proces otvaranja/zatvaranja bude radio...inače ovaj fiatforum ti je najbolje mjesto za učenje o Stilu, a imaš i onaj srbijanski forum fiat-lancia, pa i tamo ima dosta iskustava sa Stilašima...
http://fiat-lancia.org.rs/
http://fiat-lancia.org.rs/